Briose(sau chec) cu "fistic"

Asa briose(sau chec) cu "fistic" sigur o sa placa la toata lumea, si mica si mare - si cea mai mare surpriza ascunsa aici este ca -  "fisticul" de fapt este SPANAC! Si tot din acela congelat, de care va spuneam in Reteta de pui cu spanac, ca tot caut metode sa-l mai folosesc cumva mai interesant.

Foarte important aici sa pasati bine spanacul, si atunci toti vor fi uimiti doar de culoarea verde frumoasa a copturilor. Sofia le-a mancat foarte repede si frumos, deci a trecut testul :)

Am mai facut si un tort din acest aluat, am copt 2 foi de pandispan cu spanac si crema de frisca, vedeti ultimele poze pentru detalii. La fel se poate face si un chec rapid si ieftin.

Deci, recomand - se fac foarte repede, simplu si inca o metoda delicioasa da a introduce spanacul in meniul familiei. La noi spanacul deocamdata merge doar in salata, cu pui si in briose/tort.

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar
1 pah
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Spanac congelat
250 g
Faina alba
300 g
Praf de copt
2 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
sau alte arome va plac - lamaie, migdale, etc.

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se bat ouale, se adauga zaharul si se amesteca bine cu un tel sau mixer.

2

Amestecand continuu se incorporeaza si uleiul.

3

Spanacul decongelat se paseaza intr-un blender. Cu cat mai bine il pasati cu atat mai frumoasa va fi coptura.

4

La compozitia de oua, zahar si ulei se adauga spancul pasat, amestecati.

5

Si ultima se adauga faina, praful de copt si aromele - faina adaugati cate putin, trebuie sa va iasa un aluat ca o smantana groasa.

6

Am umplut formele de briose cam pe jumate cu aceasta compozitie si le-am copt la 200 grade timp de aproximativ 30 de minute.

7

Dupa ce se racoresc le serviti cu mare placere - ai mei asa si au facut:)

8

Si dovada, nu a lasat pe nimeni sa se apropie de briosele ei verzi...

9

Cum va spuneam, din acest aluat se poate face si chec, sau niste foi de pandispan. Din care puteti face un tort cu "fistic" sau prajitura "cu fistic".

Dintr-o portie de aluat iese un pandispan pentru o foaie.

10

Deci am copt 2 foi din 2 portii de aluat(se dubleaza cantitatea de ingrediente din reteta).

Am taiat varfurile bombate, ca sa fie foile mai drepte. Resturile se folosesc la ornat si mancat :)

11

Am umplut cu crema de frisca si am insiropat blatul cu ceai cu miere si esenta de migdale.

12

Ornat frumos cu frisca si presarat faramituri din blaturile taiate - un fel de "fistic" maruntit :)

Pacat ca in poze nu se vede bine culoarea frumoasa de verde...

13

Aici o sectiune ca dovada.

Foarte bun, simplu si de efect.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

timotei
timotei 29 mai 2016, 02:48

Nu au reusit sa sa raceasca ca repede au disparut.

Poza mea pentru reteta:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 04 mar 2016, 17:38

Super bune! Am pus doar 3/4 din cantitarea de zahar si oricum mi-au parut dulci, o sa pun mai putin data viitoare. Dar sa fi vazut cum le minca fetita mea! A zis ca sint the best muffins ever! Inca o reteta in lista favoritelor!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 07 feb 2016, 15:39

Super aceasta reteta.... Vazut ca fetitei mele ii place mult spinacul nu am ezitat sa încerc ☺️... Eu am făcut sup forma de chec....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anastasia T
Anastasia T 25 iul 2015, 19:40

sunt minunate, gustoase si verzi!

Nota mea pentru reteta:
RuxandraIrina
RuxandraIrina 03 nov 2014, 17:39

Le-am facut de Halloween! Foarte bune! Multumim pentru reteta. Nu m-as fi gandit sa folosesc spanacul la dulciuri. Data viitoare incerc sa fac sub forma de tort. 

Poza mea pentru reteta:
Lacri27
Lacri27 22 oct 2014, 19:21

Multumesc pentru raspuns! Pe site-urile de profil ( care fac reclama/vand xylitol) acesta este recomandat pentru tratamente termice, respectiv prajituri. Eu am luat-o de buna...

Abia astept sa fac acest chec in weekend. Asta-seara il facem pe cel cu ceai si gem. :)

O seara placuta!

lena
Elena (lena) 22 oct 2014, 19:01

Lacri, xylitolul nu se adauga in ceva care se prepara termic, se foloseste doar in preparate reci, asa stiam eu.

Ref la spanac - il opariti si tocati, asta-i tot.

Manancbine
Manancbine 21 oct 2014, 22:50

Multumesc fetelor, l am incercat si foarte bun!!

Lacri27
Lacri27 21 oct 2014, 18:30

Xylitol pun in loc de zahar. Cica se obtine prin fermentarea cocenilor de porumb...

Daca am spanac proaspat il toc pur si simplu sau il pun intai in apa clocotita si-l scurg? Ce ma sfatuiti?

Multumesc!

raisa
Raisa Miruna (raisa) 22 aug 2013, 22:54

Super! M-am oprit la reteta asta pt ca am mai facut o data din greseala prajitura verde (singurii fulgi de cocos de la mega image erau cu colorant albastru, combinat cu galbenul oualor...) si mi-a placut ideea, dar de data asta cu colorant natural! Chiar au iesit bune si se simte spanacul doar daca te straduiesti sa detectezi fierul pe limba, altfel nimeni nu isi da seama. Eram ingrijorata ca blenderul meu are lamele tocite si ramasese putin fibros spanacul, dar au iesit ca in pozele tale si au un gust bun. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile