Ingrediente
●
Zahăr
150 g
sau zahăr brun
●
Făină integrală de secară
150 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Scorțișoară
2 lingurite
+zahăr pudră pt ornat, opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Untul moale se mixează bine cu zahărul.
Pas 2
Unul câte unul adăugați ouăle, mixați bine după fiecare.
Pas 3
Adăugați făina de secară și praful de copt, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Dacă vreți să adăugați și nuci mărunțite, le puneți acum, împreună cu făina.
Pas 4
Iese un aluat mai dens, ca smântâna groasă.
Îl turnați într-o tavă rotundă așternută cu hârtie de copt (tava mea are 28 cm) - nivelați bine cu o spatulă coca.
Pas 5
Merele se curăță și se taie felii mai groase, le adânciți bine în aluat.
Presărați deasupra prăjiturii scorțișoară și o puneți la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade.
Eu nu am avut în acel moment scorțișoară în casă, am făcut fără.
Pas 6
Testați cu o scobitoare dacă este gata și lăsați să se răcească complet.
Pas 7
Când s-a răcit complet, o scoateți din tavă și ornați cu zahăr pudră, după preferință.
Pas 8
Și o secțiune pufoasă și aromată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)