Ciorba de pui cu orez si legume

Fiecare gospodina are un fel de mancare pe care il face si cu ochii inchisi, chiar si in momente de oboseala maxima - parca se misca mainile singure si fac ceea ce trebuie, fara sa mai pui mintea in miscare (cam asa a fost la mine dupa 2 zile de gatit pt Paste :)

Ciorba respectiva este de fapt metoda mea personala de a face ciorba, pot sa mai schimb tipul de carne (respectiv timpul de fierbere), in loc de orez se pot pune si taietei, etc. Dar pt inceput respectati exact reteta sa vedeti cam ce gust trebuie sa fie si apoi incepeti variatiile.

Tatal meu cand mananca din aceasta ciorba zice ca "este ca la mama"(adica bunica), sora mea spune "ciorba ca la sor-mea".

Este foarte buna, simpla de preparat - chiar va recomand sa incercati.

Ingrediente

Carne de pui
500 g
Ceapa alba
2 buc
Ardei gras
1 buc
Cartofi
2 buc
Morcov
1 buc
Orez
2 linguri
Bors acru
1 pah
daca nu aveti un bors acru bun, verificat - mai bine stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie
Frunza de dafin
2 buc
Patunjel verde
1 buc
adica 1 legatura, eu am folosit congelat
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Carnea se spala bine si se pune la fiert cam in 2 litri de apa.

2

Cand incepe sa fiarba, se strange spuma, se adauga o ceapa taiata bucati medii, ardeiul taiat julien si 2 frunze de dafin.

Daca aveti carne de pui slaba (piept de pui), fara grasime, adaugati acum si 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui in ciorba - este un pont invatat de la o doamna la care am stat candva in gazda. Va da un gust f.bun la ciorba si o va face mai estetica (nu mai trebuie sa faceti prajeala pt ciorba, uleiul va fierbe si va avea cam acelasi efect).

Lasati sa fiarba carnea incet, la foc mic - cam 1 ora daca este mai frageda si cam 2 daca este de tara sau de alt tip (o verificati sa fie moale, si daca mai trebuie o mai fierbeti).

3

In acest timp curatati si spalati cartofii, morcovii si pregatiti restul ingredientelor:

- cartofii se taie cubulete

4

La fel si morcovii.

5

Orezul se spala, dar daca folositi orez prefiert nu mai trebuie spalat.

6

Dupa ce a fiert carnea, adaugati cartofii, morcovii si orezul in ciorba. Amestecati bine, dati focul mai tare sa inceapa sa fiarba.

Apoi iar micsorati flacara sa fiarba mai incet si lasati cam 25-30 de minute - atata timp trebuie sa fiarba legumele.

7

Dupa ce au fiert legumele adaugati borsul acru (eu de obicei potrivesc dupa gustul nostru, cand mai acru, cand mai putin acru - mult depinde si de borsul cumparat), lasati sa fiarba bine 1-2 minute, potriviti si de sare.

8

1 ceapa se taie marunt impreuna cu patrunjelul.

9

Adaugati verdeata si ceapa imediat dupa ce ati portivit de sare, stingeti focul si lasati oala cu ciorba acoperita cam 15-30 de minute, sa se patrunda toate ingredientele si aromele.

10

Si gata, o serviti cum va place, poate chiar si cu putina smantana.

Este o ciorbita foarte simpla, putin acra, aromata si deosebit de delicioasa.

Pofta Buna!

 

Cantitate: 3 l (6-7 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Alina Heering
Alina Heering 25 mar 2015, 18:03

Lena Te iubesccccc ❤️ 5 stele ptr tine,reteta si site-ul tau!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alexandra1502
alexandra1502 31 aug 2014, 18:02

Foarte bunadar am adaugat si o rosie intreafa la fiert, un pastarnac si o rad. patrunjel pt un gust pronuntat de legume, apoi le-am scos😊😉

Poza mea pentru reteta:
Myhay
Myhay 05 apr 2014, 21:52

Multumesc frumos pt reteta... 

Diana Seu
Diana Seu 26 dec 2012, 14:49

Am vrut sa intreb daca pot pune in loc de ulei de floarea soarelui, ulei de masline?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Seu 26 dec 2012, 19:21

Merge si cu ulei de masline.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 apr 2012, 21:37

Eu nu am facut.o cu cartofiori, ci cu taietei :D si am mai pus si loboda si leustean in plus, delicios ! 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 21 feb 2012, 17:02

O ciorbă foarte bună! Eu nu am pus orez și nici borș; am făcut puțin răntaș în schimb. Am luat cărnița de pe oase și am pus-o așa. Îmi place tare mult!

Poza mea pentru reteta:
nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 30 apr 2011, 11:51

ceau lena azi am facut prajitura sandwich,mio iesit super buna,,ii o prajitura super de buna,azi iar fac o super figura la sot si la cumnatii,pe deseara cind vin la mine,,,dar totui datorita tie,,,sa sti ca, la intrebarea de unde ai reteta,,,io spun la toti de la lena,,,recunosc la toti ca meritul pe deplin ii al tau,,,ms de retete,te pup 

Nota mea pentru reteta:
C.Alina
Alina (C.Alina) 28 apr 2011, 12:30

in sfarsit pot scrie si eu..ai numai retete bunee.multe dintre ele,asa le fac si eu chiar daca nu m-a invatat nimeni.Ar fi o problema...vreau sa fac cozonacul tau cu nuca,dar mie teama ca nu imi v-a i

esii,nu am framantat niciodata,nu am facut cozonac pana acum :( sau gogosi,cum face mamaia..scovergi. Sper si imi doresc sa ajung o mamica ca tine de talentata :D sa ii fac toate poftele sotului si fetitei mele*3luni*. va pup.

Nota mea pentru reteta:
LILU
LILU 27 apr 2011, 15:03

multumim mult....foarte gustos...incercati si voi...:)

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 26 apr 2011, 18:22

Chiar mi-am propus sa fac o ciorba de pui. Reteta vine la timp si chair aduce cate ceva nou fata de modul in care o preparam eu. Merci!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile