Prajitura cu mere

      O prajitura cu mere pufoasa, delicioasa, super simpla, merita incercata. Este cea mai buna si simpla prajitura cu mere pe care am mancat-o pana acum si am primit multe laude de la sot si prietenii care au gustat-o.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
150 g
un pahar
Zahar
200 g
un pahar
Oua
3 buc
Mere Ionatan
4 buc
sau orice alt tip de mere mai acrisoare si aromate
Unt
10 g
Pesmet alb/galben
20 g
Praf de copt
1 buc
un plic de praf de copt

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele pentru prajitura cu mere, spalati merele.

2

Luati o forma pentru copt, teflonata, din sticla, etc. Ungeti forma cu unt (untul nu se topeste), presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.

3

Merele se curata si se taie bucati medii.

4

Aranjati merele  uniform in forma unsa si tapetata cu pesmet.

5

Intr-un bol bateti ouale si  adaugati zaharul. Le bateti bine, cu telul sau cel mai bine mixerul, pana se fac spuma.

6

Intr-un pahar amestecati bine faina cu un pliculet de praf de copt, adaugati peste ouale batute spuma.

Amestecati bine.

7

Aluatul obtinut se toarna peste mere, uniform, ca sa le  acopere toata suprafata.

Nu va speriati daca se vad merele, aluatul creste foarte bine.

8

Se pune tava la cuptor,  la temperatura medie, pana se rumeneste bine.

Dureaza aproximativ 20 de min la 180 de grade C.

9

Dupa ce se raceste putin, se taie cu un cutit prajitura cu mere in bucati de marimea preferata si se scoate din tava cu o paleta.

10

Ca sa fie si mai gustoasa si frumoasa, inainte de servire puteti presara prajitura cu mere cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: good-cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Galia
Galia (17 October 2008, 23:24)

O, da!!

Pe langa faptul ca-i nespus de delicioasa, se topeste in gura; e si ffff usor de preparat, chiar si un incepator se descurca de minune numai daca stie sa tina un mixer sau tel in maina

olivica
olivica (27 November 2008, 22:52)

Sharlota este foarte apetisanta, dar la gust e si mai si!!!

klaudya
klaudya (10 January 2009, 19:41)

akuma este la kuptor mersi mult  Felicitari ptr acest site şi succes in continuare

lena
lena (11 January 2009, 00:07)

Va multumesc mult pentru incurajari! Imi da elan sa lucrez in continuare la retete cat mai interesante si utile.

naciualina
naciualina (15 January 2009, 11:23)

ciao e o reteta super buna

azi o fac si eu

mada89
mada89 (19 January 2009, 17:41)

Yaamyyy suna bine de tot! O sa o fac si eu maine pana vine sotul de la serviciu!!!

lena
lena (23 January 2009, 13:36)

vero79 (21 February 2009, 10:33)

sambata viitoare o voi face si eu pentru copii mei astazi le fac o prajitura cu foi cu miere

Alina.B (23 February 2009, 13:48)

Ce dimensiuni are tava folosita de tine?

lena
lena (23 February 2009, 15:22)

Tava este de sticla termorezistenta cu dim.25cm/25cm cu bordura inalta de 3-4 cm.

Alina.B (24 February 2009, 08:55)

Multumesc pentru dimensiuni.

Am incercat si eu prajitura. A fost un succes :) Mai asteptam si alte retete la fel de bune si respectiv usor si rapid de facut :)

cristinel (25 February 2009, 15:45)

o sa incerc si eu sa fac asa ceva:)

Nataly
Nataly (08 March 2009, 11:55)

Super gustoasa si usor de facut. O fac deja a 3 oara, ai mei sunt inebuniti dupa ea.

jeanina (10 March 2009, 20:56)

Foarte gustoasa si foarte usor de facut. Am preparat-o impreuna cu fiul meu.

Mihaela
Mihaela (25 March 2009, 15:51)

.. mmmmm Lena, nu am cuvinte, nu am dat de aces site, pin aacum.. esti suuuper... si explicatiile, cu poze, sunt extraordinare... le poate face oricine, ... multumesc f f f mult..

ninaaa (26 March 2009, 17:25)

:*

pana maria (21 April 2009, 14:43)

Super buna! Am facut-o de mai multe ori si mi-a iesit fff buna dar, eu am pus scortisoara peste mere si e  un deliciu. Multumim tare mult ptr aceste retete delicioase! Maria

ionelita (02 May 2009, 13:09)

acum e si a mea in cuptor...sper sa fie super gustoasa...

ionelita (02 May 2009, 13:11)

a iesit o prajituta super pufoasa...iti multumesc lena,cu siguranta o sa mai am nevoie de retetele tale...

Camy (17 May 2009, 21:05)

super prajitura.sotul si copilul meu au fost foarte incantati

alina.bogdan (26 May 2009, 14:23)

draga lena, daca numar bine, in castron sunt 4 oua. regula ar fi - 3 oua mari sau 4 mici? multumesc

lena
lena (26 May 2009, 14:37)

Salut Alina,

In castron sunt 3 oua, doar ca unul s-o spars si arata ca si cum ar fi 2.

Deci regula este  - 3 oua normale.

ssmiculutza (31 May 2009, 14:59)

Iti multumesc!

Cu ajutorul retei tale am reusit sa fac prima mea prajitura!Cu ajutorul tau am realizat k exista dulciuri gustoase si  fara zahar(eu am facu cu fructoza pt ca am diabet si nu am voie dulciuri)

Multumesc!!

lena
lena (31 May 2009, 15:02)

Sanatate Multa!

etinc3lle
etinc3lle (17 July 2009, 17:59)

arata excelent!!! ma duc si eu sa o fac, sper sa imi reuseasca

etinc3lle
etinc3lle (17 July 2009, 21:10)

gata! a iesit excelent prajiturica!!! merci mult

etinc3lle
etinc3lle (20 July 2009, 12:36)

fetelor, va dau un sfat: nu le faceti sotilor prajitura asta!!!!!!!!! DA  DEPENDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!  m-a zapacit al meu, cand vine de la servici primul lucru: ai facut????

lena
lena (20 July 2009, 12:39)

betty18
betty18 (24 July 2009, 16:50)

apetisanta!!!!!!!!!!!!!!!

edyth (07 August 2009, 15:25)

am facut si eu aceasta prajitura...extrem de buna si de delicioasa....azi o voi incerca pe cea cu cornuletele umplute cu gem......multumim ca existi pt noi

 

LILI 85
LILI 85 (19 August 2009, 02:02)

BUNA LENA,VREAU SA SPUN CA AM PRIMIT APLAUZE DE LA SOTUL MEU CAND A GUSTAT ACEASTA PRAJITURA...STRATUL DE MERE.COMPOZITIA PUFOASA SI DEASUPRA UN STRAT CROCANT..FFFF BUNA,VROIAM SA TRIMIT SI SOCRILOR DAR NU A MAI RAMAS NIMIC...DATA VIITOARE!!!!BRAVO

angi (27 September 2009, 09:06)

reteta rapida si buna! Am incercat-o si eu si le-a placut la copii!

adina atofanei (30 September 2009, 21:24)

2ec67ab

am facut si eu...acum cateva minute..ast sa se raceasca

anail (04 October 2009, 20:27)

am pregatit reteta si am folosit o tava de aragaz mai mare, punand dublul ingredientelor. Mi-a iesit foarte bine. Multumim si mai asteptam retete simple si gustoase.

Ela (06 October 2009, 10:35)

Buna Lena,astazi am descoperit acest site si sant incantata de ceea ce am gasit aici.Iti multumesc pt.aceste retete minunate!O sa incerc chiar acum aceasta prajitura,sper sa imi reuseasca.......

angi (07 October 2009, 21:20)

Angi      Felicitari pentru site.Faci o treaba extraordinara. Prajitura cu mere am facut-o a treia oara,e de 5 stele.Am sa incerc si alte retete de-ale tale.

ionelita (08 October 2009, 17:21)

acum am scoso din cuptor si este foarte pufoasa si gustoasa...

bianca-maria (10 October 2009, 11:51)

E la cuptor, sper sa iasa bine oricum sunt incepatoare. Are ceva daca am facut-o intr-o tava de aluminiu?

lili (10 October 2009, 12:23)

Foarte buna, i-am adaugat scortisoara si cateva stafide in compozitie. Aveam chef de ceva dulce dar si simplu de facut, asa am ales-o si o s-o mai fac cu siguranta

bianca-maria (10 October 2009, 12:28)

Multumesc mult

ancamonica (14 October 2009, 13:29)

inca o reteta care mi-a iesit din prima :) nu-mi vine sa cred cat de usor se fac.felicitari pentru retete!

mincaciosii
mincaciosii (16 October 2009, 23:44)

Miine vine avem musafiri,si ABIA ASTEPT sa incerc reteta ta...eu obisnuiesc sa pun merele pe desupra,indesate putin in aluat....dar tot mi se pare ca ingreuneaza prajitura putin...abia astept sa o incerc in varianta ta....abia astept....

flory27 (17 October 2009, 13:44)

buna. vreau sa incerc reteta. dar, ouale le bat spume intregi, sau albusurile si spoi pun galbenusurile?

lena
lena (17 October 2009, 15:43)

Ouale se bat intregi, exact cum scrie in reteta. Spor la treaba

mari cica
mari cica (18 October 2009, 07:41)

super buna

Monica (19 October 2009, 15:16)

de obicei sint ghinionista tare la prajituri, dar asta mi-a iesit superb!  Aleluia

merci mult de tot si pofat buna mie

mari cica
mari cica (19 October 2009, 15:57)

PRAJITURA ZEILOR                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

cosmina30
cosmina30 (20 October 2009, 23:31)

Am incercat mai multe retete de prajitura cu mere si nu mi-au iesit. pe cand eram gata sa abandonez, am gasit reteta asta si...ce sa spun...o saptamana am facut-o in fiecare zi!!! MINUNATA!

Monica (21 October 2009, 09:27)

a doua zi mi-a mai ramas, asa ca am incalzit-o putin la microwave (10-15 secunde) si am adaugat inghetata de vanilie pe deasupra...vai vai vai

mariana cris (22 October 2009, 08:04)

Buna dimineata Lena,

la 2000 km de casa am avut "inspiratia", sa caut o reteta deosebita si datorita tie am reusit!!!!!!!!!!

am preparat reteta Ta si spre bucuria mea si deliciul tuturor o voi repeta cu multa bucurie!!!

Iti doresc o viata la fel de buna ca si reteta/retetele tale

mariana cris (22 October 2009, 08:12)

Buna dimineata Lena,

la 2000 de km de casa, am avut "inspiratia "sa caut o reteta deosebita

gratie generozitatii tale, am gasit si preparat Prajitura cu mere propusa de tine

un deliciu de desert, care merita nota maxima cu steluata!!!!

iti doresc o viata la fel de dulce si reusita precum retela/retetele tale!!!

 

 

lena
lena (22 October 2009, 08:42)

Multumesc foarte mult!

d-g (26 October 2009, 19:22)

am facut reteta ta prajitura cu mere.A fost...............extraordinara,si am dat-o si unei prietene.Urmatoarea va fi mere in aluat de foietaj.TE PUP.

Monica (27 October 2009, 07:58)

hmmmm...prima oara mi-a iesit excelent de bine...a doua oara insa..nu....mi-a crescut dar nu s-a copt de loc inauntru...complet moale compozitia....poate am pus prea multe mere?...sau poate pt ca am dat merele prin putin zahar si scortisoara?....da nu ma las ....hahaha....mai incerc o data :o)

mari cica
mari cica (27 October 2009, 16:12)

   AM FACUT-O SI EU ESTE SUPER-MEGA-EXTRA                                                                                                                           

adina (27 October 2009, 21:12)

am incercat si eu si a iesit bn.data viitoare va fi si mai bn.

lory (05 November 2009, 15:32)

buna ziua...acum am dat si eu de prajitura asta si vreau sa o fac...dar nu am in casa pesmet, ce as putea folosi in loc? gisul e bun?

lumi
lumi (06 November 2009, 19:39)

FOARTE BUNA SI USOR DE FACUT.

Musette (07 November 2009, 15:45)

 Acum am facut-o,prea multe laude,trebuia neaparat sa o incerc.Astept sa se raceasca.

Arata excelent.

maya (12 November 2009, 14:53)

se paote pune si zahar vanilat..si scortisoara la mere...cred ca da un gust pun...

 

lena
lena (12 November 2009, 14:55)

Sigur, chiar recomand

mari cica
mari cica (12 November 2009, 18:43)

Super buna,am facut-o si eu,o recomand tuturor ,imposibil sa nu placa cuiva!

maya (18 November 2009, 15:29)

super.....am facut si eu....

maya (18 November 2009, 15:53)

e super buna

flo09 (25 November 2009, 22:05)

arata bine si nici nu pare complicata bravo tineo tot asa

consuella
consuella (01 December 2009, 17:49)

merg sa o pregatesc!! multumesc pt ajutor

Una
Una (05 December 2009, 20:10)

E nemaipomenit de buna aceasta prajitura! A placut tuturor. Numai laude am primit.

consuella
consuella (07 December 2009, 21:35)

salutari!!a trecut mosul pe la voi?? prajitura a iesit minunat!!

lena
lena (07 December 2009, 21:39)

Desigur o fost si Mosul Ma bucur mult ca va place prajitura

david (17 December 2009, 02:29)

am facut-o astazi si a iesit ffffff buna! foarte simpla si gustoasa!

eli
eli (18 December 2009, 22:11)

Lena,eu sunt noua pe-aici si vreau sa spun ca am mai mult de o ora de cand iti citesc retetele si inca n-am reusit sa le vad pe toate.Ma uimesti,esti o gospodina desavarsita,felicitari!

klaudya
klaudya (23 December 2009, 19:51)

SARBATORİ FERİCİTE TUTURORA :-*:)

eli
eli (24 December 2009, 17:05)

SARBATORI FERICITE !UN AN NOU CU RETETE CAT MAI PLACUTE SI SANATOASE!

semiramida
semiramida (24 December 2009, 20:41)

s-a primit delicioasa si foarte frumoasa. Multumesc!

consuella
consuella (25 December 2009, 18:43)

Primeste  in inima speranta, in suflet iertare si iubire!! in ochii bunatate !!Intinde-ti mainiile sa imbratisam icoaca Nasteri Domnului!! Craciun Fericit cu bucurie!!

vio23 (13 January 2010, 13:33)

ffffff buna

lyly
lyly (20 January 2010, 09:23)

Buna prajitura.

Te pup.

Liliana

fragalenuta (27 January 2010, 10:28)

buna , ma bucur sa descopar acest site ; si mie mi se zice tot lena si sunt tot din moldova ; am facut aceasta prajitura abia am scoso de la cuptor , si sper sa iasa buna  ;

adry (31 January 2010, 15:33)

in compozitie poti pune si niste nuca de cocos.iese fff.buna;am incercat si eu

mov (05 February 2010, 21:26)

Un deliciu! N-am avut pesmet, dar am pisat biscuiti si nu am avut probleme. Multumim, Lena!

andra (06 February 2010, 11:55)

Eu am presarat gris pe fundul tavii, neavand pesmet in casa.

De asemenea, daca, dupa coacere, mai lasi prajitura putin in cuptor, cu usa intredeschisa, ramane inalta, nu se lasa.

Numai bine.

miniraton (09 February 2010, 19:56)

f.f. buna. Am facut-o si o s-o mai fac pt ca-i dau si lui fimiu care are 1 an jumate.

chety
chety (09 February 2010, 23:24)
  • buna LENA este cumva o problema daca nu am tava teflonata ci am tava normala te rog spunemi se prinde cumva?te salut cu mult drag si iti multumesc pentru ce faci
  •  
lena
lena (09 February 2010, 23:29)

Multumesc mult pt aprecierea site-ului

La aceasta prajitura nu trebuie tava teflonata, doar sa ai grija sa folosesti pesmet si unt asa cum scrie in reteta. Eu o fac de obicei in tava de sticla termorezistenta, se vede putin si in poze. Succes!

chety
chety (10 February 2010, 09:25)

iti multumesc pentru sfat astazi fac si eu aceasta prajutura sper sa-mi iasa,iar tie LENA sa-ti dea d-zeu sanatate si putere sa ne mai trimiti din retetele tale,mult succes in continuare

giorgia
giorgia (18 February 2010, 21:04)

am incercat si eu reteta si a iesit excelenta!! numai ca la mine s-a copt cam in 40-45min la 180 grade. sper ca e ok daca am lasat-o asa mult, pt ca dupa 20 min era inca cruda in mijloc (am incercat cu scobitoare). oricum, finalul a fost delicios

cu dragoste
cu dragoste (19 February 2010, 12:11)

o zi buna tuturora,cu mare dragoste am sa fac acesta reteta familiei mele,,,,toata lumea este hapy de ea ...iami iami....mere,,,deabia astept

cu dragoste
cu dragoste (25 February 2010, 19:34)

doresc multa sanatate celei care a inventat aceasta retetafamilia mea iubeste acesta prajitura si eu la fel

maslinutza (02 March 2010, 21:25)

am sa fac aceasta reteta fiindca e atat de laudata,insa as zice ca merele raman toate pe fundul merii si ai impresia ca e cruda...voi vedea dak e atat de buna...felicitari pentru site

lena
lena (02 March 2010, 21:54)

Sigur, au fost multi ca tine, dar sa stii ca nu ramane nimic crud si totul este oke, aluatul patrunde printre mere si se coace bine, este pufoasa si aromata

chety
chety (03 March 2010, 10:01)

buna  ''LENA'' iti doresc oprimavara minunata, multa sanatate si multa pofta de munca sa ne mai ajuti si pe noi cu ideile tapa te asteptam cu noutaty

Madi
Madi (04 March 2010, 15:16)

Lena, oare as putea sa pun mere mai multe care sa fie razalite? Am eu ceva cu merele intregi pt ca am mancat la cineva tort de mere şi nu mi-a placut gustul de mere intregi in prajitura. Ce zici daca le dau pe razatoare?

lena
lena (04 March 2010, 15:28)

Poti incerca, la gust nu cred ca se schimba multe, in cel mai rau caz se va lipi stratul de jos de tava.

Madi
Madi (04 March 2010, 16:20)

Mersi mult am sa incerc maine! Abia astept sa vad cum o sa iasa!

maslinutza (04 March 2010, 18:48)

e delicioasa...nu credeam ca e asa de buna nici ca se face asa de repede...si ce bine arata ca e pacat sa-i mai pui zahar pudra pe deasupra...felicitari si multumesc pt reteta

Madi
Madi (05 March 2010, 20:15)

am uitat sa pun pesmet.ce se intampla?

Madi
Madi (05 March 2010, 20:16)

e delicioasa,nu am crezut k va fi atat de buna. Astept musafirii sa vad ce parere vor avea.Felicitari Lena!

biancagrumeza (12 March 2010, 17:20)

buun ! chiar cautan acum pe net o reteta de prajitura cu mere ieftina, asa cam cu ce ai de obicei prin casa.acum ca am gasit-o pe asta, ma duc sa o fac acum....

ramo (16 March 2010, 18:58)

Super treaba faci draga Lena pentru noi cu aceste retete. Sunt super bune, delicioase, usor de facut si nu foarte scumpe. Excelents  si aceasta prajitura cu mere. Multumesc .

Syulkila
Syulkila (21 March 2010, 10:45)

Este o reteta super si destul de usoara

scumpy65 (26 March 2010, 09:05)

Draga Lena ,iti urmaresc cu interes fiecare reteta.Aceasta prajitura cu mere pot spune ca e un succes.Toti cei care au gustat din ea mi-au cerut reteta si am facut- o de f. multe ori.Nu mai spun salata  sau rulada de pui.......

Felicitari

 

tanti (16 April 2010, 20:41)

multumesc,LENA,a iesit super buna prajitura

dalinapet (19 April 2010, 13:49)

Nu pot sa spun decat ca aceasta reteta e bestiala, a naucit toata familia mea . Si multumesc ptr asta Lena. Oare dc in loc de mere voi pune ananas din comert va fi la fel de buna?

lena
lena (19 April 2010, 13:50)

Poti incerca, nu am facut-o niciodata cu ananas.

anutza (19 April 2010, 15:19)

iami-iami,, am s-o incert,,  sper sa-mi iasa k nu e greu.. se pare k e usor...am sa va spun km a iesit...

Moatza (22 April 2010, 17:57)

F.Buna prajitura. Satioasa si delicioasa!!!!!!!!!! Acum e in cuptor a treia portie!!!!!!!!!!!!

Techgirl (22 April 2010, 23:12)

Am incercat si eu prajitura si mi-a placut foarte mult aluatul. Intr-adevar este foarte pufoasa. Este o prajitura simpla, fara pretentii, foarte sanatoasa, cu putine calorii fata de alte dulciuri. Dupa cum spunea si Georgia, pentru coptura la 180 de grade are nevoie de 40-45 de minute. Pentru a o "imbunatati ", cred ca se poate adauga fara probleme putina scortisoara deasupra merelor, cateva stafide si un plic de zahar vanilat in compozitie.

Multumim Lena!

inna- (27 April 2010, 14:59)

a iesit  super buna prajitura,e delicioasa si foarte usor de preparat

pantiru (28 April 2010, 12:52)

Buna,arata bine prajitura  o fac si eu astazi.  mai vb.sa iti spun cum a iesit.

STEF30IASI
STEF30IASI (28 April 2010, 18:32)

foarte buna , am incercat-o si eu .

brigytte (05 May 2010, 21:40)

Draga LENA, savurez din acest deliciu chiar acum inconjurata de piticii mei care au golit deja farfuria.Este foarte buna, usoara, delicata iar pentru cei mici...ce poate fi mai sanatos?Felicitari si am sa incerc multe din retetele tale.Multumesc, te pup.

sevilla camas
sevilla camas (06 May 2010, 16:51)

foarte bunaaaaaaaaaaaa pofta bunaaaaaaaaaaaaaa

tiff (09 May 2010, 18:36)

salut : acuma o incerc si eu deabia astept sa vad cum imi iese ' tocmai cautam si eu pe net sa gasesc ceva ieftin si bun k si asa acuma ne taie astia din salarii ce sa facem mai economisim bani. mai trimiteti retete destea ieftine k sunt foarte bune la buzunar. va pooprevin cu un comentariu sa va spun cum mia iesit

pantiru (12 May 2010, 08:13)

Am facut reteta ,a iesit delicioasa si usor de facut

zamfy
zamfy (10 June 2010, 14:33)

buna Lena ,am gasit site-ul tau ieri,sunt foarte incantata,niste retete extraordinar de usoare.am fcut prajitura cu mere e nespus de delicioasa s-a mancat k nici nam apucat sa vad cum ii sta pe platou.acum vreau sa fac reteta "cornuri cu gem" nu gasesc drojdie(verde) de care trebuie deoarece sunt in it ,pot sa pun bicarbonat sau drojdie uscata??

lena
lena (10 June 2010, 16:08)

Cred ca poti pune drojdie uscata, incearca si dupa imi spui cum a fost.  Multumesc mult de aprecierea site-ului, sa ai spor la gatit si pofta buna

calinmuresan (19 June 2010, 18:55)

chiar arata bine

o fac si eu chiar acum !

 

pana maria (19 June 2010, 21:49)

Este un deliciu!!!!!!!!!!!!!!!

Eu am facut-o de multe ori si am recomandat-o la toti care au mancat la mine si le-a placut tare mult!

calinmuresan (20 June 2010, 17:19)

chiar e delicioasa

dar eu am adaugat putin ulei in compozitie, a iesit super

oana27 (02 August 2010, 12:52)

buna cfetelor vreau un sfat.ce as putea sa mai folosesc in afata de pesmet....eu stiu ceva de prin casa :faina biscuiti sau hartie de copt datimi o idee va rog mult poop la toti

TaniaA (01 September 2010, 12:39)

e o prajitura perfecta pentru gospodinele ocupate. se face atat de rapid si usor, si pe deasupra e deliciosa. noi am mancat-o imediat.

dianatimbus
dianatimbus (01 September 2010, 22:25)

Ca de obicei, cand incerc o noua reteta am emotii...insa in ce priveste reteta aceasta poti s-o faci si cu ochii inchisi si tot iti iese. Si chiar se topeste in gura.

Emma (02 September 2010, 15:34)

Am facut aceasta prajitura ieri seara si mi-a iesit foarte buna. Totusi, mi se pare mie ca ar fi fost mai bine daca as fi batut separat galbenusurile cu zaharul si albusurile spuma. Poate si din cauza ca am pus indulcitor in loc de zahar. Dar merele s-au acoperit bine si in final a iesit o prajitura gustoasa care a placut intregii familii. Multumesc pentru reteta! E pe departe cea mai simpla si cea mai gustoasa prajitura cu mere pe care am facut-o vreodata!

claudia1976 (03 September 2010, 21:52)

Foarte bună şi uşor de făcut. Eu am ras merele, le-am stors de suc, am adăugat zahăr şi scortisoare. Uneori, ca umplutura mai folosesc branza dulce (branza o dau prin masina de carne, o amestec cu 2-3 ouă, zahăr, zahăr vanilat şi , opţional, smântână ) nucă sau mac (bat două albuşe spumă tare, pun 2 linguri zahăr şi nucă sau mac măcinat până se face o compozitie mai tare).

MariaP (05 September 2010, 14:12)

Dupa ce am vazut reteta si numeroasele aprecieri la adresa ei, mi-am spus ca trebuie s-o incerc neaparat.  Astazi am facut-o si cand am vazut-o ce crusta apetisanta are deasupra, nici n-am mai avut rabdare s-o las sa se raceasca de tot... E usoara, pufoasa, fina, iar crusta usor crocanta o face si mai interesanta. In plus, se prepara foarte usor si este si economica. Multumiri pentru reteta. 

MariaP (06 September 2010, 16:49)

Am postat astazi si "dovada" pe forum.

 

raisa
raisa (19 September 2010, 14:27)

Grozava, miroase innebunitor! Am pus ceva mai multe mere si mi-a spus mama sa le dau si pe ele prin pesmet, sa nu lase apa, ca se "flescaieste" la fund.

Multumim pentru retetele minunate! Este singurul website cu retete in care am incredere!

Emma (19 September 2010, 21:24)

Prajitura asta a devenit favorita familiei. Imi ia foarte putin timp ca s-o fac si este extrem de buna. Mi-a iesit foarte bine de fiecare data, respectand exact reteta.

MariaP (20 September 2010, 14:57)

Ieri mi-a adus cineva o sacosa de mere si prima data cand le-am vazut m-am gandit sa repet prajitura asta, asa ca... mai pe seara asta o sa avem ca desert.

ely.luperto77
ely.luperto77 (23 September 2010, 17:12)

e super am ancercato si eu azi..economica si usor de facut.important este sa respectati antocmai reteta pt a iesi perfecta

ely.luperto77
ely.luperto77 (23 September 2010, 17:22)

brava brava simplu si bun...cu vremurile astea de criza avem nevoie de retete ce nu costa mult...pupici dulci din italia...la sotul meu ce e italian ancet ancet al fac retete romanesti..sii plac asta e frumos..avem doar 2 luni de cand neam luat si deja andrageste reteteli noastre

larissa
larissa (26 September 2010, 22:24)

vai mia iesit super prajitura aceasta  simpla si usoara ieri am  facuto si eu mai asteptam retete noi!!

Janet (22 October 2010, 17:28)

Lena poti sa-mi spui te rog cit praf de copt se contine intr-un pachetel, se pare ca eu am pus prea mult, coptura sa primit amaruie si nici nu a crescut, mi s-a parut totul atit de usor si pina intr-un final nu mi-a iesit

lena
lena (22 October 2010, 20:06)

Pachetul de praf de copt are 10g, dar posibil sa fi fost si de la faina.

Janet (22 October 2010, 20:28)

multumesc mult ,Lena, pentru ca mi-ai raspuns

Georgiana Galati (26 October 2010, 10:12)

e super tare reteta o am in cuptor sper sa mi easa  eu nu am tava si o fac la drai cucar

Georgiana Galati (26 October 2010, 10:13)

e super reteta eu o fac la drai cucar sper sa easa

 

smih (08 December 2010, 14:33)

reteta ff usoara ,ingrediente ff putine si un fust extraordinar!!!galia are dreptate se topeste in gura!!!bravo pentru taote retetele si succes mai departe!!multumesc pentru acest site e sursa mea de inspiratie de fiecare data cand vreau sa gatesc ceva nou!!felicitari lena!!

chety
chety (10 December 2010, 18:37)

SArbatori fericite ~**~LENA~**~

pana maria (24 December 2010, 11:27)

Este minunata aceasta reteta! Am intrat sa iau gramajul ca sa nu gresesc dar, va spun ca am facut-o de multe ori si cine a mancat, a spus ca e grozava si le-am dat reteta binenteles!Multumim! Sa aveti un "Craciun fericit!" si un "An nou" cu bucurii si realizari!

"La multi ani!"

 

lena
lena (24 December 2010, 11:35)

Multumesc Mult Maria! Sarbatori fericite si voua!

TeodoraCandrea (15 January 2011, 15:17)

Acum o incerc!Abia astept!

cornelia (02 February 2011, 19:00)

La prajitura asta eu am pus biscuiti pisati in loc de pesmet , un strat mai gros si daca sunt si

aromati  (spritati) iese super iar merele pudrate cu scortisoara , si daca vrei ceva mai deopsebit da merele pe razatoare si calestele cu putina scortisoara si zahar intoarce-o si poti sa faci si portii mai mici noua ne place foarte mult.

TeodoraCandrea (02 February 2011, 19:39)

Merci pt detalii!

O sa incerc si cu merele date prin razatoare si cu scortisoara.Sunt convinsa ca va fi delicioasa!

Am facut-o deja de trei ori si a iesit de fiecare data foarte gustoasa,ceea ce e mare lucru pentru mine avand in vedere ca nu prea stiu sa fac prajiturele!

Seara frumoasa si voi reveni cu siguranta pt ca am multe de invatat!

Mery75
Mery75 (05 February 2011, 17:20)

am facut-o mi-a iesit f buna.....o cantitate si jumate intr-o tava de 25 pe35.......mersi lena

danutza popa
danutza popa (14 February 2011, 22:43)

 si pe aceasta am incercat-o!....i-a placut sotului..ce el e amator de dulce!.........asa aluat puhab,vaporos nu am vazut....conteaza mult sa fie batut cu mixerul amestecul din oua si zahar....altfel nu stiu daca iese asa cum trebuie

fanatan
fanatan (24 February 2011, 17:24)

prajitura mea e acuma la cuptor....si miroase ff bn abea astept sa vina sotul meu acasa!el este mai prietentos cand e vorba de desert....sper sa il uimesc de data asta:):D Eu am adaugat si o vanillia cu scortisoata in blat.....sper sa fie delicioasa:P

lena
lena (24 February 2011, 18:04)

Da, harrtia de copt se opareste si este mai greu s-o scoti de la fund fara sa  se lipeasca bine cu merele.

cleos (25 February 2011, 08:15)

Lena, spune-mi, te rog, in loc de mere as putea sa folosesc o conserva de ananas, scursa bine?

Am facut-o si cu mere, intr-adevar, prajitura minune, dar as vrea s-o incerc azi si cu ananas, am niste musafiri si cu prajitura asta chiar ca-i impresionez. Desi la prima vedere nu pare o prajitura spectaculoasa, e doar o iluzie, de fapt are gust DIVIN !!!!!!!!! Pupici

lena
lena (25 February 2011, 08:23)

Sigur se poate si cu ananas, ma bucur ca va place prajitura

Pau Buli
Pau Buli (06 April 2011, 00:29)

Tocmai am scos-o din cuptor si am si servit 4 bucati. Este foarte pufoaaaaasa si aromata

Am avut doar 2 oua si am pus 2 linguri de smantana in loc de al treilea ou la repezeala. Parca e cumva cremoasa la mijloc un pic. Iam Iam. Iti multumesc Lena

gabidari
gabidari (14 April 2011, 16:06)

am facut si eu prajitura azi ....tocmai ce am mincat din ea si sint dezamagita , puteai si tu mai Lena sa imi spui sa dublez cantitatile  ca la cit e de buna si la cit de repede s-a terminat eu nu am apucat sa ma satur!!!Da nu-i bai ca maine o repet iar cu cantitati dublate..... e minunata.....!!!da te rog eu pe viitor sa puisi tu cantitatile duble la retetele astea ale tale care sint minunate!!!

lena
lena (14 April 2011, 16:09)

Esti tare Gabi! Ce palpitatii mi-ai dat cand am inceput sa citesc "sunt dezamagita...", si tocmai tu, cel mai drag mie utilizator al site-ului...

Te pup si multumesc mult pt apreciere si incurajari

Bechman Gabi (19 April 2011, 21:54)

Buna seara tuturor !

Sunt nou pe aici, asa ca va rog sa ma luati incet. Nu stiu cati bucatari amatori sunt inscrisi dar eu unul sunt pasionat. Am facut si eu aceasta reteta, recunosc a iesit delicioasa (fii-mea nu se mai satura). Pe lanaga cele spuse de lena am simtit ca lipseste ceva - scortisoara (preasarata putin deasupra odata cu zaharul pudra) ii da o aroma super.

p.s. ma pregatesc sa ma lupt cu noua reteta -pasca cu ciocolata

o seara buna !

lena
lena (19 April 2011, 22:00)

Salut Gabi!

Sunt multi bucatari pe aici, si mai incepatori si mai cu experienta, de toti este loc De acord cu scortisoara, cand am postat reteta, cu vreo 2 ani in urma - aveam o problema cu ea  - am folosit-o prea des in multe retete pt ca imi place mult si m-am trezit cu o respingere totala. Dupa ceva timp mi-am revenit eu, si sunt de acord, scortisoara se "pupa" perfect cu merele.

Astept impresii si de la pasca cu ciocolata

madalina21 (29 June 2011, 18:13)

este de departe cea mai pufoasa si simpla prajitura pe care am facut-o!!! am o multime de retete simple,dar asta chiar e! am fost sceptica initial pt ca nu am vazut in compozitie niciun pic de unt,ulei, lapte...f buna! multumesc pt reteta! cu siguranta o voi repeta!

madalina21 (10 July 2011, 17:35)

buna elena,te invit sa vezi prajitura ta in varianta ci visine aici http://madalina-vlad.blogspot.com/search/label/Dulciuri! suna a reclama ieftina,dar site-ul tau si retetele tale m-au inspirat!

lena
lena (10 July 2011, 20:06)

Arata foate bine Madalina si ma bucur mult ca te-am inspirat

Nu suna deloc a reclama ieftina, bravo pentru initiativa, intotdeauna imi place si urmaresc chestiile muncite si facute cu inspiratie. Te pup si la cat mai multe retete!

madalina21 (11 July 2011, 09:58)

pana maria (01 October 2011, 06:14)

Este un deliciu! Am facuto de foarte multe ori si am recomandato la multe prietene care mi-au multumit! Va multumesc pentru reteta si va doresc numai bine. Pupicei de la Maria Pana! 

Elena.M
Elena.M (29 October 2011, 22:46)

Lena, recunosc ca aceasta reteta era demult pe lista mea de asteptari sa o pregatesc si o tot amanam,dar uite ca azi i-am venit de hac si nu pot avea decat multe laude la aceasta minunata reteta. Din ingrediente simple,la indemana oricui,uite ce prajitura pufoasa iar cand vine in contact si cu merele moi si parfumate este ceva de vis. Foarte fraged si pufos si chiar un desert elegant. Sunt fara cuvinte. Eu am pus 2 feluri de mere f.parfumate am facut si poze ............sunt f.mandra de mine. In primul rand iti multumesc tie Lena ca ne inveti atatea lucruri pe noi cele care suntem la inceput de "cariera" in ale bucataritului. Te pup si mai asteptam retete noi.

flori 36 (04 December 2011, 13:51)

 Am facut ieri aceasta prajitura si a iesit suuuuper !! Astazi o repet ca nu a mai ramas nici o firmitura din ea !!! Foarte bune retelele !! Felicitari!!!

miriamfloryol (01 February 2012, 13:04)

buna ,,se poate bune si mere rase cu zahar ca pentru placinta la aceasta reteta ?vreau raspuns urgen pt a face aceasta reteta , am deja mere rase .va multumesc ....minunate retele tale ,,,o zi buna

 

 

lena
lena (01 February 2012, 15:21)

Nu merge cu mere rase, dar daca tot nu ai altele poti incerca.

MyssyElla (03 February 2012, 20:08)

salutare! imi place sa fac prajituri dar de obicei cat mai simple. am incercat prajitura si a iesit super. s-a mancat imediat.

Mella87 (19 February 2012, 17:35)

DELICIOAS!!!

Simona Mihai
Simona Mihai (11 March 2012, 12:14)

foarteeeee buna si usor de preparat

Simona Mihai
Simona Mihai (11 March 2012, 12:17)

cred k e prajitura cu cele mai multe voturi:)

 

gabriela29sv
gabriela29sv (21 March 2012, 14:37)

Cum prajiturile cu mere sunt printre preferatele mele, desigur ca a trebuit sa o incerc si pe asta...si am incercat-o de multe ori ca tare buna e ;) Am recomandat-o si prietenelor mele si ele au fost la fel de incantate ca si mine.Multumesc Lena pentru ca existi,trebuia sa te fi inscris si tu la MasterChef ;)

 

gabriela29sv
gabriela29sv (21 March 2012, 15:39)

sper ca aici se vede mai bine...imi place asa de mult crocantul de deasupra :)

vicusha
vicusha (30 May 2012, 12:03)

Nu are cum sa nu iti placa aceasta prajitura, pur si simplu delicioasa! Eu am adaugat si scortisoara

felicia94 (31 August 2012, 20:08)

 de ce  ea nu creste ramine tot asa subtire?

 

lena
lena (31 August 2012, 20:35)

Isi dubleaza volumul cam de 2 ori.

simonalyl (09 October 2012, 14:44)

Am gasit reteta intimplator, dar dupa ce am gustat prajitura, m-am si inregistrat pe acest site, special pentru a-i acorda cele 5 stele bine-meritate! Multumesc pentru reteta, si acum ca am contul meu, probabil voi incerca si altele. 

Ingrid (12 October 2012, 19:58)

Felicitari pentru site! Suntem la Montreal, avem prea putin timp la dispozitie pentru gatit dar suntem pofticiosi atunci cand gasim o reteta rapida si gustoasa. Pentru bebe-ul nostru de 19 luni prajitura este super delicioasa.

Alinel
Alinel (07 November 2012, 11:17)

 Este extraordinara, usor de facut si foooaaaaarte apetisanta

pyty (19 November 2012, 12:56)

 atit de deliciosa... si cu putine ingrediente,usor de preparat merita ,,.,multumim pentru reteta

Nadiusha
Nadiusha (25 November 2012, 18:33)

Este foarte gustos,l-am facut de mai multe ori,de data aceasta am decis sa fac si o poza... Multumesc mult pt rceta !

liutza (16 February 2013, 12:31)

 tocmai ce am bagat prajitura la cuptor ,abia astept sa mananc din ea,la cat laude a primit trebui sa fie buna

LicaStar
LicaStar (16 February 2013, 13:36)

Am facut de mai multe ori prajitura, inspirandu-ma de la tine, Lena si a trebuit sa dublez  ingredientele pentru ca se manca foarte rapid, de buna ce e . E saitul cel mai cautat de mine, MULTUMESC, Lena!

liutza (16 February 2013, 17:53)

 am revenit pentru a va spune cat de delicioasa a fost prajitura,se topeste in gura , si eu am dublat ingredientele ca e familia mare si de la toti am primit aprecieri.multumesc lene pentru retetele tale usoare si savuroase

claela (16 February 2013, 19:52)

 Si eu am facut prajitura...este foarte buna...eu am adaugat peste mere si un praf de scortisoara, iar in compozitia blatului am pus 2 lingurite de coaja de lamaie si portocala. FOARTE AROMATA, PUFOASA...SI...HMMMM....BUNA!  Cam asa arata prajitura mea.

 

 

claela (16 February 2013, 19:53)

 si pe farfurie...

claela (16 February 2013, 19:54)

 deasupra, am uitat sa va spun...am oprit o lingura de compozitie si am pus putina caco, pe care am distribuit-o cu o furculita...mai mult ptr design....

LORINDA
LORINDA (03 March 2013, 16:57)

prajiturica mea e in cuptor acum..am pus si un pic de rom si miroase foooarte apetisant  cum sunt de altfel toate retetele tale! acum asteptam cu nerabdare.. iti multumesc pt acest site!

Lena81
Lena81 (14 April 2013, 17:41)

 prea buna si mult prea simpla! multumesc!

felicia94 (24 April 2013, 19:31)

 salut ,am facut si eu si e foarte gustos ,dar nu inteleg de ce nu a crescut a ramas asa cum am  turnato  la inceput

 

elizagabriela
elizagabriela (25 July 2013, 14:36)

foarte buna reteta k si celelalte de pe site....este fffff  pufoasa si se topeste in gura

tiki
tiki (02 September 2013, 18:13)

Vazand atatea comentarii, am vrut sa renunt,dar nu m-am putut abtine  Dupa cum se spune:Esentele tari se tin in sticlute mici. Ingrediente putine, simple si un rezultat neasteptat. Fabulos. Multumesc.

Danutzica (20 September 2013, 14:55)

 Salut Lena,

pot folosi bicarbonat de sodiu stins cu otet daca nu am praf de copt la indemina?

Merci mult podruga!

lena
lena (20 September 2013, 15:42)

Te-ai apucat de gatit?!

Poti pune bicarbonatul stins, numa sa nu-l mai pui in faina, adauga direct la oua cu faina, la sfarsit.

oana blaga (27 September 2013, 13:44)

delicioasa si foarte usoara ,nu ma asteptam! 

Io2013
Io2013 (05 October 2013, 17:46)

 Foarte buna prajitura, am comis-o azi a doua oara saptamana asta.

HDorina
HDorina (07 October 2013, 18:44)

 Prea buna...prea ca la tara.  :)))

Tinaina (27 October 2013, 18:28)

Incercand sa pregatesc aceasta prajitura, mi-am dat seama ca lipseste un lichid. Din cate imi dau seama, pe masa dvs se vede un pahar cu lapte care nu-i mentionat in reteta

Tinaina (27 October 2013, 18:31)

In sfarsit, nu-i pahar cu lapte, m-am inselat, insa mie nu-mi iesedoar cu oua, am adaugat cam 50 ml lapte

 

Crysta (29 October 2013, 11:46)

 Buna! Am facut acesta reteta de 5-6 ori. Este delicioasa prajitura, insa am o intrebare. De ce imi iese foarte crocanta partea de deasupra? In momentul in care o tai (rece, binenteles), se crapa si sare in toate partile. Repet, la gust este delicioasa, dar nu-mi place aspectul dupa ce o tai. Nu pot pune nici zahar deasupra, deoarece nu ramane pe prajitura, este foarte crocanta si nu se lipeste.

 

 

Crysta (29 October 2013, 11:46)
lena
lena (29 October 2013, 11:52)

Dupa ce o scoti din cuptor o acoperi cu un prosop si las-o asa sa se racoreasca. Aluatul este pe baza de zahar si oua, este normal sa fie mai crocant, ca bezeaua, dar dupa ce pui un prosp deasupa, ar trebui sa se abureasca si umezeasca un pic.

Crysta (29 October 2013, 12:24)

 Multumesc foarte mult pentru raspuns! Am facut si lucrul acesta, insa, tot asa ramane, nu se inmoaie deloc. Tin sa mai adaug ca eu coc cu cuptorul la minim, deoarece imi arde partea de jos. Coacerea dureaza cam 40-45 min. Este posibil sa "zaca" cam mult in cuptor? 

lena
lena (29 October 2013, 12:46)

Da, si asta - poate o ungi cu o pensula inmuiata in putina apa sau sirop.

Katrin
Katrin (05 November 2013, 09:07)

Si daca tot am avut ieri sarbatoare - 7 ani de casnicie, am decis sa fac aceasta prajitura, in loc de torturile cremoase si pline de chimie din magazine...

A fost delicioasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Multumesc inca o data Lena. 

Vad ca scrie lumea de partea superioara care e crocanta...dupa mine asta e tot "smak-ul" retetei ...crusta crocanta cu zahar pudra deasupra si care se combina de minunte cu merele moi din interior...perfecta !!! 

 

 

Crysta (05 November 2013, 13:33)

 Katrin, in primul rand iti doresc multi ani fericiti si de-acum inainte in casnicie. Legat de mult discutata "crusta crocanta", tin  sa mentionez ca imi place foarte mult combinatia prajiturii, insa la mine e problema atunci cand o tai. Crusta aceea de de-asupra este destul de groasa, iar in momentul taierii se "sparge". Data viitoare voi incerca sa o coc la foc mai mare, sa nu mai stea atat in cuptor. Voi reveni si eu cu foto :).

 

Katrin
Katrin (05 November 2013, 13:52)

Crysta multumesc de urari !!!! 

Si la mine a prins crusta si la fel s-a "spart" atunci cand am taiat-o, se vede si in poza ca nu e perfecta cu toate ca am lasat-o sa se racoreasca. Insa, secretul unei taieri frumoase este sa o tai a doua zi (cine mai rabda sau cui ii mai ramane prajitura din ajun :D ), mie mi-a ramas o bucata si azi s-a taiat foarte bineee, crusta s-a mai muiat, merele si-au mai luat dulceata din zahar si la randul lor i-au dat aroma aluatului, s-au combinat ele acolo foarte frumos....Zaharul pudra a ramas asa frumos pe crusta..asta m-a mirat :))) Deci azi dimineata am fost placut surprinsa s-o gasesc si mai gustoasa ca aseara. 

O zi frumoasa !!! 

 

lena
lena (05 November 2013, 16:30)

Katrin, sa aveti casa de piatra si multi ani fericiti inainte!

Multumesc mult de comentarii si poze, esti foarte bravo!

Katrin
Katrin (05 November 2013, 16:45)

Lena multumesc mult !!!! 

tanicelu (16 November 2013, 21:18)

daca ar fi mai multe stele p.u aceasta reteta le-as pune pe toate. toata saptamina am facut aceasta prajitura. e preferata sotului meu!!! multumesc Lena!!! in sfirsit am gasit reteta ideala de prajitura pe placul tuturor

adeia (29 November 2013, 00:03)

 multumesc pentru aceasta reteta simpla si delicioasa!

Luri (30 November 2013, 15:21)

Buna Lena..te-am descoperit in sfarsit si eu si sunt tare multumita de ce vad aici :) Referitor la aceasta prajitura, zi-mi te rog, 1 plic praf de copt nu e prea mult? 1 plic este pt 500 grame faina.. Imi e teama ca se va simti gustul de praf de copt. Vreau sa o coc astazi asa ca astept raspunsul tau.. Multumesc mult

 

tiki
tiki (30 November 2013, 15:59)

      Buna. Te lamuresc eu si tine minte: DACA LENA (e valabil ptr, orice reteta)  A SPUS ASA, ASA E. (ea testeaza de cateva ori pana ne spune noua). Am facut-o si eu de mai multe ori-ma vezi mai sus- si e Ok. Nu se simte deloc gustul de praf de copt. Succes.

Luri (30 November 2013, 16:51)

Gata, sa traiti, am inteles! Dar sa stii Tiki, nu degeaba am intrebat...plicul meu de praf de copt are 20 grame, ce zici, il pun pe tot?? Normal ca Lena zice bine, ea zice "1 plic praf de copt" dar al ei are 10 grame...al meu 20. De asta am intrebat..intre timp am citit mesajele de mai sus si m-am lamurit. Dar multumesc oricum pt raspuns..si pt urarile de "succes"

tiki
tiki (30 November 2013, 17:18)

       Eee,Luri,asa trebuia sa spui de la inceput .Dar ai spus ca un plic e ptr.500 gr.faina.Si pe cel de 10 gr.scrie asa. Intotdeauna sa citesti comentariile celorlalte "gospodine",ca poate si ele au aeeasi nelamurire si Lena le raspunde si vezi si tu.Si apoi Luri, faci cum crezi, mai mult,mai putin, din orice,asta depinde de optiunea fiecareia. Lena scrie reteta,mai departe ne priveste pe noi. Sa ne spui cum ti-a iesit, placut, si o poza daca poti. Bafta.

Luri (30 November 2013, 17:38)

pai da...asta mi se parea ciudat. Dar probabil compozitia prafului de copt pe care il cumpar eu aici e diferita fata de cea de acasa.. Ai dreptate, comentariile sunt foarte folositoare. Acu o pregatesc, daca rezista pana la poze, o sa pun :)

Luri (30 November 2013, 19:49)

A iesit super!!!!! dupa coacere am lasat-o in cuptor asa cum zicea cineva mai sus si intr-adevar blatul nu a scazut in inaltime deloc. Multumesc Lena pt reteta si Tiki pt sfaturi

Victoria13 (05 December 2013, 17:26)

 Mersi de reteta !! Chiar e super ! Am gatit acum seara si sotul a ramas placut surprins !

cristianaa (14 January 2014, 17:16)

si la mine e in cuptor acum..am pus si putina scortisoara peste mere..imi place ca se face rapid in comparatie cu alte prajituri cu mere..

AdaR (16 January 2014, 22:29)

 Buna,din cate vad aici ce scrie despre aceasta super reteta simpla se face foarte usor....ce zici,in loc de mere cubulete pot pune direct mere rase cu zahar?,as face acum ceva simplu si deja ma pregate-am sa fac o placinta dar totusi ma gandesc sa schimb reteta...o sa va scriu cum a iesit,,ma risc,,chiar de va iesi micuta la inaltime si mai nepufoasa....bun site-ul,bravo!

monnicka (21 January 2014, 14:05)

 Prima ora cand am facut aceasta reteta a fost datorita faptului k avusesem un vis in care eu mancam prajitura de mere....Apoi am dat pe google cu search si am dat de reteta tha...vreau sa ti zic k e nemaipomenita  , Am facut ptr mine si sotul dar vreau sa iti zic k ma pus sa ii mai faca o data (in aceasi zii am facut de doua ori prajitura)

Plus k seful meu este mort dupa ea si i am dat si lui reteta tha :D  si plus i am dató si colegei si unei prietene care au fost in vizita si au devorat prajiturica mea :( 

e super gustoasa si  usor de facut felicitarile mele ptr reteta...:*:*:*:* 

 

 

 

 

Hope (05 February 2014, 06:12)

 Acum e la cuptor cu faina integrala. Sper sa iasa. Cate grame are un pliculet de praf de copt? Eu am la cutie.

lena
lena (05 February 2014, 08:43)

Un plic are 10g, sa-mi spui daca ti-a iesit bine cu faina integrala .

mario spain (20 February 2014, 12:00)

 Ei bine,trebuie neaparat sa-ti spun si eu un multumesc frumos cel putin pt retetele astea super,chiar daca sunt barbat si nu foarte experimentat in bucatarie m-am hotarat sa incerc intr o zi reteta asta si a iesit super,dupa ce am facut-o de mai multe ori am si imbunatati-to si a iesit super adica i am pus ceva mac peste mere si putin ananas taiat cubulete,a si nuca pe deasupra.Lena deja is mai bun ca sotia mea la prajituri .....multumesc frumos si Dumnezeu sa te binecuvinteze.spor in continuare

lena
lena (20 February 2014, 12:12)

Oau, arata super!

Multumesc mult de comentariu, poza si apreciere, sa aveti spor la gatit si pofta buna!

Katrin
Katrin (20 February 2014, 12:24)

Ce bine arata prajitura lui mario spain ! Foarte ingenios cu nuca, mac, ananas, o sa "fur" si eu ideea:)  

 

 

mihaelamaracine (06 March 2014, 10:04)

excelenta prajitura....am facut-o a doua oara acum si a avut mare succes- mi-a iesit mai pufoasa si aromata .... i-a placut fiului meu si mi-a zis sa mai fac...

ionypet
ionypet (14 March 2014, 19:40)

deci in seara asta o fac si eu , cu siguranta,la cate comenturi sunt privind aceasta prajitura, sincer nu mai rezist pana maineptr reteta Lena, esti geniala

ionypet
ionypet (14 March 2014, 19:41)

 scuze, si stelutele mele ptr tine.................

ralucamaria1 (31 March 2014, 14:44)

Ce dimensiuni trebuie sa aiba tava la ingredientele de mai sus???

lena
lena (31 March 2014, 21:26)

Rotunda - 28 sau 30cm diametru.

Patrata - 20x20cm.

veronica I (08 April 2014, 20:32)

cea mai tare prajitura care mia esit vreo data si cea mai delicioasa din toate care leam minkat , mersi mult de reteta :*

afb (06 May 2014, 19:48)

 Buna Lena!Sunt noua pe acest site.Am incercat aceasta prajitura si sunt foarte incantata.Ai niste retete super!!!Vreau sa incerc cat mai multe!!Am pus si o poza sa-mi spui cum arata.Parca nu prea a crescut ca a ta.Oricum la gust este exceptionala

afb (06 May 2014, 19:53)

 Prajitura pe care am facut-o

lena
lena (06 May 2014, 22:04)

Arata bine prajiturica, cred ca aveai tava putin mai mare, sau ai pus un strat mai subtire de mere, de asta e ceva mai subtire.

afb (06 May 2014, 23:30)

 Ai dreptate Lena.Am facut in tava de aragaz.Am facut compozitie dubla.I-ti multumesc frumos@

tania84
tania84 (26 May 2014, 18:25)

 super reteta eu am cam mic stagiu de lucru la bucatarie dar cu sfaturile tale imi pare mult mai usor plus comentariile care mau ajutat sa inteleg si sa urmezi pasii intocmai

tania84
tania84 (26 May 2014, 18:27)

 iata si o bucatica

 

 

Renate (15 August 2014, 19:36)

 Am incercat si eu ,sunt plecata in strainatate de 6 Ani ,dar tôt la dulciurile de acasa ,sunt cu gandul.Sper sa-mi iasa ,inca este la cuptor !!

LuciaB
LuciaB (23 August 2014, 14:16)

Arata atat de bine si vreau sa-mi iasa si mie. Am incercat sa fac reteta asta de 2 ori, in ambele cazuri nu mi-a iesit, in sensul ca aproape se ardea pe deasupra, iar interiorul ramane crud. Ce fac rau?

 

LuciaB
LuciaB (24 August 2014, 14:24)

Gata! Am rezolvat problema. Am schimbat tava cu una un pic mai mare si am pus prajitura in cuptor pe raftul de jos. A durat 30 min la 180 grade si a iesit perfecta. Foarte delicioasa! Am adaugat putin zahar vanilat in aluat si putina scortisoara peste mere.

lena
lena (24 August 2014, 21:03)

Chiar asta am vrut sa-ti spun, aveti grija cu timpul si temperatura de coacere(unele cuptoare au tendinta sa rumeneasca mai repede sus), in plus bineinteles, si grosimea prajiturii, adica marimea tavii.

Ma bucur ca a iesit, sa aveti pofta buna! :)