Prajitura "Brownie Light"

   Am facut aceasta prajitura acum 2 saptamani si  postand reteta tot ma gandesc s-o repet chiar azi - a fost neasteptat de buna si gustoasa. Desi vedeti la ingrediente ca nu avem deloc faina alba in compozitie, nimic grasimi si totusi este o bunatate, deci se poate manca si sanatos si gustos.

Coniacul din compozitie puteti sa-l inlocuiti cu niste ceai negru/verde sau niste suc de mere, sa puteti da si la copii.

Recomand din suflet, chiar si pentru gurmanzii amatori de brownie clasic - sigur veti fi impresionati si de acest brownie light.

Ingrediente

Prune uscate
250 g
Coniac
100 ml
sau ceai/suc de mere
Cacao pudra
50 g
eu am folosit cacao neagra Dr.Oetker
Oua
4 buc
Smantana
250 g
eu am pus iaurt
Zahar
100 g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Amidon alimentar
1 lingurite
Fulgi de ovaz
100 g
sau faina de ovaz gata macinata
Migdale
50 g
sau nuci, dar puteti si sa le omiteti

Pasi de urmat

1

Coniacul il incalziti si puneti in el 125g de prune uscate taiate bucatele mici.

Lasati la o parte.

2

Intr-un robot sau cu blenderul mixati bine cacao cu restul de 125g de prune uscate - sa fie ca o crema moale.

3

Adaugati la aceasta compozitie ouale, zaharul, bicarbonatul, smantana si amidonul. Blendati sau mixati bine amestecul.

4

Fulgii de ovaz si migdalele se macina bine si se adauga la restul ingredientelor. Amestecati bine sa nu fie cocoloase.

5

Si ultimele adaugati prunele inmuiate in coniac, amestecati.

6

Turnati compozitia intr-o tava rotunda cam de 28cm diametru - asternuta cu hartie de copt sau daca este de silicon ca a mea nu trebuie sa-i faceti nimic.

7

Coaceti prajitura la 200 de grade, cuptor preincalzit, cam 30-40 de minute, apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

8

Si gata, portionati, savurati si va bucurati de o silueta frumoasa:)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Gabitza (31 May 2012, 16:35)

FELICITARI...inca o reteta de nota 10!eu una iti multumesc ..multe retete de aici am invatat sa le gatesc...o zi cat mai plakuta si inspiratie in bucatarie!

 

victo
victo (31 May 2012, 17:48)

Super reteta! Imi place cum arata ,cred ca este delicioasa si o voi prepara cu siguranta.Felicitari!

soni (01 June 2012, 11:17)

Am facut-o si eu dar am inlocuit cacaua cu pudra de roscove sa-i pot da si celui mic. A iesit super! Am facut si poza la rezultat. Multumesc Lena!

petri (01 June 2012, 12:03)

hallo lena trebe numai fulgi de ovaz sau putem sa änlocuim si cu faina

 

 

 

lena
lena (01 June 2012, 14:30)

Petri, trebuie fulgi de ovaz sau faina de ovaz - nu am incercat cu faina alba simpla, vezi, poate iese :)

merryy4ever (03 June 2012, 16:57)

buna,am facut aceasta prajiturica si mi-a iesit grozava,este foarte buna si are un gust excelent.vi-o recomand.

 

dani.b85
dani.b85 (21 January 2014, 10:32)

Salutare :D Excelenta reteta, delicioasa compozitia, o singura completare, nu prea e "light" cu 100g zahar pe langa coniacul/sucul folosit, si fructele care sunt dulci si ele, eu am facut aceasta prajitura delicioasa de vreo 5-5 ori pana acum, si prima data am redus din start zaharul la 50g, apoi, chiar si dupa ce am dublat compozitia (ouale tot 4 si 300g smantana, in rest toate dublate) si am pastrat zaharul tot la 50g, a iesit dulce bine, si schimbarea a fost nivelul suprem de "pufosenie" la care a ajuns :) crescuse mai mai sa evadeze din tava, si era pufoasa si gustoasa din cale afara. Deci pt cele care incearca sa reduca zaharul din alimentatia zilnica, recomand calduros reducerea la 50g, este arhisuficient de dulce :) Sa aveti o zi excelenta si multumesc inca o data pt retele excelente!

caty.cris (03 April 2014, 22:03)

 Este delicioasa prajitura! Am inlocuit prunele cu stafide si coacaze deshidratate, iese o minunatie! Multumim pentru retetele minunate!

 

 

Anca.C (10 October 2014, 02:50)
Vreau sa întreb : cand pui prunele înmuiate in coniac/ ceai , pui si lichidul adică coniacul/ ceaiul sau numai prunele?
lena
lena (10 October 2014, 18:42)

Daca nu turnati mult coniac, puteti sa-l puneti si pe el. Dar in mod normal puneti fara alcool.