Snitel Parizian din piept de pui

Snitel Parizian din piept de pui

Cred ca snitele ne plac la toti, mai ales copilor si este reteta pe care stie s-o faca majoritatea gospodinelor. Asta-i reteta de snitele a mamei mele, mai nou am aflat ca se numeste de fapt Snitel Parizian - diferenta intre cel parizian si cel pe care il stiti clasic(Vienez) este ca nu se foloseste pesmet. Sincera sa fiu, prefer anume aceasta reteta de snitele, desi o mai fac periodic si pe cealalta, astea parca sunt mai fragede si cu gust ca la mama acasa.

Iaca asa mama mea facea snitele pariziene fara sa stie...

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Oua
3 buc
Faina
200 g
Lapte
3 linguri
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati medii si se bate atent. Puneti neaparat o folie alimentara atunci cand bateti carnea, ca sa nu o rupeti.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Peste fiecare bucata de carne presarati putina sare si piper. Pe parcurs ce le bateti, puneti bucatile de carne una peste alta si la fel sarati si piperati fiecare.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Puneti tigaia pe foc, turnati ulei si lasati sa se incinga usor. In acest timp bateti ouale cu putina sare si laptele.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Fiecare bucata de carne batuta o treceti pe ambele parti prin faina.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi prin compozitia de oua.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Si le puneti in tigaia cu ulei. Lasati la foc mediu spre mic sa se prajeasca incet.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Le rumeniti bine pe ambele parti apoi le scoateti pe niste servetele de hartie sa se absoarba tot uleiul de pe ele.

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Snitelele sunt bune si calde si reci cu orice garnitura preferata sau salata de legume.

Pofta Buna!

Snitel Parizian din piept de pui - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 snitele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

DanielRacovitan970
Daniel Racovitan (DanielRacovitan970) 24 Apr 2021, 18:43

Snitelul parizian FOLOSESTE pesmet. Locuiesc in Paris de 22 de ani iar toate snitelele de aici se fac cu pesmet

DanutsaaDana329
Danutsaa Dana (DanutsaaDana329) 07 Sep 2017, 13:02

Foarte bune! multumim de reteta:)

Nota mea pentru reteta:
petrica1968
petrica1968 08 Sep 2012, 10:27

snitele cele mai bune sunt batute si presarate pe ele delikat(atentie la sarea din delikat)si puse  in frigider de cu seara=))pofta buna

MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) petrica1968 27 Nov 2018, 10:12

Cine gateste cu delikakat n-are ce cauta aici!

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 09 Apr 2012, 00:45

Le.am facut cu pesmet, yummy ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Feb 2012, 16:31

Le-am făcut și eu astăzi. Oare pentru a câta oară? Mereu gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 19 Jan 2012, 21:44

Bune, bune !!!!!  Le-am dat si prin pesmet de data asta, in schimb nu am stiut de lapte, o sa pun.

Poza mea pentru reteta:
Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 Dec 2010, 18:53

eu pun pieptul de pui in lapte cu cateva ore inainte de a le frige si apoi le dau prin pesmet  sunt f.f. fragede pofta buna

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 30 Sep 2010, 08:38

o reteta usoara , si gustoasa intotdeauna..................un mic sfat, ce-am prins si eu de la bunica, dupa ce se bat snitelele, sa se tina putin in frigider unse cu ulei, ies foarte fragede, indiferent de ce carne folosesti, apoi se prepara obisnuit!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:11

Eu dupa ce le trec prin faina si prin compozitia de ou, le dau prin pesmet. Se formeaza o crusta tare faina. Recomand cu caldura sa incercati!

Nota mea pentru reteta:
MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) MariaP 27 Nov 2018, 10:14

Atunci nu mai poate fi numit snitel parizian!

serbani
serbani 01 Sep 2010, 13:49

este o reteta rapida si in acelasi timp foarte gustoasa

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile