Rulouri de foietaj cu cascaval si carne

     Cand aveti chef de ceva bun si rapid va recomand sa incercati aceste rulouri, in reteta originala se pune carne de pui(sunca sau coapta), eu am folosit salam simplu, ca tot il aveam prin frigider.

Aveti grija sa nu decongelati prea tare aluatul, va fi mai greu sa lucrati cu el.

Ingrediente

Aluat de foietaj
1 buc
1 pachet
Cașcaval
100 g
Salam uscat/afumat
200 g
sau sunca de pui
Oua
1 buc

Pasi de urmat

1

Aluatul de foietaj se decongeleaza, se pune pe masa de lucru si se taie felii de cam 2 cm latime.

Aveti grija sa taiati numar par de felii.

2

Pe o felie se pun cascaval taiat subtire felii, la fel si salamul.

3

Se acopera cu urmatoarea felie de aluat, si se prind bine marginile pe toata lungimea.

4

Apoi se taie felia in jumatate.

5

Rasuciti bine fiecare bucata, sa va iasa spirale ca in poza.

In asa fel faceti tot aluatul, aranjati spiralele intr-o tava de cuptor, eventual asternuta cu hartie de copt.

6

Ungeti spiralele cu ou.

7

Le coaceti in cuptor preincalzit la 200 de grade, cam 30-40 de minute pana se rumenesc frumos.

8

Lasati sa se racoreasca si le serviti, de preferat calde si proaspete.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

sarian (06 July 2012, 12:28)

Au! Gustoase şi frumoase! Sper să am mâinile măcar pe sfert  de îndemânatice comparativ cu tine când le voi prepara. La mine până şi găluştele cu prune îşi atuncă umplutura ... Mulţumesc mult, eşti mereu inedită.

stiuca
stiuca (08 July 2012, 17:44)

 

stiuca
stiuca (08 July 2012, 17:45)

 In cursul saptaminii ce urmeaza o sa fie testata reteta .TREBUIE sa fie OK dupa cum arata .

tiki
tiki (03 November 2013, 12:25)

    Eee,aici nu mai pot spune acelasi lucru. Nu stiu de ce au iesit asa,deoarece inainte de copt arata asa de frumos sucitura, fix ca a ta. La copt,s-a unit ?, desfacut ?, habar n-am !!! Dar gustoase tare. Am facut una si sub forma de pariziana asa de curiozitate,si arata parca mai fain. Dar voi repeta suta la mie ca tare-s bune. Pupici.

OanaPavel (30 November 2014, 22:17)
Foarte bune mi-au ieșit! Multumesc de rețetă
oana.maria2015 (10 January 2015, 15:10)

cum am gasit reteta m-am pus pe  treaba ,am taiat feliile de cascaval prea groase si nu am reusit sa fac  un rulou reusit ca al tauasa ca le-am dat alta forma , una simpla zic eu ca pentru prima incercare ,asa ca data viitoare voi avea grija sa iau cascaval feliat  si totul va fi bine . multumesc pentru retete ,te admir ,RESPECTUL meu petru talentul si rabdarea  depusa  

tiki
tiki (28 April 2015, 14:19)

      Buna. Azi fiind ziua lui Ioana, am zis sa ma tratez si eu cu ceva mizilic, si avand in cong. un rest de foietaj am facut aceste rulouri. Cand le fac asa mai in bataie de joc- cum se spune- ies mai bine decat atunci cand trebuie, avand musafiri. Hahaha. Am facut intr-o tava mica, ele erau cam lungi si le-am mai inghesuit de au iesit cam strambe, dar bune rau. Am mancat una ca de....dar voi mai manca cand vine o vecina. Pupici. Aoleo, n-am dat nota mai sus? Scuze.