Negresă de post cu gem Rețetă VIDEO
Această negresă de post este neașteptat de bună, ciocolatoasă, un pic umedă, destul de consistentă de la gem și fructe uscate, nucile îi dau nota finală sățioasă și crocantă. După toate astea, servind din prăjitură, mă tot gândeam - oare de ce se inventează atâtea rețete de checuri și prăjituri, dacă din doar atâtea ingrediente simple iese așa o bunătate de desert?
Și bineînțeles a trecut testul cu brio la cel mai sofisticat degustător de dulciuri din casă, nu s-a dezlipit pitica mea de farfuria cu negresă de post până nu a mâncat vreo 3 felii ca cea din poză. Îmi tot creștea inima când mă gândeam ce bine că am completat-o cu nuci, caise uscate și prune, cât mai multe vitamine în acest sezon rece.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Apă
250 ml
folosiți cana gradată
●
Ulei de floarea-soarelui
150 ml
●
Gem de casă
4 linguri
sau dulceață - eu am pus dulceață de cireșe
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Făină albă calitate superioară
300 g
folosiți cântarul pentru măsurat
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
100 g
Puneți sau amestec sau unul din ele care vă place mai mult - puteți să nu le puneți deloc dacă nu aveți sau nu vă place
●
Nuci
100 g
o mână de nuci pisate sau nucă de cocos
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați apa, zahărul și uleiul.
Pas 2
Făina se amestecă cu praful de copt și cacao și se adaugă la amestecul de mai sus.
Pas 3
Amestecați bine cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe, apoi adăugați gemul și mai amestecați o dată.
Observați aici textura aluatului, acesta trebuie să fie ceva mai lichid, dar totuși dens, ca un iaurt. Poate să fie mai lichid dacă gradul de absorbție al făinii dvs este diferit de ce am folosit eu, în acest caz mai adăugați 40-50g de făină, să vă asigurați că va fi negresa așa cum trebuie.
Pas 4
Urmează nucile pisate și fructele uscate tăiate bucăți mai mici, după preferință. Eu am pus caise și prune uscate.
Amestecați bine toată compoziția.
Pas 5
Turnați aluatul într-o tavă de cuptor adâncă așternută cu hârtie de copt - eu am folosit o tavă rotundă de 28 cm diametru.
Dacă vreți cantitate mai mare de prăjitură, dublați cantitatea de ingrediente.
Pas 6
Puneți tava la cuptor pentru 35-40 de minute la o temperatură medie, eu am pus 200 de grade. Probați cu o scobitoare înainte s-o scoateți.
După ce s-a copt o lăsați să se răcească complet, apoi o tăiați.
Pas 7
Se poate servi cu zahăr pudră deasupra, scorțișoară, nucă de cocos sau ciocolată de post topită.
Cea mai bună variantă după noi, a fost așa simplă fără nimic, dar na... trebuie să o facem și puțin frumoasă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (32 voturi)