Pui cu hrisca la cuptor

Pui cu hrisca la cuptor

De mult timp pregatisem aceasta reteta pentru voi, deja a devenit una din preferatele mele - o gatesc f.des si pentru familie si pentru musafiri. Este comod aici ca nu trebuie sa faceti puiul separat si hrisca ca garnitura in alta oala. Toate se pun crude in tava de cuptor si intr-o ora aveti mancarea super delicioasa si aromata. Hrisca absoarbe din aromele puiului si va garantez ca mai buna nu ati mancat, pentru incepatorii cu hrisca chiar buna reteta pentru ca nu trebuie sa aveti o tehnica deosebita de fierbere.

Urmati pasii si va asigur ca veti avea in caietul cu retete inca o mancare deosebita si gustoasa.

Ingrediente

Pulpe de pui
5 buc
puteti pune si bucati de pui, aripioare, etc.
Hrisca
1 pahar
de 250ml
Apa
2 pahare
Usturoi
2 buc
2 catei de usturoi pisat sau 0.5 lingurite de usturoi praf
Unt
50 g
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
eu am pus acum patrunjel, piper si boia de ardei dulce

Pasi de urmat

Pas 1

Hrisca se spala bine, apoi se pune intr-un bol si se toarna 2 pahare de apa clocotita peste ea - amestecati si lasati asa 10 minute.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 1
Pas 2

In acest timp pregatiti bucatile de carne - le spalati si le asezonati cu sare, piper, patrunjel si boaia de ardei.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 2
Pas 3

In apa cu hrisca adaugati usturoiul, sare, piper si optional niste patrunjel uscat/verde - amestecati bine.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnati acest amestec intr-o tava adanca de cuptor. Deasupra puneti bucatile de pui si si bucatele de unt.

Din pacate nu am poza la cum am pus carnea dar va dati seama cam ce trebuie sa fie.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 4
Pas 5

Acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp observati ca hrisca se umfla si cuprinde putin puiul. Scoateti folia si mai lasati tava 10 minute la cuptor.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 6
Pas 7

Si gata, doar intr-o ora aveti o mancare de hrisca perfecta.

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 7
Pas 8

Noi am servit-o cu niste salata de varza murata - puteti si cu niste salata de legume, orice preferati.

Pofta Buna!

Pui cu hrisca la cuptor - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

Lianulia
Lianulia 08 Nov 2023, 20:35

Am facut reteta asta acum la tigaie, pe aragaz (prajind/inabusind carnea inainte).

A iesit de asemenea f. buna :)

DoinaBarbaros883
Doina Barbaros (DoinaBarbaros883) 15 Mar 2017, 13:58

Buna Lena, îți vizitez des site-ul și am încercat și această rețetă. Eu o faceam doar la ceaun, însă este mult mai buna la cuptor și am pus aripioare.Mulțumesc pentru acest site mi-e foarte folositor.😋😍🍴

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Doina Barbaros (DoinaBarbaros883) 15 Mar 2017, 14:03

Da, si noua ne place mult asa. Sa aveti pofta mare!

anabalmus
anabalmus 17 Oct 2015, 22:50

Buna reteta, dar, pe gustul meu fara usturoi.

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 12 Oct 2014, 05:36

Lena, am facut si eu azi hrisca la cuptor si e intr-adevar un deliciu. Eu sunt din Republica Moldova, si pina acum obisnuiam doar s-o fierb, dar preparata astfel la cuptor mi s-a parut mult mai buna. Usturoiul ii da o aroma deosebita si untul ii confera o textura mai fina decit atunci cind hrisca doar se fierbe. Bravo pentru minunata reteta ! Cu siguranta am s-o mai fac. 

Nota mea pentru reteta:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 28 Nov 2012, 18:23

Multumesc pentru aceasta idee! Am gatit aceasta reteta deja de citeva ori, foarte gustos si sanatos. Imi pare rau ca multi nu au idee de acest produs, hrisca....va asigur ca e foarte, foarte benefica organismului, merita sa incercati!

timotei
timotei 27 Nov 2012, 04:44

copii mei au mincato ca si cum ar minca bomboanele.foooooooarte gustoasa

Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 21 Nov 2012, 18:36

Hrisca. Preferata mea. Sunt din Moldova, iar cand m-am mutat aici in Romania, nimeni nu stia de ea... treptat am facut bucate cu ea si a inceput sa-i placa si sotului meu. Incerc si reteta aceasta neaparat!

Mihaela Barbaiani
Mihaela Barbaiani 20 Sep 2012, 17:47

Buna,

Am mancat pentru prima data hrisca la soacra mea acasa, in Chisinau. Cand am venit acasa am luat si eu o punga dar nu stiam sa o gatesc, iti multumesc pentru reteta, am facut-o deja de trei ori este foarte buna. I-am trimis reteta si soacrei mele!

adi72q
Adrian (adi72q) 29 Apr 2012, 22:38

Sa fiu sincer , e pentru prima data cand aud de hrisca, a trebuit sa ma documentez ca sa aflu mai exact ce este.Maine am sa caut in market , sper sa si gasesc pentru ca sunt foarte curios de aceasta reteta  . Revin cu comentariu dupa finalizare !

RalucaGridnev549
Raluca Gridnev (RalucaGridnev549) Adrian (adi72q) 28 Jul 2021, 21:06

Se găsește la magazinele rusești sau la Auchan (la raionul cu arpacaș, linte și altele asemenea)

LudmilaV_Sb268
LudmilaV_Sb (LudmilaV_Sb268) Adrian (adi72q) 11 Feb 2023, 11:50

Se găsește la magazinele naturiste

amavio
amavio 24 Apr 2012, 14:51

Tocmai am mancat prima portie. A iesit foarte buna, am servit si eu si fii-miu, care e mai mofturos la mancaruri, de ex. nu suporta sa manance pilaf. Mofturi, zic eu!

Felicitari Lena, a fost prima data cand am mancat hrisca si mi-a placut. Cu proxima ocazie mai execut o portie.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile