Chec cu banane (Banana Bread)

     Un chec super delicios, chiar nu ma gandeam ca bananele pot sa aromatizeze atat de bine checul. Daca sunteti fan banane va recomand reteta cu incredere. Si iarasi o solutie pentru cei cu copilasii mofturosi, il papa foarte bine.

Ingrediente

Zahar
1 pah
de 250ml
Unt
150 g
Oua
2 buc
Banane
3 buc
Faina alba calitate superioara
2 pah
Praf de copt
1 buc
1 plic
Nuci
0.25 pah

Pasi de urmat

1

Ungeti o forma de chec cu unt si o pudrati cu faina sau pesmet.

2

Bananele le pisati bine cu o furculita sau la blender.

3

Mixati bine zaharul cu untul moale.

4

Apoi adaugati ouale si iarasi mixati.

5

Adaugati bananele si amestecati.

6

Urmeaza faina si praful de copt, iar amestecati bine.

7

Apoi nucile maruntite.

8

Turnati aluatul in tava de chec, aveti grija sa fie o tava din aia mai mare  - sa fie loc de crescut pentru chec.

9

Il lasati la cuptor aproximativ 1 ora la temperatura medie, pana se rumeneste bine. Apoi  scoateti si lasati 10 min in tava sa se racoreasca.

10

Dupa 10 min il rasturnati pe un platou si lasati sa se racesca complet.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Crista
Crista (19 December 2009, 00:36)

hmmm ce bine arata...... imi plac foarte mult bananele...asa ca

anail (19 December 2009, 09:29)

Arata bine. Dar nu ar fi mai bine daca in loc de praf de copt am folosi drojdie? Ajunge un praf de copt?

Natali (19 December 2009, 10:10)

anail, am facut reteta aceasta de nenumarate ori, si de fiecare data mi-a iesit perfect. Asa ca e asigur ca un praf de copt este arhisuficient (2 pahare de faina inseamna 280 g, or, 1 plic de praf de copt este suficient si pentru 500 g). Si-apoi, acesta e chec, si in chec se pune de obicei praf de copt, nu drojdie. Fa-l cu incredere, iese garantat (daca respecti reteta).

cri
cri (19 December 2009, 20:54)

foarte interesante si gustoase retetele de pe lena nota 10

Claudia75
Claudia75 (21 December 2009, 08:07)

Ce bine arata! O sa-l prepar si eu sigur.

TaniaA (23 December 2009, 15:35)

Pare foarte interesant. Trebuie incercat neaparat !

gabrella (29 December 2009, 19:40)

Te pup,mersi pentru retete.

Un an nou dulce,mai bun,plin de bucurii si retete noi.

LA MULTI ANI!

TaniaA (08 January 2010, 17:08)

am facut checul si a iesit super bun! 

Galia
Galia (23 March 2010, 15:50)

Mi-a placut atat sa-l prepar, cat si sa-l pap !

Dimineata cu ceai/cafea - perfect !

miniraton (22 May 2010, 13:44)

mi-a iesit extrem de dulce ....Si am respectat  cantitatile. Zici ca e prajitura cu miere...

lena
lena (22 May 2010, 14:14)

Atunci pe viitor pune mai putin zahar, la acest chec chiar nu conteaza atat de mult - totul depinde de consumul de zahar in familie

miniraton (22 May 2010, 17:10)

oricum eu am o problema...mereu fac mancarea ba prea sarata, ba nesarata....  nu puteam sa incalc regula si la dulciuri

amalia80 (17 September 2010, 11:32)

Pont: puneti 50 de grame de ciocolata taiata sau rasa si veti avea o surpriza placuta!!!!!! Ciocolata se topeste usor si se completeaza perfect cu gustul de banane.

Crista
Crista (19 September 2010, 20:39)

am facut azi chec-ul ...dar nu am avut nuca  .... si am pus 100 gr de ciocolata amaruie ..... a iesit foarte buna ...se imbina ciocolata cu banana ...e delicoasa!

Crista
Crista (20 September 2010, 18:48)

dimineata cu un pahar cu lapte .... micul dejun perfect!

nadira
nadira (07 February 2011, 00:29)

Este fantastic... combinatia de nuca cu banane ,super...

 

 

Cris Antonia
Cris Antonia (14 April 2011, 09:28)

Superb checul de banane . Multumim ptr. retete .

Pau Buli
Pau Buli (01 September 2011, 11:17)

Foarte bun! Multumesc inca o data :D

amalia16
amalia16 (02 January 2012, 12:38)

Am facut checul si pot spune ca are un gust foarte bun mai ales ca fructele mele preferate sunt bananele.

claudia26 (07 March 2012, 19:09)

    Foarte gustos checul cu bananeEu am pus ciocolata rasa.A crescut si s-a rumenit foarte bine.Mi-a placut gustul checului mai mult a doua zi...Multumesc pt reteta.

 

Tania Meghega
Tania Meghega (18 March 2012, 11:15)

Trebuie sa spun ca mi-a placut ft mult procesul de preparare, usor  si rapid. Eu am folosit 2/3 din componentele checului ca am tava mai mica, doar oule le-am lasat fr sa le impart. Coptul a durat exact o ora si mi-a crescut ft bine checul, doar ca in interior n-a fost exact ce imi doream si cum arata in poza. Eu cred ca din cauza ca folosesc oua de casa si untul de 80%, ma asteptam sa fie mai pufos, cred ca is mai bune oule din comert pentru ca am constat o diferenta mare de gust si consistenta la rulada cu mere. Cea cu oua din comert s-a primit pufoasa si usoara, pe cand cu oua de casa chiar daca a crescut la fel de bine  consistenta era mai greoaie. Exteriorul si coarja checului e ft buuuuuuuuun, crocant un pic, pe scurt neam-neam. Sper ca maine cand vom servi a 2 jum de chec sa fie mai buna, multumim pt reteta, data viitoare fac cu oa din comert sa vad ce rezultat voi obtine.

Tania Meghega
Tania Meghega (19 March 2012, 13:18)

A doua zi e mult mai bun checul, dak mi-a zis sotul sai mai fac cand a venit de la munca atunci e

Tania Meghega
Tania Meghega (19 March 2012, 13:20)

forma si exteriorul aproape ca in poza

Nina-Andreea
Nina-Andreea (19 March 2012, 23:13)

Ăsta da chec! Când am văzut cât de mult crește, m-am speriat că va ieși din tavă. Nu am pus nuci, dar am adăugat bucățele mici de ciocolată. E bun dimineața, la prânz și seara!

gabriela29sv
gabriela29sv (21 March 2012, 15:35)

L-am incercat si eu si mi-a iesit f bun,doar ca ai mei nu au avut rabdare si a trebuit sa-l tai asa cald cum era ;)......ne-a placut f mult,e bun si cu lapte,ceai,cafea...sa tot mananci...
 

Dinutza
Dinutza (28 May 2012, 13:06)

Foarte gustos..

LIKA4EVER (14 December 2012, 20:06)

 e in cuptor deja...sa  vedem ce o sa iasaLena,pentru retete

delfysis
delfysis (27 February 2013, 14:09)

Am facut ieri chec-ul doar ca a iesit cam sec ... sau asa trebuie sa iasa? N-am mai pus nuca deoarece nu-mi place. Ma asteptam sa iasa mai moale de la banane sau mai pufos. Daca pun mai multe banane are ceva ? La musafiri le-a placut, asta e bine .

lena
lena (27 February 2013, 14:22)

Pune cu o banana in plus, si ar trebui sa iasa mai umed.

Draculina969
Draculina969 (05 April 2013, 16:30)

se poate folosi margarina in loc de unt?

lena
lena (05 April 2013, 16:34)

Da, se poate.

Katrin
Katrin (18 September 2013, 21:56)

Bun checuletul, azi i-a venit randul.

timotei
timotei (26 January 2014, 00:27)

 

Cristina Maria
Cristina Maria (23 April 2014, 19:08)

L-am incercat si eu zilele trecute, foarte bun si aromat. Plus usor de facut. Am uitat sa pun nuca, dar am pus fulgi de ciocolata in compozitie.

sara33 (20 May 2014, 15:42)

 buna lena!am incercat si eu minunatia asta de chec , cu toate ca eram putin cam stresata , este a doua oara cand fac o praji cu banane , si prima a fost un esec, dar cum mereu ce am incercat de la tine a iesit super , am incercat si de data asta , pur si simplu se topeste in gura! eu l-am facut rotund! merci! pupici!

maduu92 (30 October 2014, 18:30)

 Yammy! 

Draculina969
Draculina969 (13 December 2014, 21:09)

Tin sa va anunt ca am facut un tort delicios cu acest chec:)

L-am facut in forma rotunda de tort si l-am combinat cu o crema/budinca de ciocolata....demential.

blaturile le-am insiropat cu compot:)