Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor

Cea mai simpla reteta posibila de a gati pieptul de pui, mi-a luat doar 4 pasi s-o fac - dar este super buna. Pieptul fierbe bine in sosul de smantana cu usturoi si este aromat, iar cascavalul ii da o crusta rumena si putin crocanta.....

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Smantana
1 pah
Cascaval clasic
150 g
Usturoi
3 buc
adica 3 catei
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Fiecare bucata de piept se spala bine, se taie in fileuri mari, cam in 4-5 parti fiecare. Se pun intr-o tava de cuptor de marime medie, putin adanca.

2

Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul negru.

3

Ungeti bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radeti cascavalul deaspura.

4

Lasati tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine - aproximativ 45-50 de min.

5

Se servesc calzi cu o garnitura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (21 voturi)
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 82

PrațaLauraDiana297
Prața Laura Diana (PrațaLauraDiana297) 27 sep 2016, 21:29

Tocmai am terminat de făcut rețeta si ne place tare mult si mie si soțului :).

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 16 sep 2016, 21:23

:)

Poza mea pentru reteta:
CătălinaArion864
Cătălina Arion (CătălinaArion864) 23 aug 2016, 10:34

la ce temperatura cuptorul de incalzit?

lena
Elena (lena) Cătălina Arion (CătălinaArion864) 30 aug 2016, 20:03

La 200 de grade.

Roddy
Rodica (Roddy) 18 feb 2015, 15:42

Ieri am avut-o iarăși ceva nou la cine datorită Lenei:) :p 

Chiar daca usturoiul nu e preferatul meu ingredient, am încredere in retetele de aici si nu prea schimb nimic, deci si de data asta nu m-a dezamăgit reteta;) a fost pur si simplu delicios!!!! Simplu, rapid si bun;) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 25 iul 2014, 18:44

Pieptul de pui dupa reteta asta iese o BUNATATE; de cind am descoperit-o,numai asa gatesc pieptul;suculent,aromat si fraged;pina si sotul e fan;merci Lena;azi ca garnitura am avut couscous

Poza mea pentru reteta:
len4ik
len4ik 23 iun 2014, 01:03

Am incercat-o de mai multe ori dar nu reuseam sa-i fac poza :-)  

Poza mea pentru reteta:
Crisrox
Roxana (Crisrox) 17 ian 2013, 21:40

Abia am mancat din ea. Am mai adaugat cate ceva ( mai mult usturoi,ciuperci si inca ceva condimente)si piure ca garnitura.Foarte buna,multumesc de reteta.

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 mar 2012, 20:08

O cina de nota 10 !! Puiul a fost extrem de fraged si delicios ! Mi.a cerut mama sa repet reteta cat mai repede ! Multumesc !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 13 feb 2012, 01:00

Una din retetele noastre preferate!!!!! Nici nu mai stiu de cite ori am facut-o. Excelenta.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 10 dec 2011, 22:23

O rețetă excelentă! Mulțumesc pentru idee!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile