Mancare de vinete bulgareasca

Nota 5 (6 voturi)
*****

Inca o reteta cu vinete, foarte buna si satioasa, plus si modul simplu de preparare. Merge perfect in acest sezon, mai ales ca nu este nevoie de ceva mai serios pe langa - este destul de completa ca gust si consistenta.

Ingrediente

Vinete
750 g
Rosii
3 buc
Branza telemea
150 g
Oua
3 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Smantana
2 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cmx1cm grosime.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 1
2

Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 2
3

Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 3
4

Se trec intr-o tava de sticla termorezistenta de marime medie, sau orice tava mai adanca de cuptor.

Adaugati piper si sare.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 4
5

Peste vinete adaugati rosiile taiate cubulete.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 5
6

Si patrunjelul tocat marunt.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 6
7

Branza se da prin razatoare medie si se presara peste legume.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 7
8

Cu 2 furculite atent si incet amestecati ingredientele de mai sus, adaugate in tava.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 8
9

Puneti tava la cuptor preincalzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatura medie.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 9
10

In acest timp amestecati intr-un bol ouale, smantana si putina sare cu piper.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 10
11

Scurgeti din tava sucul lasat de legume - daca este cazul - si turnati unifrom amestecul de oua cu smantana peste legume.

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 11
12

Puneti tava la cuptor la temperatura de 200 grade si o lasati pana se rumneste frumos deasupra. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa 10-15 minute sa se patrunda.

Mancarea se serveste de preferinta calda sau incalzita.

Pofta Buna!

Mancare de vinete bulgareasca - Pas 12
Cantitate: 2 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
*****
Lavi (01 August 2011, 08:23)

o mancare de sezon, foarte interesanta!

 

lenca
lenca (01 August 2011, 09:13)

 Interesanta combinatia dintre branza telemea si legume...voi incerca neaparat!

Ralucuta
*****
Ralucuta (01 August 2011, 17:23)

exact cand eram in pana de idei m am gandit sa mi verific e mail ul si am gasit reteta de azi, super!!!! acum e in cuptor si in casa e un miros incantator de la mancarea cu vinete..mmmnoi o sa o servim in seara asta cu orez salbatic(de ala rosu) ..La cum miroase cred ca va fi si foarte gustoasa

Mitachi.Maria (01 August 2011, 20:52)

Bravo!!!!!!Este foarte gustoasa azi am pregatito si na ramas nimic.

mita
mita (28 August 2011, 14:08)

Am facut-o dar nu prea m-a convins poate datotita branzei, am pus cas de oaie ras si pus cu sare la borcan,l-am adus de acasa.,oricum interesant.O sa probez si cu telemea .

Pau Buli
*****
Pau Buli (30 August 2011, 23:38)

I-am pregatit-o tatalui meu si spune ca e buna si consistenta, foarte important pt el. Multumesc!

natashkaD
*****
natashkaD (05 October 2011, 22:12)

astazi am gatito si eu,a iesit super buna,am ramas toti contenti!!!

 

 

*****
Mirela Gondor (27 November 2011, 20:40)

De mult cautam o reteta simpla si gustoasa pentru vinete. Aceasta este perfecta. Iti multumesc.

Mi-a placut si prezentarea pe site - foarte usor de urmat. M-am abonat pe site si am sa mai incerc si alte retete.

Sint in Toronto - Canada, altfel as veni la Atelierul tau de gatit. Numai bine!

tiki
*****
tiki (27 August 2013, 16:58)

Buna Lena. Pana sa dau de Tine, faceam din vinete numai salata, si musaca de vinete. Acuma cred ca le-am facut pe toate. Multumesc. Cred ca esti satula de atatea multumiri. Mai mult nu putem. O zi buna !

brad madalina (04 September 2013, 02:25)
  1.  
Katrin
Katrin (11 September 2013, 23:55)

Tot "smak"-ul in aceasta reteta este telemeaua, anume ea face vinetele mai deosebite...eu nu prea le gateam pana acum decat prajite si uneori ghiveci, de azi inainte le voi face si asa. Multumim!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena