Mancare de vinete bulgareasca

Inca o reteta cu vinete, foarte buna si satioasa, plus si modul simplu de preparare. Merge perfect in acest sezon, mai ales ca nu este nevoie de ceva mai serios pe langa - este destul de completa ca gust si consistenta.

Ingrediente

Vinete
750 g
Rosii
3 buc
Branza telemea
150 g
Oua
3 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Smantana
2 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cmx1cm grosime.

2

Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic.

3

Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum.

4

Se trec intr-o tava de sticla termorezistenta de marime medie, sau orice tava mai adanca de cuptor.

Adaugati piper si sare.

5

Peste vinete adaugati rosiile taiate cubulete.

6

Si patrunjelul tocat marunt.

7

Branza se da prin razatoare medie si se presara peste legume.

8

Cu 2 furculite atent si incet amestecati ingredientele de mai sus, adaugate in tava.

9

Puneti tava la cuptor preincalzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatura medie.

10

In acest timp amestecati intr-un bol ouale, smantana si putina sare cu piper.

11

Scurgeti din tava sucul lasat de legume - daca este cazul - si turnati unifrom amestecul de oua cu smantana peste legume.

12

Puneti tava la cuptor la temperatura de 200 grade si o lasati pana se rumneste frumos deasupra. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa 10-15 minute sa se patrunda.

Mancarea se serveste de preferinta calda sau incalzita.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

ashakraken
ashakraken 17 sep 2014, 01:31

a iesit excelent si a fost foarte simplu de facut, multumesc mult

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 16 sep 2014, 11:29

Se pot lasa si cu coaja, daca le curatati s-ar putea sa nu lase amareala, pe unele persoane le deranjeaza, altele nu.

ashakraken
ashakraken 15 sep 2014, 17:01

buna, de ce trebuie curatate de coaja vinetele? Le pot lasa si asa?

Katrin
Katrin 11 sep 2013, 23:55

Tot "smak"-ul in aceasta reteta este telemeaua, anume ea face vinetele mai deosebite...eu nu prea le gateam pana acum decat prajite si uneori ghiveci, de azi inainte le voi face si asa. Multumim!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 aug 2013, 16:58

Buna Lena. Pana sa dau de Tine, faceam din vinete numai salata, si musaca de vinete. Acuma cred ca le-am facut pe toate. Multumesc. Cred ca esti satula de atatea multumiri. Mai mult nu putem. O zi buna !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mirela Gondor
Mirela Gondor 27 nov 2011, 20:40

De mult cautam o reteta simpla si gustoasa pentru vinete. Aceasta este perfecta. Iti multumesc.

Mi-a placut si prezentarea pe site - foarte usor de urmat. M-am abonat pe site si am sa mai incerc si alte retete.

Sint in Toronto - Canada, altfel as veni la Atelierul tau de gatit. Numai bine!

Nota mea pentru reteta:
natashkaD
natashkaD 05 oct 2011, 22:12

astazi am gatito si eu,a iesit super buna,am ramas toti contenti!!!

 

 

Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 aug 2011, 23:38

I-am pregatit-o tatalui meu si spune ca e buna si consistenta, foarte important pt el. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 01 aug 2011, 17:23

exact cand eram in pana de idei m am gandit sa mi verific e mail ul si am gasit reteta de azi, super!!!! acum e in cuptor si in casa e un miros incantator de la mancarea cu vinete..mmmnoi o sa o servim in seara asta cu orez salbatic(de ala rosu) ..La cum miroase cred ca va fi si foarte gustoasa

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 01 aug 2011, 08:23

o mancare de sezon, foarte interesanta!

 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile