Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
puteti lua orice bucati de pui va plac
●
Orez
1 pahar
orez oricare place
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert pentru 20 de minute(nu mai mult!) in minim 3 pahare de apa.
Cand incepe sa fiarba aveti grija sa luati spuma si sa faceti focul mic.
Pas 2
In acest timp pregatiti orezul, il spalati bine si lasati-l sa se scurga de apa.
Pas 3
Puneti pe foc tava de cuptor si adaugati in ea 1 lingura de unt.
Eu am folosit tava de sticla termorezistenta si merge pusa pe foc de aragaz - daca tava dvs nu este buna de pus pe foc, faceti procedurile de mai jos in tigaie si turnati amestecul de orez cu unt in tava de cuptor.
Pas 4
Peste untul topit adaugati ceapa taiata marunt si o caliti putin.
Pas 5
Apoi adaugati orezul, amestecati periodic si lasati-l pana se "sticleste".
Pas 6
Peste orez turnati 3 pahare supa de pui(cea in care au fiert bucatile de pui).
Portiviti supa de sare si amestecati bine. Opriti focul de aragaz de sub tava - daca ati facut toata treaba asta in tigaie, turnati amestecul de orez cu supa in tava de cuptor.
Pas 7
Deasupra puneti bucatile de pui fierte, acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200-250 grade pentru 45 minute.
Pas 8
Ultimele 10 minute scoateti folia de aluminiu, presarati deasupra piper macinat si mai lasati in cuptor.
Pas 9
Si gata, serviti si savurati, delicios si simplu.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)