Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
puteți lua orice bucăți de pui vă plac
●
Orez
1 pahar
orez oricare place
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spală bine și se pune la fiert pentru 20 de minute (nu mai mult!) în minim 3 pahare de apă.
Când începe să fiarbă aveți grijă să luați spuma și să faceți focul mic.
Pas 2
În acest timp pregătiți orezul, îl spălați bine și lăsați-l să se scurgă de apă.
Pas 3
Puneți pe foc tava de cuptor și adăugați în ea 1 lingură de unt.
Eu am folosit tava de sticlă termorezistentă și merge pusă pe foc de aragaz - dacă tava dvs nu este bună de pus pe foc, faceți procedurile de mai jos în tigaie și turnați amestecul de orez cu unt în tava de cuptor.
Pas 4
Peste untul topit adăugați ceapa tăiată mărunt și o căliți puțin.
Pas 5
Apoi adăugați orezul, amestecați periodic și lăsați-l până se "sticlește".
Pas 6
Peste orez turnați 3 pahare supă de pui (cea în care au fiert bucățile de pui).
Potriviți supa de sare și amestecați bine. Opriți focul de aragaz de sub tavă - dacă ați făcut toată treaba asta în tigaie, turnați amestecul de orez cu supă în tava de cuptor.
Pas 7
Deasupra puneți bucățile de pui fierte, acoperiți tava cu un capac sau folie de aluminiu și o puneți la cuptor preîncălzit la 200-250 grade pentru 45 minute.
Pas 8
Ultimele 10 minute scoateți folia de aluminiu, presărați deasupra piper măcinat și mai lăsați în cuptor.
Pas 9
Și gata, serviți și savurați, delicios și simplu.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)