Snitele din piept de pui

Cred ca este reteta pe care stie s-o faca majoritatea gospodinelor, dar am zis totusi s-o pun pe site, mai ales ca este varianta de snitele pe care le face mama de obicei acasa. Carnea poate sa fie oricare, metoda este aceeasi - eu nu folosesc pesmet la prepararea snitelelor, asa am invatat de la mama si asa imi place (chiar nu are rost sa pun calorii in plus peste ele). Incercati reteta, este f.simpla si super gustoasa.

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Oua
3 buc
Faina
200 g
Lapte
3 linguri
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 g

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala, se portioneaza bucati medii si se bate atent. Puneti neaparat o folie alimentara atunci cand bateti carnea, ca sa nu o rupeti.

2

Peste fiecare bucata de carne presarati putina sare si piper. Pe parcurs ce le bateti, puneti bucatile de carne una peste alta si la fel sarati si piperati fiecare.

3

Puneti tigaia pe foc, turnati ulei si lasati sa se incinga usor. In acest timp bateti ouale cu putina sare si laptele.

4

Fiecare bucata de carne batuta o treceti pe ambele parti prin faina.

5

Apoi prin compozitia de oua.

6

Si le puneti in tigaia cu ulei. Lasati la foc mediu spre mic sa se prajeasca incet.

7

Le rumeniti bine pe ambele parti apoi le scoateti pe niste servetele de hartie sa se absoarba tot uleiul de pe ele.

8

Snitelele sunt bune si calde si reci cu orice garnitura preferata sau salata de legume.

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 snitele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

petrica1968
petrica1968 08 sep 2012, 10:27

snitele cele mai bune sunt batute si presarate pe ele delikat(atentie la sarea din delikat)si puse  in frigider de cu seara=))pofta buna

justfun
justfun 16 aug 2012, 14:46

nici eu nu stiam de lapte,dar sigur o sa fie mai gustoase . mi s a facut foame =))

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 09 apr 2012, 00:45

Le.am facut cu pesmet, yummy ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 feb 2012, 16:31

Le-am făcut și eu astăzi. Oare pentru a câta oară? Mereu gustoase.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 19 ian 2012, 21:44

Bune, bune !!!!!  Le-am dat si prin pesmet de data asta, in schimb nu am stiut de lapte, o sa pun.

Poza mea pentru reteta:
Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 dec 2010, 18:53

eu pun pieptul de pui in lapte cu cateva ore inainte de a le frige si apoi le dau prin pesmet  sunt f.f. fragede pofta buna

Nota mea pentru reteta:
regana
regana 08 oct 2010, 19:38

eu stiu si o alta medota de exemplu o practic tot timpul,dupa ce bat carnea , intr-un vas pun apa fiarta(rece) putin piper negru marunt, si zapacest 2 catei de usturoi si le las pe 10 minute apoi le inmoi in faina si oua si la prajtit...

Lavi
Lavi 30 sep 2010, 08:38

o reteta usoara , si gustoasa intotdeauna..................un mic sfat, ce-am prins si eu de la bunica, dupa ce se bat snitelele, sa se tina putin in frigider unse cu ulei, ies foarte fragede, indiferent de ce carne folosesti, apoi se prepara obisnuit!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 14 sep 2010, 08:11

Eu dupa ce le trec prin faina si prin compozitia de ou, le dau prin pesmet. Se formeaza o crusta tare faina. Recomand cu caldura sa incercati!

Nota mea pentru reteta:
serbani
serbani 01 sep 2010, 13:49

este o reteta rapida si in acelasi timp foarte gustoasa

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile