Ciorba de pui cu orez si legume
Fiecare gospodina are un fel de mancare pe care il face si cu ochii inchisi, chiar si in momente de oboseala maxima - parca se misca mainile singure si fac ceea ce trebuie, fara sa mai pui mintea in miscare (cam asa a fost la mine dupa 2 zile de gatit pt Paste :)
Ciorba respectiva este de fapt metoda mea personala de a face ciorba, pot sa mai schimb tipul de carne (respectiv timpul de fierbere), in loc de orez se pot pune si taietei, etc. Dar pt inceput respectati exact reteta sa vedeti cam ce gust trebuie sa fie si apoi incepeti variatiile.
Tatal meu cand mananca din aceasta ciorba zice ca "este ca la mama"(adica bunica), sora mea spune "ciorba ca la sor-mea".
Este foarte buna, simpla de preparat - chiar va recomand sa incercati.
Ingrediente
●
Bors acru
1 pahar
daca nu aveti un bors acru bun, verificat - mai bine stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie
●
Patunjel verde
1 legatura
adica 1 legatura, eu am folosit congelat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spala bine si se pune la fiert cam in 2 litri de apa.
Pas 2
Cand incepe sa fiarba, se strange spuma, se adauga o ceapa taiata bucati medii, ardeiul taiat julien si 2 frunze de dafin.
Daca aveti carne de pui slaba (piept de pui), fara grasime, adaugati acum si 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui in ciorba - este un pont invatat de la o doamna la care am stat candva in gazda. Va da un gust f.bun la ciorba si o va face mai estetica (nu mai trebuie sa faceti prajeala pt ciorba, uleiul va fierbe si va avea cam acelasi efect).
Lasati sa fiarba carnea incet, la foc mic - cam 1 ora daca este mai frageda si cam 2 daca este de tara sau de alt tip (o verificati sa fie moale, si daca mai trebuie o mai fierbeti).
Pas 3
In acest timp curatati si spalati cartofii, morcovii si pregatiti restul ingredientelor:
- cartofii se taie cubulete
Pas 5
Orezul se spala, dar daca folositi orez prefiert nu mai trebuie spalat.
Pas 6
Dupa ce a fiert carnea, adaugati cartofii, morcovii si orezul in ciorba. Amestecati bine, dati focul mai tare sa inceapa sa fiarba.
Apoi iar micsorati flacara sa fiarba mai incet si lasati cam 25-30 de minute - atata timp trebuie sa fiarba legumele.
Pas 7
Dupa ce au fiert legumele adaugati borsul acru (eu de obicei potrivesc dupa gustul nostru, cand mai acru, cand mai putin acru - mult depinde si de borsul cumparat), lasati sa fiarba bine 1-2 minute, potriviti si de sare.
Pas 8
1 ceapa se taie marunt impreuna cu patrunjelul.
Pas 9
Adaugati verdeata si ceapa imediat dupa ce ati portivit de sare, stingeti focul si lasati oala cu ciorba acoperita cam 15-30 de minute, sa se patrunda toate ingredientele si aromele.
Pas 10
Si gata, o serviti cum va place, poate chiar si cu putina smantana.
Este o ciorbita foarte simpla, putin acra, aromata si deosebit de delicioasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
3 l
(6-7 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)