Negresa

Inca o reteta de negresa care i-a ajuns randul, am tot salivat la ea cand a aparut pe Blogul Nataliei - si zilele trecute avand o pofta de ceva ciocolatos am zis s-o fac. Procesul a fost foarte placut si rapid, chiar este una dintre cele mai simple prajituri facute vreodata. Rezultatul a fost foarte, foarte.... aroma puternica de ciocolata, moale, frageda si glazura ii da nota finala - nu te poti opri din mancat...

O mica observatie - voi da aici reteta preluata de la Natalia, pentru o tava de 25x35cm, la mine este tava  mai mare(35x40) si am facut din 1.5 parti de ingrediente. Deci vedeti cum combinati ingredientele ca sa aveti inaltimea potrivita a prajiturii.

Ingrediente

Unt
100 g
+ 20g pentru glazura
Zahar
200 g
Oua
2 buc
Cacao pudra
2 linguri
cu varf
Faina alba calitate superioara
280 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
250 ml
+ 50 ml pentru glazura
Lapte
250 ml
Praf de copt
1 buc
1 plic
Ciocolata neagra/amaruie
150 g

Pasi de urmat

1

Se bate untul moale cu zaharul.

2

Apoi adaugati unul cate unul ouale, mixand bine dupa fiecare.

3

Urmeaza laptele si smantana dulce, mixati bine.

4

Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.

5

Se incorporeaza in aluat si se mixeaza bine. Ar trebui sa fie un aluat mai gros, daca il luati cu lingura si turnati isi pastreaza forma putin.

6

Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor, la temperatura medie - cam 40 -45 de min apoi o incercati cu scobitoarea. Daca mai trebuie o lasati la cuptor inca putin.

7

Cat se coace prajitura, pregatiti glazura pt ea. Intr-un castron puneti ciocolata, 20g de unt si 50ml de smantana lichida.

8

Amestecati usor pana se dizolva ciocolata si se amesteca toate ingredientele. Apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca.

9

Cand este gata blatul de prajitura, il scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

10

Dupa ce s-a racit turnati glazura si o intindeti uniform pe toata suprafata. Puneti la frigider sa se intareasca.

11

Prajitura se portioneaza(apropo se taie foarte bine) si se savureaza :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (12-16 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (23 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 86

Ioana.c
Ioana.c 21 sep 2015, 15:55

E deliciosa prajitura, rapid de facut si arata ft bine. O recomand :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 ian 2015, 21:50

Daca puneti mai mult lapte poate, ceva o iesi, poate nu chiar perfect dar tot buna.

victoria14
victoria14 24 ian 2015, 12:26

ms,dar oare fara ea nu se va primi?

Adriana Io
Adriana Io 08 dec 2014, 11:09

am facut si io 1 si 1/2 din cantitati si a iesit ....mmmmm

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adela la la
adela la la 18 mai 2014, 14:55

cam subtire s-a primit din cauza ca tava e lata si josuta.. gustoasa

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 04 feb 2014, 22:02

Buna. Foarte buna aceasta prajitura, o fac des, dar reteta mea difera putin dupa cum se si vede. In principiu e aceeasi si gustul cred ca la fel. Multumesc si spor la treaba. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 02 sep 2013, 12:31

Delicioasa doar ca tava de la cuptorul meu e mai mare si prajitura nu a iesit foarte inalta. Multumesc draga Lena.

Poza mea pentru reteta:
Ximena
Ximena 11 mai 2012, 21:05

Am incercat aceasta reteta de prajitura, a iesit extraordinar de buna, e usor de facut si este un desert de vis! Iti multumesc foarte mult 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 feb 2012, 13:28

Super reteta, super prajitura ! In aluat am pus nesquik, ca nu am aveam cacao la indemana, de aceea blatul nu e foare inchis la culoare :D dar oricum, e delicioasa ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 14 ian 2012, 18:44

Am facut si eu negresa de doua ori si o data a crescut, o data nu. Nu m-am prins de ce. In orice caz e un dulce bun si raman pe reteta ta, pentru ca arata intr-un mare fel bucata aia taiata.  

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile