Gogosi rapide

    Stiu ca este sezon de fructe si ar trebui sa fac ceva mai usor - dar asa imi veni o pofta de gogosi... fiindca nu prea am avut timp pentru preparare am gasit aceasta reteta rapida si foarte, foarte buna. Va recomand s-o incercati, mai ales daca va plac papanasii, este ceva asemanator la gust - daca le combinati cu smantana si un gem preferat.

Ingrediente

Oua
1 buc
Iaurt
200 g
Zahar
3 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Smantana
200 g
optional - pt servire, la fel puteti sa le serviti si cu gem sau numai zahar pudra
Ulei de floarea soarelui
500 ml
pt prajire

Pasi de urmat

1

Intr-un bol bateti putin oul, cu telul sau furculita.

2

Adaugati iaurtul, amestecati bine.

3

Urmeaza zaharul, vanilia, praful de copt si faina - amestecati bine toata compozitia.

4

Va iesi un aluat mai lichid, ca o smantana, pe care s-o luati cu lingura.

5

Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie - luati cate putin din aluat cu o lingurita, cu degetul le impingeti in ulei.

Aveti grija ca se fac foarte repede.

6

Le rumeniti bine pe toate partile.

7

Pe parcurs le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele - sa absoarba uleiul in plus.

8

Si gata, le serviti calde cu smantana si niste gem sau dulceata - noi am mancat cu Gem de caise.

9

Bune, bune....

Pofta Buna!

Cantitate: 15 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Ellena
Ellena (17 August 2011, 22:08)

Ce bine arata si ce repede se fac, numai zic ce pofta mia facut fetita ta! E tare scumpa!

lyly
lyly (18 August 2011, 11:23)

Superrr!! chiar ma gandeam la reteta asta si nu o mai gaseam.Noi ii spupeam "gogosi pripite"

Multumesc mult

gabriela29sv
gabriela29sv (18 August 2011, 11:43)

Draga Lena am impresia ca stii sa citesti gandurile oamenilor...mai tot timpul nimeresti sa pui retete pe site exact dupa poftele noastre.Reteta asta de gogosi sigur am s-o fac cat de curand ...arata super super bine  ...iar eu sunt fan placinte; gogosi ; clatite, papanasi...  

Galia
Galia (19 August 2011, 13:36)

Dupa ce am vazut acesta retat ieri am ramas marcata si ajunsa seara acasa - am pregatit gogosile rapide.

Sunt excelente ! Nu mi-a luat mai mult de 20 min ... in plus - sunt extrem de gustoase.

Bravo, 10*10*10 pentru aceasta reteta !

anisoara (23 August 2011, 13:03)

draga Lena gogosii au iesit foarte gustosi, dar nu stiu de ce foarte subtiri, nu au prea crescut.....am facut oare ceva incorect??? 

lena
lena (24 August 2011, 12:41)

Anisoara, problema este in putin ulei la prajire  - cand ele se scalda bine in ulei fierbinte se umfla si se fac bilute - daca este mai putin ulei sunt mai pleostite

anisoara (25 August 2011, 22:47)

Lena iti multumesc mult pentru sfat!!!! 

anik
anik (25 August 2011, 23:15)

  cele mai bune gogosi simple si gustoase

 

olteanu
olteanu (26 August 2011, 18:48)

doar ce am terminat de savurat asa zisele"gogosi rapide,,sunt foarte bune dar servite cu smantana si gem de piersici si gem de visine salbatice cel putin asa am preferat noi.Felicitari e o reteta rapida si gustoasa.

mita
mita (28 August 2011, 13:48)

Ce bune ,pe cat de repere le-am facut ,tot asa s-au si mancat.

Laura Teodora
Laura Teodora (17 September 2011, 16:20)

 O sa le incerc si eu astazi. Revin mai tarziu cu un comentariu legat de ele, daca mi-au iesit bune sau nu! Oricum Lena iti multumesc din suflet perntru retetele tale minunate!

Laura Teodora
Laura Teodora (18 September 2011, 14:58)

 Draga Lena, am facut reteta sambata seara, gogosile eu iesit nemaipomenite...trebuia insa sa specifici ca nu ies asa de multe din cantitatile alea de ingrediente...asa ca s-au mancat cat ai zice"peste"...sotul meu nu s-a saturat...nici eu...nici cumnata mea...asa ca duminik cumnata mea s-a dus dis de dimineata sa mai cumpere iaurt...ca nu aveam in casa iaurt natural, aveam doar de fructe...am refacut gogosile...am dublat cantitatile de ingredinte...si toata lumea a fost multumita si SATULA!!! Iti multumesc din suflet! 

amalia16
amalia16 (21 January 2012, 19:41)

Primele gogosi pe anul asta :D  Multumesc pentru reteta.

dianaluiza (04 February 2012, 18:56)

super bune aceste gogosi...le'am servit cu dulceata de capsune...sunt la gust ca acele donuts.

sara33 (06 March 2012, 14:21)

 buna lene!am facut gogoselele  rapide,de 2 ori,prima data am dat gres k nu le_am prajit kt trebuia,dar acum le_am reusit,sunt tare inkntata,sunt bune pufoase si simple,si sotul a fost incantat de ele.merci pt retete!merci k mi-ai rasp k imi faceam ganduri!sanatate multa si numai bine!si multa rabdare cu piticii!eu stiu km e k am si eu un ingeras dulce!

cristinutza cristina (02 April 2012, 12:43)

 Foarte bune gogoselele!

Nelly.Bo
Nelly.Bo (22 April 2012, 00:23)

 Buna, Lena! Chiar acum, e 22:20, mi s-a facut o pofta de gogosi, si deja salvasem la favorite reteta, fac acesteminunate gogosele! Multumim pt toate retetele pe care ni le 'furnizezi' cu mare drag!

Cornelia

anabalmus (22 October 2012, 20:44)

Delicios!

HDorina
HDorina (23 July 2013, 15:53)

 Usoare, rapide si foarte gustoase.  

adeia (20 November 2013, 19:35)

 mie mi-au iesit foarte uleioase cu toate ca am respectat intru-totul reteta.ai idee de ce?multumesc anticipat!

lena
lena (20 November 2013, 20:10)

Trebuie facute la foc mare si sa fie uleiul bine incins, altfel absorb uleiul si sunt bineinteles uleioase.

Lauraaa
Lauraaa (13 December 2013, 17:20)

 Acum am facut si eu delicioase

maria m (21 January 2014, 12:20)

 super,astept sa ajung acasa sa o incer,10 cu felicitari.

afb (08 May 2014, 15:28)

 Buna Lema!Doar ce terminai de facut aceste gogosi.facui reteta ta pas cu pas.Dar imi iesira cam micute cat o nuca.dar crescute.Cand le pusei in tigaie iesira cu niste codite .nu iesira perfect rotunde iar unele dintre ele nu sunt coapte bine la mijloc.incercai sa le las mai mult dar se innegrira.la gust sunt bune.te rog spune-mi motivul.pusei foarte mult ulei in tigaie si la foc mare.i-ti multumesc.

lena
lena (08 May 2014, 15:50)

Da, asa mai ies cu codite pentru ca se pun cu lingura - trebuie sa puneti lingura inainte in apa si dupa aia luati aluatul cu ea.

Trebui incins uleiul bine apoi facut focul moderat, atunci se fac  si nu raman crude inauntru.

afb (08 May 2014, 16:58)

 Multumesc frumos Lena!!!Credeam ca trebuie facute la foc mare iar despre lingura inmuiata in apa habar nu aveam.Multumesc frumos pentru sfaturi.Am sa incerc data viitoare.

andreea h (09 July 2014, 19:23)

 Buna  Lena , am si eu o intrebare in loc de iaurt pot pune si lapte acru? 

lena
lena (09 July 2014, 19:27)

 Da, merge si el.

andreea h (11 July 2014, 10:11)

Buna Lena . Te rog explica-mi si mie cum procedez cu geltina..este prima data cand fac  un tort si tare mie asa..ca nu-mi iese . Dar poate cu ajutorul tau imi iese perfect. ms

andreea h (11 July 2014, 10:26)

A si apropo inca o intrebare, la pandispan ..si la rulada ,cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte. Si la ce temperatura trebuie sa il fac?

 

lena
lena (11 July 2014, 10:57)

Andreea, pe viitor va rog mult sa postati comentariul exact la reteta la care va referiti.

Acum va voi raspunde si nu sterg comentariile, dar va rog sa nu incurcam lucrurile.

Gelatina se prepara conform cu instructiunile de pe pachet, diferiti producatori pot sa aiba diferite proportii de lichide si concentratii.

La aproape toate retetele cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180-200 grade, inclusiv si la pandispan si rulada.

andreea h (11 July 2014, 14:02)

Ok. Am inteles. Imi cer scuze , dar nu am stiut. Ms mult pt sfaturi .Apropo, gogosile au iesit minunate. Rapide si bune.

ancaH (28 July 2014, 16:54)

Are ceva daca folosesc smantana in loc de iaurt ??

lena
lena (28 July 2014, 17:03)

 Cred ca puteti, sa fie smantana simpla, fermentata, nu dulce.

ZenoviaMihaela (30 July 2014, 13:43)

 In sfarsit!!! Am gasit reteta! Mama mea le spunea „gogosi cu lingura”!   

Aliki (08 August 2014, 12:38)

 Buna Lena! Meriti nota... nu 10, 20 sau chiar 30. Astazi de dimineata o asteptam pe fina la o cafea si ma gandeam ce sa fac ceva repede si bun. Mi-am adus aminte ca in urma cu vreo luna am citit reteta asta si binenteles ca m-am apucat sa le fac. Ce sa-ti spun? A mai ramas vreo 5, 6 pentru fiul meu cand o sa vina acasa de la piscina. Sant foarte bune (bune e putin spus)si se fac foarte repede.MERCI si mult spor in continuare.