Pate de linte
Mai pun câteva rețete de post și începem cu rețetele pentru sărbători, deja lucrez la ele :)
Acum pate-ul de linte - unul din cele mai bune pate-uri vegetariene, nici nu mă gândeam că poate să fie așa gustos, simplu și ieftin. Prima dată l-am gustat la Herghelia, a fost unul din cele mai bune de acolo, pe lângă pate-ul de năut, mazăre, fasole - acesta dispărea cu viteza luminii :) Vedeți mai jos că se prepară și f.repede, lintea are avantajul că fierbe mult mai repede decât celelalte boabe (fasole, mazăre, năut).
Se găsește la supermarket (am luat de la Real de la raionul de produse Bio), Mega Image sau la orice magazin naturist/plafar care se respectă. Să știți că sunt mai multe tipuri de linte - verde, maro, neagră sau roșie - la pate se folosește cea verde și maro.
Rețeta este preluată din Cartea de rețete de la Herghelia.
Ingrediente
●
Linte verde/maro
200 g
se găsește și la conserve, fiartă
●
Ardei/gogoșari
1 buc
Din cauza sezonului am pus legume deshidratate - puteți pune și congelate sau proaspete. Oricum este opțional, puteți face numai cu ceapă.
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingurita
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lintea se pune la fiert în raport de 1 unitate linte la 3 unități apă. Când începe să fiarbă puneți o ceapă întreagă în apă, faceți focul mic și lăsați să fiarbă până se face moale lintea - cam 1 oră maxim, chiar mai puțin la unele tipuri de linte.
Pas 2
În acest timp puteți căli ceapa. Se călește în stil sănătos astfel:
În tigaia încălzită se pune ceapa tăiată, jumătate de pahar de apă și 3 linguri de ulei. Lăsați să se înnăbușe așa la foc normal până se înmoaie bine ceapa.
Pas 3
Fiindcă eu am pus un amestec de legume deshidratate bio nu am mai folosit ardei/gogoșari. Dacă faceți cu legume proaspete le puneți la călit împreună cu ceapa la pasul 2.
Când sunt gata legumele le adăugați mirodenii uscate, amestecați și stingeți focul.
Pas 4
Lintea fiartă se scurge bine de apă printr-o sită - atenție s-o scurgeți bine ca să nu fie pate-ul prea lichid.
Pas 5
Adăugați la linte amestecul de legume preparat anterior.
Pas 6
Pasați bine totul cu un mixer vertical, până se face o pastă uniformă.
Pas 7
Adăugați sarea după gust, amestecați bine și pate-ul este gata.
Pas 8
Îl păstrați la frigider și serviți pe pâine.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(un bol mediu)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)