Pirojki cu cartofi

Reteta este ruseasca dupa cum va dati seama din denumire -  "pirojki" sunt un fel de mini placinte cu aluat de drojdie, obligatoriu sa fie in forma pe care o vedeti in poza, daca le modelati altfel deja isi schimba denumirea. Aceasta reteta am vazut-o pe un forum culinar rusesc, nu pot sa spun ca mi-a placut poza de prezentare, dar o lista de 49 de pagini de forum numa de poze si laude m-au facut sa merg repede la bucatarie si sa le incerc (mai ales ca se fac repede si ingredientele sunt simple).

Ce sa va spun, deja de vreo jumatate de an, la orice ocazie le fac pentru ca obligatoriu se topesc de pe farfurie si cei care de obicei spun ca nu le plac cartofii, ceapa - nici nu inteleg ce mananca, mai ales copiii:). Merg si serviti la masa, si la mic dejun si la un drum - se fac foarte repede, curat, si sunt absolut delicioase.

Merg si cu alte umpluturi sarate - vedeti la ultimul pas variantele pe care vi le propun, in rest puteti sa improvizati.

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250 ml, il folositi si pentru restul ingredientelor
Ulei de floarea soarelui
0.5 pahar
Zahar
1 linguri
Sare
1 lingurite
Drojdie instant
11 g
de tipul dr.oetker verde - daca nu aveti instant puneti simpla - o dizolvati cu cateva linguri de apa si adaugati la iaurt
Faina alba calitate superioara
3 pahar
Cartofi albi/galbeni
1 kg
pt umplutura
Ceapa alba
1 buc
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri
plus putin piper negru macinat si sare dupa gust
Galbenus de ou
1 buc
pt uns deasupra

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatiti umplutura, ca sa fie rece cand faceti pirojki.

Deci, cartofii se curata, spala si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Cand incep sa fiarba, faceti focul mic si lasati cam 30-35 de minute.

2

In acest timp caliti ceapa taiata mai marunt, in putin ulei, pana este usor galbena.

3

Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti toata apa din ei - adaugati ceapa, putina sare, piper si pisati bine.

4

Adaugati verdeata tocata marunt, amestecati si lasati sa se raceasca bine - exact cat va fi gata aluatul.

5

Acum facem aluatul.

Intr-un bol amestecati laptele batut, uleiul, sarea, zaharul. Le treceti apoi intr-o cratita si le incalziti putin pe aragaz - aveti grija sa nu fie fierbinte.

6

Faina se amesteca cu drojdia instant si se adauga la ingredientele de mai sus.

7

Framantati aluatul - va iesi un aluat foarte placut si moale - uleiul din compozitie il face foarte placut si deloc lipicios. Lasati sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu un prosop sau cu folie alimentara.

8

Dupa acest timp il mai framantati pe masa presarata cu putina faina - mai lasati 20-25 minute, sa creasca frumos.

9

Cand va apucati sa faceti pirojki aluatul se taie bucatele mici, cam cat o nuca daca le vreti mai mici, sau putin mai mari - daca va plac si vreti pirojki mai maricele. Le faceti bilute si le puneti una langa alta.

10

Fiecare bila de aluat se intinde cu mainile sau cu facaletul - sa fie cam de 5mm grosime si rotunde.

11

Puneti 1 lingura de umplutura pe fiecare.

12

Lipiti marginile bine.

13

Colturile le aduceti usor spre mijloc si le lipiti putin.

14

Intoarceti cu lipitura in jos si gata - aveti un pirojok exemplar :)

15

Le faceti pe toate si pe parcurs le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

16

Lasati 15 minute sa creasca putin in tava, apoi le ungeti cu un galbenus de ou si le dati la cuptor la 180-200 grade.

17

Sunt gata cand sunt rumene si deasupra si dedesubt.. Le scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

18

Sunt bune si calde si reci - chiar va recomand cu incredere.

Despre umpluturi:

- cartofii se mai pot amesteca cu branza de oi sarata, sau telemea;

- ciuperci calite cu ceapa, putin piper si sare dupa gust;

- ceapa verde putin calita si amestecata cu oua fierte taiate bucati mici;

- varza proaspata calita cu putina ceapa, piper si sare;

- varza murata calita cu ceapa, piper+sare;

- amestec de cascaval cu telemea;

- orice carne tocata, calita cu putina ceapa, piper si sare.

- branza de vaci;

etc.

Deci aveti loc de imporvizatie.

Pofta Buna!

Cantitate: 20 bucati (depinde cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min
Publicata:
Nota: 5 (28 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali
Natali 25 aug 2011, 13:40

interesanta reteta de aluat dospit, cu lapte batut, trebuie de incercat.

Nota mea pentru reteta:
anushka
Anisoara (anushka) 25 aug 2011, 21:36

Mmm....,Lena,mi-ai facut pofta mare.Am sa incerc si eu neaparat reteta,copiilor mei le plac pateurile.Multumesc pt idee
P.S. Pateurile facute de tine arata cu mult mai bine decit cele de pe forumul rusesc

Lavi
Lavi 26 aug 2011, 12:08

arata delicios!

voi incerca si eu cu branza!

Nota mea pentru reteta:
gabidari
gabriela (gabidari) 27 aug 2011, 19:10

Doamne ce bine arata....trebuie a le incerc neaparat!!

victoria pegza
victoria pegza 30 aug 2011, 16:58

Am facut aceste pirojki sunt super bune ,shi foarte simplu de facut,merci mult Lena.

Natali
Natali 30 aug 2011, 17:09

Am facut si eu azi, cu brinza si cu gem (amestecat cu amidon). Foarte bune si moi intr-adevar. Iar aluatul e o placere sa-l modelezi.

lena
Elena (lena) 30 aug 2011, 17:14

Super! Ma bucur mult ca v-au placut

natashkaD
natashkaD 08 sep 2011, 17:17

vreau sa spun ca azi am facut si eu pateurile astea mmm.au iesit foarte bune!am sa incerc si altele si te voi pune la curent!

camelia dobre
camelia dobre 18 feb 2012, 23:45

eu le-am facut cu branza dulce si marar, foarte bune si moi

Poza mea pentru reteta:
coscodan
olesea coscodan (coscodan) 22 mar 2012, 15:30

Multumesc si eu pentru reteta !Am facut si eu ,cu branza sarata si cu cartofi ,foarte gustos!

Poza mea pentru reteta:
Iulia2002
Iulia2002 23 apr 2012, 12:22

Buna Lena,

Felicitari pentru site, in primul rand, retetele sunt minunate, apreciez mult faptul ca esti explicita pana la cele mai mici detalii.

Am facut aceasta reteta de cateva ori, in mai multe variante si pe langa faptul ca e delicioasa, imi aduce aminte de copilaria minunata petrecuta la bunicii mei care erau ucrainieni si ma rasfatau cu retete specifice.

Multumesc si toate cele bune! 

Nota mea pentru reteta:
crismi
crismi 14 mai 2012, 10:59

Aluatul este fantastic.Foarte usor de lucrat cu el.

Am facut cu cartofi, condimentati cu piper si boia dulce.

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 14 mai 2012, 11:02

Mi-au placut cei cu cartofi, dar si mai buni au fost pirojki cu gem de piersici si visine,conservate in sucul lor. Multumesc pentru reteta.Voi mai incerca si cu branza dulce,ca tare mi-a placut aluatul,moale,deloc lipicios,o placere sa faci preparate din el,mai ales ca nici nu se intaresc daca mai stau.

crismi
crismi 14 mai 2012, 11:03

Iata si dovada.Incercati reteta ca merita.

Poza mea pentru reteta:
AlinaG
AlinaG 27 iun 2012, 16:09

Le-am incercat si eu...am inebunit toata familia mea...le-am facut prima data cu cartofi ca la "carte" si apoi am facut cu cascaval, branza si marar la fel de bune....am sa tot fac mai ales ca pe viitoarea mea soacra o cheama Pirosca...si trebuie sa o dau gata Va multumesc pentru idei!


Nota mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 28 sep 2012, 14:25

chiar vroiam dimineata so sun pe mama sa imi dea o reteta de pirashki rusesti, da am vazut ca as putea so fac si pe asta, vroiam sa fac cu dulceata si de aceia am mai adaugat la acest aluat un ou si 3 linguri de zahar si le am umplut cu dulceata de zmeura cu visina(au adaugat putina faina sa nu curga) au iesit foarte frumoase, gustoase si moi 

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 16 oct 2012, 11:00

am incerkat si eu sa-i fak!sau primit deliciosi o reteta simpla si gustoasa!!

Poza mea pentru reteta:
rodicalivia
Rodica (rodicalivia) 05 nov 2012, 18:59

Multumesc ca existi Lena.Datorita tie si acestui site minunat am descoperit gatitul ca arta.Am adaptat acest aluat si la alte placinte si sunt absolut incantata de el.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 05 nov 2012, 19:01

Multumesc mult Rodica!

Ma bucur mult de comentariu si apreciere, abia astept sa va arat si varianta dulce a acestui aluat minunatMaine il voi prezenta la atelier si dupa aia pe site.

Nastia
Nastia 02 apr 2013, 13:16

Buna..Elena!..Am o intrebare,se pot praji si in ulei,sau numai in rola?

lena
Elena (lena) Nastia 02 apr 2013, 13:53

Nu stiu daca se poate, eu nu am facut nicodata.

LicaStar
Lica (LicaStar) 21 iun 2013, 17:06

Mi-a placut tare sa ma "joc" cu coca, sa nu mai zic cit de bune au iesit... nici nu ma asteptam . Multumesc si de aceasta reteta, Lena, la fel ca si de multe altele pe care le-am facut, toate extraordinare!

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 21 oct 2013, 20:00

Pirojki cu cartofi la scoala micilor bucatari:

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 oct 2013, 09:06

Ce bucataras dulce ai Tatiana! Sa-ti fie sanatoasa si sa va bucure cu tot ce face!

Este bine ca de pe acum te ajut-incurca(asa zice sotul meu despre Sofia cand sta langa mine la bucatarie).

TanDi
TanDi 03 nov 2013, 11:20

Multumesc frumos !

snowonthesahara
snowonthesahara 07 ian 2014, 15:13

Aluatul acesta este pur si simplu perfect. Am facut reteta de mai multe ori, de fiecare data rezultatul a fost impecabil. Multumesc, doamna Lena!

Anuzza
Anuzza 24 ian 2014, 21:21

am facut aceasta receta de nenumarate ori.....chiar si la moment am pateurile la cuptir...sint minunate....

Elena BM
Elena BM 28 feb 2014, 23:37

Delicioase !!! Sau primit din prima data, simplu si gustos!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
len4ik
len4ik 23 iun 2014, 01:13

Prima experienta :-)  am iesit vie si nevatamata din bucatarie si fara frustrari :-) :-) 

Merci lena pentru retete....si pentru aceste amintiri si gustosenii din copilarie :)

Poza mea pentru reteta:
Maria Carmen
Maria Carmen 07 iul 2014, 15:33

Foarte, foarte buni...fragezi si gustosi. Nu am apucat sa le fac poza, atat de repede s-au mancat. Azi voi incerca o varianta dulce; sper sa iasa la fel de buni...voi reveni co o poza. Felicitari pt site si pt toate retetele tale.

Nota mea pentru reteta:
Natalia MD
Natalia MD 02 aug 2014, 15:49

Chiar daca eu nu prea prietenesc cu aluatul, nu mi iese niciodata. Acest aluat e super. Sau primit faorte gustosi, si sa mincat rapid!!!!! Multumesc de receta!

ElaRadu
ElaRadu 13 aug 2014, 09:50

Oare merg facute si cu altceva in afara de iaurt? (pt cei alergici la proteina din lapte). Te rog Lena, poate imi dai o idee sa-i fac si eu fetitei mele. Multumesc frumos.

lena
Elena (lena) ElaRadu 13 aug 2014, 11:10

Ela, poti incerca cu iaurt de soia, daca nu gasesti, le poti face altfel - cu aluat de paine, gasesti reteta la paine de casa. nu vor iesi la fel de moi si fragede, dar sunt tot bune.

Daniela  b
Daniela b 12 sep 2014, 01:22

Salut Lena, recetele tale sunt nemaipomenit de gustoase si interesante.

aceshti ''pirojki'' sunt deosebiti, chiar e prima data cind coc asha ceva,shi sau primit ''ca la carte''   Multumesc mult de reteta . 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 26 sep 2014, 12:49

B u n ă. Ursuleţul zice-n sine, tot acasă e mai bine. Eu am venit, dar probabil tu ai "plecat" una ca sa veniti doua. Doamne cat ma gandesc la tine, si Va doresc multa sanatate la amandoua. Astept vesti cat poti de curand. Si acuma la ale noastre. Am facut aceste pirojki acolo si au placut tuturor,(indieni, camerunezi, si romani, normal).Am facut exact aceasta reteta cu cartofi,dar as vrea sa fac cu carne si branza,care mie cred ca-mi vor placea mai mult. Aluatul nemaipomenit. Ma gandesc la ce as putea sa-l mai folosesc. Vad eu. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
isabela ojog
isabela ojog 26 sep 2014, 14:08

Lena dar cu branza sarata simpla se pot face?sa-mi iasa un fel de placinta cu branza sarata,asta e ideea.imi place foarte mult aluatul si as fi incercat varianta asta.ce zici?

lena
Elena (lena) isabela ojog 26 sep 2014, 23:51

Salut Sanda, da, de ieri suntem 2 :) multumesc de urari, te pup!

Isabela , merg cu orice umplutura, am facut si cu varza, branza, ciuperci, carne, etc.

delialyon
delialyon 08 oct 2014, 12:10

da intradevar un aluat superrr bun fraget si moale care se pastreaza mult timp!!!!!

Nota mea pentru reteta:
al3sandra
al3sandra 06 dec 2014, 10:55

Multumesc pentru reteta  Super aluatul! oare o fi bun si pt cozonac?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) al3sandra 06 dec 2014, 20:43

Este o varianta rapida dulce din acest aluat, s-ar putea sa fie bun si cozonacul.

krystea
krystea 13 ian 2015, 12:45

Lena,se poate de înlocuit iaurtul, chefirul cu lapte simplu pasteurizat. ?

lena
Elena (lena) krystea 13 ian 2015, 12:47

Nu cred.

Papanasi
Papanasi 12 mai 2015, 23:25

Super reteta!  Multumim! Demult vroiam sa fac, aratau tare frumoase. Eu am pus ulei de masline si iese tot f bun. Voi mai face. Am invatat niste chestii utile pt data viitoare. Acum am pus gem si vreo 2-3 pirojki s-au spart in cuptor. Mi-au iesit multe - vreo 30 marisoare si le-am cam inghesuit. Am crezut ca nu mai cresc mult dar s-au lipit o parte din ele. Le-am scos pe toate la un moment dat, am luat alea sparte si am pus restul din nou. De asemenea, trebuie 2 galbenusuri cred. Mie cel putin nu mi-a ajuns unul, am facut numai pe mijloc. Am mai adaugat cand le-am bagat inapoi ca nu erau lucioase uniform. Sper ca am facut bine ca am mai adaugat un strat. Sunt gustoase si urmatoarea data sigur ies perfecte :)

Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 05 iun 2015, 00:42

Doar atit am de zis -Fooooooooooooooarte gustosi!!! Noi le facea prajiti pe tigaie dar asa sunt mult mai sanatosi!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 sep 2015, 05:44

Buni ! Bravo Lena !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Roxana.Marinescu
Roxana.Marinescu 21 oct 2015, 01:11

Super rețeta, Lena!

Mulțumesc frumos, chiar rămăsesem in pană de idei. La mine au fost super apreciate! Atât soțul, cât şi soacra mea, au luat din ele la pachet a2a zi:)))

Nu mi-au ieşit la fel de aspectuoase ca ale tale, şi eu le-am facut cu cartofi telemea de vacă caşcaval. Super!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 07 nov 2015, 21:18

Demult am pus reteta aceasta la reading list da ma temeam sa ma apuk de ei, credeam ca nu o sa mi se primeasca asa frumosi ca la tine. Saptamina aceasta am facut brinza si imi statea gindul la pirojki si mam apukat de ei. Nustiu daca am facut vreun aluat asa puhav si gustos si taaaare usor de lukrat cu el. Pirojki nu mai am dar pronot data viitoare sa pun si poza. 

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 11 nov 2015, 08:31

Am facut numai jumatate de portie azi, caci atita chefir si brinza de vaci am avut. Azi parca mai buni si mai frumosi sau primit

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 25 nov 2015, 21:14

Din nou eu  , cred ca am facut deja de 5 ori de cind am postat primul comentariu.

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 30 nov 2015, 19:35

Fetelor mam apukat sîmbata sa fac aceste pirojki si aveam numai 100ml de kefir asa ca am adaugat smintina dulce restul . Au fost foarte bune si asa. Sorry Lena ca asa multe comentarii las la aceasta reteta dar me plac la nebunie pirojki dupa aceata reteta plus ca nui asa mult aluat o bucata de pirojok ca la o bucata de placinta.

Ludmilla
Ludmilla 07 dec 2015, 11:20

Lena, salut! E posibil oare si pe smantana de facut aluatul? Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ludmilla 07 dec 2015, 23:04

Cred ca da, numai sa fie din aceea de acra, fermentata, nu smantana dulce pt frisca.

timotei
timotei 09 dec 2015, 17:31

Ludmila si Lena eu am facut cu smintina dulce, care fac frisca din ea sau "slivki" cum spun rusii . 

alinutza7
alinutza7 12 dec 2015, 09:55

nemaiponite de bune , iar de aluat nici nu mai zic, o placere sa te joci cu el , minunat !!!! va multumesc 

Poza mea pentru reteta:
lena92
elena miron (lena92) 15 dec 2015, 00:12

o reteta extraordinara..am fakuto de multe ori...sotul meu este cetatean turk şi le manink ka pe rasarita...mersi pt reteta le-am facut de N ori

lena92
elena miron (lena92) 15 dec 2015, 00:13

Elena..o reteta extraordinara..sotul meu le manink ka pe rasarita...le-am facut de N ori

Nota mea pentru reteta:
Sunnysmile
Sunnysmile 07 ian 2016, 23:28

Am facut cu visina in sucul ei, cu brinza si cu varza murata. Le-am servit de Craciun la cina cu v8n fiert. Un deliciu!

Nota mea pentru reteta:
Aliki
Aliki 17 feb 2016, 13:07

Buna Lena! pot folosi aluatul asta si la pirojki cu mere, in loc de cel pe care il folosesti tu cu crema de branza? Merci mult!

lena
Elena (lena) Aliki 17 feb 2016, 13:18

Da, sigur.

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 19 iun 2016, 16:00

Am incercat si eu. Demult cautam reteta, ma servise cineva si mi-au placut fff mult. Iar cum am 3 barbati in jurul meu, mereu flamanzi.... este o gustare extraordinara. Liliana

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Liliana Zlotea (Liliana243) 19 iun 2016, 17:29

Cu mare placere Liliana, sa aveti pofta buna! Sunt si preferatele noastre :)

timotei
timotei 01 iul 2016, 20:36

Fetelor fiti atente cu ce le umpleti, eu aseara fiind obosita am uitat ca dulceata trebuie amestecata cu nuci si cind m-am uitat la cuptor ce credeti ca am vazut?  Niste pirojki care se coceau in dulceata, a curs toata dulceata din ele dar au fost foarte bune ca nu erau asa dulci . 

Nicolae418
Marilena Nicolae (Nicolae418) 02 sep 2016, 15:52

MINUNATE! Acum le-am scos din cuptor .Aluatul este fantastic, atat de usor de modelat, lucrezi de placere cu el! Le-am umplut cu cartofi +telemea+verdeata, dar trebuie neaparat sa incerc si cu branza dulce.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VasilitsaPrecrasnaia600
Vasilitsa Precrasnaia (VasilitsaPrecrasnaia600) 03 oct 2016, 10:57

Buna, am facut si eu ieri pirojki, eu sunt din R.Moldova si acolo mereu se fac, chiar daca eu nu prea obisnuiam, la noi se fac mai mult prajiti, dar ieri am incercat pentru prima data la cuptor si sa stii ca au iesit foarte bine, doar ca as vrea sa incercati la piureul de cartofi sa-i fierbeti in coaja, apoi sa urmati aceeasi procedura, ies mai aromati. Mersi mult si succes in continuare.

Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 30 oct 2016, 15:52

Buna Lena am facut aceasta reteta foarte delicioasa. Am ramas in urma cu postarile de foto caci am gatit o sumedenie de recete! Minunate in urmatoarea vacanta iar fac caci acum cu munca nu reusesc dar mi se duce ochii numai la ele. Pupici

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 02 nov 2016, 10:57

Spuneti-mi va rog pot folosi ulei de masline?

lena
Elena (lena) alinutza7 02 nov 2016, 19:18

Teoretic este bun orice ulei, acum nu stiu daca sa ve simti tare mirosul celui de masline, dar nu cred ca va strica.

Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 12 nov 2016, 00:19

Mulțumesc de rețetă.

Nota mea pentru reteta:
Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 12 nov 2016, 00:22

Si aici poza.

Poza mea pentru reteta:
TatianaGonzalez794
Tatiana Gonzalez (TatianaGonzalez794) 02 dec 2016, 00:47

Foarte gustosi!

Reteta sa primit chiar si in Miami ,Statele Unite.

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 06 dec 2016, 16:10

vreau sa-i fac acum, oare cit ar fi 11 grame de drojdie masurata in ligura? o lingura ar fi destul, am pachet de 80 grame si e inceput nu am indee cum sa fac sa fie ok... poti sa ma ajuti?

lena
Elena (lena) Daniela B. 06 dec 2016, 16:13

Mai bine pune 1.5 linguri, sa fie sigur :)

Daniela B.
Daniela B. Elena (lena) 06 dec 2016, 20:13

Mulțumesc mult....

Daniela B.
Daniela B. 06 dec 2016, 20:12

Mulțumesc mult Elena pentru ajutor la timp de nevoie ..... și receta gustoasa. Am umplut cu carne tocata, crenvusti cu cașcaval și branza dulce. Foarte bune si pufoase. Copiilor și sotului ia plăcut mult... iarna asta le facem des cu siguranță.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 06 dec 2016, 20:17

Încă o poza gustoasa, asa zice fetița .....

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Daniela B. 06 dec 2016, 20:51

Cu placere si sa aveti pofta mare!

Andreea-Raluca
Andreea-Raluca 25 dec 2016, 14:25
 Buna ziua!
As vrea sa pun apa in loc de chefir, se poate ? Multumesc.
 
 
 
lena
Elena (lena) Andreea-Raluca 28 dec 2016, 10:12

Teoreti se poate, dar nu am incercat.

Carmen17
Carmen17 10 ian 2017, 15:32

Sunt preferatele casei! Eu le-am văzut cu varza călită.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Irina87
Irina87 08 feb 2017, 10:47

Lena, ms mult pu reteta, sunt foarte gustosi, extraordinari!!! Am vrut sa te intreb, ce parere ai, s-ar potrivi acest aluat pu pizza?...am citit undeva ca merge, ce parere ai?

lena
Elena (lena) Irina87 08 feb 2017, 11:04

Da, sigur trebuie sa iasa bine.

Irina87
Irina87 Elena (lena) 08 feb 2017, 12:26

Ms,mult!

MirelaSoranaNeatu374
Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) 17 feb 2017, 18:40

Buna, ce cantitate de drojdie proaspata pun? Multumesc. ( asta mi-a luat sotul :( )

lena
Elena (lena) Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) 17 feb 2017, 18:46

25g drojdie proaspata va fi bine :)

MirelaSoranaNeatu374
Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) 17 feb 2017, 19:13

Multumesc mult :*

IraMantaluta696
Ira Mantaluta (IraMantaluta696) 05 mai 2017, 17:32

Merci mult pentru receta, mi-au ieșit din prima...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
l.e.
l.e. 16 mai 2017, 19:05

Scuze, nu stiu ce s a intmaplat....

la mine pe email a aparut reteta de tiramisu..

am apast si am comentat, vazand  cartofi...hahaha

asa ca am comentat..apoi vad PIROSKI..hahaha

nu stiu ce s a intamplat..ma gandeam ca acum ati inventat ceva cu artofi la care ii spuneti tiramisu,

deja am alergie la inovatiile care schimba retetele  vechi....:)

Rodikuta
Rodikuta 25 mai 2017, 12:18

Pufoase, moi și super de gustoase, mulțumim Elena!

Poza mea pentru reteta:
nautilus
nautilus 07 iun 2017, 00:51

bunica mea imi facea pirojki cu carne sau cu varza, iar la cei cu cartofi ea calea ceapa nitel, sa fie mai dulce. Dar ea intotdeauna ii prajea la foc mediu (mic?? nu mai tin minte) in tigaie, niciodata la cuptor. iarna mi-i servea cu ceai & lapte din samovar.

lexacoman360
lexa coman (lexacoman360) 21 iun 2017, 12:00

Buna! As vrea tare mult sa fac aceasta reteta, doar ca suntem in post si parca mai e taaare mult de asteptat :P Se poate inlocui cu ceva chefirul? Sau pot renunta la el si sa sper la un rezultat bunicel? In caz de nu...o sa astept cumintica sa treaca postul :P Multumesc anticipat :)

lena
Elena (lena) lexa coman (lexacoman360) 22 iun 2017, 08:52

Hmm, buna provocare, poate de inlocuit cu iaurt de soia...

lexacoman360
lexa coman (lexacoman360) Elena (lena) 26 iun 2017, 22:10

Daca reusesc sa gasesc aici unde sunt eu, iaurt de soia..m-as incumeta sa incerc