Placinta cu carne de pui

O placinta delicioasa, foarte buna la micul dejun, aperitiv sau masa cu oaspeti.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
2 piepti de pui
Ceapa alba
3 buc
cepe mari
Smantana
300 g
200g pentru aluat si 3 linguri pentru umplutura
Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
2.5 pah
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

1

Untul se scoate din frigider, se taie cuburi si se lasa se inmoaie, 10-15 min.

2

Peste unt se pune faina, bicarbonatul de sodiu si 1 lingurita de sare.

3

Cu mainile se face faramituri compozitia de faina si unt, apoi se adauga smantana si se framanta.

4

Aluatul se pune la frigider pana se pregateste umplutura.

5

Ceapa se taie nu marunt.

6

Se caleste ceapa in ulei, sa se inmoie bine, dar sa nu faca crusta maronie.

7

Dupa prajire se scoate ceapa din ulei, intr-o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se va cali pieptul de pui.

8

Pieptul se taie cubulete.

9

Cantitatea de carne se imparte in 2 si se caleste pe rand, sa se albeasca bine si sa fiarba putin. Nu lasati sa se prajeasca tare.

10

Pieptul calit se scoate din ulei, se amesteca cu ceapa, 3 linguri de smantana, 1 lingurita de sare si piperul.

Atentie! Si ceapa si toata carne se calesc in acelasi ulei.

11

Pieptul amestecat cu ceapa, smantana, sare si piper va fi umplutura placintei.

12

Aluatul se imparte in 1/3 si 2/3.

13

Prima 2/3 din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, sa se ridice usor si pe borturi.

14

Se toarna umplutura peste prima foaie, se uniformizeaza.

15

Din 1/3 de aluat se face a 2-a foaie, se intinde peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.

Puneti la cuptor aproximativ 1 ora, pana se rumeneste bine.

16

Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin.

Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: good.cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nasty (16 November 2008, 07:32)

super arata reteta.... o fac si spun cum este la gust....!!!!!!!!!!!

 

naciualina
naciualina (30 January 2009, 13:14)

super buna,am facuto e un deliciu

olga (26 March 2009, 13:29)

mmmmmmmm, suuuper gustoasa, credeti-ma. Am avut ocazia sa pap din aceasta minunatie direct de la sursa :) si se topeste in gura pur si simplu!!!

lena
lena (26 March 2009, 14:02)

etinc3lle
etinc3lle (18 July 2009, 11:52)

wow!!!!!! ce bine arata!!!!!!!!! trebuie sa-i fac si eu sotului meu, care e un gurmand convins!!!!!!!!!

nasty (19 July 2009, 00:08)

am facuto si mia placut mie si alor mei tare mult

 

succes si vouaaa

 

alexandra
alexandra (11 September 2009, 15:57)

pot sa pun si niste ciuperci tocate marunt?

 

lena
lena (11 September 2009, 15:58)

Cred ca nu strica, asta sigur

dumiraluk (25 October 2009, 20:16)

Numai ce a mancat o felie de placinta cu carne de pui ..... preparata de mine .... YUPPYYYY mi-a iesit! Mentionez ca sunt o novice in ale gatitului, inca ma ratacesc printre cratiti (cumparate de mama) in propria mea bucatarie

naty (16 November 2009, 12:13)

Am facut si eu placinta. S-a primit super buna. Baietii mei nu au lasat nici o farimitura.

etinc3lle
etinc3lle (19 November 2009, 12:47)

lena, nu imi dau seama cat e de mare tava: pot s-o fac intr-o tava obisnuita de aragaz?

lena
lena (19 November 2009, 13:55)

Merge si in tava normala de aragaz, sa-mi spui cum o iesit. Eu am o tava de tarte, rotunda , de 32 cm, in ea fac toate placintele de tipul asta.

etinc3lle
etinc3lle (19 November 2009, 15:40)

aaaaa, stiu tava, lena o sa fac si eu saptamana viitoare sau in week-end si iti spun cum imi iese

etinc3lle
etinc3lle (26 November 2009, 11:59)

am facut-o ieri. a ieist excelenta, e foarte buna mai ales pentru micul dejun, cu o cana de ceai sau de lapte

Galia
Galia (31 January 2010, 21:14)

O reteta reusita, mi-a placut foarte mult si s-o prepar...si sa mananc ce a iesit

Chiar va recomand s-o incercati, veti fi incantati de rezultat

TaniaA (25 February 2010, 14:53)

foarte buna! eu am facut deja de 2 ori

mioara48 (25 February 2010, 19:36)

O SUPER RETETA  AM FACUTO SI EU

Madi
Madi (09 March 2010, 09:37)

Lena, pot sa o fac si in tava termorezistenta dreptunghiulara pt ca nu am rotunda ca si in imagine?

lena
lena (09 March 2010, 09:39)

Da, sigur, doar sa fie din aia mai mare

Madi
Madi (09 March 2010, 13:29)

mersi,

alegrutza (19 March 2010, 20:57)

Lena, super reteta am facut-o acu vreo cateva saptamani, s-a mancat  extrem de repede, dar am o intrebare oare se poate inlocui untul cu altceva sau eventual de pus la jumatate? cum crezi? nu de alta dar untisorul asta mi se pare ca merge direct unde nu trebuie:D

 

lena
lena (19 March 2010, 21:01)

Cred ca ai putea pune niste iaurt, dar nu stiu daca va fi acelasi rezultat - asta este, mananci mai putin din placinta si o faci mai rar - sau faci blatul mai subtire....

alegrutza (19 March 2010, 23:47)

usor de spus cu mancatul mai putim cand e asa de buna, o sa incerc juma de unt juma iaurt sa vad ce-o iesi:D

mioara48 (21 March 2010, 16:36)

foarte interesant si bunaaaaaa

armisa (02 April 2010, 23:49)

vreau sa te intreb daca aluatul il poti folosi si la alta umplutura?dar placinta arata super

mioara48 (06 April 2010, 19:38)

da se poate cu spanac,cu carne tocata ,cu mere cu tot ce doresti se poate.

sarian (05 May 2010, 20:15)

am descoperit reteta asta abia acum, suntem seva mai carnivori si are mai multa carne. este excelenta. multe multumiri. este extra!

Caterina
Caterina (17 May 2010, 23:27)

Receta e super, p/u cei ce n-au incercat-o inca va zic ca merita.Mie mi-a placut si in special celor deacasa :) MERCI!!

pantiru (31 May 2010, 09:38)

O fac si eu astazi  sa vedem cum este. nu am facut niciodata placinte cu carne ,

pantiru (01 June 2010, 08:23)

Salut, am facuto si eu placinta ,a iesit super foarte foarte buna si satioasa.Merge cu salata de rosii si castraveti

mita
mita (19 June 2010, 19:45)

Foarte buna.

Karen (02 July 2010, 08:44)

Delicioasa!!!

Amena (25 July 2010, 23:58)

Ce bine arata! Si ce bine... suna! Cred c'o pun pe lista (am la apa in guraaaaa)! ;)

mita
mita (08 August 2010, 12:43)

Am facu de multe ori placinta si de fiecare data imi iese diferit aluatul in sensul ca nu reusesc sa-l adun dar ma rog il zapacesc pana iese.Cred ca tava ta e mai mare si prima data mi-a ramas aluat si de atunci pun mai putina smantana dar nu si unt probabil trebuie sa modific si cantitatea de unt.Oricum pana la urma o rezolv si iese super de buna.Multumesc pentru retete am probat foarte multe si acum de cand pui mai putine am mai redus diferenta ca nu mai faceam fata.

serbani (01 September 2010, 14:59)

imi place reteta cu carne

liana10 (01 September 2010, 20:40)

Foarte apetisanta, tb sa fac si eu ca atat mie, cat si fiului meu ne plac tare mult placintele si mai ales pieptul de pui

natyluminita
natyluminita (01 September 2010, 21:39)

nu am maimacat asa placinta cred ca e tare buna

MariaP (01 September 2010, 21:45)

Arata de milioane crusta placintei!

ClaudiaLungu
ClaudiaLungu (02 September 2010, 10:10)

foarte buna reteta si inedita .trebuie sa o incerc.

anutza (02 September 2010, 12:54)

nu mai am cuvinte la cat este de buna aceasta placinta... mi-a iesit fff buna.... multumim lena...site-ul tau ne este de folos...

bocsa (03 September 2010, 00:56)

Bine ca aratati si compozitia aluatului, ca m-am saturat de retete cu foietaj din comert, care nu este bun de nimic.

CARMENICA
CARMENICA (03 September 2010, 01:32)

Am facut placinta cu pui,dar i-am adaugat tarhon proaspat! Carnea de pui am tinut-o 15 min la macerat, in vin alb si dupa felul cum au mancat cei din familie,cred ca mi-a reusit! Recunosc insa ,ca aluatul l-am cumparat ! Am dat 5 stelute pentru ca placinta e chiar buna si merita s-o faca orice gospodina!

chika3 (03 September 2010, 14:40)

e programata pentru seara asta...arata super!

lumy2009 (03 September 2010, 18:15)

A rata delicios. Maine fiind simbata nici nu ma gandesc sa nu fac ceva bun. Si cred ca aceasta va intra in meniu.

Lavi
Lavi (03 September 2010, 20:49)

am facut si eu in seara asta, numai ca am pus si ciuperci tocate marunt - iese demential de gustoasa!

bocsa (04 September 2010, 00:31)

E buna ideea cu ciupercile.Am sa pun si eu ciuperci, alaturi de pui.

bocsa (04 September 2010, 22:34)

Am facut si eu astazi, placinta.Pe langa carne de pui, am pus si ciuperci, taiate mai mari si putin patrunjel.A iesit buna si gustoasa.

cirmicica
cirmicica (16 September 2010, 08:54)

trebuie sa fie foarte buna....

Floppy (17 September 2010, 13:12)

este super reteta, ceapa ii da un gust foarte bun

amalia80 (26 September 2010, 18:25)

Am pregatit si noi aceasta reteta minunata dar am adaugat si putin usturoi (la cererea sotului). Recunosc ca a fost o aroma discreta de usturoi, deoarece l-am prajit cu carnea. Pentru a doua zi n-a mai ramas, paote cand vom gati data viitoare. Aluatul de placinta este deosebit, incercati-l!

bocsa (27 September 2010, 21:11)

Am folosit acest aluat si la umplutura de mere.Este bun, se topeste in gura, pur si simplu.

Crista
Crista (30 September 2010, 18:36)

in loc de aluatul acela , oare as putea folosi foi de placinta impartite tot  asa? foile de placinte sunt foarte subtiri ...si de aceea intreb

MariaP (12 October 2010, 08:19)

Am facut-o in weekend si a iesit minunata!

Lavi
Lavi (12 October 2010, 16:09)

Crista, sigur ca merge!

eu le mai umplu cu carne tocata, condimentata bine...........placinta cu carne ii spun eu!

este delicioasa!

incearca , sigur o sa iasa buna!

bocsa (12 October 2010, 22:06)

Iese mai buna cu aluat facut in casa,cel de cumparat este uscat si nu prea are gust.

Lavi
Lavi (13 October 2010, 08:08)

bocsa, sigur ca e mai buna cu aluat facut in casa, dar daca nu ai chef, timp , merge si cu foetaj

Crista
Crista (13 October 2010, 14:58)

mu;tumesc fetelor de sfaturi ... poate voi face azi ......

cirmicica
cirmicica (29 October 2010, 09:30)

mi se pare o reteta foarte buna incerc si eu sa fac,si pozele sunt foarte bune,succes mai departe...

Ellena
Ellena (01 November 2010, 23:21)

de cateva zile tot ma uit aceasta placinta si numai pot de pofta .Asa mult,tare priceputa esti,te invidiez  .sotul meu nu mi-ar mai lasa o bucatica,la cat de gurmand este...pana fac eu imi dai si mie o bucatica?

lenka (02 November 2010, 10:12)

din pacate la mine nu a iesit prea buna, aluatul nu se topea in gura...era chiar greoi...nu stiu de ce nu a iesit..am urmat intocmai instructiunile

Lavi
Lavi (03 November 2010, 08:16)

lenka, ai pus mai mult unt?

poate a iesit prea gras, la mine a iesit excelenta , chiar o sa o fac in week-end pentru musafiri

lenka (03 November 2010, 09:16)

nu, am pus exact 200 grame, un pachet...poate nu l-am pus la focul potricvit...nu stiu care e cauza...

bocsa (03 November 2010, 20:55)

Trebiue intins usor aluatul si numai intr-o singura directie, astfel se intareste.

simona balazs
simona balazs (15 November 2010, 12:35)

am sa incerc aceasta reteta maine pt azi am in plan,snitele de porc umplute cu carne tocata si legume,e un deliciu...:P.maine am sa va dau detalii si chiar poze dupa ce fac placinta asta cu carne de pui.numai bn va doresc.

Ellena
Ellena (16 November 2010, 18:53)

Buna Lena,bicarbonatul de sodiu ,poate fi inlocuit cu ceva?eu nu gasesc aici in italia nici bicarbonat,nici amoniu asa ma enerveaza ca nu gasesc sa pot face si eu mai multe feluri de prajituri si mancaruri,am gasit la ei numai praf de copt si amidon....

lena
lena (16 November 2010, 19:22)

Pune praf de copt, dar nu sunt sigura de rezultat.

Danna
Danna (24 November 2010, 22:29)

Ellena, la Lidl gasesti bicarbonat de sodiu.

Lena, paharul pe care il folosesti tu ce gramaj are...ca sa am idee cata faina sa pun

lena
lena (25 November 2010, 19:29)

Are aproximativ - 250-300ml

Danna
Danna (25 November 2010, 20:04)

Thanks baby

Galia
Galia (29 November 2010, 19:00)

Pentru cei care au "alergie" la ceapa - incercati sa puneti niste ciuperci. La mine sotul nu mananca ceapa si pun ciuperci conservate, iese foarte bine.

Ellena
Ellena (03 December 2010, 11:54)

Ms Danna pt informatie, cand merg am sa ma uit bine! banuiesc ca si tu stai in Italia si deaceea sti!

costeamagdalkena (13 January 2011, 09:12)

BUNAZIUA  LALENA   AM SA INCERC ACEASTA RETETA CRED CAI BUNA ITI MULTUMESC MULT PENTRU RETETELE TRIMISE DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE

Kalithea (15 January 2011, 01:01)

Buna!

Am incercat si eu reteta asta pt ca pofteam tare la ea...Mi se paraea delicioasa si destul de usor de facut..

Lena,felicitari pentru site,este foarte bine organizat si e f frumos cu poze...ajuta chiar si o incepatoare ca mine....

Problema ar fi ca placinta nu a iesit chiar grozav....e cam uleioasa....nu stiu daca am gresit eu ceva...Am respecata tot ce ai scis mai sus...

lena
lena (15 January 2011, 09:18)

Daca a iesit uleioasa, cred ca nu ai scurs bine uleiul din ceapa si carne - altfel nu are de ce.

TatianaD
TatianaD (18 January 2011, 12:19)

Felicitari si Multumiri pentru postari! Am facut placinta si este delicioasa, nu ne puteam opri! Foarte gustos, super idee!

adrianamo (21 January 2011, 15:02)

Am reusit in sfarsit sa fac placinta.E prima placinta cu carne din viata mea si recunosc ca am avut emotii,ca n-o sa-mi placa,insa am avut degeaba..nota 10 pentru reteta !!

Eu am facut umplutura la jumatate si am folosit o tava yena dreptunghiulara,mai mica putin,prin urmare am avut stratul de dedesubt mai gros.

Buna reteta,se repeta!

GENA
GENA (03 February 2011, 22:12)

 NU AM INCERCAT`O ...PROMIT CA AM SA O FAC:)

 

tnastiusha (14 February 2011, 13:00)

 Lenka, super! Am mai gustat-o la tine! O fac astazi si eu, sper sa-mi iasa la fel de buna! 

vio2011
vio2011 (02 March 2011, 09:19)

buna....dar ca la orice placinta....nu ar trebui sa fie compozitia legata....sa nu mai cada?...daca am pune oua in compozitie s-ar strica gustul?

lena
lena (02 March 2011, 09:33)

Vio poti incerca, dar dupa mine este in plus - compozitia se tine destul de bine, mai ales dupa ce se racoreste placinta.

vio2011
vio2011 (02 March 2011, 10:06)

am facut-o aseara, la 11 pm am halit doua bucati , mie mi-a placut f mult...dar astept si parerea sotului care va gusta din ea abia diseara...baiatului meu i-a placut de asemenea...ce as adauga eu , lingurita de sare pt compozitie sa fie mai rasa....am pus sare moderat ....si parca ar fi trebuit totusi mai putina!

Kramer Roxana Roberta
Kramer Roxana Roberta (13 March 2011, 11:08)
  1.  Arata extraordinar de bine si cred ca are un gust fantastic
GENA
GENA (13 March 2011, 15:18)

ce bine arata ,woau..........super.....

dany pink
dany pink (09 April 2011, 18:45)

  am facut-o ieri la cina,a iesit f.bine si foarte gustoasa  ,multumim ptr.retete lena! 

amariutei (03 July 2011, 22:10)

nu mi-a iesit aluatul, care anume trebuie sa fie  textura aluatului dupa ce se termina de framntat? ca mie mi s-a parut prea sfaramicios si moale si am mai pus faina , si am facut foaia mai groasa ... si probabil de aia mi-a iesit foaia cruda la mijloc si tare suparata sunt :(

lena
lena (03 July 2011, 22:21)

Aluatul trebuie sa fie moale si usor de modelat, foaia nu trebuie facuta groasa. Mai faci si alta data - aluatul este simplu, ca unul de tarta.

doinik
doinik (09 October 2011, 22:11)

 Tare bună!

Eu am făcut umplutura de brînză cu ou și mărar, a ieșit fantastic!!!!

Cu un pahar de vin roșu e minunată

Ellie
Ellie (04 November 2011, 17:20)

nu am bicarbonat...pot sa folosesc drojdie sau praf de copt.eu stiu:D???(sunt plecat in spania sh nu am gas bicarbonat la niki unmag de romani,pls ast rasp

)...ador siteul tau,e super:X:X:X

 

lena
lena (04 November 2011, 17:24)

Foloseste praf de copt Elie, cred ca va merge

Ellie
Ellie (04 November 2011, 23:55)

bn.am sa incerc...ms molt:*

lilianamunteanu
lilianamunteanu (23 February 2012, 21:31)

O placinta PERFECTA! O delicatesa! Pur si simplu te ador, Lena, pentru reteta aceasta de care ne-am indragostit si eu, si sotul meu.

spiriduena
spiriduena (28 February 2012, 15:19)

 superrrrrrrrrrr, o facem des aceasta placinta, aici o poza , desi uitam de fiecare data cand facem sa facem si poza

lilianamunteanu
lilianamunteanu (09 March 2012, 22:25)

Am facut-o din nou ieri. La fel de imposibil de gustoasa!

AlinaG
AlinaG (27 June 2012, 16:04)

As vrea si eu un sfat in ce consta placinta cu carne...eu de 2 ori am facut-o dar de fiecare data compozitia nu mi se leaga, iar partea de jos nu mi se face prea bine....ce as putea face?Multumesc anticipat!

lena
lena (27 June 2012, 17:56)

De obicei nu se tine bine cand pui prea multa umplutura si nu se raceste bine placinta. Rece se tin bine toate impreuna.

Ca sa se faca dedesubt ai grija sa tii placinta destul la cuptor, chiar daca se rumeneste deasupra - minim 40 de minute. In plus ai grija poate sunt probleme cu cuptorul. Si vezi sa nu pui prea multa smantana in umplutura, doar s-o unga dar sa nu fie curgatoare.

sarian (27 June 2012, 20:49)

Buna Alina, sunt Lacrima Ungur. Ce mai faci? :)

este o reteta buna ;)

AlinaG
AlinaG (28 June 2012, 14:31)

Multumesc Lena pentru sfaturi...de fel tin mai mult preparatele ptr k imi plac mai bine facute.....se poate sa fie si tava m-am gandit...dar la umplutura si cand e rece nu se tine bine...si pun decat 2 buc piept de pui...O sa vad eu cum ma descurc pana la urma.Oricum reteta este maxim de buna!

AlinaG
AlinaG (28 June 2012, 14:33)

Buna Lacrima!Ne cunoastem?Scuze dar sunt noua pe aici si nu prea stiu cum se procedeaza...:D

Dianna (14 July 2012, 12:18)

 Am facut si eu aceasta placinta, este foarte gustoasa si satioasa ! Merita incercata !

Elizabeth
Elizabeth (16 September 2012, 18:08)

 Buna.Am facut aceasta tarta a 2-a oara,si sincer.mi-a placut la nebunie! problema e ca sotului meu nu-i place..ba c e prea gras(nu iubeste mincarea grasa),ba ca nustiu ce...si abia de am pus nitel ulei,la prajitul cepei si pieptului de pui..sunt ft dezamagita:( insa reteta are un 11 de la mine..

Bibica
Bibica (18 November 2012, 18:26)

Pot sa fac placinta si in tava de tort???k nu am tava asemanatoare cu cea din poza?va rog sa imi raspundeti cei care stiti.Multumesc

lena
lena (18 November 2012, 19:32)

Mai bine in tava de cuptor simpla.

Bibica
Bibica (18 November 2012, 23:58)

rudolphina
rudolphina (28 November 2012, 04:44)

 Salut Lena si iarasi multumiri: Eu comentez numai dupa ce testez: am facut placinta ieri seara si mie mi-a placut foarte mult dar n-am indraznit sa dau nota finala pana n-am avut verdictul faraonului meu: FOARTE BUNA! ( spun "faraon" caci sotul meu e egiptean si foarte reticent la mancarurile romanesti) Deci daca a declarat si  el ca i-a placut inseamna ca reteta ta e super si nici eu nu-s chiar asa dezastru cum ma face sa cred cateodata

rudolphina
rudolphina (28 November 2012, 04:54)

 -Cineva ( llena) intreba daca poti inlocui bicarbonatul de sodiu cu praful de copt: eu n-m avut de ales ca asta aveam in casa: daca citesti compozitia prafului de copt, e aproape acelasi lucru: amidon de porumb, acid/ fosfat monocalcic si bicarbonat de sodiu.

-in ce priveste cantitatile si dimensiunile: eu am folosit o tava de metal acoperita cu folie de aluminiu si unsa cu foarte putin ulei; 500 gr de pui in loc de 1 kg si cam aceeasi cantitate din restul ingredientelor.

Succes si pofta buna

lena
lena (28 November 2012, 10:26)

Rudolphina sa aveti pofta buna si ma bucur mult pentru succesul retetei!

Multumesc de comentariu si poza

Corina79 (28 November 2012, 15:47)

Am facut reteta aceasta de 2 ori deja. Este absolut delicioasa.

Prima data am facut-o numai cu pui , iar a doua ora am adaugat ciuperci si cascaval ras. Dar s-a mancat asa de repede ca nu am avut timp sa fac poze :)

Lianulia (22 January 2013, 17:31)

Delicioasa! (pe incercatelea)

Lianulia (22 January 2013, 17:49)

 Lena, mai este nevoie sa se tapeteze tava sau sa se puna hartie de copt? Am folosit o tava de cuptor, mai mica, pe care am tapetat-o cu ulei si pesmet, dar acum ma gandesc ca nu era nevoie, aluatul continand unt. Astept parerea ta pentru a sti data viitoare cand mai fac.

lena
lena (22 January 2013, 18:01)

Da, maxim ce poti sa faci este s-o dai cu putin ulei, daca-i teflonata nu este nevoie.

carm3ns
carm3ns (06 March 2013, 21:49)

am incercat si reteta asta.. e deosebita!

Hanelore (11 March 2013, 22:18)

 Este delicioasa! Nu este prima pe care o incerc din retetele tale si toate au iesit super! Am adaugat si o poza! Multumesc frumos Lena pentru ajutorul din bucatarie si pentru idei! :)

elena.dociu (13 April 2013, 17:39)

Extraordinar de bun si usor de facut!!!!!!!!!!!!!!!!!! La toata familia le-a placut. Mersi mult....:)

Caramela (02 May 2013, 14:35)

O reteta de nota 20. Pana acum faceam si eu cu foietaj dar nici nu se compara. Aluatul acesta face toti banii. Am facut de Craciun si am impartit la toate rudele. Toti s-au lins pe botic tipand ca a fost prea putine...deh...era in faza de experiment. O sa fac iar sambata pentru Paste. Faceti un efort si incercati acest aluat, e demential, altfel se strica tot farmecul placintei si nu va fi nici pe departe la fel de buna.

HDorina
HDorina (28 June 2013, 15:52)

 Deci placinta asta e foooarte buuunaa. Imi pare rau ca nu am mai apucat sa.i fac poza. MULTUMESC...iar si iar...

HDorina
HDorina (10 July 2013, 14:47)

 Am pregatit din nou placinta dar cu toate ,,resturile,, pe care le aveam prin frigider (sunca, parizer, carnaciori afumati...). A iesit super buna. 

cori71
cori71 (22 August 2013, 20:39)

Excelenta reteta.............

 

Lilicika87
Lilicika87 (05 September 2013, 15:14)

Am facut aceasta reteta....mmmmmm e foarte buna!!!!

GabiCo (23 September 2013, 15:51)

 Se poate folosi si smantana lichida? Eu, in Grecia nu prea gasesc smantana solida.

 

lena
lena (23 September 2013, 20:14)

Merge si smantana lichida, ai grija eventual sa pui un pic mai putin.

GabiCo (25 September 2013, 12:23)

Multumesc pentru feed-back!

Simina.Alexandra (14 November 2013, 15:18)

 Buna, ce diametru are tava ta? am doar una rotunda de 25 cm, cam asa.

Simina.Alexandra (14 November 2013, 16:13)

 mie mi-a iesit un aluat moale si foarte lipicios. Oare sa mai pun putina faina?

 

lena
lena (14 November 2013, 16:47)

Tava ar fi bine sa folosesti una rotunda mare de 32 cm sau tava patrata de cuptor clasic.

Da, mai adauga faiana daca simti ca este nevoie, dar nu exagera.

aurasandra (29 November 2013, 22:52)

Într-o tava de 28 cm diametru, am facut placinta cu doua treimi din ingrediente si a ieșit ca la carte. Partea cea mai buna e ca aluatul e minunat si se poate umple cu orice! Totusi, copiii mei au cerut ketchup lânga ea. Cum eu nu prea sunt prietena cu ketcupul as prefera sa fac un sos dar nu stiu ce s-ar potrivi lânga placinta asta, dealtfel delicioasa. Aștept idei. Mulțumesc

Sothisx (09 January 2014, 20:02)

 Cam ce diametru are acea tava? Eu am 3 marimi si nu stiu sincer pe care as putea sa o folosesc. Pare maricica.

lena
lena (09 January 2014, 21:35)

Tava din poze are 32 cm diametru, dar merge bine si intr-o tava patrata de cuptor.

gabriela.mmm (08 March 2014, 14:21)

 Buna Lena tocmai ce am terminat de facut placinta cu pui.. ,acum ma apuc sa fac un tort cu pandispan de ciocolata umplut cu crema chantily,decorat cu frisca si capsuni...abia astept sa vad fata prietenelor mele italience...hhh...La Multi Ani de ziua femeii!!!!!!   si cel mai important mersi ptr.retete..

2na (03 April 2014, 23:29)

 Multumesc pentru reteta!De nota 10 retetele, explicatiile, fotografiile, tot site-ul!Multumesc ca existi

irishka (24 April 2014, 11:28)

 Lena, in loc de smantana pot pune iaurt, daca da aceeasi cantitate? 

lena
lena (24 April 2014, 12:16)

Da, aceeasi cantitate.

Ionuc (30 April 2014, 23:09)

Arata delicios! Maine prepar si eu acesta placinta.

Multumesc anticipat Lena pentru reteta!

Alina.A
Alina.A (15 May 2014, 18:50)

 heh la mine se gateste acum)) emotii de asteptare..dar arata super)) dupa ce gustam cu toata familia anunt daca mia reusit)) multumesc enorm de retete..decind am gasit acest site ramin fidela)  waiting.... ))

Alina.A
Alina.A (15 May 2014, 20:07)

 reteta super si foarte gustoasa!! ce fericita ca mia reusit din prima)) lena esti o minune multumesc ai mei nu au avut rabdare sa se mai raceasca))

 

 

Ion Popescu (04 July 2014, 19:37)

Tocmai am pus placinta in cuptor. Sper sa-mi iasa, sint super-incepator in ale gatitului, pina acum 2 saptamini mai mult de cartofi prajiti nu faceam. Intre timp, de nevoie mai mult, la inceput, apoi incepind sa-mi placa tot mai mult, am inceput sa caut retete mai simple pe net si sa le incerc, in general cu relativ succes.

Dar sa revin la reteta. Am facut-o la jumatate, deoarece aveam un singur piept. Totul a decurs bine, zic eu, inclusiv aluatul... primul aluat facut vreodata de mine (ma rog, am mai framintat la cozonacii facuti de maica-mea... care m-a si asistat, cei drept, telefonic, acum, n-am facut chiar de capul meu :D). Ce m-a lasat un pic nedumerit e faptul ca a iesit foarte putina. Adica, in jur de un sfert de tava dreptunghiulara... marimea tavei este destul de mare, dar nu uriasa. Nu ma pricep in asa masura incit sa spun cit de mare e si nici ruleta n-am la mine, dar o voi masura, eventual. Iar pieptul de pui nu era mic.

Voi reveni cu rezultatul final.

Sorin06 (30 July 2014, 18:19)

 A iești excepțional! 

tantzi (25 August 2014, 22:53)

 Salut ! din cei care au inlocuit smantana cu iaurtul.....asteptam vesti....cum a iesit placinta,ca doresc sa o  gatesc si eu si as inclina pt  ceva(cat de cat) mai dietetic.Multumesc !

Tonea Simina
Tonea Simina (31 August 2014, 00:40)

Deja am facut-o de o gramada de ori, dar nu am reusit sa pun poza. Prima data a fost mai greu..dar am primit ajutor (multumesc dna Lena! ). E preferata mea, delicioasa!