Pui cu orez la cuptor

Pui cu orez la cuptor

O mancare cu pui simpla dar orezul asta copt in cuptor este de nota 20, se patrunde cu arome de pui, unt si piper - deci combinatie care sigur place la toata lumea.

Autoarea retetei precizeaza ca mancarea se numeste "orez in stil bulgaresc", fiindca acolo orezul cika se prepara numai la cuptor, poate stie cineva daca-i adevarat, sa ne spuneti :)

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
puteti lua orice bucati de pui va plac
Orez
1 pahare
orez oricare place
Unt
1 linguri
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Ceapa alba
1 buc

Pasi de urmat

1

Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert pentru 20 de minute(nu mai mult!) in minim 3 pahare de apa.

Cand incepe sa fiarba aveti grija sa luati spuma si sa faceti focul mic.

2

In acest timp pregatiti orezul, il spalati bine si lasati-l sa se scurga de apa.

3

Puneti pe foc tava de cuptor si adaugati in ea 1 lingura de unt.

Eu am folosit tava de sticla termorezistenta si merge pusa pe foc de aragaz - daca tava dvs nu este buna de pus pe foc, faceti procedurile de mai jos in tigaie si turnati amestecul de orez cu unt in tava de cuptor.

4

Peste untul topit adaugati ceapa taiata marunt si o caliti putin.

5

Apoi adaugati orezul, amestecati periodic si lasati-l pana se "sticleste".

6

Peste orez turnati 3 pahare supa de pui(cea in care au fiert bucatile de pui).

Portiviti supa de sare si amestecati bine. Opriti focul de aragaz de sub tava - daca ati facut toata treaba asta in tigaie, turnati amestecul de orez cu supa in tava de cuptor.

7

Deasupra puneti bucatile de pui fierte, acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200-250 grade pentru 45 minute.

8

Ultimele 10 minute scoateti folia de aluminiu, presarati deasupra piper macinat si mai lasati in cuptor.

9

Si gata, serviti si savurati, delicios si simplu.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (5-6 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

victoria-r
victoria-r 27 nov 2013, 11:48

arata apetisant si nu kred sa nu fie gustos abia astept so inkerc 

Nota mea pentru reteta:
anastasia1987
anastasia1987 27 nov 2013, 13:53

da sarea se pune odata cu piperul?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) anastasia1987 27 nov 2013, 13:56

La pasul 6.

anastasia1987
anastasia1987 27 nov 2013, 15:53

receta e geniala, merci

crina
Paula (crina) 27 nov 2013, 19:58

Mi-ai dat o idee minunata pentru maine . Multumesc !!!!

Nota mea pentru reteta:
zvetly
zvetly 27 nov 2013, 22:16

Interesant. Abia astept sa incerc si eu orez la cuptor

crina
Paula (crina) 28 nov 2013, 14:07

Eu l-am facut chiar astazi la  pranz ! A iesit foarte bun si usor de facut  

LORINDA
LORINDA 28 nov 2013, 17:48

Acum e pe foc puiul meu iar restul ingredientelor sunt pregatite si asteapta cuminti sa le vina randul. Abia astept sa fie gata

LORINDA
LORINDA 28 nov 2013, 18:09

si o mica mostra inainte de a intra in cuptor

Poza mea pentru reteta:
LORINDA
LORINDA 28 nov 2013, 19:12

si cam asa arata la final...impreuna cu un pic de pepene murat....mmmm...

Multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 11 dec 2013, 07:54

Noi am papat totul deodata

Poza mea pentru reteta:
cristianaa
cristianaa 14 ian 2014, 17:14

reteta asta am facut-o si eu din cartea de bucate a Sandei Marin.. deci nu e chiar bulgareasca..oricum buna:)

mada mada
mada mada 17 ian 2014, 15:39

si eu am facut.o si a iesit super asa ca azi o fac iar la cerintele sotului deci e o mancare simpla si gustoasa 

Nota mea pentru reteta:
Lucia MK
Lucia MK 24 ian 2014, 13:32

O reteta super tare !!! o gatesc din prima zi cum a aparut pe site , si acum ocupa locul bine meritat in meniul saptaminal ! 

 

Nota mea pentru reteta:
Madi
Madi 28 mar 2014, 20:47

Foarte buna reteta, si e so idee buna si pentru copilasi, eu am facut pentru Sofia mea care are 1 anisor, doar ca am mai adaugat putin morcov raalit marunt, patrunjel verde tocat si cateva buchetele de broccoli, dar nu am pus piper, extraordinar! :)

taniulya
taniulya 25 iul 2014, 17:17

Si eu am facut reteta deja de vreo 10 ori, foarte foarte gustos. Eu nu sunt amatoare de orez, dar aici e chiar super gustos! Merci iarasi Lenei!

Nota mea pentru reteta:
tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 17 oct 2016, 15:11

De ce nu trebuie sa fierbem msi mult?

lena
Elena (lena) Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 17 oct 2016, 15:13

Pentru ca va mai fierbe si in cuptor.

tatiana.ostahi
Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 17 oct 2016, 15:25

Dar dac no fierb mai mult se primeste uscata ce sai fac

lena
Elena (lena) Butnaru Tatiana (tatiana.ostahi) 17 oct 2016, 15:31

Am inteles, da, eu am facut aici cu pui din acela de magazin, care fierbe repede. Daca aveti gaina de casa o fierbeti mai mult, bineinteles.

OleseaCaisin879
Olesea Caisin (OleseaCaisin879) 12 mar 2018, 18:21

Astazi fac aceasta reteta, mai am putin si bag oala la cuptor. Revin cu impresii de final si poza

Poza mea pentru reteta:
OleseaCaisin879
Olesea Caisin (OleseaCaisin879) 12 mar 2018, 20:23

A gost delicios....recomand cu incredere, eu am folisit gaina de casa si am gatit in vas de lut

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: