Prajitura cu mere si faina de secara

Prajitura cu mere si faina de secara

Eram putin cam sceptica la aceasta reteta, nu credeam ca faina de secara va face o textura buna la prajitura. Si n-am avut dreptate, nu numai ca a dat o textura foarte buna, frageda si pufoasa - dar si un gust parca mult mai bun. Cine a incercat-o nu si-au dat ca e ceva schimbat in ea, au fost mirati sa afle ca este cu secara.

Pentru un gust si mai bun puteti inlocui zaharul simplu cu zahar brun si mai adaugati ceva nuci maruntite in ea.

Ingrediente

Unt
100 g
unt moale
Zahar
150 g
sau zahar brun
Oua
3 buc
Faina integrala de secara
150 g
Praf de copt
1 lingurita
Scortisoara
2 lingurite
+zahar pudra pt ornat, optional
Mere
5 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 1
Pas 2

Unul cate unul adaugati ouale, mixati bine dupa fiecare.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 2
Pas 3

Adaugati faina de secara si praful de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

Daca vreti sa adaugati si nuci maruntite, le puneti acum, impreuna cu faina.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 3
Pas 4

Iese un aluat mai dens, ca smantana groasa.

Il turnati intr-o tava rotunda asternuta cu hartie de copt(tava mea are 28cm) - nivelati bine cu o spatula coca.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 4
Pas 5

Merele se curata si se taie felii mai groase, le adanciti bine in aluat.

Presarati deasupra prajiturii scortisoara si o puneti la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 grade.

Eu nu am avut in acel moment scortisoara in casa, am facut fara.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 5
Pas 6

Testati cu o scobitoare daca este gata si lasati sa se raceasca complet.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 6
Pas 7

Cand s-a racit complet, o scoateti din tava si ornati cu zahar pudra, dupa preferinta.

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 7
Pas 8

Si o sectiune pufoasa si aromata.

Pofta Buna!

Prajitura cu mere si faina de secara - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 11 May 2021, 14:28

Fte buna prăjitură .Eu ador faina de secara integrala.am pus 50 gr zahar brun si a iesit dulcisoara ,ideala.Unica ce nu am inteles si nu mi-a plăcut e ca aluatul meu a iesit fte dens.....posibil depinde de faina ...si din aceasta cauza am pus doar 3 mere.

Copilului meu i-a placut deși lui nu îi plac prăjiturile din faina de secara.A mâncat la școală 3 felii cu suc fresh.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Mar 2018, 07:12

Scuze. Nu mi-am dat seama ca am raspuns prima data, apoi da.

Poza mea pentru reteta:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 16 Feb 2018, 16:08

Toate retetele tale Lena le-am gatit cu toata increderea dar aici cu faina de secara.... am zis ca daca nu creste prajitura? Si... m-am inselat! A iesit o bunătate, cu un gust placut de unt si mere! Nu mai spun de mirosul din bucatarie in timpul coacerii!!! Succes in continuare si multa inspiratie!😗

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) carabă manuela (carab?manuela995) 16 Feb 2018, 16:23

Multumesc mult, ma bucur ca a iesit bine 👍

tiki
tiki Elena (lena) 13 Mar 2018, 22:47

Buna . Dupa cum am spus pe fb, azi am repetat reteta. Am fotografiat-o inainte de cuptor. De ce la mine e asa inchisa la culoare fata de  a ta? Am respectat gramajul la tot. De buna, buna. nici o problema. Multumesc de reteta. Nu am unde posta poza. !!!

tiki
tiki tiki 13 Mar 2018, 22:49

Oare de ce? Apare jos numai Notificari si Posteaza comentariul..Atat (daca ma  uit la pozele de mai sus si le maresc se albastresc ).Poate altadata. Noapte buna.

tiki
tiki tiki 13 Mar 2018, 22:51

Am intrat si pe alta reteta si acolo e bine,apare si:Tu ai gatit aceasta reteta?

igor.butuc.g
igor.butuc.g tiki 13 Mar 2018, 23:07

Când răspunzi la un comentariu nu poți pune nota sau posta poza.

tiki
tiki 25 Apr 2015, 16:34

Buna. Lena este o problema. Cautam aceasta reteta si am scris unde eram : mere.Am dat de 10 postari si nu apare. Nu stiam denumirea exacta dar stiam cum arata.  Atunci m-am dus la pozele mele si am gasit-o cu denumirea. M-am intors si iar am verificat.  Nu e. Si nu e prima data cand caut ceva ca ingredient si nu apare. Spun ca poate -domnul- remediaza. Deci m-ai inteles?(poate trebuia sa scriu secara? dar nu stiam ca e cea cu secara).

lena
Elena (lena) tiki 27 Apr 2015, 16:02

Buna Sanda,

Sunt maxim 10 pagini de rezultate ale cautarii si nu putem schimba asta, asa e politica google. "Mere" apare in f multe retete, trebuie sa cauti dupa ceva mai specific de exemplu "prajitura mere".

tiki
tiki 17 Dec 2014, 00:15

Buna. Imediat dupa ce am facut aceea cantitate minuscula, am facut si intr-o tava mare dreptunghiulara. F.buna si a placut tuturor. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
adri
adri 03 Nov 2014, 01:51

Ieri am facut-o, azi nu mai e deja. Cred ca asta spune tot despre cat e de buna. Multumesc Lena!

Nota mea pentru reteta:
13ela
13ela 19 Oct 2014, 01:11

Multumesc mult pentru retetele primite, sunt nerabdatoare sa le fac si eu, par foarte apetisante.

tiki
tiki 18 Oct 2014, 23:11

Buna. Nu stiu daca cineva a facut vreodata prajitura cu mere din jumatate de mar !!!!!!! Eu da. Hahaha. Imi pare si rau si bine. Ca daca era mai multa, mancam mai multa si nu prea e voie. Am facut in tava rotunda mica cu diametru de 10 cm,a 3-a parte. Ar fi trebuit sa fac 1/4, ca a fost cam mult aluat, dar mar nu a trebuit decat jumatate. Dar a fost grozav de buna, textura, pufosenia...nu stiu daca asta e mai buna sau cea simpla cu mar. F. f. buna si simplu de facut. Repet precis. Multumesc si pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dana M.
Dana M. 17 Oct 2014, 14:30

Buna Lena, pot folosi faina alba si ce cantitate ?  Vreau sa o fac acum si nu am faina de secara. Zi frumoasa !

lena
Elena (lena) Dana M. 17 Oct 2014, 16:16

da, sigur ca poti inlocui, aceeasi cantitate.

Pisina
Cristina (Pisina) 17 Oct 2014, 11:04

Buna Lena, de cate mere avem nevoie? Multumesc, abia astept sa o incerc, arata bestial! 

lena
Elena (lena) Cristina (Pisina) 17 Oct 2014, 12:24

Gata, am corectat, merci de intrebare :)

Arata toate comentariile