Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Aceasta tarta cu capsuni a fost vedeta zilele trecute la noi in familie, s-au delectat dragii mei cu ea si nu se mai puteau opri. Este foarte frageda, aromata, capsunile se combina perfect cu sufleul de smantana, cred ca este cea mai reusita prajitura cu capsuni preparata pana acum de mine.

In plus se prepara foarte simplu si repede, va asigur ca intr-o ora si jumatate ati terminat si o lasati la racorit.

Ingrediente

Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
Unt
100 g
Zahar
150 g
+1 lingura
Oua
4 buc
Smantana
300 g
eu am pus smantana simpla, fermentata de 15%
Esenta de vanilie
1 buc
Capsuni
500 g

Pasi de urmat

1

Untul rece se taie bucatele si se amesteca bine cu faina(cu mainile sau blenderul/robotul) pana se fac faramituri.

2

Adaugati 1 ou si 1 lingura de zahar, continuati sa framantati/blendati.

3

Observati ca aluatul incepe sa se "lege".

4

Formati o bila de aluat, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.

5

In acest timp curatati si spalati capsunile si pregatiti sufleul de smantana:

- intr-un bol amestecati bine 3 oua+3 linguri faina+150g zahar+vanilie+smantana.

6

Aluatul il intindeti bine cu facaletul si il puneti intr-o tava cu borduri inalte(din acele care se scot) - de 28-30cm. Ridicati marginile aluatului sa fie cam de 2-3 cm pe peretii tavii.

Puneti capsunile taiate jumatati sau sferturi.

7

Turnati crema de smantana si dati tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.

8

Dupa acest timp o scoateti, lasati sa se racoreasca bine, scoateti bordurile tavii si mai lasati putin.

As recomanda sa o serviti racorita bine sau rece.

9

Si o felie delicioasa pentru voi :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

EllyAniței653
Elly Aniței (EllyAniței653) 07 sep 2016, 15:12

Daca pun fructe congelate va fi o problema?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Elly Aniței (EllyAniței653) 08 sep 2016, 15:04

S-ar putea sa lase mai multa zeama, dar nu e grav, cred ca merge.

lena
Elena (lena) 08 ian 2016, 13:52

Vne si asta cu putina exersare si experienta :)

Mikkymimi
Mikkymimi 08 ian 2016, 13:43

Ma minunez cum faceti voi sa intindeti perfect aluatul si smantana sa fie exact la nivel; la mine a dat pe afara si nu am putut nivela aluatul :-(

Aliona C
Aliona C 14 iun 2015, 17:31

super reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IleanaP
IleanaP 07 iun 2014, 13:23

Buna Lena,

Multumesc pentru reteta. Pe cat de simplu de facut pe atat de delicioasa a iesit. Desi la mine arata un pic diferit eu sunt super multumita. Mersi!

Poza mea pentru reteta:
andraingrid
andraingrid 26 mai 2014, 17:36

Buna Lena, superbuna reteta. Am citit comentariile anterioare, si am niste mici amanunte de specificat pentru ca tarta sa va iasa perfecta. Eu am pus biscuitele la copt singur ptr 15-20 min inainte, pana l-am vazut auriu, apoi am asezat o parte din capsuni, sosul de smantana cu oua, iar deasupra am asezat restul de fructe, ca sa se vada frumos fructele pe tarta.Am mai lasat apoi tarta la cuptor 40-45 min la 180 grade, pentru ca nu imi place sa se rumeneasca deasupra.(mi se pare ca 200 grade e cam mult, si oricum este putin cam rumena pe o parte). Deasemenea, mie mi se pare ca biscuitele ar merge o idee mai dulce, data viitoare pun 1 lingurita jumatate de zahar in compozitie.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 01 iun 2013, 10:48

Buna Lena.

Vreau sa te intreb daca tava nu se tapeteaza cu nimic, nici cu foaie de copt?

Multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 01 iun 2013, 12:08

Poti sa pui foaie de copt, ca sa fii sigura ca-l scoti -  dar aluatul fiind cu unt nu se lipeste de tava.

LicaStar
Lica (LicaStar) 29 mai 2013, 20:40

Demult voiam sa fac tarta si nu aveam cateva ingrediente si cand am facut rost de ele, si am preparat-o, am ramas un pic dezamagita, nu prea ne-a fost pe plac gustul. Imi era frica ca asa si va fi, din cauza ingredientelor diferite fata de cele din tara. Ouale si capsunele au stricat gustul adevarat si aspectul. Asta e... Cand voi ajunge in Romania, o voi face inca o data.

Oricum, multumesc mult Lenei si retetei, sunt sigura ca ar trebui sa fie foarte delicioasa tarta.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 26 mai 2013, 13:49

Am facut si eu aceasta tarta! Foarte, foarte delicioasa! Probabil mai trebuia sa o las vreo 10 minute la cuptor (in afara de cele 50 min cat am lasat-o), sa se coaca mai bine. Sufleul l-am facut doar cu 200 g smantana (plus 100 g zahar, 2 oua) pentru ca numai atat am avut. E prima mea tarta cu capsuni! Mi-a placut tare mult!

Poza mea pentru reteta:
suzane
suzane 20 mai 2013, 20:00

Multumesc pentru asa o reteta simpla si cu siguranta fff gustoasa.Multumesc pentru rabdarea de care dai dovada in prezentarea retetelor,imposibil sa dam gres in executarea lor.Astept cu nerabdare retetele tele si pregatesc multe din ele , familia mea fiind foarte multumita.Scuze ca nu comentez , sint noua pe internet si sint stingace.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile