Cheesecake fără foc

Cheesecake fără foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, ușor, moale, aromat - acum și mai repede de preparat....... Rețeta este f.simplă, chiar după ce l-am pus la frigider mă gândeam că este soluția ideală pentru gospodinele grăbite și care nu vor să se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am făcut într-o oră dimineața, până după amiaza l-am lăsat la frigider și seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred că voi dubla cantitatea de cremă, ca să-l fac mai înalt (să fie mai arătos deși este ok și așa) sau să folosesc o tavă cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente

Unt
150 g
   
Biscuiți fărâmicioși
300 g
eu am luat biscuiți de ciocolată, de la BelVita
Cremă de brânză mascarpone
500 g
sau o brânză simplă de vaci, dar cremoasă, moale
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Zahăr
150 g
   
Gelatină
20 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Biscuiții se mărunțesc bine sau cu un blender sau prin mașina de tocat.

Cheesecake fără foc - Pas 1
Pas 2

Untul se topește (eu îl pun 1 min la microunde).

Cheesecake fără foc - Pas 2
Pas 3

Adăugați untul la biscuiți și amestecați bine cu mâinile sau o lingură, să fie o compoziție mai groasă și lipicioasă puțin.

Cheesecake fără foc - Pas 3
Pas 4

Așterneți cu folie alimentară o tavă cu borduri înalte care se scot (dacă vă descurcați să scoateți prăjitura și fără bordurile care se scot atunci folosiți o tavă rotundă simplă), puneți folie și pe borduri.

Puneți compoziția de mai sus în tavă și o presați să vină uniform pe toată suprafața tăvii.

Cheesecake fără foc - Pas 4
Pas 5

Gelatina se pune în 100ml de apă, apoi se încălzește bine până se dizolvă complet în apă - aveți grijă să nu fiarbă, își va pierde calitățile de gelifiere.

Cheesecake fără foc - Pas 5
Pas 6

Smântâna dulce se mixează bine cu zahăr - la mine nu s-a întărit și am lăsat-o așa. Bineînțeles perfect ar fi să vă iasă o frișcă mai tare, dar oricum nu vă faceți griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adăugați brânza mascarpone și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Cheesecake fără foc - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați gelatina dizolvată în apă și iarăși amestecați bine cu telul.

Cheesecake fără foc - Pas 7
Pas 8

Turnați amestecul în tava tapetată cu biscuiți, nivelați și puneți la frigider până se întărește bine crema.

Cam în 2 ore se întărește dacă nu aveți probleme cu gelatina sau frigiderul.

Cheesecake fără foc - Pas 8
Pas 9

Când este gata, o scoateți din tavă, ornați cum vă place și o serviți cu mare plăcere :)

Poftă Bună!

Cheesecake fără foc - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (13 voturi)
Sursă: say7.info

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 58

AnaGhiță345
anaa (AnaGhiță345) 27 Aug 2024, 20:10

Ce fel de zahăr se pune ? Pudră sau tos ? Mulțumesc anticipat ! 🥰🤗

lena
Elena (lena) anaa (AnaGhiță345) 27 Aug 2024, 20:14

Zahar tos normal.

ANIBEITA
ANIBEITA 05 May 2022, 11:08

Bună!

 O rețetă pentru biscuiții de la această rețetă ai?

 Mulțumesc!

lena
Elena (lena) ANIBEITA 05 May 2022, 11:18

Biscuitii cu faina integrala cred ca s-ar potrivi perfect.😉

ANIBEITA
ANIBEITA Elena (lena) 05 May 2022, 12:00

Mulțumesc pentru răspunsul rapid. Voi încerca!

piti
Daniela (piti) 22 Apr 2019, 20:08

Foarte bun! Am folosit branza de vaci .😘

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ElenaBraghişSlobozeanu977
Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 28 Aug 2017, 22:31

Iata ce mi sa primit mie. Miine dimineață o încercăm. E prima mea incercare, si mentionez ca sunt o incepatoare in bucătăria dulce.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 29 Aug 2017, 07:06

Sigur va fi bine, pofta mare sa aveti!

NutzaH586
Nutza H (NutzaH586) 19 Jul 2017, 20:05

Foarte bun, doar că aș prefera alta crema de branza data viitoare. Merci!!!

Poza mea pentru rețetă:
alinutza7
alinutza7 03 Nov 2016, 01:37

Si iarasi am preparat acest delicios cheescake insa de data aceasta cu crema de brinza, care mie personal mai mult mia placut decit cu mascarpone,probabil nu sunt o iubitoare mare a acestei creme.

Insa vreau sa va spun ca e un desert care te salveaza in orice clipa cind iti bat musafirii la usa si nustii ce sa faci !!!

Va multumesc mult pentru reteta !!! 😘👍👍

Poza mea pentru rețetă:
alinutza7
alinutza7 06 Oct 2016, 16:53

Foarte buna , nota10+ , multumesc

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
anca2015
anca2015 08 Jul 2015, 20:41

Ft rapid si gustos. Am facut cu mascarpone, dar o sa incerc si cu branza in urmatoarele zile 

Poza mea pentru rețetă:
Roddy
Rodica (Roddy) 22 Feb 2015, 00:38

am încercat reteta azi , doar laude si într-adevăr a fost delicios si rapid făcut;) având nevoie de o cantitate mai mica de desert am luat o tava de 18cm, si am proporționat untul si biscuiții la 2/3, in schimb cum a scris Lena la începutul rețetei ca ar fi făcut mai multa crema, nu am schimbat proporția la crema. Deci am avut dublul de crema si a fost cam exagerat, prea greu asa desert ( am in vedere dublul de  crema la baza de mascarpone ) dupa o cina la fel de gustoasa de pe site;) am ornat cu nuca de cocos si topping de zmeura!

oricum Multumesc Lena pentru 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Emil C.
Emil C. 24 Dec 2014, 09:52

Buna , am încercat ieri aceasta retetă si vreau sa spun ca e foarte simpla si gustoasă Multumesc ,o singura întrebare cum as putea face ca blatul de biscuiți sa fie mai puțin sfarâmicios ,am modificat puțin cantitatile trebuia mai mult unt? 

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Emil C. 24 Dec 2014, 11:52

Da, untul le tine impreuna.

Arată toate comentariile