Pui cu hrisca la cuptor

    De mult timp pregatisem aceasta reteta pentru voi, deja a devenit una din preferatele mele - o gatesc f.des si pentru familie si pentru musafiri. Este comod aici ca nu trebuie sa faceti puiul separat si hrisca ca garnitura in alta oala. Toate se pun crude in tava de cuptor si intr-o ora aveti mancarea super delicioasa si aromata. Hrisca absoarbe din aromele puiului si va garantez ca mai buna nu ati mancat, pentru incepatorii cu hrisca chiar buna reteta pentru ca nu trebuie sa aveti o tehnica deosebita de fierbere.

Urmati pasii si va asigur ca veti avea in caietul cu retete inca o mancare deosebita si gustoasa.

Ingrediente

Pulpe de pui
5 buc
puteti pune si bucati de pui, aripioare, etc.
Hrisca
1 pah
de 250ml
Apa
2 pah
Usturoi
2 buc
2 catei de usturoi pisat sau 0.5 lingurite de usturoi praf
Unt
50 g
Sare, piper
1 lingurite
dupa gust
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite
eu am pus acum patrunjel, piper si boia de ardei dulce

Pasi de urmat

1

Hrisca se spala bine, apoi se pune intr-un bol si se toarna 2 pahare de apa clocotita peste ea - amestecati si lasati asa 10 minute.

2

In acest timp pregatiti bucatile de carne - le spalati si le asezonati cu sare, piper, patrunjel si boaia de ardei.

3

In apa cu hrisca adaugati usturoiul, sare, piper si optional niste patrunjel uscat/verde - amestecati bine.

4

Turnati acest amestec intr-o tava adanca de cuptor. Deasupra puneti bucatile de pui si si bucatele de unt.

Din pacate nu am poza la cum am pus carnea dar va dati seama cam ce trebuie sa fie.

5

Acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dati la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 50 de minute.

6

Dupa acest timp observati ca hrisca se umfla si cuprinde putin puiul. Scoateti folia si mai lasati tava 10 minute la cuptor.

7

Si gata, doar intr-o ora aveti o mancare de hrisca perfecta.

8

Noi am servit-o cu niste salata de varza murata - puteti si cu niste salata de legume, orice preferati.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

amavio (24 April 2012, 14:51)

 Tocmai am mancat prima portie. A iesit foarte buna, am servit si eu si fii-miu, care e mai mofturos la mancaruri, de ex. nu suporta sa manance pilaf. Mofturi, zic eu!

Felicitari Lena, a fost prima data cand am mancat hrisca si mi-a placut. Cu proxima ocazie mai execut o portie.

adi72q (29 April 2012, 22:38)

Sa fiu sincer , e pentru prima data cand aud de hrisca, a trebuit sa ma documentez ca sa aflu mai exact ce este.Maine am sa caut in market , sper sa si gasesc pentru ca sunt foarte curios de aceasta reteta  . Revin cu comentariu dupa finalizare !

Mihaela Barbaiani
Mihaela Barbaiani (20 September 2012, 17:47)

 Buna,

Am mancat pentru prima data hrisca la soacra mea acasa, in Chisinau. Cand am venit acasa am luat si eu o punga dar nu stiam sa o gatesc, iti multumesc pentru reteta, am facut-o deja de trei ori este foarte buna. I-am trimis reteta si soacrei mele!

 

Valentine
Valentine (21 November 2012, 18:36)

Hrisca. Preferata mea. Sunt din Moldova, iar cand m-am mutat aici in Romania, nimeni nu stia de ea... treptat am facut bucate cu ea si a inceput sa-i placa si sotului meu. Incerc si reteta aceasta neaparat!

timotei
timotei (27 November 2012, 04:44)

copii mei au mincato ca si cum ar minca bomboanele.foooooooarte gustoasa

sechirconatalia (28 November 2012, 18:23)

Multumesc pentru aceasta idee! Am gatit aceasta reteta deja de citeva ori, foarte gustos si sanatos. Imi pare rau ca multi nu au idee de acest produs, hrisca....va asigur ca e foarte, foarte benefica organismului, merita sa incercati!