Prajitura rapida cu branza de vaci

     Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pah
Zahar
1 pah
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pah
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ali (20 February 2009, 13:16)

Arata bine, am s-o incerc in curand si voi reveni cu impresii...

lena
lena (20 February 2009, 18:32)

Asteptam impresiile..

adisla (12 April 2009, 13:36)

Acum am pus-o la cuptor. Revin, este gata.

84dori (30 May 2009, 22:12)

ador prajiturile cu branza de vaci...sigur am s-o fac.

Galia
Galia (09 February 2010, 17:22)

Este superba!!! Am fost placut surprinsa de aceasta placinta, pe langa faptul ca se prepara foarte,foarte usor, mai e si foarte gustoasa!

Cu siguranta va fi una din placintele mele preferate de acum in colo

Galia
Galia (09 February 2010, 17:40)

S-o incercati neaparat, va asigur ca nu veti fi dezamagiti

hanna
hanna (12 March 2010, 13:33)

buna lena!faramiturile acestea trebuie intinse ca o foaie?

lena
lena (12 March 2010, 13:35)

Nu, nici intr-un caz, se presara ca niste faramituri, nu se face blat din ele.

hanna
hanna (12 March 2010, 14:13)

ce interesant! eu am facut-o acum,am pus-o la cuptor si sunt foarte curioasa cum va iesi!

hanna
hanna (13 March 2010, 14:20)

mi-a iesit buna de tot!

Lavi
Lavi (29 September 2010, 08:28)

Lena, dar nu este faramicioasa? Adica, se incheaga? Sta cum o tai, patratele?

 

lena
lena (29 September 2010, 09:46)

Este putin faramacioasa, dar sa stii ca se taie foarte bine si sta patratele asa.Foarte frageda si buna, va trebui sa schimb poza de prezentare, a fost facuta pe timpuri cand inca nu aveam aparatul foto bun.

Lavi
Lavi (29 September 2010, 10:51)

banuiesc ca trebuie lasata putin sa se racoreasca

orice prajitura daca e calda nu se taie bine

sigur o incerc si o sa-ti spun cum mi-a iesit

semiramida
semiramida (11 January 2011, 17:00)

Am pus-o la cuptor, abia astept sa vad cum iese.

Multumesc!

innicia
innicia (18 May 2011, 19:32)

cam ce dimensiune are tava , te rog?

lena
lena (18 May 2011, 19:59)

Tava are cam 20x30cm - adica o tava dreptuinghiulara mai mare.

innicia
innicia (19 May 2011, 11:59)

foarte gustoasa, multumim!

Tania Meghega
Tania Meghega (17 April 2012, 16:18)

 Foarte buna prajitura, si nu mai spun cat de gustoasa, acum depinde si de gusturile fiecaruia. O poza cu ultimele felii.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (05 July 2012, 11:11)

E extrem de buuunăă!!! Perfectă chiar!

janina (13 March 2013, 19:53)

buna lena am facut foarte multe retete de pe saitul tau ,pandesc noutatile in fiecare zi, de sarbatori am facut tortul medovik si a iesit bestial ca toate celelalte sper sa pun si o poza cu el

dar am si eu o intrebare in legatura cu aceasta prajitura creste in cuptor dar dupa ce o scot scade am facuto de doua ori si de fiecare data a scazut sau este normal

lena
lena (14 March 2013, 06:38)

Da, scade inapoi, este normal.

janina (17 March 2013, 10:37)

Multumesc Lena pentu raspuns.

 

marinna
marinna (06 April 2013, 16:30)

 Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

marinna
marinna (06 April 2013, 16:33)

 Foarte delicioasa, am  pregatit-o si eu 

lena
lena (06 April 2013, 21:40)

Arata foarte bine! Bravo si sa aveti pofta buna!

rinser
rinser (25 May 2013, 20:28)

De mentionat ca nu se pune la foc mare, focul trebuie sa fie mic. Preincalziti cuptorul dupa care cand o puneti dati focul mai mic. Cel putin asa e la aragazul meu.

HDorina
HDorina (29 July 2013, 18:46)

Delicioasa!!! Lena cand ma uit la poze imi vine sa le prepar pe toate. Imi e f greu sa aleg ce sa pregatesc. Multumesc din suflet! 

Stefy3 (12 October 2013, 18:01)

 Foarte buna . Felicitari Lena !

Ruxi (07 May 2014, 16:44)

 Buna. Am incercat si eu reteta, numai ca aluatul nu mi se faramiteaza..unde gresesc? As aprecia daca m-ati putea ajuta. Multumesc.

lena
lena (08 May 2014, 15:05)

Mai adaugati faina, cred ca ati avut paharul mai mic si nu v-o ajuns.

Ruxi (08 May 2014, 22:24)

 Multumesc pentru raspuns! Pana la urma, am intins doua foi din aluat si a iesit super buna!!! :D Data viitoare (pentru ca sigur va mai fi cel putin o data viitoare) voi folosi mai multa faina! 

aury (04 July 2014, 21:00)

Foarte gustoasa, intr-adevar! O mai fac si alta data! Eu am adaugat si niste coaja de lamaie rasa si s-a potrivit de minune. Multumesc de reteta!

salas
salas (15 July 2014, 16:10)

 Arata foarte bine (mai ales poza care a postat-o HDorina) si cred ca si gustul este foarte bun, trebuie s-o fac si eu neaparat, dar am o intrebare Lena, spune-mi si mie te rog ce gramaj trebuie sa aiba paharul? Multumesc.

lena
lena (15 July 2014, 16:29)

Trebuie sa fie unul clasic, de 250ml.