Gogosi rapide

Stiu ca este sezon de fructe si ar trebui sa fac ceva mai usor - dar asa imi veni o pofta de gogosi... fiindca nu prea am avut timp pentru preparare am gasit aceasta reteta rapida si foarte, foarte buna. Va recomand s-o incercati, mai ales daca va plac papanasii, este ceva asemanator la gust - daca le combinati cu smantana si un gem preferat.

Ingrediente

Oua
1 buc
Iaurt
200 g
Zahar
3 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Smantana
200 g
optional - pt servire, la fel puteti sa le serviti si cu gem sau numai zahar pudra
Ulei de floarea soarelui
500 ml
pt prajire

Pasi de urmat

1

Intr-un bol bateti putin oul, cu telul sau furculita.

2

Adaugati iaurtul, amestecati bine.

3

Urmeaza zaharul, vanilia, praful de copt si faina - amestecati bine toata compozitia.

4

Va iesi un aluat mai lichid, ca o smantana, pe care s-o luati cu lingura.

5

Incingeti mai mult ulei intr-o tigaie - luati cate putin din aluat cu o lingurita, cu degetul le impingeti in ulei.

Aveti grija ca se fac foarte repede.

6

Le rumeniti bine pe toate partile.

7

Pe parcurs le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele - sa absoarba uleiul in plus.

8

Si gata, le serviti calde cu smantana si niste gem sau dulceata - noi am mancat cu Gem de caise.

9

Bune, bune....

Pofta Buna!

Cantitate: 15 buc (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 46

Michelle33
Michelle33 21 oct 2015, 21:43

Am facut aceasta reteta, si au iesit extraordinare, nu am crezut ca niste gogosi cu lingura pot iesi in acest fel ! Am dublat cantitatile fiindca ne doream mai multe gogosi, si am folosit smantana in loc de iaurt. Delicioase si SUPER PUFOASE ! Multumesc mult pentru reteta !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
deliqa
deliqa 05 oct 2015, 23:19

Nota mea pentru reteta:
deliqa
deliqa 05 oct 2015, 23:18

Ies perfect si cu lapte rece, nu doar cu iaurt. Bunica mea adauga si un mar ras, ca sa ramana cumva umede si elastice in interior cand se racesc, sa nu se aspreasca. Sunt excelente, va recomand sa faceti portie dubla de aluat, altfel pofticiosii nu se satura!

Laurytyk
Laurytyk 11 mai 2015, 21:30

Chear acum am facut.Vroiam sa il surprind pe sotul meu cu ceva deosebit si sa stiti ca mi-a reusit,ba chear mai mult inca ne lingem pe degete de ce bune sunt... 

Nota mea pentru reteta:
ananna97
ananna97 30 mar 2015, 17:54

Frumoase si rotunde!..;) .

Poza mea pentru reteta:
afb
afb 08 mai 2014, 15:28

Buna Lema!Doar ce terminai de facut aceste gogosi.facui reteta ta pas cu pas.Dar imi iesira cam micute cat o nuca.dar crescute.Cand le pusei in tigaie iesira cu niste codite .nu iesira perfect rotunde iar unele dintre ele nu sunt coapte bine la mijloc.incercai sa le las mai mult dar se innegrira.la gust sunt bune.te rog spune-mi motivul.pusei foarte mult ulei in tigaie si la foc mare.i-ti multumesc.

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 23 iul 2013, 15:53

Usoare, rapide si foarte gustoase.  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 22 oct 2012, 20:44

Delicios!

Poza mea pentru reteta:
cristinutza cristina
cristinutza cristina 02 apr 2012, 12:43

Foarte bune gogoselele!

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 21 ian 2012, 19:41

Primele gogosi pe anul asta :D  Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile