Snitele din piept de pui

Cred ca este reteta pe care stie s-o faca majoritatea gospodinelor, dar am zis totusi s-o pun pe site, mai ales ca este varianta de snitele pe care le face mama de obicei acasa. Carnea poate sa fie oricare, metoda este aceeasi - eu nu folosesc pesmet la prepararea snitelelor, asa am invatat de la mama si asa imi place (chiar nu are rost sa pun calorii in plus peste ele). Incercati reteta, este f.simpla si super gustoasa.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Oua
3 buc
Faina
200 g
Lapte
3 linguri
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 g

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati medii si se bate atent. Puneti neaparat o folie alimentara atunci cand bateti carnea, ca sa nu o rupeti.

2

Peste fiecare bucata de carne presarati putina sare si piper. Pe parcurs ce le bateti, puneti bucatile de carne una peste alta si la fel sarati si piperati fiecare.

3

Puneti tigaia pe foc, turnati ulei si lasati sa se incinga usor. In acest timp bateti ouale cu putina sare si laptele.

4

Fiecare bucata de carne batuta o treceti pe ambele parti prin faina.

5

Apoi prin compozitia de oua.

6

Si le puneti in tigaia cu ulei. Lasati la foc mediu spre mic sa se prajeasca incet.

7

Le rumeniti bine pe ambele parti apoi le scoateti pe niste servetele de hartie sa se absoarba tot uleiul de pe ele.

8

Snitelele sunt bune si calde si reci cu orice garnitura preferata sau salata de legume.

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 snitele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

olguta
Olga Gancearuc (olguta) 15 iun 2010, 05:33

fac si eu des acesta receta si sincer snitelele sunt foarte, foarte, foarte bune. Ai mei sunt inebuniti dupa ele.

mita
mita 19 iun 2010, 19:37

mita
mita 19 iun 2010, 19:39

Karen
Karen 02 iul 2010, 08:42

asa le-am invatat si eu de la bunica,sunt delicioase!!

serbani
serbani 01 sep 2010, 13:49

este o reteta rapida si in acelasi timp foarte gustoasa

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 04 sep 2010, 22:39

Eu dupa ce le trec prin compozitia de ou, le m-ai trec odata prin faina.In rest aceiasi reteta o respect si eu.

MariaP
MariaP 14 sep 2010, 08:11

Eu dupa ce le trec prin faina si prin compozitia de ou, le dau prin pesmet. Se formeaza o crusta tare faina. Recomand cu caldura sa incercati!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 16 sep 2010, 16:37

Si eu pregaesc snitelele in acest fel, numai ca in oua mai adaug si 3 linguri de mustar. Snitelele ies un pic mai pufoase si au o aroma aparte.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 sep 2010, 08:45

si eu gatesc foate des snitele din piept de pui ...dar ca compozitia de oua o fac putin mai groasa, mai adaug purin faina .cu lapte.... si le mai fac din canmd in cand si cu pesmet ...sa fie putin crocante

MariaP
MariaP 28 sep 2010, 09:14

Amalia, interesanta ideea cu mustarul! Am s-o testez si eu.

Lavi
Lavi 30 sep 2010, 08:38

o reteta usoara , si gustoasa intotdeauna..................un mic sfat, ce-am prins si eu de la bunica, dupa ce se bat snitelele, sa se tina putin in frigider unse cu ulei, ies foarte fragede, indiferent de ce carne folosesti, apoi se prepara obisnuit!

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 sep 2010, 08:57

Lavi , nu am mai auzit de aceasta metoda..... dar voi incerca si eu

Lavi
Lavi 30 sep 2010, 09:34

cat prepari compozitia le lasi la frigider unse cu ulei

bocsa
gabriela (bocsa) 30 sep 2010, 12:03

Si eu le ung cu ulei, dupa ce le bat si le tin la rece, 10-15 minute.Ies mai fragete si nu se dezlipeste aluatul de pe ele.

MariaP
MariaP 30 sep 2010, 20:26

Da, intr-adevar, unse cu ulei si lasate sa se "odihneasca" putin devin foarte fragede. Eu asa procedez cu carnea de pui si cand fac frigarui.

regana
regana 08 oct 2010, 19:38

eu stiu si o alta medota de exemplu o practic tot timpul,dupa ce bat carnea , intr-un vas pun apa fiarta(rece) putin piper negru marunt, si zapacest 2 catei de usturoi si le las pe 10 minute apoi le inmoi in faina si oua si la prajtit...

Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 dec 2010, 18:46

Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 dec 2010, 18:53

eu pun pieptul de pui in lapte cu cateva ore inainte de a le frige si apoi le dau prin pesmet  sunt f.f. fragede pofta buna

Nota mea pentru reteta:
ghitavirginia
virgy virgy (ghitavirginia) 19 ian 2011, 16:07

V-as propune ca snitelele sa le faceti in felul urmator: din pieptul de pui taiati fasii mai mici sau mai mari, dupa cum va iese. Intr-un caston bateti oul cu putin delikat de legume, piper, putina boia dulce (vor capata o culoare mai intensa) si putin busuioc.  In alt castron puneti faina amestecata cu seminte de susan. Dati carnea prin ou apoi prin faina cu susan si prajiti-le la foc mic pana se rumenesc usor. Boiaua dulce le va da o culoare intensa, rumena. Sunt extraordinare cu semintele de susan, au o aroma si un gust deosebit!

popanda
Andreea Popescu (popanda) 11 oct 2011, 13:56

Da super snitele bebe al meu ar papa zilnic eu le las la inmuiat in smantana si le dau prin ou si biscuiti simpli sfaramati o bunatate

Cori
Cori 19 ian 2012, 21:44

Bune, bune !!!!!  Le-am dat si prin pesmet de data asta, in schimb nu am stiut de lapte, o sa pun.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 feb 2012, 16:31

Le-am făcut și eu astăzi. Oare pentru a câta oară? Mereu gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Claudia1992
Claudia1992 20 feb 2012, 01:58

snitzele de pui sunt slabiciunea mea, si mie imi place sa le fac cu pesmet!!  as manca in continuu

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 09 apr 2012, 00:45

Le.am facut cu pesmet, yummy ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
justfun
justfun 16 aug 2012, 14:46

nici eu nu stiam de lapte,dar sigur o sa fie mai gustoase . mi s a facut foame =))

petrica1968
petrica1968 08 sep 2012, 10:27

snitele cele mai bune sunt batute si presarate pe ele delikat(atentie la sarea din delikat)si puse  in frigider de cu seara=))pofta buna