Pizza rapida 2 (Reteta Tupperware)

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware)

Inca o reteta ingenioasa, simpla si delicioasa - descoperire din cartea de retete Tupperware. Are un pic alta compozitie decat Pizza rapida pe care am postat-o mai inainte - dar la fel de delicioasa.

Recomand s-o incercati obligatoriu, nu se mananca - fuge.... una sigur nu va ajunge :)

Ingredientele le puneti care va plac si aveti prin casa, aici am folosit ce mai aveam prin frigider.

Ingrediente

Smantana
200 ml
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 ml
Sare
0.25 lingurite
Telemea de vaca
200 g
sau de oaie, important sa fie calitativa, si nu prea sarata
Porumb conservat
3 linguri
Sunca de pui
100 g
sau orice carne preferata
Ceapa rosie
1 buc
o ceapa mai mica
Cascaval clasic
150 g

Pasi de urmat

Pas 1

Se pune smantana si ouale in Magic Mixer (sau orice alt mixer) si se agita bine.

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware) - Pas 1
Pas 2

Apoi se adauga faina si sarea si iar se agita.

Voila! Avem aluatul - ingenios, nu? :)

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Aluatul se toarna in forma de silicon si se pun ingredientele de pizza mai solide - porumbul, sunca, etc.

Daca nu aveti o forma de silicon, incercati cu una clasica, tapetata cu hartie de copt - dar va spun ca nu am incercat inca asa.

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Apoi radeti multa telemea (ingredientul de baza a acestei retete) si deasupra taiati ceapa fideluta. Puneti tava la cuptor preincalzit, la foc mediu aproximativ 30 de min.

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Dupa 30 de min, scoateti tava usor din cuptor (impreuna cu gratarul de cuptor) si presarati cascavalul ras - pentru a face o crusta frumoasa. Puneti din nou tava la cuptor inca 10 min.

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Cand este gata o scoateti, portionati si savurati cu toata familia.

Pofta Buna!

Pizza rapida  2 (Reteta Tupperware) - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1 pizza normala)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 41

taniulya
taniulya 06 Jul 2014, 22:37

Lena, eu am preparat reteta si a iesit bine, doar o intrebare: in final aluatul iese ca un fel de omleta sau flan, ceva de genul asta? Sau la mine nu a iesit bine?...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 06 Jul 2014, 23:27

Da, este ca un flan, a iesit asa cum trebuie.

Popa Diana
Popa Diana 08 Mar 2014, 00:16

B0una. Am facut si eu aceasta reteta minunata si a iesit o pizza rapida delicioasa. Eu am pus putine masline taiate marunt, porumb si salam crud uscat taiat mai mic, apoi telemea rasa si ceapa si dupa 30 min de stat la cuptor (eu am electric si am pus la 200 grade) am pus si cascaval. Faina din blat eu am masurat 200 mg cu cana gradata pt faina/zahar. A iesit minunat. Multumesc pt reteta.

Mariuca
Mariuca 25 Oct 2013, 22:05

Stiu ca e o intrebare de incepatori...dar cum (cu ce) masor 200 ml de faina ?

lena
Elena (lena) Mariuca 27 Oct 2013, 09:11

Cu un pahar gradat cu care masori ml si de lichide. Daca la ochi pune un pahar normal, nu chiar plin de faina.

crismi
crismi 20 Mar 2012, 10:51

Cand nu ai timp sa faci aluatul pentru pizza aceasta reteta este foarte buna, in 10 min ai si pus-o la cuptor. Este foarte consistenta.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 23 Feb 2012, 21:40

O reteta care te salveaza cand nu ai chef de gatit elaborat. Iar faptul ca iese pufoasa este un atu suplimentar. Excelenta idee! O facem des!

Poza mea pentru reteta:
Galia
Galia 22 Nov 2010, 22:19

Dintre cele 2 retete mie asta mi-a placut mai mult, telemeaua i-a dat un gust mai pronuntat...si oaspetii au mancat-o mai bine...macar pe asta am tinut-o mai mult la cuptor si s-a copt mai bine

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 02 Nov 2010, 19:28

Eu coc pizza la foc tare timp de 15 minute si apoi o scot din cuptor si o acopar cu un prosop su cu folie de aluminiu timp de 5 minute. In acest timp se abureste si pizza crocanta devine moale si pufoasa.

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 Oct 2010, 15:54

arata delicios .... si acum as manca o portie .... o sa incerc si reteta asta de pizzaaa , dar in tava normala .....

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 18 Oct 2010, 10:41

abia astept sa-mi vina tava ca sa incerc retetele de pizza si nu numai

arata demential!

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 18 Oct 2010, 10:24

Arata extraordinar! Nu am facut pizza de mult, asta chiar o incerc!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile