Ingrediente
●
Zahăr
250 g
Îl reglați după preferințe, se poate face oricât de dulce doriți.
●
Unt
200 g
sau ulei dacă faceți de post
●
Orez prefiert - bob lung
200 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se taie dovleacul și merele cubulețe. Stafidele se spală bine cu apă fierbinte.
Pas 2
Ungeți un vas de sticlă termorezistentă cu unt și puneți primul strat de dovleac.
Pas 3
Peste dovleac presărați zahăr și puțin orez.
Pas 4
Peste dovleac puneți un strat de mere cu stafide.
Pas 5
Iarasi presărați zahăr și orez.
Pas 6
Acoperiți cu un strat de dovleac.
Pas 7
Peste dovleac presărați orez și zahăr.
Pas 8
Apoi un strat de mere cu stafide, iarăși presărate cu mere și zahăr. Acesta va fi ultimul strat.
Pas 9
Într-o cratiță mică topiți untul. Dacă vreți să faceți pilaful de post folosiți ulei.
Pas 10
Turnați untul/uleiul peste straturile de pilaf, ca să acoperiți complet toată compoziția adăugați apă atât cât să acopere ultimul strat. Atenție! Aveți grijă să mai fie loc de fiert în tava de sticlă, altfel veți umple casa de fum (așa am pățit eu:).
Pas 11
Acoperiți cu capac oala de sticlă și puneți la cuptor, până se fierbe orezul, și se mai coace pilaful, aproximativ 1 oră și 30 de min.
Pas 12
Este foarte bun și cald și rece, un desert și pentru cei care țin post și pentru copii.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)