Ingrediente
●
Zahăr
250 g
+175g pentru glazură
●
Smântână
250 g
cred că merge înlocuită și cu un iaurt/kefir
●
Făină albă calitate superioară
300 g
●
Vișine fără sâmburi
800 g
●
Fulgi de porumb
150 g
eu am amestecat fulgi de porumb cu cei de tărâțe
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați bine ouăle cu zahărul și sarea.
Pas 2
Puneți smântâna, amestecați.
Pas 3
Și la urmă se adaugă făina cu praful de copt - amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Iese un aluat mai dens, ca smântâna groasă.
Pas 4
Îl turnați și distribuiți uniform într-o tavă de aragaz așternută cu hârtie de copt.
Deasupra puneți vișinele fără sâmburi și dați tava la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 15-20 minute.
Pas 5
În acest timp facem glazura crocantă:
- se pun într-o cratiță untul, 175g de zahăr și laptele - când începe să fiarbă luați de pe foc.
Pas 6
-adăugați fulgii de porumb și amestecați bine, lăsați la o parte să se răcorească puțin.
Pas 7
Scoateți din cuptor prăjitura semi-coaptă și puneți deasupra glazura de fulgi.
Pas 8
Distribuiți uniform să acopere toată prăjitura și puneți tava la loc în cuptor pentru încă 15 minute.
Pas 9
Cam așa arată când este gata - o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Pas 10
Porționați și serviți cu plăcere.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)