Supa-crema de linte cu crutoane

Eu sunt mai traditionalista in mancarurile pe care le fac, dar si deschisa la ceva nou si ce imi place mult. Supele-crema le consideram pana nu demult interesante dar parca nu asa senzationale ca o ciorba. Ei, acum se pare ca mi-am schimbat complet parerea - am avut niste experiente si momente cand a trebuit sa epxerimentez diverse tipuri de supe-crema si gata - am devenit fana si deja le fac periodic.

Cel mai mare avantaj si succes le au la copii, le papa bine din orice le-ai face, chiar si din legume pe care asa in mod normal nici nu se uita la ele in farfurie. Sofia efectiv a devorat aceasta supa, mai ales cu crutoanele aromate care i-au dat si aroma si consistenta interesanta.

In plus sunt bune in post si dieta, fiind foarte satioase si tin de foame mai mult decat o supa sau ciorba simpla - asa recomanda nutritionistii.

Deci eu zic ca este alegerea perfecta dupa mancarurile grele de Sarbatori -acum trecem in faza de revigorare, detoxifiere a organismului.

Supa de linte este foarte fina, sa nu spuneti ca nu aveti linte, se gaseste deja in orice plafar, magazin sau supermarket mai bunicel. Daca nu aveti, folositi fasole, cam aceeasi supa am facut si cu fasole, a fost la fel de delicioasa.

Ingrediente

Linte rosie
200 g
Ceapa alba
2 buc
Radacina de telina
100 g
este optional
Morcov
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Ulei de floarea soarelui
20 g
Boia ardei dulce
1 lingurite
Patrunjel uscat
1 lingurite
Pasta de tomate
2 linguri

Pasi de urmat

1

Aici lintea rosie pe care am luat-o de la un magazin cu specific oriental. Se gaseste si la alte magazine, plafaruri, dar daca nu gasiti folositi si alte tipuri de linte sau fasole alba.

2

Lintea se spala bine in cateva ape.

3

Turnati cam 2 litri de apa peste ea, puneti 1 ceapa taiata bucati mai mari si bucatile de radacina de telina. Lasati sa fiarba la foc mic cam 30-40 de minute.

4

In acest timp calim legumele celelalte pentru o aroma si culoare in plus la supa.

Deci, in putin ulei caliti 1 ceapa, morcovul si ardeiul - taiate bucati chiar si mai mari (oricum se vor da prin blender, deci chiar nu trebuie sa va faceti griji de estetica taierii legumelor).

5

Se adauga 2 linguri de pasta de rosii cand se inmoaie putin legumele calite - amestecati si mai lasati 2 minute.

6

Dupa ce a fiert lintea se adauga legumele calite si se mai lasa la fiert 10-15 minute.

7

Adaugati boia de ardei la supa, amestecati.

8

Blendati bine toata compozitia, sa fie cat mai fina si omogena.

9

Potriviti de sare si adaugati patrunjelul uscat.  Daca vreti, puteti regla aici si consistenta supei, daca o vreti mai lichida adaugati apa clocotita pana va place cum este. Si gata!

10

Se serveste calda cu crutoane de paine simpla sau neagra.

Este neasteptat de buna si foarte aromata. Recomand sa incercati neaparat.

Pofta Buna!

 

Cantitate: 2 l (5-6 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

RalucaDumitrescu693
Raluca Dumitrescu (RalucaDumitrescu693) 14 iun 2016, 20:24

Am incercat si eu sa fac dar mi-a iesit mult prea lichida.nu stiu unde am gresit intrucat am respectat cantitatile :(.doar radacina de telina nu am pus. Oricum voi mai incerca :)

Gogoshika
Gogoshika 25 apr 2016, 20:40

Superbă! Piticuta mea tocmai a devorat o farfurie plină-plină!

Mulțumim pentru inspirație!

Nota mea pentru reteta:
Paula K
Paula K 03 mar 2016, 14:31

Vai, este minunata!!! Eu la sfarsit am adaugat niste busuioc proaspat pe care l-am blenduit impreuna cu supa si niste maghiran uscat pt ca n-am avut patrunjel. Este prima oara cand fac, dar este absolut delicioasa!

Nota mea pentru reteta:
alinutza1
alinutza1 27 aug 2015, 18:16

foarte delicioaasa,multumesc mult Lena

Poza mea pentru reteta:
kamelia
kamelia 22 apr 2015, 15:10

o reteta simpla si delicioasa! eu am facut cu linte verde, insa voi incerca si cu cea rosie. crutoanele sunt foarte gustoase! multumesc ptr. idee.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
camelica
camelica 15 feb 2015, 20:27

Am incercat: foarte buna, merita 5 stelute

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 dec 2013, 22:07

Buna. Dupa atatea zile de "bucatareala" credeam ca fac o pauza . Dar probabil e un hobby si tot  in bucatarie am ajuns. E,eu nu pot spune Lena ca tine ca imi plac mai mult supele-crema decat ciorbele. Wowww,cand ma gandesc la cea.....a la grec.,mama-mama. Eu am facut cu linte verde ca asa ceva am avut in casa. Buna,dar cireasa,(sau ciresele ),sunt crutoanele aromate. Vreau sa fac si din fasole. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 19 feb 2012, 00:28

Uitasem ce e mai important, dovada ! 

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 17 ian 2012, 15:40

In sfirsit am reusit sa incarc poza, imi dadea eroare de fiecare data nu stiu de ce

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 08 ian 2012, 16:58

Hmmmm, delicioasa. Eu o faceam altfel, am incercat si varianta ta si a iesit excelenta. Crutoane nu am mai facut, a fost destul de satioasa si asa. Cat pe ce sa nu apuc sa ii fac poza :)

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile