Foietaj de casă - rețetă rapidă

Foietaj de casă - rețetă rapidă

Este un foietaj simplu de preparat, acasă îl făcea mama pentru plăcinte - erau pufoase, aromate și foarte fine. Îl puteți folosi la plăcinte, strudele, etc. Aici puteți vedea rețeta de Plăcinte ca la mama acasă

Ingrediente

Ouă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Oțet de vin
1 lingura
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Făină albă calitate superioară
500 g
cantitatea este aproximativă, se folosește cât ia aluatul
Unt
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un pahar de 250-300ml se bate 1 ou. Se adaugă 1 lingură de ulei, 1 lingură de oțet și puțină sare.

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 1
Pas 2

Peste acestea turnați apă călduță să se umple paharul.

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 2
Pas 3

Turnați compoziția din pahar într-un bol mai adânc, adăugați făina și frământați un aluat moale și elastic. Când se prinde toată făina îl scoateți pe masă și frământați bine cu făină, dacă este lipicios. Lăsați să se odihnească 10-15 min, apoi îl mai frământați o dată, să se uniformizeze toate cocoloașele.

Mai lăsați 15 min să se odihnească.

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 3
Pas 4

Întindeți cu făcălețul o foaie subțire și rotundă, să fie cam de 2mm grosime. Ungeți cu jumătate din cantitatea de unt (acesta trebuie să fie neapărat moale, la temperatura camerei), distribuiți să fie uns bine peste tot. Apoi rulați aluatul.

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 4
Pas 5

Această ruladă o faceți sub formă de melc și puneți la frigider 30-40 de min,

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 5
Pas 6

După jumate de oră scoateți aluatul din frigider, îl mai întindeți o dată foaie subțire și ungeți cu cealaltă cantitate de unt. 

 

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 6
Pas 7

Aluatul îl rulați din nou și lăsați la frigider încă 30-60 de min, timp după care îl puteți folosi la plăcinte. Eu de obicei îl pregătesc seara și fac plăcintele dimineața, dacă am timp.

Poftă Bună!

 

Foietaj de casă - rețetă rapidă - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ies cam 20 de plăcintuțe)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)
Colecții: Aluaturi

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 67

LiviaSavu228
Livia Savu (LiviaSavu228) 17 Jan 2019, 18:10

se poate pune otet de 9 grade in locul otetului de vin?

lena
Elena (lena) Livia Savu (LiviaSavu228) 17 Jan 2019, 18:18

Da, sigur.

LiviaSavu228
Livia Savu (LiviaSavu228) Elena (lena) 18 Jan 2019, 17:01

multumesc frumos pt raspuns 😘

Alinuta111
Alinuta111 11 Nov 2017, 14:47

Si eu am facut reteta. Foarte buna.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MihaelaPopescu417
Mihaela Popescu (MihaelaPopescu417) 06 Mar 2017, 13:53

multumesc frumos doamna Lena!gatesc dupa retetele dvs dela varsta de 15 ani!!!😆😚

lena
Elena (lena) Mihaela Popescu (MihaelaPopescu417) 06 Mar 2017, 13:54

Cu mare placere si Bravo!

CamyPerianu415
Camy Perianu (CamyPerianu415) 16 Oct 2016, 13:00

Da e misto aluatul si usor de facut

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 04 Oct 2016, 10:10

Am făcut ieri si e tare bun. Mulțumesc pentru sfaturile si retetele tale Elena.Pentru mine sunt o mare binecuvântare căci invat foarte multe lucruri cu care îmi bucur familia si cei apropiați. Aceste placintele cu dovleac au ieșit foarte bune si ma bucur ca nu au curs. Mesc mult!

Poza mea pentru rețetă:
vyorelya
vyorelya 11 Apr 2016, 11:20

iti multumesc lena si pentru acest foietaj de casa! este foarte bine ca avem posibilitatea sa gatim natural si usor in casele noastre! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
olicica bombonica
olicica bombonica 08 Feb 2016, 22:35

Salut Lena sa stii ca am primit numai complemente cu plăcintele din foetaj de casa topesc in gura.Mersi de receta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Dianaglava
Dianaglava olicica bombonica 04 Nov 2016, 09:57

Salut imi doresc nespus de mult sa fac astfel de placinte dar cum sa le modelez si asa o forma.va rog sa ma ajutati miltumesc frumos

timotei
timotei olicica bombonica 02 May 2017, 06:51

Olivia nu cred ca placintele din poza ta apartine aceste retete. Eu am facut de nenumarate ori aceasta reteta dar niciodata nu au fost asa infoietate ca ale tale. La noi la Russian store face o femee moldovankã si vinde , dar sigur reteta nu stie nimeni. Si chear de pe net am incercat toate retetele care zic ca sunt asa dar nu sunt. Lena o rugaminte,poate tu stii sa faci asa placinte si daca da sa o pui la tine pe site.

timotei
timotei olicica bombonica 02 May 2017, 06:52

Am vrut sa scriu Olicika

Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 22 Dec 2011, 19:42

Am reusit in sfarsit sa fac acest aluat!!! Am asteptat sa fac rost de niste untura sa fiu sigura ca ies pufoase Se face destul de usor si rapid, abia astept sa vad maine cum ies acele "placinte ca la mama acasa" 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 17 Sep 2010, 11:37

Ai preparat vreodata cu grasime de porc topita - untura adica? Am mancat la niste prieteni placite cu un aluat asemanator si mi-au spus ca pun untura. Ma gandesc ca daca pun unt de 65% stric treaba, sau reteta e cu unt de 80%? Chiar as vrea sa incerc acest aluat.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) amalia80 17 Sep 2010, 12:01

Da, mama facea aluatul asta cu untura, eu am folosti unt de 80%, imi place ca miroase frumos a unt - in schimb cu untura sunt mai crocante si mai pufoase. Deci este alegerea voastra.

alexandra
alexandra truta (alexandra) 12 Nov 2009, 21:24

super reteta ! chiar voiam sa aflu cum se face! Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile