Cornuri cu gem Reteta VIDEO

Cornuri cu gem

Este una dintre preferatele retete de aluat cu drojdie.Cornurile sunt delicioase, pufoase si moi.

Voi mai da pe viitor variatii cu acest tip de aluat. Este o reteta dintr-o revista ruseasca, foarte veche, nici nu stiu cum se numea, dar sigur o am de vreo 10 ani.

Ingrediente

Oua
2 buc
+1 ou pt uns deasupra
Drojdie proaspata
50 g
puteti inlocui cu 25g drojdie uscata si umezita cu 1-2 linguri de apa
Unt
100 g
sau margarina, daca o folositi
Zahar
100 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
Lapte de vaca
200 ml
Faina alba calitate superioara
550 g
Esenta de vanilie
1 buc
Gem
200 g
alegeti un gem mai dens sau adaugati nuci pisate pt a-l face mai gros si sa nu curga din cornuri

Pasi de urmat

Pas 1

Topiti untul intr-o cratita, la foc mic.

Cornuri cu gem - Pas 1
Pas 2

Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

Cornuri cu gem - Pas 2
Pas 3

In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.

Cornuri cu gem - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.

Cornuri cu gem - Pas 4
Pas 5

Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.

Cornuri cu gem - Pas 5
Pas 6

La compozitia anterioara adaugati laptele si vanilia, omogenizati compozitia.

Cornuri cu gem - Pas 6
Pas 7

Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.

Cornuri cu gem - Pas 7
Pas 8

Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.

Cornuri cu gem - Pas 8
Pas 9

Impartiti aluatul in 6. Formati bile.

Cornuri cu gem - Pas 9
Pas 10

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 6-8 bucati.

Cornuri cu gem - Pas 10
Pas 11

La marginea fiecarei fasii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.

Cornuri cu gem - Pas 11
Pas 12

Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.

Cornuri cu gem - Pas 12
Pas 13

Dupa ce au crescut se ung cu ou, folositi o pensula.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.

Cornuri cu gem - Pas 13
Pas 14

Sau le lasati pana se rumenesc.

Cornuri cu gem - Pas 14
Pas 15

Se pot glazura deasupra cu zahar astfel:

Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.

Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.

Cornuri cu gem - Pas 15
Pas 16

Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)

Pofta Buna!

Cornuri cu gem - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (65 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 283

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 06 May 2020, 22:47

Cornuletele preferate!!!

Sunt foarte gustoase și ușor de făcut ,mă ajută copilul , entuziasmul e maximal, gustul e de milioane !!! 👏

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ana Maria Girleanu
Ana Maria Girleanu 17 Apr 2020, 12:20

poza mea pentru reteta)

Poza mea pentru reteta:
Ana Maria Girleanu
Ana Maria Girleanu 17 Apr 2020, 12:19

super gustoase si pufoase

le-am facut cu Nutella si alune

Recomand fetelor...

Multumin pentru reteta Lena !😘

maryyy
maryyy 14 Mar 2016, 08:41

Foarte pufosi si gustosi, nici o data nu ramine nici unul pt a doua zi :D

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 07 Mar 2016, 01:17

Super gustoase!!!!! Aromate, pufoase ...mai bune ca cele care le mancam in Romania ( le duceam dorul)."Eres una super cocinera que ganarias Master Chef en España" Gracias, gracias, gracias...

Am facut cateva din retetele tale.Le-am repetat pe toate.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 24 Feb 2016, 23:09

Sunt nemaipomenite aceste cornulete.... Merita numaidecit incercate ☺️😘... Multumim mult si o seara placuta sa aveti!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
camy dulcik
camy dulcik 18 Feb 2016, 20:51

Delicioase...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 27 Jan 2015, 16:00

La sfatul Lenei am folosit acest aluat pentru Învârtita moldoveneasca cu nuca. Am mai pus ceva făina in plus fata de cantitatea din rețeta iar nuca pisata am pus-o din ochi- oricum muuuulta. A ieșit foarte buna si ma bucura faptul ca nu e f dulce aluatul. Mulțumesc din suflet! Ai facut cel puțin un om foarte fericit astăzi - socrul meu😃

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Matei Cosmin
Gabi (Matei Cosmin) 29 Oct 2013, 20:59

Am facut cornuletele cu gem pentru a doua oara, fiindca prima data nu au iesit asa de bine ca in poza de articol. Fata de prima data am folosit hartie de copt iar pe langa faptul ca arata ireprosabil sunt foarte gustoase. Iti multumesc, iar urmatoarea incercare va fi desertul clasic cu ciocolata.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elite
elite 25 Jun 2013, 14:55

chiar sunt ft buuneee, le-am facut si a doua zi nu mai erau

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile