Prajitura cu branza si visine

Prajitura este foarte buna, in reteta sursa scrie ca este o reteta dietetica, nu prea sunt de acord dar cu mici modificari o puteti face si mai dietetica. Puneti mai putin zahar sau fructoza, o parte din galbenusuri nu le puneti (puteti pune 6 albusuri si 3 galbenusuri) si intr-adevar obtinem un desert super delicios si foarte sanatos, mai ales pentru copilasi.

Eu am respectat ingredientele din reteta sursa, nu am testat varianta mai light. Cantitatea de ingrediente este pentru o tava rotunda de 28 cm, daca aveti una mai mica, reduceti in jumatate ingredientele.

Ingrediente

Branza de vaci
600 g
alegeti branza mai slaba si nu foarte uscata
Oua
6 buc
eu am avut oua de casa si prajitura a iesit mai galbena
Gris de grau
120 g
Zahar
200 g
Visine fara samburi
500 g
am folosit visine congelate
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
10 g
pentru uns tava
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu otet

Pasi de urmat

1

Visinele se curata de samburi sau se decongeleaza(eu le-am congelat fara samburi)

2

Se pun impreuna ouale cu zaharul si se bat cu mixerul bine.

3

Branza se amesteca cu grisul de grau.

4

La compozitia de oua se adauga cea de branza si esenta de vanilie. Se amesteca bine cu mixerul.

5

Apoi bicarbonatul de sodiu stins cu otet si iarasi amestecati bine.

6

Tava se unge cu unt si se presara bine cu gris de grau.

7

Se toarna 1/3 din aluat in tava si peste el se distribuie uniform visinele.

8

Turnati restul de aluat in tava, nivelati si dati la cuptor la temperatura medie - 180-200 grade.

9

Lasati pana se rumeneste frumos, apoi scoateti si lasati sa se raceasca bine.

10

Dupa ce s-a racit o rasturnati pe un platou si serviti cu mare pofta :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 felii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)
Sursa: povarenok.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

cuta
cuta 27 apr 2010, 12:38

Arata superrrrrrrrr ,am s-o incerc si eu .FELICITARI !!!

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 27 apr 2010, 12:41

Un deliciu prajiturile cu fructe

nina
nina 27 apr 2010, 15:10

super am sa o fac sambata!!!multumesc!!!

mioara
mioara 27 apr 2010, 17:24

delicioasa

Nota mea pentru reteta:
Andreeahudy
Andreeahudy 27 apr 2010, 18:35

Arata foarte bine...pacat ca eu nu pot sa o fac, deoarece nu am cuptor la camin.....dar cu siguranta o voi gasi pe site. Pofta buna

Nota mea pentru reteta:
dolcissima
dolcissima 28 apr 2010, 12:33

Cu ce as putea inlocui eu branza de vaci de la noi?Eu sunt in Italia cu familia ,iar aici ei au un fel de branza care se chiama ''Ricotta'',este moale ca o pasta,nu are nici gustul ca cea de la noi.Am incercat-o la multe retete dar si copiii imi spuneau ca mai buna era prajitura cu branza facuta in tara.

lena
Elena (lena) 28 apr 2010, 12:40

Merge si cu Ricotta, este o branza mai moale si degresata - nu stiu cu ce ai putea s-o inlocuiesti, doar daca faci singura branza de vaci - lasi laptele sa se acreasca bine, apoi il incalzesti usor si il pui intr-o strecuratoare sa iasa zerul. Asa faceam branza de vaci acasa la parinti.

dolcissima
dolcissima 28 apr 2010, 13:02

Da, e o idee,dar banuiesc ca laptele de la magazin e foarte slab si ar trebui sa iau de la piata. Mersi ...

anutza
Ana (anutza) 28 apr 2010, 14:34

cred ca  o fac si eu.... dar nu am visine.. cred k am sa pun capsuni.... pot nu? sau cirese...

Nota mea pentru reteta:
sandra
sandra 30 mai 2010, 20:43

imi place foarte tare aceasta reteta si am sa o incerc cat de curand

sandra
sandra 30 mai 2010, 20:46

eu sunt in spania si aici nu este branza de vaci....cum pot face branza de vaci acasa??? este bun laptele de la magazin pe facut branza??

 

mioara
mioara 31 mai 2010, 01:07

delicioasa

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 07 iun 2010, 13:11

Branza de vaci se face din lapte, chiar si din cel de la  magazin - desi sincer nu am incercat din asta, dar tot lapte este. Uite cum faci - Laptele se lasa la temperatura camerei, 2-3 zile pana se prinde, adica se face un fel de lapte batut - iaurt, apoi il torni intr-o cratita, amesteci usor, si il pui sa se incalzeasca putin pe aragaz - incerci cu degetul, sa fie usor cald,  daca il faci mai fierbinte branza se face mai crupoasa si uscata. Apoi Il torni intr-o sita mai densa, sau intr-o bucata de material de bumbac sa se scurga tot zerul. Cam in 4-5 ore este suficient de scurs si asta-i toata branza. Din 3 litri de lapte iti este cam 500-700g de branza. Succes si sper sa iti foloseasca metoda

reina
reina 02 aug 2010, 14:59

cu ce pot inlocui ciresele?ce alte fructe s-ar potrivi in combinatie cu branza?as vrea sa incerc astazi reteta ,dar nu gasesc cirese.

lena
Elena (lena) 02 aug 2010, 17:09

Nu stiu sa-ti spun exact, am folosit doar stafide in combinatie cu branza - dar poti experimenta si cu caise sau mere.

Galia
Galia 04 nov 2010, 21:38

Fac aceasta prajitura pt a 2-a oara si sunt sigura ca n-o sa ma opresc aici...se prepara foarte usor si cu ingrediente nesofisticate...pacat ca am ars-o un pic

Nota mea pentru reteta:
mihsab
mihsab 08 aug 2011, 19:18

A facut-o iubitule meu astazi. A iesit suuuper!!! In loc de visine a folosit fructe de padure si a mai adaugat si stafide negre.

Multumim pentru retete Lena...am facut si ardei umpluti dupa reteta ta...super idee cu mararul printre ardei la fiert; a dat o aroma fff buna; in loc de cimbru am folosit busuioc.
 

Nota mea pentru reteta:
Ludmila G-M
Ludmila G-M 01 apr 2012, 18:09

Lena, zi-mi te rog ce inseamna GRIS DE GRIU? E cumva vorba de faina de griu?

lena
Elena (lena) 01 apr 2012, 19:11

Ludmila, grisul este "Manka" ruseasca, stii tu, se fierbe cu lapte la copii:)

Ludmila G-M
Ludmila G-M 03 apr 2012, 19:23

Aha, am inteles. Mersi mult, desi m-am gindit la ea, dar ma gindeam ca poate fi si altceva.

Ludmila G-M
Ludmila G-M 06 apr 2012, 22:49

Chiar azi am facut deliciul acesta. E suuuuuuuuuper de buna!!! Mai ales micutului nostru,Cosmin, i-a placut tare mult. Multumim mult, Elena pt reteta.

Nota mea pentru reteta:
serafima
tcaci (serafima) 24 apr 2012, 04:27

Dar visine in sucul lor as putea pune? mult.

lena
Elena (lena) 24 apr 2012, 12:11

Poti sa pui dar sa le scurgi bine printr-o sita.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 13 mai 2012, 12:37

Supeeerr!!!

Poza mea pentru reteta:
roroxiroxana
roroxiroxana 13 mai 2012, 18:28

Ce diametru are sau ar trebui sa aiba tava?

lena
Elena (lena) 13 mai 2012, 19:23

Tava este cam de 28-30cm diametru.

crismi
crismi 14 mai 2012, 10:35

Mie nu mi-a iesit la fel de aspectuoasa,cred ca branza de vaci era prea moale si nu prea a crescut. Oricum la gust a fost foarte buna.Eu am facut cu visine conservate in sucul lor,scurse bine.

crismi
crismi 14 mai 2012, 10:36

Am uitat de poza

Poza mea pentru reteta:
LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 25 nov 2012, 19:17

Este preferata feciorasului meu! O papa foarte bine!!! 

Daniela B.
Daniela B. 06 feb 2014, 17:54

Multumesc pentru aceasta receta, astazi am facut-o, i-am pus pere bucati din dulceata si gata s-a terminat, deci e foarte gustoasa! Am trecut-o in caietul meu de bucate! Mersi inca odata!

Katrin
Katrin 10 feb 2014, 14:43

A fost delicios! E chiar mirifica combinatia de branza cu visine. Multumesc mult! Pacat doar ca am facut din 200 g branza...data viitoare pun cat scrie in reteta. 

 

Poza mea pentru reteta:
Jana
Jana 14 iun 2014, 22:49
Extraordinara receta! Multumesc pentru inspiratie, Lena. Faceam o budinca asemanatoare, dar fara visine. Noua varianta este mult mai apetisanta ;)
Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
karmen39
karmen (karmen39) 15 mar 2015, 17:46

Ieri am facut placinta si azi nu mai am !!! a iesit fff buna 

Corina S.
Corina (Corina S.) 23 mai 2015, 22:12

incredibil de usor de facut, iar gustul e nemaipomenit. 

tiki
tiki 31 mai 2015, 21:00

Buna. F. buna aceasta prajitura. Eu am facut-o in tava dreptunghiulara. Copiilor le-a placut mult ca nu contine faina. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: