Garnitura de orez cu unt

Nota 0 ( voturi)
*****

   O noua metoda de a face repede un orez pentru garnitura la orice mancare preferata. Noua ne place foarte mult si va recomand neaparat sa-l incercati.

Ingrediente

Orez - bob rotund
1 pah
1 pahar de 300ml - cu el masurati si apa
Apa
2 pah
Unt
50 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

La aceasta reteta am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteti folosi orice orez cu bob rtotund care va place.

Garnitura de orez cu unt - Pas 1
2

Masurati 1 pahar de orez si il spalati bine in 2-3 ape.

Garnitura de orez cu unt - Pas 2
3

Intr-o tigaie adanca sau un tuci puneti la topit untul si peste el uleiul de floarea soarelui.

Garnitura de orez cu unt - Pas 3
4

Cum s-a topit, imediat adaugati orezul si amestecati bine, ca fiecare bob sa fie acoperit cu unt/ulei.

Garnitura de orez cu unt - Pas 4
5

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine sa nu se faca orezul cocoloase.

Garnitura de orez cu unt - Pas 5
6

Adaugati sarea, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

Garnitura de orez cu unt - Pas 6
7

Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, faceti focul mic sub cratita, sa fiarba incet orezul si acoperiti cu capac tuciul.

Garnitura de orez cu unt - Pas 7
8

Cam in 10-15 minute observati ca orezul absoarbe toata apa, il nivelati putin si gustati din el. Trebuie sa fie gata, dar putin "al dente".

Garnitura de orez cu unt - Pas 8
9

Opriti focul, acoperiti oala cu capac si lasati sa stea cam 15-20 minute - in acest timp orezul se va patrunde mai bine si va fi numa bun.

Garnitura de orez cu unt - Pas 9
10

Observati ca orezul se face mai bob-cu-bob si parca absoarbe mai bine apa.

Garnitura de orez cu unt - Pas 10
11

Il puteti servi ca atare, cu orice legume-carne preferati.

Garnitura de orez cu unt - Pas 11
12

Sau asa, mai artistic - ii dati forma cu un inel de bucatarie sau ungeti o cana cu unt, indesati orezul fierbinte in ea si il intoarceti pe o farfurie.

Pofta Buna!

Garnitura de orez cu unt - Pas 12
Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Geea
Geea (16 May 2012, 21:58)

 Este o garnitura excelenta! Eu ador orezul facut al dente. Aici am folosit orez cu bobul lung basmati.

delfysis
delfysis (26 February 2013, 19:09)

mmmh  foarte bun orezul asa ...  delicious .

ionypet
ionypet (27 January 2014, 20:29)

 scuze,"al dente" ce inseamna?

 

 

 

 

lena
lena (28 January 2014, 07:18)

Orezul sa fie putin mai tare, nici rasfiert, dar nici crud. Cauta pe google termenul, sunt acolo explicatii mai vaste, de obicei se spune asa la pastele fierte.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena