Garnitura de orez cu unt

   O noua metoda de a face repede un orez pentru garnitura la orice mancare preferata. Noua ne place foarte mult si va recomand neaparat sa-l incercati.

Ingrediente

Orez - bob rotund
1 pah
1 pahar de 300ml - cu el masurati si apa
Apa
2 pah
Unt
50 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

La aceasta reteta am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteti folosi orice orez cu bob rtotund care va place.

2

Masurati 1 pahar de orez si il spalati bine in 2-3 ape.

3

Intr-o tigaie adanca sau un tuci puneti la topit untul si peste el uleiul de floarea soarelui.

4

Cum s-a topit, imediat adaugati orezul si amestecati bine, ca fiecare bob sa fie acoperit cu unt/ulei.

5

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine sa nu se faca orezul cocoloase.

6

Adaugati sarea, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

7

Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, faceti focul mic sub cratita, sa fiarba incet orezul si acoperiti cu capac tuciul.

8

Cam in 10-15 minute observati ca orezul absoarbe toata apa, il nivelati putin si gustati din el. Trebuie sa fie gata, dar putin "al dente".

9

Opriti focul, acoperiti oala cu capac si lasati sa stea cam 15-20 minute - in acest timp orezul se va patrunde mai bine si va fi numa bun.

10

Observati ca orezul se face mai bob-cu-bob si parca absoarbe mai bine apa.

11

Il puteti servi ca atare, cu orice legume-carne preferati.

12

Sau asa, mai artistic - ii dati forma cu un inel de bucatarie sau ungeti o cana cu unt, indesati orezul fierbinte in ea si il intoarceti pe o farfurie.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Geea
Geea (16 May 2012, 21:58)

 Este o garnitura excelenta! Eu ador orezul facut al dente. Aici am folosit orez cu bobul lung basmati.

delfysis
delfysis (26 February 2013, 19:09)

mmmh  foarte bun orezul asa ...  delicious .

ionypet
ionypet (27 January 2014, 20:29)

 scuze,"al dente" ce inseamna?

 

 

 

 

lena
lena (28 January 2014, 07:18)

Orezul sa fie putin mai tare, nici rasfiert, dar nici crud. Cauta pe google termenul, sunt acolo explicatii mai vaste, de obicei se spune asa la pastele fierte.