Friptura de iepure la ceaun

   Voi continua seria de retete de mancare gatite acasa, urmatoarea este aceasta friptura de iepure gatit la ceaun, cu vin, legume si mirodenii. Este metoda principala de a gati iepurele(se poate si pui) a nasei mele, se face foarte simplu dar conteaza mici detalii si sa aveti rabdare cu toate etapele de preparare.

Rezultatul este mult, mult peste asteptari, un iepure asa de fraged, aromat si gustos inca nu am mancat. A contat mult si faptul ca a fost carne din productie proprie, crescut de tata cu porumb si iarba.

La o masa mare de familie, servit cu o garnitura de orez si rosii murate - a fost o delectare si placere pentru toti...

Ingrediente

Carne de iepure
2 kg
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Vin alb demisec
200 ml
Ceapa alba
500 g
Morcovi
2 buc
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru(boabe)
1 lingurite
Sare
1 linguri
Usturoi (catei)
7 buc

Pasi de urmat

1

Carnea de iepure se spala, usuca si se taie bucati mici.

2

Intr-un ceaun incalziti bine uleiul.

In loc de ceaun puteti sa folositi si o oala teflonata cu fund mai gros.

3

Cand uleiul s-a incins bine puneti toata carnea in oala.

4

Acoperiti cu capac si lasati asa 15 minute la foc mare.

5

Dupa acest timp adaugati frunza de dafin, piperul boabe si amestecati. Puneti la loc capacul si mai lasati 10-15 minute.

6

Apoi adaugati sarea, amestecati, puneti capacul dar sa nu fie inchis de tot, cu o mica deschizatura sa iasa aburii.

7

Cand mai scade apa lasata de carne adaugati vinul, amestecati si din nou acoperiti, dar nu de tot.

8

Atunci cand toata apa si vinul din ceaun scade(daca carnea este mai tare, mai adaugati vin si lasati sa fiarba pana se face), carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa taiata bucati mari si morcovul cubulete - amestecati usor.

9

Intr-un sfert de ora cand sunt gata legumele, adaugati usturoiul taiat marunt, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati 10 minute sa se patrunda.

10

Serviti cu orice garnitura preferata, cu ceva salata sau muraturi.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

sara33 (19 August 2012, 16:05)

buna!delicios!si eu ador iepurasul dar la cuptor cu mustar,acum dupa reteta asta pt k sunt la dieta!pupici!vacanta placuta inkntinuare!si la mai multe retete

Anisoara89
Anisoara89 (27 November 2012, 19:15)

 Este cea mai delicioasa friptura pe care am mincat-o vreodata, mai ales ca ador iepurasul 

silvica (27 November 2012, 19:24)

....il "adorati" in farfurie....brrrr! nici pofta buna nu pot sa spun!!!!!!!!!!!!

lena
lena (27 November 2012, 19:56)

Silvica, este site de retete culinare si daca va plac iepurasii altfel decat in mancare, mergeti pe site-urile de protectie a animalelor si acolo va exprimati toate poftele culinare.

stefanescu
stefanescu (18 August 2014, 18:41)
Silvica ,Dumnezeu l-a lasat ca sa-l mancam ca facem noi un idolas mic din el si il facem animal de companie tine de noi dar rolul lui e in ceaun
Alessia-Michele (06 November 2014, 16:50)

 Buna Lenuta, iata m-am hotarit sa fac si eu o fripturica pentru ca sint la Italia si imi mai vine cite o data pofta de mincare de a noastra... ;-) Am vrut sa intreb daca vinul alb pot sa-l inlocuiesc cu altceva sau numai decit trebuie vin (nu am) :-( Mersi! 

lena
lena (06 November 2014, 17:07)
Poti si fara vin, am facut si asa, iese f.bine.
Alessia-Michele (06 November 2014, 17:29)

 Ah,ok!O sa incerc sa fac fripturica diseara la cina sper sa-mi iasa bine! Mersi mult! Seara frumoasa! 

dana ionascu
dana ionascu (22 November 2014, 06:52)

Am facut reteta--este f buna--obisnuim sa mancam  carne de iepure din sursa proprie si incerc multe retete---ceva asemanator am mancat dar cu pui si ma intrebam cum a fost facut... ingrediente simple si trebuie respectati pasii.