Prajitura rapida cu branza de vaci

     Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pah
Zahar
1 pah
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pah
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (15 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ali (20 feb 2009, 13:16)

Arata bine, am s-o incerc in curand si voi reveni cu impresii...

lena
lena (20 feb 2009, 18:32)

Asteptam impresiile..

adisla (12 apr 2009, 13:36)

Acum am pus-o la cuptor. Revin, este gata.

84dori (30 mai 2009, 22:12)

ador prajiturile cu branza de vaci...sigur am s-o fac.

Galia
Galia (09 feb 2010, 17:22)

Este superba!!! Am fost placut surprinsa de aceasta placinta, pe langa faptul ca se prepara foarte,foarte usor, mai e si foarte gustoasa!

Cu siguranta va fi una din placintele mele preferate de acum in colo

Galia
Galia (09 feb 2010, 17:40)

S-o incercati neaparat, va asigur ca nu veti fi dezamagiti

hanna
hanna (12 mar 2010, 13:33)

buna lena!faramiturile acestea trebuie intinse ca o foaie?

lena
lena (12 mar 2010, 13:35)

Nu, nici intr-un caz, se presara ca niste faramituri, nu se face blat din ele.

hanna
hanna (12 mar 2010, 14:13)

ce interesant! eu am facut-o acum,am pus-o la cuptor si sunt foarte curioasa cum va iesi!

hanna
hanna (13 mar 2010, 14:20)

mi-a iesit buna de tot!

Lavi
Lavi (29 sep 2010, 08:28)

Lena, dar nu este faramicioasa? Adica, se incheaga? Sta cum o tai, patratele?

 

lena
lena (29 sep 2010, 09:46)

Este putin faramacioasa, dar sa stii ca se taie foarte bine si sta patratele asa.Foarte frageda si buna, va trebui sa schimb poza de prezentare, a fost facuta pe timpuri cand inca nu aveam aparatul foto bun.

Lavi
Lavi (29 sep 2010, 10:51)

banuiesc ca trebuie lasata putin sa se racoreasca

orice prajitura daca e calda nu se taie bine

sigur o incerc si o sa-ti spun cum mi-a iesit

semiramida
semiramida (11 ian 2011, 17:00)

Am pus-o la cuptor, abia astept sa vad cum iese.

Multumesc!

innicia
innicia (18 mai 2011, 19:32)

cam ce dimensiune are tava , te rog?

lena
lena (18 mai 2011, 19:59)

Tava are cam 20x30cm - adica o tava dreptuinghiulara mai mare.

innicia
innicia (19 mai 2011, 11:59)

foarte gustoasa, multumim!

Tania Meghega
Tania Meghega (17 apr 2012, 16:18)

 Foarte buna prajitura, si nu mai spun cat de gustoasa, acum depinde si de gusturile fiecaruia. O poza cu ultimele felii.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (05 iul 2012, 11:11)

E extrem de buuunăă!!! Perfectă chiar!

janina (13 mar 2013, 19:53)

buna lena am facut foarte multe retete de pe saitul tau ,pandesc noutatile in fiecare zi, de sarbatori am facut tortul medovik si a iesit bestial ca toate celelalte sper sa pun si o poza cu el

dar am si eu o intrebare in legatura cu aceasta prajitura creste in cuptor dar dupa ce o scot scade am facuto de doua ori si de fiecare data a scazut sau este normal

lena
lena (14 mar 2013, 06:38)

Da, scade inapoi, este normal.

janina (17 mar 2013, 10:37)

Multumesc Lena pentu raspuns.

 

marinna
marinna (06 apr 2013, 16:30)

 Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

marinna
marinna (06 apr 2013, 16:33)

 Foarte delicioasa, am  pregatit-o si eu 

lena
lena (06 apr 2013, 21:40)

Arata foarte bine! Bravo si sa aveti pofta buna!

rinser
rinser (25 mai 2013, 20:28)

De mentionat ca nu se pune la foc mare, focul trebuie sa fie mic. Preincalziti cuptorul dupa care cand o puneti dati focul mai mic. Cel putin asa e la aragazul meu.

HDorina
HDorina (29 iul 2013, 18:46)

Delicioasa!!! Lena cand ma uit la poze imi vine sa le prepar pe toate. Imi e f greu sa aleg ce sa pregatesc. Multumesc din suflet! 

Stefy3 (12 oct 2013, 18:01)

 Foarte buna . Felicitari Lena !

Ruxi (07 mai 2014, 16:44)

 Buna. Am incercat si eu reteta, numai ca aluatul nu mi se faramiteaza..unde gresesc? As aprecia daca m-ati putea ajuta. Multumesc.

lena
lena (08 mai 2014, 15:05)

Mai adaugati faina, cred ca ati avut paharul mai mic si nu v-o ajuns.

Ruxi (08 mai 2014, 22:24)

 Multumesc pentru raspuns! Pana la urma, am intins doua foi din aluat si a iesit super buna!!! :D Data viitoare (pentru ca sigur va mai fi cel putin o data viitoare) voi folosi mai multa faina! 

aury (04 iul 2014, 21:00)

Foarte gustoasa, intr-adevar! O mai fac si alta data! Eu am adaugat si niste coaja de lamaie rasa si s-a potrivit de minune. Multumesc de reteta!

salas
salas (15 iul 2014, 16:10)

 Arata foarte bine (mai ales poza care a postat-o HDorina) si cred ca si gustul este foarte bun, trebuie s-o fac si eu neaparat, dar am o intrebare Lena, spune-mi si mie te rog ce gramaj trebuie sa aiba paharul? Multumesc.

lena
lena (15 iul 2014, 16:29)

Trebuie sa fie unul clasic, de 250ml.

nastica (15 oct 2014, 07:31)
Buna Lena!Cu ce as putea inlocui zaharul?multumesc
nastica (15 oct 2014, 07:34)
Am uitat sa mentionez ca am gatit aceasta prajitura deja de cateva ori. e preferata familiei(:
lena
lena (15 oct 2014, 13:28)

Cu un alt indulcitor, dar bun preparat termic.

corina-rpd (29 nov 2014, 22:27)

 Bună Lena, am făcut anul trecut prajitura după reteta ta, a iesit.....Acum am în cuptor, porție dubla! Gustoasa, rapida și nu trebuie sa fi o bucătăreasă desăvârșită pentru reușită. Multumesc

adriana.b (30 nov 2014, 06:31)
Smantana de care ai folosit?cat este de grasa?
corina-rpd (30 nov 2014, 14:14)

 După cum vedeti, arata și f bine! 

lena
lena (02 dec 2014, 17:44)

Adriana, smantana oricare, de la 12-32%, de care aveti in frigider. Sigur nu lichida, smantana romaneasca fermentata.

IuliaBogdana (16 dec 2014, 20:48)

 Foarte, foarte buna, tocmai ce am gustat-o :) nu ma asteptam sa iasa atat de buna. Si blatul a iesit foarte bun. Multumim!!!

PS in branza am pus si gris, cam o lingura, pentru ca mi s-a parut un pic cam moale.

 

Syda (23 apr 2015, 22:24)

Tocmai ce-am facut prajutura pentru a doua oara si a iesit perfect. Are un gust si o textura exceptionala! Multumesc pentru reteta si pentru cum sa .. Lena ;)

Ps; am batut albusurile cu jumatate din zahar, si oricat le-as bate (cu mixerul), cu toate ca isi tripleaza volumul tot nu se intaresc si raman fluide. O recomandare in cazul asta?

lena
lena (24 apr 2015, 14:51)

Singura recomandare este sa mai exersati - adaugati putina sare, ungeti bolul cu suc de lamaie(pt degresare), etc.

Iuly71
Iuly71 (25 apr 2015, 18:05)

 Acuma e in cuptor, astept cu nerabdare sa fie gata 

Iuly71
Iuly71 (25 apr 2015, 18:58)

 E gata a iesit super buna. Multumim pt.reteta Lena

Syda (08 mai 2015, 18:28)

Multumesc pentru indrumari Lena. De data asta chiar mi-a iesit cum trebuie batutul albusurilor. N-au curs nici daca il tineam cu susu'n jos :))

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc (28 iun 2015, 16:17)
 

 Gustos si foarte rapid. Chiar acum o pap cu drag si placere. Lena dar interiorul poate fi umplut cu altceva? fructe sau gem spre exemplu ?As vrea mult sa aflu parerea ta de specialist in domeniu.

 Iti multumesc ca existi, chiar incep sa ma fac si eu un pic de gospodina caci mancarurile de fapt practic toate sotul le face si sunt foarte savuroase dar eu asa mereu in umbra lui cu micile mele capodopere. Sper in curind datorita site-ului tau sa invat si eu sa gatesc gustos si sanatos.

Pupici de la mine si micul meu bebelus (Chiar cu ea si am preparat acest deliciu:) Si desigur o dovada in poza :)

 

lena
lena (29 iun 2015, 15:06)
Hmm, ma gandesc ca armerge ceva fructe, gemul nu va tine bine si s-arputea sa curga. Spor la treaba si curaj in bucatarie! Multumesc de comentariu :)
tiki
tiki (09 iul 2015, 23:27)

   Buna. Ieri am primit niste urda de casa si am cautat aici o reteta. Am gasit-o pe aceasta cu br. vaci si am zis ca merge. Nu m-am inselat. Am facut-o intr-o tava exact marimea 20/30 si a fost nemaipomenita. Mi s-a parut crema cam multa, dar in final a fost ok. Eu aluatul l-am ras pe razatoarea mare direct in tava. Mi s-a parut mai usor. :). Puipici.

tiki
tiki (14 iul 2015, 16:07)

  De data asta cu branza de vaci si.....stafide. Buna. Pupici.

Auras70 (29 sep 2015, 12:57)

 BUUUUUN.Cel mai rau este sa stai sa astepti sa se raceasca(am papat si calda...) .Super buna si se face foarte repede.O prajiturica minunata.Multumesc pentru reteta.

piti (22 nov 2015, 09:34)

Deliciasa si aceasta prajitura ..iar s-a terminat din 3 miscari .