Chec cu nuca si scortisoara, de post

Imi place mult perioada postului pentru ca este o provocare pentru mine sa gasesc si gatesc retete deosebite si bineinteles gustoase.

Acest chec este inca o dovada ca se poate manca gustos si in post - aromat, gustos si fraged, vi-l recomand cu mare placere.

Merge sa adaugati si bucatele de ciocolata neagra in el, sau il faceti ca blat de tort si acoperiti cu crema de ciocolata de post. Nucile recomand sa nu le macinati faina, lasati bucatelele mici, sa se simta in chec.

Ingrediente

ulei de floarea soarelui
125 ml
sau 100g=12 linguri
apa
130 ml
sau 140g = 14 linguri
zahar
220 g
sau 10 linguri
esenta de vanilie
1 buc
faina alba
220 g
scortisoara
1 lingurite
praf de copt
2 lingurite
nuci macinate
80 g
cacao pudra
2 linguri
puteti adauga si cioclata neagra bucatele - 50-100g

Pasi de urmat

1

Intr-un bol turnati uleiul, apa, zaharul si vanilia, amstecati bine cu un tel sau lingura.

2

Adaugati faina, scortisoara, praful de copt si cacao - amestecati cu telul bine sa nu fie cocoloase.

3

La urma puneti nuca macinata si optional bucatelele de ciocolata.

4

Trebuie sa va iasa un aluat mai dens, ca smantana groasa.

5

Il turnati intr-o tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.

6

La mine a avut tendinta sa se rumeneasca cam tare la urma, desi nu trecuse testul scobitorii.

Deci, ultimele 10-15 minute l-am copt cu folie de aluminiu deasupra, sa nu se usuce prea tare, dar sa fie sigur copt inauntru.

Il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava timp de vreo ora, acoperit cu un prosop.

7

Recomand sa-l taiati dupa ce se raceste complet, fiindca nu are oua in compozitie este mai sfaramicios putin.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

mirabela2014
mirabela2014 29 nov 2013, 11:15

Arata foarte bine..acum ma apuc sa il fac..felicitari lena pt site!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 nov 2013, 16:08

Buna. Da, asta e o reteta. Ieri mi-am cumparat o tava de silicon de cozonaz-chec. Numai din asta nu  aveam. Si as vrea sa o testez. Pot sa fac acest chec in ea,dar fara hartie? Ca altfel fac in tava normala.  Sau sa mai astept pana imi fac painea mea integrala?. Multumesc.

lena
Elena (lena) tiki 29 nov 2013, 16:44

Sigur ca poti fara hartie!

tiki
tiki 01 dec 2013, 15:29

Buna. Ce sa fac, de necaz manci si placinte. A trebuit sa testez tava, mai ales ca e si sarbatoare. L-am facut aseara,dar nu l-am taiat decat azi dimineata sa fie rece complet. F. putin intr-un coltisor se rupea. Wooooow,ce aroma cand era la cuptor...!!!. A  venit un vecin si ma tot intreba cand e gata sa vina sa manance :)). F.f.f.f bun.  Am facut exact reteta cu nuci taiate si am adaugat si o manutza de stafide. Bun si el, buna si tava. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Denisa O.
Denisa O. 02 dec 2013, 15:34

Buna ziua, Pentru varianta fara cacao, se adauga  mai multa faina?

lena
Elena (lena) Denisa O. 02 dec 2013, 15:42

Cu 2 linguri mai mult.

adri
adri 14 dec 2013, 11:27

Draga lena, ce nebunii dulci faci tu! Bineinteles ca nu am rezistat tentatiei de a incerca reteta si a iesit extraordinar. In al doilea rand trebuie mentionat ca se pregateste incredibil de repede, 10 min sa-mi fi luat totul. Multumesc si sa stii ca in fiecare dimineata astept cu nerabdare retetele tale.

Nota mea pentru reteta:
Masha
Masha 17 mar 2014, 20:13

delicios si usor de facut... s-a mancat din prima...

dari
dari 19 iul 2015, 18:55

Buna ziua,

interesanta reteta , as vrea sa stiu daca se poate inlocui faina alba cu altceva ? faina de ovaz, secara...

lena
Elena (lena) dari 19 iul 2015, 19:16

Partial da, cu faina de ovaz, faina integrala de grau, sigur, cea de secara mai putin.

NaTa07
NaTa07 26 apr 2016, 13:25

L-am facut si pe acesta atit de gustos cred ca sar potrivi si ca torta cu putina crema in mijloc ar fi super dar asa tot a fost delicios Multumesc ! poza am reusit sa fac doar la ultima felie 

Poza mea pentru reteta: