Placinta cu carne de pui

O placinta delicioasa, foarte buna la micul dejun, aperitiv sau masa cu oaspeti.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
2 piepti de pui
Ceapa alba
3 buc
cepe mari
Smantana
300 g
200g pentru aluat si 3 linguri pentru umplutura
Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
2.5 pah
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

1

Untul se scoate din frigider, se taie cuburi si se lasa se inmoaie, 10-15 min.

2

Peste unt se pune faina, bicarbonatul de sodiu si 1 lingurita de sare.

3

Cu mainile se face faramituri compozitia de faina si unt, apoi se adauga smantana si se framanta.

4

Aluatul se pune la frigider pana se pregateste umplutura.

5

Ceapa se taie nu marunt.

6

Se caleste ceapa in ulei, sa se inmoie bine, dar sa nu faca crusta maronie.

7

Dupa prajire se scoate ceapa din ulei, intr-o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se va cali pieptul de pui.

8

Pieptul se taie cubulete.

9

Cantitatea de carne se imparte in 2 si se caleste pe rand, sa se albeasca bine si sa fiarba putin. Nu lasati sa se prajeasca tare.

10

Pieptul calit se scoate din ulei, se amesteca cu ceapa, 3 linguri de smantana, 1 lingurita de sare si piperul.

Atentie! Si ceapa si toata carne se calesc in acelasi ulei.

11

Pieptul amestecat cu ceapa, smantana, sare si piper va fi umplutura placintei.

12

Aluatul se imparte in 1/3 si 2/3.

13

Prima 2/3 din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, sa se ridice usor si pe borturi.

14

Se toarna umplutura peste prima foaie, se uniformizeaza.

15

Din 1/3 de aluat se face a 2-a foaie, se intinde peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.

Puneti la cuptor aproximativ 1 ora, pana se rumeneste bine.

16

Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin.

Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (32 voturi)
Sursa: good.cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 150

DannyElla
DannyElla 03 mai 2016, 11:56

Bună bunăăă ...

Nu am avut piept, așa că am folosit pulpe superioare... A ieșit super ! Încă o notă de 10 !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maria si sofia
maria si sofia 30 nov 2015, 09:35

Mersi mult😉

lena
Elena (lena) 29 nov 2015, 12:33

Cu praf de copt tot e bine.

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 31 aug 2014, 00:40

Deja am facut-o de o gramada de ori, dar nu am reusit sa pun poza. Prima data a fost mai greu..dar am primit ajutor (multumesc dna Lena! ). E preferata mea, delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 10 iul 2013, 14:47

Am pregatit din nou placinta dar cu toate ,,resturile,, pe care le aveam prin frigider (sunca, parizer, carnaciori afumati...). A iesit super buna. 

Poza mea pentru reteta:
Hanelore
Hanelore 11 mar 2013, 22:18

Este delicioasa! Nu este prima pe care o incerc din retetele tale si toate au iesit super! Am adaugat si o poza! Multumesc frumos Lena pentru ajutorul din bucatarie si pentru idei! :)

Poza mea pentru reteta:
rudolphina
rudolphina 28 nov 2012, 04:44

Salut Lena si iarasi multumiri: Eu comentez numai dupa ce testez: am facut placinta ieri seara si mie mi-a placut foarte mult dar n-am indraznit sa dau nota finala pana n-am avut verdictul faraonului meu: FOARTE BUNA! ( spun "faraon" caci sotul meu e egiptean si foarte reticent la mancarurile romanesti) Deci daca a declarat si  el ca i-a placut inseamna ca reteta ta e super si nici eu nu-s chiar asa dezastru cum ma face sa cred cateodata

Poza mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 16 sep 2012, 18:08

Buna.Am facut aceasta tarta a 2-a oara,si sincer.mi-a placut la nebunie! problema e ca sotului meu nu-i place..ba c e prea gras(nu iubeste mincarea grasa),ba ca nustiu ce...si abia de am pus nitel ulei,la prajitul cepei si pieptului de pui..sunt ft dezamagita:( insa reteta are un 11 de la mine..

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 14 iul 2012, 12:18

Am facut si eu aceasta placinta, este foarte gustoasa si satioasa ! Merita incercata !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 feb 2012, 15:19

superrrrrrrrrrr, o facem des aceasta placinta, aici o poza , desi uitam de fiecare data cand facem sa facem si poza

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile