Pasca cu branza de vaci,fara aluat

reteta postata de
Nota 5 (3 voturi)
*****

Stiu ca e cam devreme pentru o pasca, dar i-am promis Lenei ca o postez, deci iata-ma cu reteta. Aceasta reteta se poate face in orice moment al anului, nu doar de Pasti, pentru ca este ca o prajitura.

Ingrediente

Branza de vaci
1 kg
Oua
6 buc
(sau 7 daca sunt mai mici)
Zahar pudra
400 g
Faina alba
4 linguri
Gris
2 linguri
Unt
150 g
Praf de copt
1 buc
Stafide
50 g
Esenta de vanilie
1 buc
(o fiola)
Coaja de lamaie rasa
1 buc
(coaja rasa de la o lamaie)

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.Ouale trebuie scoase mai din timp,sa fie la temperatura camerei.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 1
2

Se amesteca bine branza cu zaharul pudra si untul topit.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 2
3

Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 3
4

Se adauga praful de copt, faina, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele si se amesteca bine.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 4
5

La urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza incet.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 5
6

Ungem cu unt o tava rotunda (preferabil cu pereti detasabili), o tapetam cu faina sau hartie de copt si adaugam compozitia de branza.Se poate orna cu stafide (sau o lasati simpla), apoi se da la cuptor timp de 110 min la 175°.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 6
7

Si...produsul final, va asigur ca e delicioasa

POFTA BUNA !

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 7
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 125 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (16 February 2011, 16:45)

Ce bine arata pasca, multumesc mult de tot pentru reteta - asa detaliata si pe pasi

nona
nona (16 February 2011, 16:52)

arata foarte bine, sigur este delicioasa. sa o fac nici nu incape in discutie cu prima ocazie o incerc!

 

nona
nona (16 February 2011, 16:53)

gabriela29sv
gabriela29sv (16 February 2011, 17:10)

Multumesc frumos pentru aprecieri, va asigur ca nu o sa regretati daca o faceti.Este si foarte usor ...Draga Lena ,imi face placere sa postez retete...gatitul este si o pasiune de-a mea  Va astept cu impresii dupa ce o faceti.

*****
Emma (18 April 2011, 15:29)

Gabriela, iti multumesc pentru reteta, chiar cautam ceva mai simplu pentru sfintele sarbatori. Iti doresc sarbatori fericite si numai fericire!

gabriela29sv
gabriela29sv (19 April 2011, 09:58)

Cu mare placere Emma, ma bucur ca ai ales reteta mea si te asigur ca pe cat e de simpla de facut pe atat e de delicioasa.Sarbatori fericite si tie si tot ce-ti doresti

bubueli (24 April 2013, 08:28)

 am observat ca toate produsele sunt frantuzesti iar eu sunt in Franta si as vrea sa stiu daca branza ai luat-o de aici sau de acasa pt ca am cautat ft mult o barnza asemanatoare cu a noastra dar nu am gasit :)

gabriela29sv
*****
gabriela29sv (25 April 2013, 08:46)

Draga "bubueli" branza am facut-o eu acasa dupa reteta Lenei http://www.lalena.ro/230-reteta-Branza-de-vaci-de-casa.html ...iese foarte buna cu lapte la cutie rosie cu 3,5 % grasime.Spor la treaba ;)

bubueli (26 April 2013, 09:29)

 multumesc mult gabriela.chiar o sa incerc sa fac pt paste.sper sa imi iese. :)

gabriela29sv
gabriela29sv (30 April 2013, 07:38)

Cu placere....Doamne-ajuta la gatit si Paste fericit alaturi de cei dragi. (p.s. sa imi spui daca ti-a placut) :)

RRaluca (10 April 2014, 20:17)

 As dori sa incerc si eu aceasta reteta, dar am o nelamurire, daca nu folosesc branza facuta in casa, ce fel de branza ar trebui sa cumpar, dulce sau putin sarata?

Multumesc mult

lena
lena (10 April 2014, 21:51)

Branza de vaci simpla folositi, nu are nici sare si nici zahar.

RRaluca (11 April 2014, 12:48)

 A iesit minunat si super gustos.

Multumesc mult.

MoraruP (14 April 2014, 13:11)

 Nu ati spus nimic de consistenta branzei... trebuie scursa bine de zer sau poate fi si mai moale?

 

 

lena
lena (14 April 2014, 16:43)

Mai bine ceva mai scursa.

Adina B (18 April 2014, 19:45)

 175 grade?s-a ars..... :'(

 

 

Adina B (18 April 2014, 20:35)

 175 grade?..s-a ars.... >:(

*****
Larisa Buciu (19 April 2014, 18:04)

 Am si eu o nelamurire. Tocmai fac pasca folosind un cuptor vechi (fara a avea posibilitatea de a seta gradele) si am lasat-o o ora si 10 minute pe treapta maxima si pare facuta. Reteta zice 110 min deci aproape 2 ore ... sigur e bine ?

lena
lena (19 April 2014, 21:01)

Si eu am tinut-o mai putin, a fost bine.

lena
lena (19 April 2014, 21:14)

Adina, cred ca este putina diferenta intre temperaturile cuptoarelor, oricum la orice puneti si faceti va mai uitati pe parcurs si adaptati. Oricum 175 grade este o temperatura medie normala.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena