Budinca de Psillyum(Raw)

Azi una din cele mai reusite inventii culinare din bucataria raw, o budinca foarte fina si daca pana acum nu aveati idee ce sunt taratele de psillyum, sper ca aceasta reteta sa va intereseze subiectul.

Foarte sanatoase si in combinatie cu un lapte de migdale(sau alt lapte vegetal), ceva arome, cacao, fructe - vor face un desert  bun, gustos si sanatos.

Eu am descoperit aceasta reteta la o degustare de produse raw si chiar am fost impresionata, incercati si voi!

Ingrediente

Lapte de migdale
500 ml
sau alt lapte vegetal care va place
Tarate de psillyum
4 linguri
Miere
3 linguri
indulciti dupa gust
Arome
1 lingurite
sau cacao
Fructe asortate
1 pah
eu am pus portocale,goji, mere si caise uscate

Pasi de urmat

1

Intr-un blender turnati laptele de migdale, daca nu este dulce adaugati miere(sau alt indulcitor) dupa gust.

Apoi potriviti de arome - eu am pus doar goji, dar recomand pentru inceput sa folositi aromele preferate - scortisoara, vanilie, cacao, etc.

2

Blendati bine.

3

Turnati laptele intr-un bol, adaugati taratele de psillyum si amestecati bine cu un tel.

Lasati sa se umfle cam 30-60 de minute.

4

Observati ca se face o compozitie groasa.

5

O turnati in pahare si puneti fructele preferate.

Puteti sa le puneti si inainte, in bol, eu le-am pus in straturi in fiecare pahar individual.

Primele portocalele...

6

Apoi merele...

7

Si am ornat cu bucatele de caise uscate.

As recomanda sa puneti paharele in frigider pentru cateva ore, budinca va deveni si mai ferma si densa, dar este buna si asa.

AIci aveti multa libertate de improvizare, in functie de gusturi si preferinte. Taratele nu au nici un gust specific, sunt neutre, vor prelua aroma pe care le-o dati prin preparatele alese.

Pofta Buna!

Cantitate: 600 mililitri (3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 08 apr 2013, 19:28

buna, lena!

imi place reteta, doar cu o remarca cind maninci psilium, sau alt fel de tarite este nevoie de foarte multa apa, altfel dai mina cu constipatia! In rest e tare buna si ca produs de curatare!

lena
Elena (lena) 08 apr 2013, 20:58

Asa este, merci mult ca mi-ai amintit!

ianadeea
Andreea (ianadeea) 09 apr 2013, 14:17

Salut, Lena. Am facut si am si gustat ieri o portiuca din aceasta budinca. Pt ca nu mai am momentan migdale in casa, am luat lapte de soia din comert care era deja indulcit, iar cele 2 linguri de miere au facut aceasta budinca putin cam prea dulce. Noroc cu fructele pe care le-am bagat: coacaze, grapefruit, mar, mango, care i-au mai taiat din dulceata (goji n-am avut, nici alte arome n-am pus). Tura viitoare gust intai laptele cumparat, daca va mai fi cazul, pt ca reteta ta de lapte de migdale e perfecta.

Ca impresii: budinca are gust si textura similara cu un gris cu lapte, putin mai gelatinoasa, cu o aroma usoara de miere, iar faptul ca nu "balteste" de la miere si fructe e un mare atuu, merge deci de minune cu orice fructe. Sanatoasa, gustoasa, aspectuoasa, iar, cum zicea elenabordianu, impreuna cu multa apa e o adevarata hrana pt tranzit. Multumim de reteta, Lena. Pupici.

Lia1
Lia1 12 apr 2013, 19:02

taratele astea se gasesc la orice Plafar sau unde?

lena
Elena (lena) Lia1 12 apr 2013, 20:18

Da, in mare parte la Plafar, dar le-am vazut si raionul de faina de la Carrefour.