Ciuperci marinate

Nota 5 (6 voturi)
*****

     Ciupercile sunt acrisoare, aromate, delicioase................RECOMAND TUTUROR! Super reteta pentru masa de Craciun sau Revelion.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
Otet de mere
130 ml
sau otet clasic
Usturoi
5 buc
adica catei
Piper negru
20 buc
piper boabe
Sare
2 lingurite
Zahar
3 lingurite
Frunza de dafin
6 buc
Ulei de floarea soarelui
125 ml

Pasi de urmat

1

Spalati, curatati ciupercile. Daca sunt mici le lasati intregi, daca sunt mari le taiati sferturi sau jumatati.

Le puneti intr-o tigaie sau cratita adanca.

Ciuperci marinate - Pas 1
2

Curatati usturoiul si il pisati peste ciuperci. Adaugati otetul, uleiul, sarea, zaharul si mirodeniile.

Ciuperci marinate - Pas 2
3

Puneti cratita la foc mediu pe aragaz si acoperiti cu capac.

Ciuperci marinate - Pas 3
4

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 5 min.

Ciuperci marinate - Pas 4
5

Dupa 5 min stingeti focul, amestecati bine ciupercile si lasati totul sa se raceasca bine.

Ciuperci marinate - Pas 5
6

Dupa ce se racesc le lasati sa se marineze in frigider minim 4 ore. Le puteti lasa in cratita sau le aranjati in borcane, astfel vor ocupa putin loc.

Se pot pastra pana la 3 luni in frigider, dar va asigur ca nu vor ajunge :) De obicei se mananca foarte repede.

Ciuperci marinate - Pas 6
7

Se servesc ca aperitiv cu verdeata maruntita si/sau ceapa.

Pofta Buna!

Ciuperci marinate - Pas 7
Cantitate: 1 kg (Este un borcan de 700ml de ciuperci)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: good-cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lillykelln (07 November 2009, 00:33)

Pai cum ramane cu otetul? Cand il adaug? Parca nu am vazut acolo! In rest, sunt inconjurata de caiete cu retete (pe capitole). De dimineata stau si "conspectez". Am "cules" mai toate retetele tale, draga mea. Sotul tau trebuie sa fie unul fericit tare. Mult succes, ca avem nevoie!

lillykelln (07 November 2009, 00:35)

Nu! Scuze. Am mai citit o data. Acum stiu cand si cum. Scuzele mele, Lena. Si inca o data, multumesc.

TaniaA (04 January 2010, 21:43)

super bune !!!!

am facut ciupecrile cu doua zile inainte de Craciun, ca sa nu ma aglomerez ,

dar ciupercile mele nu au mai ajuns pe masa de Craciun, asa de bune au fost

multumim mult, Lena, pentru retete asa de faine si bine explicate.

crismi (30 January 2010, 12:13)

foarte bune si foarte usor de facut.le-am incercat pentru ca nu gaseam ciuperci marinate la magazin ci numai in saramura, dar da acu incolo nici nu o sa mai caut pentru ca le voi face numai asa. multumesc mult!

crismi (30 January 2010, 12:13)
lena
lena (01 September 2010, 16:52)

Dam, nu-i nici o problema, dar sa stii ca la acest comentariu si la altele postate aiurea nu ai primit rating. Atentionarea o ai in buzunar, vedem cum va fi zilele urmatoare.

NU mai postati comentarii aiurea! Le verific pe toate si nu acord rating la  cele inutile.

bocsa (08 September 2010, 22:15)

Cred ca se poate face si din ciuperci crude(mai ales ca acum apar ghebele), doar ce marim timpul de fierbere.Ma insel?

lena
lena (08 September 2010, 22:20)

Uite bine ce inseamna "ciuperci albe proaspete" la lista de ingrediente? SI DA!

Ciuperci proaspete=ciuperci crude, nu-i asa ca este simplu, te rog nu incerca rabdarea mea, citeste atent reteta inainte sa o comentezi.

*****
desyre (27 September 2010, 23:07)

ieri am facut si eu ciuperci din astea, dar le-am si papat, nu le-am pus la borcan pt ca nu mai facusem pana acum si vroiam sa vad cat de bune sunt.

Cu ceapa verde cred ca ar fi fost mai delicioase.

nona
nona (13 November 2010, 07:30)

buna lena, eu am facut o astfel de salata dar din rascovi si e super buna

doar ca am oparit bine rascovii api aceeasi operatiune ca si tine si am pus in borcane

e super bun, sotului meu ii plac buretii f mult

bocsa (14 November 2010, 21:24)

Si mie imi plac ciupercile in orice combinatie;chiar astazi am desfacut un borcan de ghebe in otet si le-am amestecat cu mujdei de usturoi.Au fost excelente alaturi de cartofi natur si pastrama la gratar.

*****
bubulina (21 November 2010, 20:00)

Am facut si eu reteta si au iesit super bune. Cand fac portia urmatoare o sa le tai feliute...am senzatia ca ies mai gustoase.

bocsa (21 November 2010, 22:54)

Mie imi plac ciupercile , bucati cat mai mari,cat mai mari, ca in reteta de mai sus.

Ellena
*****
Ellena (28 November 2010, 15:14)

O idee f.buna ciuperci marinate, am sa incerc si eu moment bun ca a sosit iarna...

Dana37 (02 December 2010, 18:01)

....au iesit SUUUUUUUUUPEEEEEEER DELICIOASE!!!!!!!!!!!!!!!

vicusha
vicusha (29 December 2010, 10:51)

Super tare reteta. Am ajuns sa fac si cite 2 kg de ciuperci odata si sotul tot imi zice ca data viitoare sa cumpar mai multe ca prea repede se termin

Ellena
Ellena (11 January 2011, 23:38)

Lena,am facut si eu aceste ciupercute,de 2 ori am murat ciupercute...minunate si le pot face oricand.Rapid de facut si delicioase!!!Recomand sa incercati

andra narcisa
*****
andra narcisa (29 January 2011, 00:03)

Intr-adevar delicioase si foarte usor de facut.Sant nerabdatoare sa mai incer si alte salate dietetice.

Laura Teodora
Laura Teodora (21 April 2011, 15:53)

 O bunatate!!!! O reteta minunata!!!

 

Mery75
Mery75 (28 April 2011, 13:49)

Se pun in borcan cu zeama cu tot? Am facut si eu astazi, sunt ffff bune.....dar nu stiu cum sa le pun in frigider pana le consum pe toate. Mersi frumos

lena
lena (28 April 2011, 14:20)

Mery, le aranjezi bine intr-un borcan si apoi torni din zeama cate sa le acopere - ai grija sa fie zeama si mai putin ulei. Le tii fara grija la frigider

vicusha
*****
vicusha (09 January 2012, 11:27)

Salata o fac la toate sarbatorile, si nu numai. De obicei o pregatesc cu 2-3 zile inainte. Simplu si gustos. Mersi mult. Lena.

lilianamunteanu
lilianamunteanu (12 February 2012, 22:48)

Aveam niste ciuperci in frigider care erau la limita prospetimii, asa ca le-am dat o utilitate si desi inca sunt la marinat, miroase cum mirosea cand le facea si mama in copilarie pentru iarna. Multumesc Lena!

*****
mihaica (04 January 2013, 09:41)

foarte tare reteta, gustoasa, aromata, placuta, usoara...am impresionat "juriul" la masa de revelion anul acesta siiii.... am facut si ghebe marinate tot la fel  numai ca le-am fiert mai mult inainte de a le marina, cand am pus in borcane le-am amestecat, aratau super si gustoase nu mai zic.

Lia1
Lia1 (14 August 2013, 16:28)

in ultimele zile mereu am gatit de la tine cate ceva; azi am facut ciupercutele astea din 500g ca sa vad cum sunt ...

f bune, le-am folosit ca garnitura

multumim :)

tiki
tiki (17 September 2013, 23:30)

Am intrat aici sa te intreb ceva si acuma vad ce greseala. Cum de n-am pozat ciupercile.?  Si am facut de vreo 4 ori. Nemaipomenite.Ce vroiam sa intreb: cand deschizi un borcan trebuie consumat tot? De ce? Fiindca am mancat jumatate (era de 700) si peste 4-5 zile restul era alterat. Sau am gresit eu, ca respectand cantitatea de otet exacta mi s-a parut cam acru si atunci am pus mai putin la turele urmatoare.  Mentionez: : tinute in frigider.:((

Lia1
Lia1 (18 September 2013, 06:53)

tiki, si mie mi-au ramas cateva atunci cand am facut si s-au alterat dupa cateva zile. dar mie imi crescuse caldura in frigider la 9 grd ca era in august si nu observasem, poate de-aia

tiki
tiki (18 September 2013, 07:27)

Buna dimineata.Multumesc,adevarat ca si eu am urmarit temp.si am avut si 12 gr. Da, era mai demult ,nu acuma s-a intamplat. Dar cred ca si din cauza otetului.O sa respect de azi inainte. Pupici. (Azi,daca ajung,vreau sa fac trandafirii aceia cu mar rosu. Abia astept.Pa)

lena
lena (18 September 2013, 09:24)

La mine nu se altereaza, adevarul este ca nici nu prea stau in frigider, se mananca imediat :)

O alta chestie este sa puneti in borcane mai mici, cat sa mancati o data si deasupra intotdeauna aveti grija sa fie un strat de ulei.

tiki
tiki (18 September 2013, 09:30)

Prezenta. Draguta esti,lasa nu-ti mai pierde timpul cu mine care e asa pretios. Da, tot in mici am pus si le-am "halit" repede, dar in acesta mai mare am pus pentru o "Poiana cu ciuperci", si vazand ca nu ajung sa o fac, am inceput sa mancam din ea.Asta e. Mii de pupici.

 

tiki
tiki (19 September 2013, 09:40)

Acuma ajung si eu sa postez. Le-am facut aseara si abia mi-au mai ramas acuma cateva pentru poza. In clipa de fata si astea s-au voatilizat. Asa ca succes deplin. Multumesc. Voi face numai cu cateva zile inainte de a-mi trebui, ca ciuperci se gasesc tot timpul. Pupici.

Katrin
Katrin (06 November 2013, 19:36)

Le-a ajuns randul si pe aceste ciupercute, au iesit bune, dar e loc si de mai bine, data viitoare voi pune otet de 6%, acum am pus de 9% si imi par un pic otetoase. Chiar si asa au fost bune si le-am mancat si noi cu ce am gasit prin gospodarie :) dupa o lungaaaa zi de munca. 

Multumesc Lena pentru reteta de ciupercute marinate, de azi incolo cred ca nu mai cumpar, ci le fac acasuta cu mana mea, mai ramane doar sa mai experimentez un pic cu otetul. 

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena