Monkeys Bread cu cascaval si usturoi

La cat de mult m-a incantat reteta de Monkeys Bread dulce, si mai mult ne-a placut varianta ei sarata. Aromata, pufoasa si frumoasa - inca un pericol sa mananci si sa nu te poti opri.

Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar si mararul care ar fi optional, recomand sa-l puneti - este foarte bun. Pe langa o ciorba de pui a fost o adevarata delectare.

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Zahar
1 linguri
Drojdie uscata
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspata
Sare
1 lingurite
+0.5 lingurita in unt
Faina alba
350 g
Unt
100 g
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
sau 2 catei de usturoi proaspat pisat
Cascaval
100 g
Marar verde
2 linguri
adica marar tocat - este optional

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca apa calda cu zaharul si drojdia, lasati 5-10 minute sa faca spuma.

2

Adaugati sarea, amestecati sa se dizolve.

3

Puneti faina, amestecati cu o lingura sau spatula.

4

Treceti aluatul pe masa presarata cu faina, framantati un pic.

5

Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.

6

Il taiati in bucatele mici cat o nuca.

7

Untul topit se amesteca cu 0.5 lingurita de sare si usturoi.

8

Fiecare bucatica de aluat se trece prin unt si se aranjeaza in tava.

Exemplar ar fi o tava din aia tip inel, dar merge si intr-o forma de chec dreptunghiulara.

9

Dupa ce ati aranjat primul strat de aluat, presarati cu cascaval si marar tocat.

10

Puneti al 2-lea strat de bilute de aluat, iarasi presarati deasupra cu cascaval si marar.

11

Lasati o jumate de ora sa creasca.

12

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

13

Cat este calda o rasturnati pe farfurie.

14

Lasati sa se racoreasca un pic, apoi serviti ca orice painica, bineinteles farmecul ei este sa se rupa cate o bucatica.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

GabrielaLazăr637
Gabriela Lazăr (GabrielaLazăr637) 16 feb 2017, 16:27

Multumim pentru reteta, a fost cea mai buna paine mancata in viata mea 😍😍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 feb 2015, 12:36

Foarte puhava si aromata, daca gusti din aceasta piinica nu te mai poti opri :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina S.
Corina (Corina S.) 21 nov 2014, 16:45

buna Lena, crezi ca se poate inlocui cascavalul cu branza de oi?

ce efect are cascavalul asupra acestei painici?

lena
Elena (lena) Corina (Corina S.) 21 nov 2014, 19:35

Le lipeste intre ele si da gust, dar incearca si cu branza.

florica silaghi
florica silaghi 18 nov 2014, 12:07

wowwwwwwwwwwww !!!!! nu pot sa cred..

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 14 nov 2014, 15:00

Superba, nu ma pot satura, numaice am scos-o din cuptor si mi-i frica ca pina deseara nu va ramine nimic sa guste si sotul , e dementiala 

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 13 nov 2014, 10:35

Buna de tot painica asta, multumim de reteta! 

Poza mea pentru reteta:
Sorin06
Sorin06 08 nov 2014, 15:46

Eu adaug 5 stele. Nu sunt bucătar dar am o problemă, nevasta nu mai vrea să găteasvă!

Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 nov 2014, 14:11

Si fața crocanta....Lena multumesc!!!

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 nov 2014, 13:41

Aaa,nota 10!!!

Poza mea pentru reteta:
sarian
sarian 06 nov 2014, 14:35

GENIALĂ, LENA! MULȚUMIRI!  Cu dulcele nu mă omor dar cu cașcavalul , usturoiul și mărarul  e fantastică. de forma de prezentare e inutil să spun ceva în plus, imaginea spune totul.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile