Friptura de iepure la ceaun

Nota 5 (1 voturi)
*****

   Voi continua seria de retete de mancare gatite acasa, urmatoarea este aceasta friptura de iepure gatit la ceaun, cu vin, legume si mirodenii. Este metoda principala de a gati iepurele(se poate si pui) a nasei mele, se face foarte simplu dar conteaza mici detalii si sa aveti rabdare cu toate etapele de preparare.

Rezultatul este mult, mult peste asteptari, un iepure asa de fraged, aromat si gustos inca nu am mancat. A contat mult si faptul ca a fost carne din productie proprie, crescut de tata cu porumb si iarba.

La o masa mare de familie, servit cu o garnitura de orez si rosii murate - a fost o delectare si placere pentru toti...

Ingrediente

Carne de iepure
2 kg
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Vin alb demisec
200 ml
Ceapa alba
500 g
Morcovi
2 buc
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru(boabe)
1 lingurite
Sare
1 linguri
Usturoi (catei)
7 buc

Pasi de urmat

1

Carnea de iepure se spala, usuca si se taie bucati mici.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 1
2

Intr-un ceaun incalziti bine uleiul.

In loc de ceaun puteti sa folositi si o oala teflonata cu fund mai gros.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 2
3

Cand uleiul s-a incins bine puneti toata carnea in oala.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 3
4

Acoperiti cu capac si lasati asa 15 minute la foc mare.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 4
5

Dupa acest timp adaugati frunza de dafin, piperul boabe si amestecati. Puneti la loc capacul si mai lasati 10-15 minute.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 5
6

Apoi adaugati sarea, amestecati, puneti capacul dar sa nu fie inchis de tot, cu o mica deschizatura sa iasa aburii.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 6
7

Cand mai scade apa lasata de carne adaugati vinul, amestecati si din nou acoperiti, dar nu de tot.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 7
8

Atunci cand toata apa si vinul din ceaun scade(daca carnea este mai tare, mai adaugati vin si lasati sa fiarba pana se face), carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa taiata bucati mari si morcovul cubulete - amestecati usor.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 8
9

Intr-un sfert de ora cand sunt gata legumele, adaugati usturoiul taiat marunt, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati 10 minute sa se patrunda.

Friptura de iepure la ceaun - Pas 9
10

Serviti cu orice garnitura preferata, cu ceva salata sau muraturi.

Pofta Buna!

Friptura de iepure la ceaun - Pas 10
Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
sara33 (19 August 2012, 16:05)

buna!delicios!si eu ador iepurasul dar la cuptor cu mustar,acum dupa reteta asta pt k sunt la dieta!pupici!vacanta placuta inkntinuare!si la mai multe retete

Anisoara89
Anisoara89 (27 November 2012, 19:15)

 Este cea mai delicioasa friptura pe care am mincat-o vreodata, mai ales ca ador iepurasul 

silvica (27 November 2012, 19:24)

....il "adorati" in farfurie....brrrr! nici pofta buna nu pot sa spun!!!!!!!!!!!!

lena
lena (27 November 2012, 19:56)

Silvica, este site de retete culinare si daca va plac iepurasii altfel decat in mancare, mergeti pe site-urile de protectie a animalelor si acolo va exprimati toate poftele culinare.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena