Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor

Foarte buna reteta, carnea se combina perfect cu cascaval si ceapa. Aceasta reteta se mai numeste carne in stil frantuzesc, este o buna inlocuire a clasicelor snitele de sarbatori - se prepara mult mai repede si este foarte gustos.

Semipreparate

200 g

Ingrediente

Cotlet de porc fara os
500 g
sau orice carne preferata, friptura de porc sau carne de vitel
Maioneza
200 g
se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata
Ceapa alba
2 buc
Cascaval clasic
400 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 1
Pas 2

Carnea se bate bine cu ciocanelul.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una langa alta.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 3
Pas 4

Se presara piper si sare peste carne.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se prepara putina maioneza(sau folositi cumparata).

Se unge carnea uniform cu ea.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ceapa se taie fidea subtire si se aranjeaza peste carnea unsa cu maioneza.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se rade cascavalul deasupra.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 7
Pas 8

Carnea se lasa la cuptor, la temperatura maxima, aproximativ 40-50 de min - cat se rumeneste.

Cat este fierbinte se scot din tava bucatile de carne. Daca lasati sa se raceasca in tava, cascavalul se lipeste rau de ea, si va fi mai greu sa le scoateti intregi.

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 8
Pas 9

Sunt sigura ca va place la toata familia, arata foarte bine si are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sarbatorile.

Pofta Buna!

Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (9-10 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 52

Mari Nagy
Mari Nagy 18 Dec 2017, 10:31

Draga Lena, multumesc pentru reteta. E minunata, ca si toate celelalte retete ale tale ! Usor de facut, gustoasa, satioasa si aspectuoasa. Pe cand mi-am adus aminte sa fac poza (sa ma laud !!!) doua bucati lipseau deja iar ce se vede mai inchis la culoare nu e ars, e ceapa rosie pentru ca nu am avut suficienta alba. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Charlie
Charlie 23 Apr 2017, 12:50

Draga Lena, ce-mi faci tu mie?  

A iesit un Tort de porc, cu crema de ceapa si cascaval!  O minune! 

Iti multumesc, si te pup!

lena
Elena (lena) 25 Apr 2015, 13:36

Se poate si cu verde, dar e mai gustos cu ceapa uscata:)

anny908
anny908 21 Apr 2014, 16:41

cer scuze...la temperatura maxima,cascavalul timp de 40-50 min.nu se va arde?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) anny908 21 Apr 2014, 21:28

Depinde de cascaval si de cuptor, dar oricum mai putin de 40 de minute la 180-200 grade trebuie lasata.

tiki
tiki 28 Oct 2013, 17:36

Buna tuturor. Din cauza unei vecine, mi-a iesit carnea mai crocanta (nu vreau sa zic arsa), dar a fost f.buna. Ceapa a fost cireasa de pe tort. Cu o garnitura si un castravete murat........no coment. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 09 Oct 2013, 17:39

O reteta pe gustul meu: rapida, simpla si gustoasa! Si eu as pune cascavalul spre sfarsit.

Nota mea pentru reteta:
alina roxana
alina roxana 27 May 2012, 16:16

nemaipomenit de gustos si foarte usor de preperat  ,multumim lena

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 Dec 2011, 17:07

Nu prea sunt eu prietena cu carnea de porc, dar aceasta reteta este absolut dementiala! Tocmai am savurat-o lângă un piure de cartofi si castraveti murati. Un deliciu!!

Poza mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 Dec 2009, 09:37

...tocmai am observat un com mai sus ...merge cu orice tip de carne ...super !

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 24 Feb 2009, 07:51

Buna dimineata.Ai dreptate sunt usor de preparat si arata si bine,multumesc pentru reteta am sa o scriu si pe aceasta langa celelalte.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile