Pilaf dulce cu mere și dovleac

Pilaf dulce cu mere și dovleac

Un desert delicios și sănătos pentru toată familia. Se prepară foarte ușor, este aromat și gustos. Recomand la toate mămicile și nu numai :)

Ingrediente

Dovleac
1 kg
   
Mere ionatan
4 buc
   
Zahăr
250 g
Îl reglați după preferințe, se poate face oricât de dulce doriți.
Unt
200 g
sau ulei dacă faceți de post
Orez prefiert - bob lung
200 g
   
Stafide
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se taie dovleacul și merele cubulețe. Stafidele se spală bine cu apă fierbinte.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 1
Pas 2

Ungeți un vas de sticlă termorezistentă cu unt și puneți primul strat de dovleac.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 2
Pas 3

Peste dovleac presărați zahăr și puțin orez.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 3
Pas 4

Peste dovleac puneți un strat de mere cu stafide.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 4
Pas 5

Iarasi presărați zahăr și orez.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 5
Pas 6

Acoperiți cu un strat de dovleac.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 6
Pas 7

Peste dovleac presărați orez și zahăr.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 7
Pas 8

Apoi un strat de mere cu stafide, iarăși presărate cu mere și zahăr. Acesta va fi ultimul strat.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 8
Pas 9

Într-o cratiță mică topiți untul. Dacă vreți să faceți pilaful de post folosiți ulei.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 9
Pas 10

Turnați untul/uleiul peste straturile de pilaf, ca să acoperiți complet toată compoziția adăugați apă atât cât să acopere ultimul strat. Atenție! Aveți grijă să mai fie loc de fiert în tava de sticlă, altfel veți umple casa de fum (așa am pățit eu:).

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 10
Pas 11

Acoperiți cu capac oala de sticlă și puneți la cuptor, până se fierbe orezul, și se mai coace pilaful, aproximativ 1 oră și 30 de min.

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 11
Pas 12

Este foarte bun și cald și rece, un desert și pentru cei care țin post și pentru copii.

Poftă Bună!

Pilaf dulce cu mere și dovleac - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

carm3ns
carm3ns 06 Mar 2013, 21:45

Delicios!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 04 Nov 2013, 08:55

Buna. Se face asa de usor si foarte accesibil tuturor ca ingrediente. Am mancat si cald si rece si nu e nici o deosebire. Bun oricum. Gustos,aromat,....de post,are tot ce vrei. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
UlianaCodreanu268
Uliana Codreanu (UlianaCodreanu268) 24 Mar 2019, 22:02

E super delicioasa,mulţumesc mult,pentru maestria ta!

Nota mea pentru rețetă: