Ingrediente
●
Biscuiți fărâmicioși
300 g
eu am luat biscuiți de ciocolată, de la BelVita
●
Cremă de brânză mascarpone
500 g
sau o brânză simplă de vaci, dar cremoasă, moale
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Biscuiții se mărunțesc bine sau cu un blender sau prin mașina de tocat.
Pas 2
Untul se topește (eu îl pun 1 min la microunde).
Pas 3
Adăugați untul la biscuiți și amestecați bine cu mâinile sau o lingură, să fie o compoziție mai groasă și lipicioasă puțin.
Pas 4
Așterneți cu folie alimentară o tavă cu borduri înalte care se scot (dacă vă descurcați să scoateți prăjitura și fără bordurile care se scot atunci folosiți o tavă rotundă simplă), puneți folie și pe borduri.
Puneți compoziția de mai sus în tavă și o presați să vină uniform pe toată suprafața tăvii.
Pas 5
Gelatina se pune în 100ml de apă, apoi se încălzește bine până se dizolvă complet în apă - aveți grijă să nu fiarbă, își va pierde calitățile de gelifiere.
Pas 6
Smântâna dulce se mixează bine cu zahăr - la mine nu s-a întărit și am lăsat-o așa. Bineînțeles perfect ar fi să vă iasă o frișcă mai tare, dar oricum nu vă faceți griji, gelatina le prinde bine.
Apoi adăugați brânza mascarpone și amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 7
Apoi adăugați gelatina dizolvată în apă și iarăși amestecați bine cu telul.
Pas 8
Turnați amestecul în tava tapetată cu biscuiți, nivelați și puneți la frigider până se întărește bine crema.
Cam în 2 ore se întărește dacă nu aveți probleme cu gelatina sau frigiderul.
Pas 9
Când este gata, o scoateți din tavă, ornați cum vă place și o serviți cu mare plăcere :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (13 voturi)