Friptura de iepure la ceaun

Voi continua seria de retete de mancare gatite acasa, urmatoarea este aceasta friptura de iepure gatit la ceaun, cu vin, legume si mirodenii. Este metoda principala de a gati iepurele(se poate si pui) a nasei mele, se face foarte simplu dar conteaza mici detalii si sa aveti rabdare cu toate etapele de preparare.

Rezultatul este mult, mult peste asteptari, un iepure asa de fraged, aromat si gustos inca nu am mancat. A contat mult si faptul ca a fost carne din productie proprie, crescut de tata cu porumb si iarba.

La o masa mare de familie, servit cu o garnitura de orez si rosii murate - a fost o delectare si placere pentru toti...

Ingrediente

Carne de iepure
2 kg
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Vin alb demisec
200 ml
Ceapa alba
500 g
Morcovi
2 buc
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru(boabe)
1 lingurite
Sare
1 linguri
Usturoi (catei)
7 buc

Pasi de urmat

1

Carnea de iepure se spala, usuca si se taie bucati mici.

2

Intr-un ceaun incalziti bine uleiul.

In loc de ceaun puteti sa folositi si o oala teflonata cu fund mai gros.

3

Cand uleiul s-a incins bine puneti toata carnea in oala.

4

Acoperiti cu capac si lasati asa 15 minute la foc mare.

5

Dupa acest timp adaugati frunza de dafin, piperul boabe si amestecati. Puneti la loc capacul si mai lasati 10-15 minute.

6

Apoi adaugati sarea, amestecati, puneti capacul dar sa nu fie inchis de tot, cu o mica deschizatura sa iasa aburii.

7

Cand mai scade apa lasata de carne adaugati vinul, amestecati si din nou acoperiti, dar nu de tot.

8

Atunci cand toata apa si vinul din ceaun scade(daca carnea este mai tare, mai adaugati vin si lasati sa fiarba pana se face), carnea incepe sa se rumeneasca, adaugati ceapa taiata bucati mari si morcovul cubulete - amestecati usor.

9

Intr-un sfert de ora cand sunt gata legumele, adaugati usturoiul taiat marunt, amestecati si stingeti focul, acoperiti oala cu capac si mai lasati 10 minute sa se patrunda.

10

Serviti cu orice garnitura preferata, cu ceva salata sau muraturi.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

timotei
timotei 24 mar 2016, 06:51

Of acuma rasfoind prin retetele tale sa vad ce sa fac pt duminica mincare( sarbatorim învierea Domnului Isus) meam adus aminte ca am intrebat da nu am pus poza cu dovada. Foarte bun chear si oaspetii au zis cai tare gustos. Si am facut fara vin ca nu aveam.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 16 mar 2016, 17:42

Da, e bun si fara

timotei
timotei 16 mar 2016, 17:12

Lena carne am da vin nu, ii ok fara?

nicma
nicma 07 oct 2015, 12:26

Foarte bun rezultatul. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
laurash49
laurash49 17 sep 2015, 22:56

Bravo Lena! Demult cautam pe internet site-uri cu retete ca in Moldova,ca acasa. E minunat ceea ce faci,am invatat sa gatesc cu mult entuziasm ,ador retetele tale,pot sa spun a devenit un mic hobby la 21 ani. Mult succes in continuare!

Nota mea pentru reteta:
DianaSerghei
DianaSerghei 10 apr 2015, 21:01

aici am facut iepurasul la tigaie

Poza mea pentru reteta:
DianaSerghei
DianaSerghei 10 apr 2015, 20:46

Eu i-am adaugat si masline, si nu l-am facut la ceaun dar in cuptor, ft fraged si aromat.

Poza mea pentru reteta:
dana ionascu
Dana (dana ionascu) 22 nov 2014, 06:52

Am facut reteta--este f buna--obisnuim sa mancam  carne de iepure din sursa proprie si incerc multe retete---ceva asemanator am mancat dar cu pui si ma intrebam cum a fost facut... ingrediente simple si trebuie respectati pasii.

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 27 nov 2012, 19:15

Este cea mai delicioasa friptura pe care am mincat-o vreodata, mai ales ca ador iepurasul 

Poza mea pentru reteta:
sara33
sara33 19 aug 2012, 16:05

buna!delicios!si eu ador iepurasul dar la cuptor cu mustar,acum dupa reteta asta pt k sunt la dieta!pupici!vacanta placuta inkntinuare!si la mai multe retete

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile