Ingrediente
●
Smantana 20% grasime
400 g
●
Cascaval
200 g
sau branza telemea
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim ingredientele: baconul il taiem bastonase si il prajim cu o lingurita de unt. Ouale fierte si reci le taiem rondele. Cascavalul (sau branza) il radem pe razatoare iar smantana o tinem la temperatura camerei sa nu fie rece. Abia dupa ce am terminat de facut toate astea facem mamaliga pt.ca trebuie sa fie fierbinte cand o punem in tava.
Pas 2
Mamaliga trebuie sa fie mai moale (eu ii pun trei linguri de ulei de masline la final).
Pas 3
Ungem forma pt. cuptor cu unt si punem un strat de mamaliga de 5mm (nu mai mult) intinsa uniform pe toata suprafata,asezam rondelele de ou peste, apoi bucatile de bacon prajit.
Pas 4
Stropim cu smantana si punem un strat de cascaval ras. Apoi un alt strat de mamaliga, ou, bacon, smantana si cascaval. Ultimul strat trebuie sa fie mamaliga iar peste el punem doar cascaval ras.
Depinde de marimea tavii cate straturi o sa va iasa, eu aici am avut trei de mamaliga dar sa unplut prea tare forma, trebuia una mai mare.
Pas 5
Punem tava la cuptor 15-20 minute la gratinat. Se scoate din cuptor si se lasa un pic sa stea apoi se portioneaza, daca este foarte fierbinte se rupe.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)