Prajitura cu cocos, de post

      Cine a spus ca trebuie sa va chinuiti in post numai cu dulciuri banale si deloc gustoase.......Respectiva reteta este dovada ca se poate, veti fi foarte placut surprinsi de simplitatea prepararii si de rezultatul final.

Aceasta reteta ingenioasa (dupa parerea mea) am preluat-o de pe Blogul Laurei Adamache, deci nu avea cum sa fie altfel.

Mi-a iesit o prajitura foarte moale, pufoasa, aromata, frageda.... si pot continua cu laude pentru ca a fost neasteptat de buna. Si faptul ca este doar o amestecare banala de cateva ingrediente, fara mixer si instructiuni de te doare capul.

V-o recomand cu incredere nu numai in post, cred ca puteti s-o faceti si cu lapte simplu, nu de soia.

Ingrediente

Nuca de cocos
1 pah
Am masurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folositi acelasi pahar.
Zahar
1 pah
Faina alba calitate superioara
1 pah
Lapte de soia
1 pah
sau lapte de orez
Praf de copt
1 buc
1 plic
Cacao pudra
1 linguri
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mai mare amestecati ingredientele uscate - faina, nuca de cocos, zaharul si praful de copt.

2

Adaugati la aceasta compozitie laptele de soia si esenta de vanilie, amestecati bine - si gata aluatul!

3

Turnati 2/3 din acest aluat intr-o tava asternuta cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) - tava mea a fost de 28 cm diametru.

In restul de aluat adaugati cacao si amesteacti bine sa se uniformizeze.

4

Turnati cimpozitia cu cacao in tava - distribuiti cu o lingura pe toata suprafata apoi cu o scobitoare sau cutit intindeti atent - sa faceti un fel de zebra mai impresionista :)

5

Puneti tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateti cand trece testul scobitorii si este putin rumena - aveti grija cu rumenitul, daca o lasati prea mult va fi mai uscata, deci trebuie sa fie usor rumena.

6

O lasati sa se raceasca complet, apoi o portionati si serviti cu mare placere.... si asta nu-i o forma de a incheia reteta - este chiar o placere - a placut la toti musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.

Pofta Buna!

7

Si aici o poza bonus :)

Deci vedeti ca se prepara atat de simplu ca si un copil o poate face.

(Este aceeasi prajitura doar ca am facut-o alta data, in alt bol si m-a ajutat Sofia)

Cantitate: 10 buc (10-12 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

TeodoraCandrea (22 March 2011, 09:57)

Ce pot pune in loc de lapte de soia?Nu ne face bine si nu pot folosi!Poate apa minerala?Merci!

Arata delicios!

lena
lena (22 March 2011, 09:58)

Orice alt lapte de post - de orez, de migdale ... sau in cel mai rau caz incearca cu apa minerala.

TeodoraCandrea (22 March 2011, 10:04)

Merci mult!De cand va urmaresc siteul am facut o multime de dulcegarii minunate si mi-au iesit toate chiar daca sunt novice in bucatarie!

Ma apuc de treaba!

O zi minunata!

Natali (22 March 2011, 10:31)

A fost intr-adevar delicioasa prajitura, lui Vlad i-a placut extrem de mult. Aseara mai cerea, dar de unde, ca nu mai era. Poate o fac si eu azi, dar cu lapte de vaca. Sper sa iasa bine.

Lilicica (22 March 2011, 10:41)

Delicioasa! Intr-adevar, merita. Multumim, Lena! Ma bucur ca am fost printre degustatorii bucatelor tale delicioase!!

lena
lena (22 March 2011, 10:46)

Multumesc fetele! Natalia chiar ma gandeam cand a reusit Vlad sa guste din prajitura, pe urma mi-am amintit ca v-am dat la pachet - acasa a degustat-o mai bine

Lili cu placere si multumesc ca ati luat tentatiile cu voi, acum gata - ma tin de regim

maria2011 (22 March 2011, 12:02)

arata foarte bn....eu vreau sa te rog sa-mi sp unde pot gasi niste retete de torturi mai simple,maine e ziua unei prietene si i.am promis k ii fac tortul.poate poti sa ma ajuti cu niste bloguri de unde sa iau niste idei.multumesc.astept raspuns

lena
lena (22 March 2011, 12:26)

Maria intra pe Blogul meu, acolo se va deschide un BlogRoll cu blogurile pe care le urmaresc - foarte multe retete de tort gasesti la Miha (dulciurifeldefel.blogspot.com) si la LauraS - sunt ambele in listutza mea. Plus ce mai gasesti si aici pe site la Retetele de torturi.

nicoleta-maria
nicoleta-maria (22 March 2011, 15:05)

 lena acuma o fac,,,,iar raspunsu til trimit miine,pt ca vad ce zic si ai mei de reteta,dar sunt sigura ca o sa le placa pt ca tu ne dai retete superrrrrrrr buneeeeeeeeeeeeeeeeeee,,,,,ms inca o data pt ideea de azi 

Natali (22 March 2011, 15:12)

Am si facut-o si gustat din ea, delicioasa! Chiar se face simplu de tot. Am avut ceva dubii legat de aluat, care mi s-a parut mai lichid decit un aluat obisnuit de chec. Dar am avut incredere in reteta si n-am dat gres: prajitura a iesit pufoasa, exact cum trebuie.

nicoleta-maria
nicoleta-maria (22 March 2011, 15:15)

 gata ii deja in cuptor...abia astept deseara la desert

nicoleta-maria
nicoleta-maria (22 March 2011, 15:18)

 natali deja ai facuto bravo tie a mea este in cuptor,dar deseara o gust si io(daca mai astept pina deseara,si nu o gust un pic inainte de masa ce zicii???)

TeodoraCandrea (22 March 2011, 15:26)

A iesit delicioasa si cu apa minerala in loc de lapte de soia!Multumesc pt reteta!Nu ma asteptam sa creasca asa frumos!E grozava pt un desert de post!

Ellena
Ellena (22 March 2011, 15:47)

Lena ce bine arata! trebuie sa o incerc si eu!!! chiar e f.simplu de facut! Felicitari!

nicoleta-maria
nicoleta-maria (22 March 2011, 15:56)

 offf,off lena nui buna deloc placinta asta,ba din contra ii superrrrrrrrrrr bunaaaaaaaaaaaaaaaa,acuma am gustato,promit ca o sa o mai fac pt ca ii superba,si sti cind o fac simb,pt ca sunt invitata la masa la niste vecini,si am sa le fac placinta asta,,ei sunt italieni si apreciaza foarte mult bucataria noastra,,duminica iti spun daca le-a placut ok,si mersi mult pt retetele bune pe care ni le daiii ,te pup

lena
lena (22 March 2011, 16:49)

Ia ce repede v-ati apucat de treaba :) Ma bucur mult ca va place, chiar este o reteta foarte buna.

Ellena
Ellena (22 March 2011, 23:56)

Lena, vreau sa te intreb ce gramaj mai are un praf de copt in Romania? poate difera cantitatea pliculetului de aici! Aici daca imi aduc bine aminte este de 15 g un pliculet.

lena
lena (23 March 2011, 00:00)

Aici este 10g Ellena, si parca scrie pe el - 1 plic la aprximativ 500g faina.

emily (23 March 2011, 09:48)

 Buna, Lena multumesc mult pentru retete ce le postezi sunt foarte delicioase. Am o intrebare referitoare la aceasta prajitura, in loc de lapte de soia pate fi folosit lapte de vaci?

stiuca
stiuca (23 March 2011, 09:58)

Este potrivita in aceasta perioada .

lena
lena (23 March 2011, 13:33)

Emily, cred ca poti pune lapte normal - daca incerci ne spui cum a iesit.

nicoleta-maria
nicoleta-maria (23 March 2011, 13:37)

lena poate pune lapte de vaca ,pt ca io ieri asa am facuto si o iesit super buna,,,in plus fiumiu aseara  pe deasupra sia pus nuttela,,si o spus ca ii super buna

emily (23 March 2011, 19:20)

 fetelor, multumesc de sfat, miine incerc si va zic cum a iesit.

ica (23 March 2011, 23:17)

 

muresanim (24 March 2011, 09:41)

am facut si eu prajitura manata mai mult de pofta de a manca orice dulce de post...caci sincer cand am vazut ingredientele am zis ca nu poate fi ceva deosebit, dar dupa ce am scos din cuptor prajitura si am gustat .....wawww ffff buna, nu va mint, eram eu si 2 prieteni, si in 5 min prajitura s-a evaporat, inca asa ceva nu mi s-a mai intamplat

azi o mai fac o data, m-am gandit sa pun niste stafide in ea, ce zici Lena merge?

 

viosom (24 March 2011, 10:55)

Buna Lena! Am facut prajitura,e delicioasa,sotului i-a placut f.mult si e usor de facut si rapid.Mersi pt.reteta de post,sa ne mai dai si altele tot de post.

 

lena
lena (24 March 2011, 11:33)

Muresanim, ma bucur ca v-a placut - aceeasi reactie am avut si eu cand am facut-o pt prima data - chiar deosebit de delicioasa pentru ingredientele care le are. De stafide - daca va plac sigur ca poti sa pui, eu de obicei sunt cu dulciurile simple, fara prea multe arome combinate - aici aroma de cocos este cam suficienta, dar daca va plac stafidele sigur nu strica.

Karen (26 March 2011, 08:17)

Atata pofta mi-ati facut ca am  dublat cantitatile,a iesit super,super buna!!!Am pus lapte de soia cu venilie :) Ne place tare mult cocosul dar  am avut deplina incredere si  in Lena ca e o prajitura buna...

dianaluiza (21 April 2011, 20:11)

 super si aceasta prajitura.azi am pregatit-o...:X:X...si am facut-o cu apa minerala in lipsa de lapte de soia...urmeaza sa facem cozonacul cu nuca..si sunt sigura ca o sa iasa super..ca si celelelalte retete de pe site..

Karen (28 April 2011, 14:56)

Nu am mai apucat sa scriu mesaj,acum uitandu-ma la ce dulciuri sa gatesc am putin timp...Sa nu iti spun de cate ori am gatit-o in post si ce incantate erau doamnele la care am dat reteta!!! eu sunt topita dupa cocos si fac prajitura asta si cand nu e post, la fel tortul acela fara ou cu banane si budica.cand am de facut un tort mare,ii fac blatul fara oua(ca sa nu mai mixez la albuse,nu ca ar fi scumpe ouale :))  si in plus nu mai stau cu grija la copt

PS. cred ca sunt multe retete la care nu am apucat sa scriu,uneori imi pare rau stiind ca asta e o bucurie pt tine si eu nu imi fac destul timp...dar o sa mai creasca bebele meu si sper sa fiu mai activa si la comentarii....

Laura Teodora
Laura Teodora (04 May 2011, 21:00)

 AS DORI SA INLOCUIESC LAPTELE DE SOIA CU CEL DE VACA! CREZI CA MI-AR MAI IESI PRAJITURA?? ASTEPT RASPUNS! LENA ITI MULTUMESC PENTRU TOATE RETETELE PE CARE LE POSTEZI! 

lena
lena (06 May 2011, 07:54)

Laura se poate si cu lapte simplu - daca observi in comentariile de mai sus a mentionat cineva ca a facut si este la fel de bine.

Pau Buli
Pau Buli (30 August 2011, 23:20)

Am facut-o asta vara pt prietenul meu si i-a placut foartee mult. Imediat a sunat-o pe mama lui sa ma laude ;;). Am pus lapte de vaca si a iesit parca asa.. caramelizata. Iam iam :X

Gabitza (29 December 2011, 16:45)

Felicitari!Arata minunat...as vrea sa incerc sa o fac si eu insa cu ce se poate inlocui praful de copt?si as vrea sa intreb daca faina de orez daca e potrivita in locul fainii albe..multumesc, sarbatori fericite, un an nou ku retete si mai multe si la fel de delicioase..

lena
lena (29 December 2011, 17:13)

Praful de copt se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu, stins cu putina zeama de lamaie sau otet. De faina nu stiu sa-ti spun, nu am incercat.

Multumesc mult de urari si sa aveti un an nou fericit si plin de bucurii

Gabitza (29 December 2011, 20:32)

Waaou..cata promptitudine..multumesc pt raspuns, ma risc sa  incerc  cu faina de orez si va anunt rezultatul...

crismi (17 February 2012, 14:51)

Am facut-o si mi-a placut, drept ca am pus lapte de vaca, nefiind post. Am insa o intrebare, trebuie sa creasca sau nu prea,  prajitura mea nu a crescut aproape de loc. 

Am copt-o in tava de chec, am taiat-o in jumatate pe lungime, iar apoi am umplut-o cu crema de ciocolata, iar deasupra i-am pus glazura.

lena
lena (17 February 2012, 14:57)

Creste dar nu f.mult. Daca are textura buna atunci ti-a iesit.

Simona-Margarita (07 March 2012, 22:34)

Salut Lena. Am facut si eu acest tort. Nu am putut ca sa nu-ti scriu. E delicios.Am facut cu apa minerala.

gabriela29sv
gabriela29sv (21 March 2012, 10:55)

Minunata prajitura...eu am facut-o deja de mai multe ori si cu lapte de soia, lapte de orez, apa minerala...iese delicioasa cu toate.multumesc mult Lena.

Dara
Dara (27 March 2012, 20:56)

Numa' buna de pus pe masa, am facuto de 4 ori si totdeauna am primit laude.Merci pentru munca pe care o depui ca sa ne oferi noua atata inspiratie.

andreeaiasi (06 October 2012, 21:21)

Am facut si eu prajitura asta o singura data doar ca mi-as iesit cam moale, dar ma gandesc ca asa trebuie sa iasa ea..oricum e f buna

Anisoara89
Anisoara89 (04 December 2012, 12:44)

Este o prajiturica ft gustoasa, am facut-o de dimineatsa azi, nici micul dejun inca nu-l luasem, am facut-o intr-un moment si am pus-o la cuptor. Este super simpla de facut si un gust deosebit, mai ales pentru iubitorii de cocos ( ca si mine) 

sanda-anka (21 March 2014, 15:05)

Chiar nu credeam ca o prajitura de post sa fi asa buna.am facut-o asearra si deja e gata jumatate.

gabipop (23 November 2014, 17:13)

si eu am facut o cu lapte de cocos si faina de orez..incredibile aromele..faina de orez are un gust aparte si lejer..multumim de reteta!

 

muresanim (03 December 2014, 08:27)

 Buna Lena,

 am mare nevoie de ajutor.!!!!...am facut prajitura ac cu mult timp in urma, a iesit fff buna si toti prietenii mei au servit-o cu drag, acum mi-am adus aminte de ac reteta si m-am gandit sa o fac din nou......doar ca nu-mi mai amintesc cum era exact consistenta aluatului (compozitiei), al meu e asemanator compuzitiei pt salam de biscuiti....si din poze reiese ca ar fi ceva mai lichida.....DECI NU E PREA PUTIN LAPTE????, ce sa fac?

lena
lena (03 December 2014, 08:31)
Poti sa mai adaugi inca f.putin, aluatul este lichid dar mai gros.