Prajitura "turnata" cu mere

Inca o reteta inspirata din blogul delicios al Laurei Sava, imediat ce a aparut am zis ca o fac in cel mai scurt timp, are ingrediente foarte simple, se prepara repede si este putin spus gustoasa. Se topeste in gura efectiv, foarte frageda si moale, aromata - deci inca o coptura cu mere pe care recomand s-o incercati obligatoriu.

Se poate prepara si in varianta cu branza, la fel foarte gustoasa.

Eu am preparat din cantitati mai mari prajitura pt ca am tava mai mare - aici voi pune ingredientele pt o tava de 20x20cm.

Ingrediente

Oua
2 buc
Zahar
9 linguri
plus zaharul pentru a indulci umplutura cu mere, il puneti dupa gust
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
Lapte
9 linguri
Faina alba calitate superioara
12 linguri
Praf de copt
1 linguri
Mere
1 kg
Scortisoara
0.25 lingurite
optional, daca va place

Pasi de urmat

1

Merele se spala, curata si se taie bucatele sau se dau prin razatoare. Adaugati putin zahar - 2-3 linguri, dar puneti dupa gustul vostru - si puneti la foc mediu sa se caleasca.

2

Amestecati periodic, pana se evapora tot sucul si merele se lasa, adaugati scortisoara. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.

3

Acum preparam aluatul - se amesteca bine ouale cu zaharul.

4

Amestecand continuu adaugati cate putin ulei pana incorporati toata cantitatea.

5

Amestecati faina cu praful de copt.

6

Masurati si cantitatea de lapte si se finalizeaza aluatul - deci avem amestecul de oua ,zahar si ulei - amestecul de faina cu praf de copt - si laptele.

7

Adaugati cate putina faina, amestecati.

8

Apoi adaugati cate putin lapte si iarasi amaestecati. Asa le adaugati in runde pana se termina toata cantitatea de faina si lapte.

9

Ar trebui sa va iasa un aluat ca o smantana mai groasa, sa curga putin dar nu ca cel de clatite.

La mine a iesit cam gros, si am mai adaugat inca jumatate de pahar de lapte.

10

Asterneti hartia de copt in tava, sau ungeti tava cu ulei si presarati cu faina si pesmet.

11

Turnati jumatate din cantitatea de aluat si dati la cuptor pt 10-12 min.

12

Apoi o scoateti, puneti merele scazute si racorite peste aluat.

13

Nivelati bine ca sa acopere uniform toata suprafata aluatului.

14

Turnati cealalta jumatate de aluat uniform peste toata suprafata si dati la cuptor. Atentie la temperatura, sa fie una medie, cam 150-180 de grade.

15

Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, dar aveti grija ca are tendinta sa se coaca mai repede dedesubt.

16

O taiati cand se racoreste bine, pudrati cu zahar pudra si serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (15 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (15 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 61

lena
Elena (lena) 16 apr 2016, 13:20

Nu e mult si nu trebuie stins, dar puteti incerca sa micsorati cantitatea.

Monica Sandu
Monica Sandu 16 apr 2016, 10:46

Nu e cam mult praf de copt? Sau ar trebui stins? Eu am facut-o si blatul de deasupra avea gust de praf de copt si a iesit cu bule, parca fierbea

Roxana1415
Roxana1415 05 mar 2016, 09:37

Delicios,imi plac in general toate retetele tale...chiaacum o am in cuptor😋

Melanie
Melanie 11 oct 2015, 12:57

Gustos si rapid! Eu am pus 7 linguri de ulei si 7 de zahar. Merge si cu gem si cu branza dulce. Aici o poza din cea cu mere!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 30 oct 2014, 17:43

Foarte buna,pufoasa si la fix pentru ca este si destul de rapida.Cu reteta asta 'turnata' am scapat de framantat coca,ceea ce nu imi place asa tare :)) .Mulțam tare de reteta!!

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 13 oct 2014, 16:09

Am facut-o si eu azi, e minunata aceasta prajiturica, aromata deosebit, eu am pus un pic de sucul de la o jumatate de lamaie in umplutura de mere si un pic de miez de nuca maruntit. e formibalila

Poza mea pentru reteta:
catutza23
catutza23 23 mai 2014, 21:04

Super reteta...am facut prajitura deja de 3 ori, de fiecare data a avut un gust minunat (gen cea cumparata din comert, dar parca mai buna asta).

Asa arata prajitura facuta chiar in seara asta.

O seara placuta tuturor si multumesc pentru reteta minunata.

 

 

 

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maria T
maria T 24 nov 2012, 16:56

Este usor de facut si ffffffffff gustoasa!

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 11:31

Retetele cu mele sunt preferatele mele ...deci trebuia neaparat sa o incerc si pe aceasta.Asa mi-a iesit mie ... 

Poza mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 14 feb 2012, 15:15

Eu nu prea stiu sa gatesc, insa de cd m-am maritat am fost nevoita sa fac si acest lucru. Cum carte de bucater nu am , m-am tot inspirat de pe internet....insa avand de unde alege nu intotdeauna am luat decizia corecta. Pot spune cu mana pe inima ca este cel mai reusit blog in acest domeniu, ador faptul ca primesc e-mail cu retete noi faptul ca sunt postati si pasii de urmat, imp[reuna cu pozele, asa chiar si o catastrofa ca mine :-))) se descurca admirabil in bucatarie . Soacra mea gatind ff bine , a trebuit sa gatesc si eu bn, deoarece sotul meu era obisnuit sa manance bine..de..ce sa-i faci. Una peste alta, sa nu o mai lungim, a fost fff incantat de tot ce am gatit, la fel si fiul meu Denis, in varsta de 1 an si 3 luni. MULTUMESC LENA !! Apropo, la aceasta reteta am pus si visine miez de nuca ( bucati mici ) , am incercat si cu branza , este ffff buna, la fel si cu dovleac ...insa acum voiam sa-i fac o schimbare :-)))

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile