Ingrediente
●
Unt
200 g
150g pt aluat și 50g pt umplutură
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Smântână
300 g
grăsime 10%
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Făină albă calitate superioară
340 g
300g pt aluat și 40g pt umplutură
●
Scorțișoară
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați 300g de făină cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Pas 2
Mixați bine 150g de unt moale cu zahărul și vanilia. Apoi adăugați ouăle, câte unul, mixați bine după fiecare și adăugați următorul abia după ce s-a încorporat bine precedentul.
Pas 3
După ce ați încorporat ouăle adăugați 1/3 din smântână, amestecați.
Pas 4
Apoi adăugați 1/3 din compoziția de făină de la pasul 1. Amestecați până se încorporează.
În așa fel, adăugați încă în 2 runde restul de smântână și de făină. După ce ați încorporat ultima partidă de făină, nu amestecați mult cu mixerul, vă opriți și pregătiți umplutura.
Pas 5
Amestecați 40 g de făină, zahărul brun și scorțișoara.
Pas 6
Adăugați 50g de unt moale și amestecați bine (perfect ar fi cu mâinile).
Pas 7
Apoi adăugați nucile, eu le-am mărunțit cam mult, ar trebui mai bine să le tăiați cu un cuțit, să fie bucățile mai mari.
Pas 8
Amestecați bine, aceasta va fi umplutura prăjiturii.
Pas 9
Așterneți cu hârtie de copt tava de cuptor, pereții tăvii îi ungeți cu unt. Pentru această cantitate de ingrediente vă trebuie o tavă dreptunghiulară mare, adâncă. Dacă vreți să faceți mai puțin, puneți ingredientele în jumătate și folosiți o tavă mai mică.
Pas 10
Turnați jumătate din aluat în tavă, îl întindeți uniform cu o lingură. Apoi presărați jumătate din umplutură pe toată suprafața.
Pas 11
Apoi turnați cealaltă jumătate de aluat și presărați restul de umplutură. Puneți tava la cuptor la 180-200 grade.
Pas 12
Când se rumenește și crește, o testați cu scobitoarea, scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.
Pas 13
Apoi o porționați și serviți sau caldă sau rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(20 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)