Pasca cu branza de vaci,fara aluat

Stiu ca e cam devreme pentru o pasca, dar i-am promis Lenei ca o postez, deci iata-ma cu reteta. Aceasta reteta se poate face in orice moment al anului, nu doar de Pasti, pentru ca este ca o prajitura.

Ingrediente

Branza de vaci
1 kg
Oua
6 buc
(sau 7 daca sunt mai mici)
Zahar pudra
400 g
Faina alba
4 linguri
Gris
2 linguri
Unt
150 g
Praf de copt
1 buc
Stafide
50 g
Esenta de vanilie
1 buc
(o fiola)
Coaja de lamaie rasa
1 buc
(coaja rasa de la o lamaie)

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.Ouale trebuie scoase mai din timp,sa fie la temperatura camerei.

2

Se amesteca bine branza cu zaharul pudra si untul topit.

3

Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.

4

Se adauga praful de copt, faina, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele si se amesteca bine.

5

La urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza incet.

6

Ungem cu unt o tava rotunda (preferabil cu pereti detasabili), o tapetam cu faina sau hartie de copt si adaugam compozitia de branza.Se poate orna cu stafide (sau o lasati simpla), apoi se da la cuptor timp de 110 min la 175°.

7

Si...produsul final, va asigur ca e delicioasa

POFTA BUNA !

Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 125 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

Angiras
Angiras 02 mar 2015, 16:33

Si la mine s-a ars... dar in interior inca nu e facuta... Au trecut 70 minute. O mai las un pic si eventual o sa tai stratul exterior ca sa manacam totusi ceva din ea.

lena
Elena (lena) 19 apr 2014, 21:14

Adina, cred ca este putina diferenta intre temperaturile cuptoarelor, oricum la orice puneti si faceti va mai uitati pe parcurs si adaptati. Oricum 175 grade este o temperatura medie normala.

Larisa Buciu
Larisa Buciu 19 apr 2014, 18:04

Am si eu o nelamurire. Tocmai fac pasca folosind un cuptor vechi (fara a avea posibilitatea de a seta gradele) si am lasat-o o ora si 10 minute pe treapta maxima si pare facuta. Reteta zice 110 min deci aproape 2 ore ... sigur e bine ?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Larisa Buciu 19 apr 2014, 21:01

Si eu am tinut-o mai putin, a fost bine.

Adina B
Adina B 18 apr 2014, 20:35

175 grade?..s-a ars.... >:(

Adina B
Adina B 18 apr 2014, 19:45

175 grade?s-a ars..... :'(

MoraruP
MoraruP 14 apr 2014, 13:11

Nu ati spus nimic de consistenta branzei... trebuie scursa bine de zer sau poate fi si mai moale?

lena
Elena (lena) MoraruP 14 apr 2014, 16:43

Mai bine ceva mai scursa.

RRaluca
RRaluca 11 apr 2014, 12:48

A iesit minunat si super gustos.

Multumesc mult.

RRaluca
RRaluca 10 apr 2014, 20:17

As dori sa incerc si eu aceasta reteta, dar am o nelamurire, daca nu folosesc branza facuta in casa, ce fel de branza ar trebui sa cumpar, dulce sau putin sarata?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) RRaluca 10 apr 2014, 21:51

Branza de vaci simpla folositi, nu are nici sare si nici zahar.

gabriela29sv
gabriela29sv 25 apr 2013, 08:46

Draga "bubueli" branza am facut-o eu acasa dupa reteta Lenei http://www.lalena.ro/230-reteta-Branza-de-vaci-de-casa.html ...iese foarte buna cu lapte la cutie rosie cu 3,5 % grasime.Spor la treaba ;)

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 18 apr 2011, 15:29

Gabriela, iti multumesc pentru reteta, chiar cautam ceva mai simplu pentru sfintele sarbatori. Iti doresc sarbatori fericite si numai fericire!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile