Mini tarte, pentru salate, din aluat cu cascaval

Cosuletele sunt delicioase si le puteti combina cu orice salata preferata, arata foarte bine ca un aperitiv pe masa festiva. Singura conditie este sa va procurati tavitzele corespunzatoare, eu am folosit din alea pentru mini-tarte.

Ingrediente

Unt
100 g
sau margarina
Faina
1 pah
de 300 ml
Cascaval clasic
100 g
Oua
1 buc
veti folosi doar galbenusul

Pasi de urmat

1

Faina se freaca bine cu untul moale, pana se fac faramituri.

2

Apoi se adauga cascavalul dat prin razatoarea medie.

3

Adaugati galbenusul si sarea, amestecati bine totul pana se formeaza aluatul.

4

Aluatul astfel format il inveliti intr-o punga si puneti 30 de minute la frigider.

5

Peste 30 de min il scoateti din frigidersi intindeti intr-o foaie de 7-8 mm grosime. Cu un pahar taiati rondele de aluat si aceste rondele le puneti in tavile pentru tarte. Tavitzele trebuie sa fie unse cu un pic de ulei.

Presati bine cu mainile ca sa se lipeasca aluatul de peretii tavilor.

6

Toate tavitzele le puneti intr-o tava mai mare si dati la cuptor la temeperatura medie.

7

Lasati la cuptor pana se rumenesc, apoi le scoateti si ajutandu-va cu un prosop le scuturati pe un fund sau foaie si  scoateti cosuletele din tavi.

Daca le lasati sa se raceasca va fi mai greu sa le scoateti din tavii pentru ca se lipeste si se intareste cascavalul.

8

Lasati-le sa se raceasca si le puteti folosi la orice tip de salata care va place. Sunt foarte gustoase si se potrivesc cu toate legumele.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (12-15 cosulete)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

lena
Elena (lena) 17 mai 2016, 13:59

Da, mai bine prima salata.

E.M.A
E.M.A 17 mai 2016, 13:26

Vă mulțumesc!  Mă gândesc sa le umplu cu salată de piept de pui cu ciuperci, maioneză de casă și usturoi, am făcut-o de mai multe ori și a fost apreciata. Îmi place de asemenea foarte mult și salata postată de dvs. cu piept de pui, omleta si porumb, pe care am incercat-o acum ceva vreme și mi-a ieșit, dar nu știu dacă ar fi cea mai bună combinație. Ce părere aveți, care dintre cele doua tipuri de salata considerați că ar fi mai potrivita? Din păcate, nu voi avea timp de încercări... Zi frumoasă! 

lena
Elena (lena) 17 mai 2016, 12:43

Aici depinde cand de multa zeama ar lasa salata, daca este gen Slata de Boeuf, cred ca merg umplute dinainte.

Cel mai bine sa le umpleti cu 2-3 ore inainte, dar depinde de gusturi si felul salatei.

tiki
tiki 05 ian 2014, 16:44

Buna,.Tot eu revin cu formele de tarte. Dragute,dar cam micute dupa mine.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 dec 2013, 08:56

Buna.Am incercat in aceasta tava de briose sa vad cum arata,patrate ca e mai usor decat in formele mici. Voi face si in ele.Si am uns 6 (din 12) forme,facand numai 1/2 de portie de curiozitate, dupa cum vedeti in poza 6. In tava 5. Hahaha.Cand o puneam pe a 5-a in tava am vazut ca le-am pus in "orificiile" neunse.Hahaha.Si nu le-am mai desprins, stiind ca tava e ok,asa ca a 6-a am pus-o mai incoace(nepozata)in locul uns. S-au desprins toate f.bine si gustoase  tare de sa le mananci goale. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 08 feb 2012, 15:18

Am preparat coşuleţele pentru masa de Revelion şi au fost apreciate. Mulţumim pentru reţetă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
leoaica
leoaica 08 dec 2010, 08:11

multumesc mult, raluchita2.

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 sep 2010, 11:49

la fel ca MariaP, nici eu nu gasesc si nici nu mai stiu unde sa caut   forme pt mini tarte, mi-ar placea sa le pot face ......si cele mari ar fi bune pt savarine .......

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 09 sep 2010, 11:30

Regret ca nu am forme pentru mini-tarte, ca tare ma mai tenteaza aceasta reteta. N-am gasit nicaieri, inca mai caut.

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 17 mar 2010, 08:14

faina!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile