Mancare de vinete bulgareasca

Inca o reteta cu vinete, foarte buna si satioasa, plus si modul simplu de preparare. Merge perfect in acest sezon, mai ales ca nu este nevoie de ceva mai serios pe langa - este destul de completa ca gust si consistenta.

Ingrediente

Vinete
750 g
Rosii
3 buc
Branza telemea
150 g
Oua
3 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Smantana
2 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cmx1cm grosime.

2

Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic.

3

Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum.

4

Se trec intr-o tava de sticla termorezistenta de marime medie, sau orice tava mai adanca de cuptor.

Adaugati piper si sare.

5

Peste vinete adaugati rosiile taiate cubulete.

6

Si patrunjelul tocat marunt.

7

Branza se da prin razatoare medie si se presara peste legume.

8

Cu 2 furculite atent si incet amestecati ingredientele de mai sus, adaugate in tava.

9

Puneti tava la cuptor preincalzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatura medie.

10

In acest timp amestecati intr-un bol ouale, smantana si putina sare cu piper.

11

Scurgeti din tava sucul lasat de legume - daca este cazul - si turnati unifrom amestecul de oua cu smantana peste legume.

12

Puneti tava la cuptor la temperatura de 200 grade si o lasati pana se rumneste frumos deasupra. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa 10-15 minute sa se patrunda.

Mancarea se serveste de preferinta calda sau incalzita.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
Lavi (01 August 2011, 08:23)

o mancare de sezon, foarte interesanta!

 

lenca
lenca (01 August 2011, 09:13)

 Interesanta combinatia dintre branza telemea si legume...voi incerca neaparat!

Ralucuta
Ralucuta (01 August 2011, 17:23)

exact cand eram in pana de idei m am gandit sa mi verific e mail ul si am gasit reteta de azi, super!!!! acum e in cuptor si in casa e un miros incantator de la mancarea cu vinete..mmmnoi o sa o servim in seara asta cu orez salbatic(de ala rosu) ..La cum miroase cred ca va fi si foarte gustoasa

Mitachi.Maria (01 August 2011, 20:52)

Bravo!!!!!!Este foarte gustoasa azi am pregatito si na ramas nimic.

mita
mita (28 August 2011, 14:08)

Am facut-o dar nu prea m-a convins poate datotita branzei, am pus cas de oaie ras si pus cu sare la borcan,l-am adus de acasa.,oricum interesant.O sa probez si cu telemea .

Pau Buli
Pau Buli (30 August 2011, 23:38)

I-am pregatit-o tatalui meu si spune ca e buna si consistenta, foarte important pt el. Multumesc!

natashkaD
natashkaD (05 October 2011, 22:12)

astazi am gatito si eu,a iesit super buna,am ramas toti contenti!!!

 

 

Mirela Gondor (27 November 2011, 20:40)

De mult cautam o reteta simpla si gustoasa pentru vinete. Aceasta este perfecta. Iti multumesc.

Mi-a placut si prezentarea pe site - foarte usor de urmat. M-am abonat pe site si am sa mai incerc si alte retete.

Sint in Toronto - Canada, altfel as veni la Atelierul tau de gatit. Numai bine!

tiki
tiki (27 August 2013, 16:58)

Buna Lena. Pana sa dau de Tine, faceam din vinete numai salata, si musaca de vinete. Acuma cred ca le-am facut pe toate. Multumesc. Cred ca esti satula de atatea multumiri. Mai mult nu putem. O zi buna !

brad madalina (04 September 2013, 02:25)
  1.  
Katrin
Katrin (11 September 2013, 23:55)

Tot "smak"-ul in aceasta reteta este telemeaua, anume ea face vinetele mai deosebite...eu nu prea le gateam pana acum decat prajite si uneori ghiveci, de azi inainte le voi face si asa. Multumim!

laura99 (06 July 2014, 18:44)

Am facut mancarea azi, este o reteta nemaipomenita, o voi gati des, mi-a placut mult cum a iesit, data viitoare voi pune in amestecul de ou cu smantana si putin usturoi pisat, ador usturoiul.  Am cautat retete cu vinete pe multe site-uri dar  site-ul tau este cel mai bun si cel mai complet. Voi gati si mancarea de vinete cu masline, sunt sigura ca si aceea e foarte gustoasa.