Crema de unt cu lapte condensat

    O crema foarte buna  pentru a face un tort sau pentru ornare - spre deosebire de crema de frisca, aceasta se face la sigur - sta bine, se bate sigur, nu se taie. In plus are un gust divin, suficient o data sa-l incercati si deveniti dependenti:)

De obicei merge proportia de 200g unt = 1 cutie de lapte condensat, dar daca vreti o crema pentru ornare puneti mai putin lapte condensat - cam jumate de cutie.

Ingrediente

Unt
400 g
luati mai bine de 82% grasime
Zahar pudra
1 pah
de 250ml
Lapte condensat
2 buc
2 cutii

Pasi de urmat

1

Untul il lasati la temperatura camerei cateva ore, pana se inmoaie foarte bine. Perfect este chiar sa-l lasati peste noapte.

Apoi il puneti intr-un bol si adaugati zaharul pudra.

2

Bateti bine cu mixerul pana devine o crema pufoasa si uniforma.

3

Incepeti sa adaugati cate putin lapte condensat si tot mixati continuu ca sa nu se taie crema.

4

Va opriti atunci cand aveti consistenta si dulceata dorita.

Eu pun 2 cutii daca fac crema pentru tort si 1 cutie daca o fac pentru ornare cu posul.

Pofta Buna!

Cantitate: 900 g ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Kamessytta
Kamessytta (21 May 2012, 09:35)

Laptele condensat este din acela dulce?Vreau sa o incerc si sa stiu de care cumpar...

anarica (21 May 2012, 17:47)

Lena, te rog sa-mi spui  cate grame are cutia de de lapte condensat ? eu locuiesc in italia , daca pun smantana  in loc de lapte condensat se poate ? Multumesc, te pup

 

lena
lena (21 May 2012, 21:57)

Laptele condensat este acela dulce tare - de la Nestle, De Latte - sau rusesc.

Cutia are 380g, si nu merge de inlocuit cu smantana nicicum - are alta consistenta si gust si se va taia untul.

anarica (22 May 2012, 14:34)

multumesc frumos Lena, o zi buna iti doresc. te pup

LIKA4EVER (08 December 2012, 14:51)

 e delicioasa 

merryy4ever (09 December 2012, 16:01)

Lalena,ar merge si foi de cremsnit,cele de la boromir,asta  in situatie de urgenta,lipsa de timp??multumesc

merryy4ever (09 December 2012, 16:04)

sa inteleg ca la 200gr unt 1 cutie lapte condensat trebuie sa aibe 380gr?am luat de la pilos si cutia are 350?trb sa completez sa fie fix 380?merci

lena
lena (09 December 2012, 16:06)

Merge si cu foi de cremsnit, nu completa - este suficient 350g.

merryy4ever (18 December 2012, 18:23)

Buna ELENA ,laptele condensat de la pilos de 7,5 % ,este bun?multumesc.

lena
lena (18 December 2012, 18:27)

Nu stiu de el, poate imi arati o poza si iti spun mai exact?

merryy4ever (18 December 2012, 18:40)

pilos se gaseste doar in lidl

 

merryy4ever (18 December 2012, 18:42)

acesta este

lena
lena (18 December 2012, 18:44)

Cred ca nu merge, trebuie sa fie gros si foarte dulce - asta mi se pare ca-i din ala pt cafea.

merryy4ever (18 December 2012, 18:52)

ce ma fac,altceva nu am gasit?de unde iau ce trb? in mega,carrefour nu am vazut.

merryy4ever (18 December 2012, 18:54)

peel scrie ca se foloseste la cafea,si ca ingredient pt prajituri,creme,sau budinci.si are 7,5%  grasime

lena
lena (18 December 2012, 18:54)

Este in Carrefour, la raionul de lapte UHT si lapte pentru cafea - in cutii metalice de la firma De Latte.

merryy4ever (18 December 2012, 18:57)

am agitat cutia si nu prea e foarte lichid,semisca ca sa zic asa un pic mai greu in cutie.eu am luat foi de la boromir,si acest lapte condensat pt ca de craciun vreau sa fac tort napoleon grecesc.o Doamne sa imi iasa,

merryy4ever (18 December 2012, 18:59)

merg acolo si vad.multumesc esti tare draguta.vreau sa imi iasa si de aceasta data tortul ,asa cum mi-au iesit toate bunatatile tale.esti foarte talentata.

SonyaAntonya (16 January 2013, 17:33)

 Pot sa pun crema la vafe d-alea moldovenesti speciale pentru tort?

SonyaAntonya (16 January 2013, 17:35)

 scuze, astea sunt vafele moldovenesti.

lena
lena (16 January 2013, 18:01)

Daca o amesteci cu mai mult lapte condensat din acela fiert, caramelizat si cu nuci - sigur ca merge. Dar trebuie sa fie proportie mai mica de unt si mai mult lapte condensat fiert, cam de 1 unt la 4 caramel si nuci dupa gust.

SonyaAntonya (16 January 2013, 18:09)

 problema este ca nu am decat lapte condensat simplu, fiert nu am. 

lena
lena (16 January 2013, 18:11)

Clar, problema este ca de la mult unt s-ar putea inmuia foile, incearca.

tatinela (05 June 2013, 15:14)

 am facut-o si eu,dar ori n-am facut ceva corect ori asa e crema asta grasa...mult prea grasa si greoaie pentru gustul meu!

lena
lena (05 June 2013, 15:51)

Dap, este - doar are unt. Eu o folosesc mai mult la ornat, pt a face motzuri.

tatinela (06 June 2013, 12:50)

 chestia e ca la mine nici nu se simtea laptele condensat,parca era unt gol...cred ca am gresit eu ceva,sper ca nu ai luat de rau comentariul meu!

lena
lena (06 June 2013, 12:52)

Nu, stai linistita :)

Sa pui mai mult lapte condensat data viitoare, daca mai incerci - oricum este o crema grasa si trebuie folosita cu atentie.

cezar
cezar (22 June 2013, 19:57)

 am facut aceasta crema pentru tortul de azi il ornez si merge la rece pana maine  apoi vin cu impresiile

caryna1507 (27 December 2013, 16:18)

buna lena, reteta pare delicioasa si vreau sa o incerc. pentru un tort e suficienta jumatate din reteta ta? adica 200 gr unt si o cutie de lapte condensat?

 

caryna1507 (27 December 2013, 21:57)

se poate congela?

 

lena
lena (28 December 2013, 23:28)

Da, ajunge o portie pentru un tort mic nu cu multe straturi si crema mai moderata la cantitate. Nu cred ca merge congelata, se separa zerul din unt si s-ar putea sa se taie dupa congelare - dar nu sunt sigura, nu am incercat s-o congelez.

TanDi (03 September 2014, 14:44)

 Buna Lena, ai putea sa ma ajuti te rog cu urmatoarele dileme?:

1. Cu ce as putea colora aceasta crema ca sa iasa "ciocolatoasa"? Mi-e teama ca nu prea ar merge cu cacao...

2. As vrea sa fac un tort (gen Poveste) cu pandispan simplu si aceasta crema, cam pt 12-15 persoane. Voi folosi 1,5 portii de ingrediente de pandispan (intr-o tava mai maricica). Crezi ca este ok sa fac 2 portii de crema din aceasta? O portie de pandispan prezentat de tine, taiat in 3 blaturi, cata crema de unt necesita? 

Multumesc frumos.

lena
lena (04 September 2014, 12:22)

1. Cred ca merge totusi cu cacao, de ce nu? In cel mai rau caz poti face un fel de sirop de cacao, este pe site, si sa-l incorporezi in crema.

2. Fiindca crema este destul de grasa, nu trebuie sa pui prea mult din ea pe pandispan. Cred ca iti ajunge o portie din asta chiar si pt un tort mai maricel. Nu uita sa-l insiropezi putin.

TanDi (08 September 2014, 19:51)

 Lena, am facut de nenumarate ori aceasta crema si mi-a iesit perfecta de fiecare data. Ei, acum nu stiu ce i-am facut de a iesit mai moale - cred ca totusi am scapat mai mult lapte condensat. Trebuia sa ma opresc la o cutie. Nu m-am riscat sa o colorez cu cacao (pana acum am colorat-o doar in roz cu suc de sfecla). Intr-adevar a fost suficienta o portie de crema la 1.5 portii pandispan.

caryna1507 (13 November 2014, 23:36)
Bună Lena. Nu ai o rețetă de lapte condensat neindulcit? Îmi trebuie la o rețetă și nu găsesc în comerț. Mersi.
lena
lena (15 November 2014, 14:45)
Nu am, imi pare rau.
valy blonda (17 January 2015, 14:33)

Buna,ce pot face daca s-a taiat crema?mi s-a intarit f.tare :( 

lena
lena (17 January 2015, 14:37)
Hmm, incearca sa-i mai adaugi lapte condensat, si sa o lasi la cald, sa fie moale untul. Altceva nu-mi dau seama.
Elena Cabiaglia (24 February 2015, 17:03)

 eu, am gasit un lapte condesat austriac  este neindulcit si este in sticla de 200ml. (destul de scump), am ratat 2 sticle ca mi s-a taiat crema, o sa mai incerc inca o data,  nu este gros, este ca un lapte normal putin mai inchis la culoare. Aveam o reteta cu 100 gr unt , 400ml lapte condesat si 100 gr zahar. Sper ca de data asta sa nu mai ratez.

 

 

Elena Cabiaglia (24 February 2015, 17:05)

 daca puteti sa ma ajutati cu un sfat , astept si va multumesc

lena
lena (24 February 2015, 17:05)
Acel neindulcit nu este bun in aceasta reteta. Dar puteti incerca :)
allinaraicu (06 March 2015, 23:19)

 Nu inteleg de ce,dar mi s-a imbrinzit crema...prima data patesc asa ceva,poate fi de la unt oare...uuuufff ce ma fac ca am pandispan si nu am crema si miine la 16 trebuia sa-l iau cu noi in ospetie!Lumeeee SOS!CE sa fac cu ea?E buna doar de aruncat,da?:(((

lena
lena (07 March 2015, 07:42)
Incearca s-o mai bati, chiar si asa branzita se poate lega.
allinaraicu (07 March 2015, 10:04)

 Nu,nu s-a legat,mai tare s-a imbrinzit.:( Acum ma gindesc sa fac o alta crema.

allinaraicu (07 March 2015, 14:11)

 Asaaa...am gasit problema!Era untul rau,pentru ca am luat ieri 2 cutii si acum dimineata cind am mincat am vazut ca era trecut termenul...cummmi-a scapat nubstiu,ca eu mereu ma uit la data,dar cu acest 8 martie,lume multa in magazin si toti grabiti siiata nici eunu am facut exceptie, nu am fost atenta!Am cecul si asa imi vine sa ma duc sa le dau in cap si cu crema si cu untul asta,ca mi-au stricat toata dispozitia.Mai inscurt am vrut sa fac crema ganache,dar nu am gadit frisca decit de 20 % si nu am riscat,dar am luat smintina simpla de 25% si am batutoncu zahar pudra,un pic de vanilie si am uns pandispanul.Am mai pus in mijloc niste nuci si portocala.Ce-i drept,m-am kinuit mult pina am batut smintina cxa in loc sa se ingroase se facea lichida si i-am bagat niste intaritor pu frisca si s-a primit.Acum sta in frigider,apoi il voi orna cu niste fluturasi de cioco si va spun miine cum a fost la gust.Sper sa fie gustos.Da eu ma gindeam ce nu am facut corect la aceasta crema cu lapte condensat ca acasa o facea si nepotica de 10 ani si niciodata nu am dat gres cu ea si aici uite,surpriza!Asa ca fiti atenti la termenul de valabilitate sa nu patiti ca si mine.Nu stiu daca in Romania se sarba toreste 8 Martie,noi suntem in Russia acum si aici sarbatorim cu toata lumea.Daroricum va felicit pe toate mamicile si viitoarele mamici si pur si simplu femei si fetite ,sa aveti mereu primavara in suflet,zimbetul pe. buze si iubite si adorate de barbatii alesi de inima voastra!La Multi Ani!

allinaraicu (07 March 2015, 14:15)

 Sorry de greseli,abia acum am observat,ca am o programa la claviatura care imi modifica cuvintele,sorry.Pupici la toata lumea.Lena,esti cea mai draguta,ai raspuns atit de rapid.Mersi mult pu ceea ce faci pu noi.La Multi Ani!

allinaraicu (08 March 2015, 11:20)

 Iata si ce am mai apucat sa fotografiez.A fost foarte bun si cu crema de smintina simpla.:-) 

ancasofia (10 March 2015, 14:48)

 Buna Lena, pot orna briose cu aceasta crema, sa le fac moturi inalte? ce pare ai? Se va taia daca o fac roz cu cateva picaturi de zeama de sfecla rosie? Sau sugereaza-mi o ccrema cu unt care sa fie si f buna la gust si nici sa se taie! multumesc mult. Felicitari pt site!!!

 

 

lena
lena (10 March 2015, 15:47)
Merge perfect pt motzuri si sigur poti s-o colorezi.
ancasofia (10 March 2015, 20:14)

 Multumesc frumos, te pup!

Maria Carmen
Maria Carmen (12 March 2015, 17:43)
Buna Lena..Am 2 intrebari si ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai putea da un raspuns. 1. Pot sa pun doar jumatate din cantitatea de unt?😅 2. Pot sa adaug colorant? Multumesc anticipat. P.S. Imi plac foarte tare retetele tale. Am incercat cateva si sunt foarte multumita.
lena
lena (12 March 2015, 17:51)
Da, merge colorant. Daca pui mai putin unt crema va fi mai lichida.
Maria Carmen
Maria Carmen (13 March 2015, 08:45)
Multumesc mult de ajutor.💐🌷🌼