Garnitura de orez cu unt

   O noua metoda de a face repede un orez pentru garnitura la orice mancare preferata. Noua ne place foarte mult si va recomand neaparat sa-l incercati.

Ingrediente

Orez - bob rotund
1 pah
1 pahar de 300ml - cu el masurati si apa
Apa
2 pah
Unt
50 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

La aceasta reteta am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteti folosi orice orez cu bob rtotund care va place.

2

Masurati 1 pahar de orez si il spalati bine in 2-3 ape.

3

Intr-o tigaie adanca sau un tuci puneti la topit untul si peste el uleiul de floarea soarelui.

4

Cum s-a topit, imediat adaugati orezul si amestecati bine, ca fiecare bob sa fie acoperit cu unt/ulei.

5

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine sa nu se faca orezul cocoloase.

6

Adaugati sarea, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

7

Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, faceti focul mic sub cratita, sa fiarba incet orezul si acoperiti cu capac tuciul.

8

Cam in 10-15 minute observati ca orezul absoarbe toata apa, il nivelati putin si gustati din el. Trebuie sa fie gata, dar putin "al dente".

9

Opriti focul, acoperiti oala cu capac si lasati sa stea cam 15-20 minute - in acest timp orezul se va patrunde mai bine si va fi numa bun.

10

Observati ca orezul se face mai bob-cu-bob si parca absoarbe mai bine apa.

11

Il puteti servi ca atare, cu orice legume-carne preferati.

12

Sau asa, mai artistic - ii dati forma cu un inel de bucatarie sau ungeti o cana cu unt, indesati orezul fierbinte in ea si il intoarceti pe o farfurie.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Geea
Geea (16 May 2012, 21:58)

 Este o garnitura excelenta! Eu ador orezul facut al dente. Aici am folosit orez cu bobul lung basmati.

delfysis
delfysis (26 February 2013, 19:09)

mmmh  foarte bun orezul asa ...  delicious .

ionypet
ionypet (27 January 2014, 20:29)

 scuze,"al dente" ce inseamna?

 

 

 

 

lena
lena (28 January 2014, 07:18)

Orezul sa fie putin mai tare, nici rasfiert, dar nici crud. Cauta pe google termenul, sunt acolo explicatii mai vaste, de obicei se spune asa la pastele fierte.

tiki
tiki (31 August 2014, 13:23)

                Buna. Am facut aceasta garnitura (la Pestele in stil marocan), si vreau sa spun ca desi are asa putine ingrediente, are un gust neasteptat. Am avut intr-o pungulita putin morcov cu mazare si am fiert separat si le-am amestecat. Foarte gustos si de efect. Pupici.

alinutza1 (26 September 2014, 15:58)

 Am testa si eu aceasta reteta,a esit extraordinar de gustos....Lena un mare mare multumesc ,de la tine am invatat multe,sunt nu de mult casatorita si nu prea stiam sa gatesc dar cu superbele retete ale tale imi uimesc sotul,ca imi zicea ca ii spuneam ca nu stiu sa gatesc dar ,,,,sunt laudata inca o data multumesc ....si am facut si eu o poza....