Pirojki cu cartofi

Pirojki cu cartofi

Rețeta este rusească după cum vă dați seama din denumire - "pirojki" sunt un fel de mini plăcinte cu aluat de drojdie, obligatoriu să fie în forma pe care o vedeți în poză, dacă le modelați altfel deja își schimbă denumirea. Această rețetă am văzut-o pe un forum culinar rusesc, nu pot să spun că mi-a plăcut poza de prezentare, dar o listă de 49 de pagini de forum numai de poze și laude m-au făcut să merg repede la bucătărie și să le încerc (mai ales că se fac repede și ingredientele sunt simple).

Ce să vă spun, deja de vreo jumătate de an, la orice ocazie le fac pentru că obligatoriu se topesc de pe farfurie și cei care de obicei spun că nu le plac cartofii, ceapa - nici nu înțeleg ce mănâncă, mai ales copiii:). Merg și serviți la masă, și la mic dejun și la un drum - se fac foarte repede, curat, și sunt absolut delicioase.

Merg și cu alte umpluturi sărate - vedeți la ultimul pas variantele pe care vi le propun, în rest puteți să improvizați.

Ingrediente

Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250 ml, îl folosiți și pentru restul ingredientelor
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Drojdie instant
11 g
de tipul dr.oetker verde - dacă nu aveți instant puneți simplă - o dizolvați cu câteva linguri de apă și adăugați la iaurt
Făină albă calitate superioară
3 pahare
   
Cartofi albi/galbeni
1 kg
pentru umplutură
Ceapă albă
1 buc
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
plus puțin piper negru măcinat și sare după gust
Gălbenuș de ou
1 buc
pentru uns deasupra

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi pregătiți umplutura, ca să fie rece când faceți pirojki.

Deci, cartofii se curăță, spală și se pun la fiert cu apă cât să le acopere. Când încep să fiarbă, faceți focul mic și lăsați cam 30-35 de minute.

Pirojki cu cartofi - Pas 1
Pas 2

În acest timp căliți ceapa tăiată mai mărunt, în puțin ulei, până este ușor galbenă.

Pirojki cu cartofi - Pas 2
Pas 3

După ce au fiert cartofii, scurgeți toată apa din ei - adăugați ceapa, puțină sare, piper și pisați bine.

Pirojki cu cartofi - Pas 3
Pas 4

Adăugați verdeața tocată mărunt, amestecați și lăsați să se răcească bine - exact cât va fi gata aluatul.

Pirojki cu cartofi - Pas 4
Pas 5

Acum facem aluatul.

Într-un bol amestecați laptele bătut, uleiul, sarea, zahărul. Le treceți apoi într-o cratiță și le încălziți puțin pe aragaz - aveți grijă să nu fie fierbinte.

Pirojki cu cartofi - Pas 5
Pas 6

Făina se amestecă cu drojdia instant și se adaugă la ingredientele de mai sus.

Pirojki cu cartofi - Pas 6
Pas 7

Frământați aluatul - va ieși un aluat foarte plăcut și moale - uleiul din compoziție îl face foarte plăcut și deloc lipicios. Lăsați să se odihnească 10-15 minute, acoperit cu un prosop sau cu folie alimentară.

Pirojki cu cartofi - Pas 7
Pas 8

După acest timp îl mai frământați pe masa presărată cu puțină făină - mai lăsați 20-25 minute, să crească frumos.

Pirojki cu cartofi - Pas 8
Pas 9

Când vă apucați să faceți pirojki aluatul se taie bucățele mici, cam cât o nucă dacă le vreți mai mici, sau puțin mai mari - dacă vă plac și vreți pirojki mai măricuțe. Le faceți biluțe și le puneți una lângă alta.

Pirojki cu cartofi - Pas 9
Pas 10

Fiecare bilă de aluat se întinde cu mâinile sau cu făcălețul - să fie cam de 5mm grosime și rotunde.

Pirojki cu cartofi - Pas 10
Pas 11

Puneți 1 lingură de umplutură pe fiecare.

Pirojki cu cartofi - Pas 11
Pas 12

Lipiți marginile bine.

Pirojki cu cartofi - Pas 12
Pas 13

Colțurile le aduceți ușor spre mijloc și le lipiți puțin.

Pirojki cu cartofi - Pas 13
Pas 14

Întoarceți cu lipitura în jos și gata - aveți un pirojok exemplar :)

Pirojki cu cartofi - Pas 14
Pas 15

Le faceți pe toate și pe parcurs le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Pirojki cu cartofi - Pas 15
Pas 16

Lăsați 15 minute să crească puțin în tavă, apoi le ungeți cu un gălbenuș de ou și le dați la cuptor la 180-200 grade.

Pirojki cu cartofi - Pas 16
Pas 17

Sunt gata când sunt rumene și deasupra și dedesubt. Le scoateți și lăsați să se răcorească bine.

Pirojki cu cartofi - Pas 17
Pas 18

Sunt bune și calde și reci - chiar vă recomand cu încredere.

Despre umpluturi:

- cartofii se mai pot amesteca cu brânză de oi sărată, sau telemea;

- ciuperci călite cu ceapă, puțin piper și sare după gust;

- ceapă verde puțin călită și amestecată cu ouă fierte tăiate bucăți mici;

- varză proaspătă călită cu puțină ceapă, piper și sare;

- varză murată călită cu ceapă, piper+sare;

- amestec de cașcaval cu telemea;

- orice carne tocată, călită cu puțină ceapă, piper și sare.

- brânză de vaci;

etc.

Deci aveți loc de improvizație.

Poftă bună!

Pirojki cu cartofi - Pas 18

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (depinde cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 45 min
Data publicării:
Notă: 5 (36 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 25 Aug 2011, 13:40

interesanta reteta de aluat dospit, cu lapte batut, trebuie de incercat.

Nota mea pentru rețetă:
anushka
Anisoara (anushka) 25 Aug 2011, 21:36

Mmm....,Lena,mi-ai facut pofta mare.Am sa incerc si eu neaparat reteta,copiilor mei le plac pateurile.Multumesc pt idee
P.S. Pateurile facute de tine arata cu mult mai bine decit cele de pe forumul rusesc

Lavi
Lavi 26 Aug 2011, 12:08

arata delicios!

voi incerca si eu cu branza!

Nota mea pentru rețetă:
gabidari
gabriela (gabidari) 27 Aug 2011, 19:10

Doamne ce bine arata....trebuie a le incerc neaparat!!

victoria pegza
victoria pegza 30 Aug 2011, 16:58

Am facut aceste pirojki sunt super bune ,shi foarte simplu de facut,merci mult Lena.

Natali
Natali 30 Aug 2011, 17:09

Am facut si eu azi, cu brinza si cu gem (amestecat cu amidon). Foarte bune si moi intr-adevar. Iar aluatul e o placere sa-l modelezi.

lena
Elena (lena) 30 Aug 2011, 17:14

Super! Ma bucur mult ca v-au placut

natashkaD
natalia dolghi (natashkaD) 08 Sep 2011, 17:17

vreau sa spun ca azi am facut si eu pateurile astea mmm.au iesit foarte bune!am sa incerc si altele si te voi pune la curent!

camelia dobre
camelia dobre 18 Feb 2012, 23:45

eu le-am facut cu branza dulce si marar, foarte bune si moi

Poza mea pentru rețetă:
coscodan
olesea coscodan (coscodan) 22 Mar 2012, 15:30

Multumesc si eu pentru reteta !Am facut si eu ,cu branza sarata si cu cartofi ,foarte gustos!

Poza mea pentru rețetă:
Iulia2002
Iulia2002 23 Apr 2012, 12:22

Buna Lena,

Felicitari pentru site, in primul rand, retetele sunt minunate, apreciez mult faptul ca esti explicita pana la cele mai mici detalii.

Am facut aceasta reteta de cateva ori, in mai multe variante si pe langa faptul ca e delicioasa, imi aduce aminte de copilaria minunata petrecuta la bunicii mei care erau ucrainieni si ma rasfatau cu retete specifice.

Multumesc si toate cele bune! 

Nota mea pentru rețetă:
crismi
crismi 14 May 2012, 10:59

Aluatul este fantastic.Foarte usor de lucrat cu el.

Am facut cu cartofi, condimentati cu piper si boia dulce.

Poza mea pentru rețetă:
crismi
crismi 14 May 2012, 11:02

Mi-au placut cei cu cartofi, dar si mai buni au fost pirojki cu gem de piersici si visine,conservate in sucul lor. Multumesc pentru reteta.Voi mai incerca si cu branza dulce,ca tare mi-a placut aluatul,moale,deloc lipicios,o placere sa faci preparate din el,mai ales ca nici nu se intaresc daca mai stau.

crismi
crismi 14 May 2012, 11:03

Iata si dovada.Incercati reteta ca merita.

Poza mea pentru rețetă:
AlinaG
AlinaG 27 Jun 2012, 16:09

Le-am incercat si eu...am inebunit toata familia mea...le-am facut prima data cu cartofi ca la "carte" si apoi am facut cu cascaval, branza si marar la fel de bune....am sa tot fac mai ales ca pe viitoarea mea soacra o cheama Pirosca...si trebuie sa o dau gata Va multumesc pentru idei!


Nota mea pentru rețetă:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 28 Sep 2012, 14:25

chiar vroiam dimineata so sun pe mama sa imi dea o reteta de pirashki rusesti, da am vazut ca as putea so fac si pe asta, vroiam sa fac cu dulceata si de aceia am mai adaugat la acest aluat un ou si 3 linguri de zahar si le am umplut cu dulceata de zmeura cu visina(au adaugat putina faina sa nu curga) au iesit foarte frumoase, gustoase si moi 

Poza mea pentru rețetă:
motanika
motanika 16 Oct 2012, 11:00

am incerkat si eu sa-i fak!sau primit deliciosi o reteta simpla si gustoasa!!

Poza mea pentru rețetă:
rodicalivia
Rodica (rodicalivia) 05 Nov 2012, 18:59

Multumesc ca existi Lena.Datorita tie si acestui site minunat am descoperit gatitul ca arta.Am adaptat acest aluat si la alte placinte si sunt absolut incantata de el.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 05 Nov 2012, 19:01

Multumesc mult Rodica!

Ma bucur mult de comentariu si apreciere, abia astept sa va arat si varianta dulce a acestui aluat minunatMaine il voi prezenta la atelier si dupa aia pe site.

Nastia
Nastia 02 Apr 2013, 13:16

Buna..Elena!..Am o intrebare,se pot praji si in ulei,sau numai in rola?

lena
Elena (lena) Nastia 02 Apr 2013, 13:53

Nu stiu daca se poate, eu nu am facut nicodata.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) Nastia 21 Nov 2019, 21:35

Da... azi i-am încercat, se primesc ft buni, mult ulei si foc mediu ca sa se coaca bine in interior 😉

Puteți vedea poza la comentariul meu postat mai jos, ca aici nu pot ataşa 😊

LicaStar
Lica (LicaStar) 21 Jun 2013, 17:06

Mi-a placut tare sa ma "joc" cu coca, sa nu mai zic cit de bune au iesit... nici nu ma asteptam . Multumesc si de aceasta reteta, Lena, la fel ca si de multe altele pe care le-am facut, toate extraordinare!

Poza mea pentru rețetă:
TanDi
TanDi 21 Oct 2013, 20:00

Pirojki cu cartofi la scoala micilor bucatari:

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 22 Oct 2013, 09:06

Ce bucataras dulce ai Tatiana! Sa-ti fie sanatoasa si sa va bucure cu tot ce face!

Este bine ca de pe acum te ajut-incurca(asa zice sotul meu despre Sofia cand sta langa mine la bucatarie).

TanDi
TanDi 03 Nov 2013, 11:20

Multumesc frumos !

snowonthesahara
snowonthesahara 07 Jan 2014, 15:13

Aluatul acesta este pur si simplu perfect. Am facut reteta de mai multe ori, de fiecare data rezultatul a fost impecabil. Multumesc, doamna Lena!

Anuzza
Anuzza 24 Jan 2014, 21:21

am facut aceasta receta de nenumarate ori.....chiar si la moment am pateurile la cuptir...sint minunate....

Elena BM
Elena BM 28 Feb 2014, 23:37

Delicioase !!! Sau primit din prima data, simplu si gustos!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
len4ik
len4ik 23 Jun 2014, 01:13

Prima experienta :-)  am iesit vie si nevatamata din bucatarie si fara frustrari :-) :-) 

Merci lena pentru retete....si pentru aceste amintiri si gustosenii din copilarie :)

Poza mea pentru rețetă:
Maria Carmen
Maria Carmen 07 Jul 2014, 15:33

Foarte, foarte buni...fragezi si gustosi. Nu am apucat sa le fac poza, atat de repede s-au mancat. Azi voi incerca o varianta dulce; sper sa iasa la fel de buni...voi reveni co o poza. Felicitari pt site si pt toate retetele tale.

Nota mea pentru rețetă:
Natalia MD
Natalia MD 02 Aug 2014, 15:49

Chiar daca eu nu prea prietenesc cu aluatul, nu mi iese niciodata. Acest aluat e super. Sau primit faorte gustosi, si sa mincat rapid!!!!! Multumesc de receta!

ElaRadu
ElaRadu 13 Aug 2014, 09:50

Oare merg facute si cu altceva in afara de iaurt? (pt cei alergici la proteina din lapte). Te rog Lena, poate imi dai o idee sa-i fac si eu fetitei mele. Multumesc frumos.

lena
Elena (lena) ElaRadu 13 Aug 2014, 11:10

Ela, poti incerca cu iaurt de soia, daca nu gasesti, le poti face altfel - cu aluat de paine, gasesti reteta la paine de casa. nu vor iesi la fel de moi si fragede, dar sunt tot bune.

Daniela  b
Daniela b 12 Sep 2014, 01:22

Salut Lena, recetele tale sunt nemaipomenit de gustoase si interesante.

aceshti ''pirojki'' sunt deosebiti, chiar e prima data cind coc asha ceva,shi sau primit ''ca la carte''   Multumesc mult de reteta . 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 26 Sep 2014, 12:49

B u n ă. Ursuleţul zice-n sine, tot acasă e mai bine. Eu am venit, dar probabil tu ai "plecat" una ca sa veniti doua. Doamne cat ma gandesc la tine, si Va doresc multa sanatate la amandoua. Astept vesti cat poti de curand. Si acuma la ale noastre. Am facut aceste pirojki acolo si au placut tuturor,(indieni, camerunezi, si romani, normal).Am facut exact aceasta reteta cu cartofi,dar as vrea sa fac cu carne si branza,care mie cred ca-mi vor placea mai mult. Aluatul nemaipomenit. Ma gandesc la ce as putea sa-l mai folosesc. Vad eu. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
isabela ojog
isabela ojog 26 Sep 2014, 14:08

Lena dar cu branza sarata simpla se pot face?sa-mi iasa un fel de placinta cu branza sarata,asta e ideea.imi place foarte mult aluatul si as fi incercat varianta asta.ce zici?

lena
Elena (lena) isabela ojog 26 Sep 2014, 23:51

Salut Sanda, da, de ieri suntem 2 :) multumesc de urari, te pup!

Isabela , merg cu orice umplutura, am facut si cu varza, branza, ciuperci, carne, etc.

delialyon
delialyon 08 Oct 2014, 12:10

da intradevar un aluat superrr bun fraget si moale care se pastreaza mult timp!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
al3sandra
al3sandra 06 Dec 2014, 10:55

Multumesc pentru reteta  Super aluatul! oare o fi bun si pt cozonac?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) al3sandra 06 Dec 2014, 20:43

Este o varianta rapida dulce din acest aluat, s-ar putea sa fie bun si cozonacul.

krystea
krystea 13 Jan 2015, 12:45

Lena,se poate de înlocuit iaurtul, chefirul cu lapte simplu pasteurizat. ?

lena
Elena (lena) krystea 13 Jan 2015, 12:47

Nu cred.

Papanasi
Papanasi 12 May 2015, 23:25

Super reteta!  Multumim! Demult vroiam sa fac, aratau tare frumoase. Eu am pus ulei de masline si iese tot f bun. Voi mai face. Am invatat niste chestii utile pt data viitoare. Acum am pus gem si vreo 2-3 pirojki s-au spart in cuptor. Mi-au iesit multe - vreo 30 marisoare si le-am cam inghesuit. Am crezut ca nu mai cresc mult dar s-au lipit o parte din ele. Le-am scos pe toate la un moment dat, am luat alea sparte si am pus restul din nou. De asemenea, trebuie 2 galbenusuri cred. Mie cel putin nu mi-a ajuns unul, am facut numai pe mijloc. Am mai adaugat cand le-am bagat inapoi ca nu erau lucioase uniform. Sper ca am facut bine ca am mai adaugat un strat. Sunt gustoase si urmatoarea data sigur ies perfecte :)

Nota mea pentru rețetă:
DorinaB
DorinaB 05 Jun 2015, 00:42

Doar atit am de zis -Fooooooooooooooarte gustosi!!! Noi le facea prajiti pe tigaie dar asa sunt mult mai sanatosi!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:44

Buni ! Bravo Lena !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roxana.Marinescu
Roxana.Marinescu 21 Oct 2015, 01:11

Super rețeta, Lena!

Mulțumesc frumos, chiar rămăsesem in pană de idei. La mine au fost super apreciate! Atât soțul, cât şi soacra mea, au luat din ele la pachet a2a zi:)))

Nu mi-au ieşit la fel de aspectuoase ca ale tale, şi eu le-am facut cu cartofi telemea de vacă caşcaval. Super!

Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 07 Nov 2015, 21:18

Demult am pus reteta aceasta la reading list da ma temeam sa ma apuk de ei, credeam ca nu o sa mi se primeasca asa frumosi ca la tine. Saptamina aceasta am facut brinza si imi statea gindul la pirojki si mam apukat de ei. Nustiu daca am facut vreun aluat asa puhav si gustos si taaaare usor de lukrat cu el. Pirojki nu mai am dar pronot data viitoare sa pun si poza. 

Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 11 Nov 2015, 08:31

Am facut numai jumatate de portie azi, caci atita chefir si brinza de vaci am avut. Azi parca mai buni si mai frumosi sau primit

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 25 Nov 2015, 21:14

Din nou eu  , cred ca am facut deja de 5 ori de cind am postat primul comentariu.

Poza mea pentru rețetă:
timotei
timotei 30 Nov 2015, 19:35

Fetelor mam apukat sîmbata sa fac aceste pirojki si aveam numai 100ml de kefir asa ca am adaugat smintina dulce restul . Au fost foarte bune si asa. Sorry Lena ca asa multe comentarii las la aceasta reteta dar me plac la nebunie pirojki dupa aceata reteta plus ca nui asa mult aluat o bucata de pirojok ca la o bucata de placinta.

Ludmilla
Ludmilla 07 Dec 2015, 11:20

Lena, salut! E posibil oare si pe smantana de facut aluatul? Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ludmilla 07 Dec 2015, 23:04

Cred ca da, numai sa fie din aceea de acra, fermentata, nu smantana dulce pt frisca.

timotei
timotei 09 Dec 2015, 17:31

Ludmila si Lena eu am facut cu smintina dulce, care fac frisca din ea sau "slivki" cum spun rusii . 

alinutza7
alinutza7 12 Dec 2015, 09:55

nemaiponite de bune , iar de aluat nici nu mai zic, o placere sa te joci cu el , minunat !!!! va multumesc 

Poza mea pentru rețetă:
lena92
elena miron (lena92) 15 Dec 2015, 00:12

o reteta extraordinara..am fakuto de multe ori...sotul meu este cetatean turk şi le manink ka pe rasarita...mersi pt reteta le-am facut de N ori

lena92
elena miron (lena92) 15 Dec 2015, 00:13

Elena..o reteta extraordinara..sotul meu le manink ka pe rasarita...le-am facut de N ori

Nota mea pentru rețetă:
Sunnysmile
Sunnysmile 07 Jan 2016, 23:28

Am facut cu visina in sucul ei, cu brinza si cu varza murata. Le-am servit de Craciun la cina cu v8n fiert. Un deliciu!

Nota mea pentru rețetă:
Aliki
Aliki 17 Feb 2016, 13:07

Buna Lena! pot folosi aluatul asta si la pirojki cu mere, in loc de cel pe care il folosesti tu cu crema de branza? Merci mult!

lena
Elena (lena) Aliki 17 Feb 2016, 13:18

Da, sigur.

Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 19 Jun 2016, 16:00

Am incercat si eu. Demult cautam reteta, ma servise cineva si mi-au placut fff mult. Iar cum am 3 barbati in jurul meu, mereu flamanzi.... este o gustare extraordinara. Liliana

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Liliana Zlotea (Liliana243) 19 Jun 2016, 17:29

Cu mare placere Liliana, sa aveti pofta buna! Sunt si preferatele noastre :)

ianaturcan
ianaturcan Elena (lena) 11 Nov 2017, 23:17

Buna,

Poti sa-mi spui ce gramaj de drojdie normala pot folosi in locul celor 11 gr de drojdie uscata? Intreb intrucat incerc sa folosesc cat mai putine E-uri in mancare.

Multumesc

lena
Elena (lena) ianaturcan 12 Nov 2017, 07:04

Inlocuiti cu 25g drojdie umeda.

timotei
timotei 01 Jul 2016, 20:36

Fetelor fiti atente cu ce le umpleti, eu aseara fiind obosita am uitat ca dulceata trebuie amestecata cu nuci si cind m-am uitat la cuptor ce credeti ca am vazut?  Niste pirojki care se coceau in dulceata, a curs toata dulceata din ele dar au fost foarte bune ca nu erau asa dulci . 

Nicolae418
Marilena Nicolae (Nicolae418) 02 Sep 2016, 15:52

MINUNATE! Acum le-am scos din cuptor .Aluatul este fantastic, atat de usor de modelat, lucrezi de placere cu el! Le-am umplut cu cartofi +telemea+verdeata, dar trebuie neaparat sa incerc si cu branza dulce.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
VasilitsaPrecrasnaia600
Vasilitsa Precrasnaia (VasilitsaPrecrasnaia600) 03 Oct 2016, 10:57

Buna, am facut si eu ieri pirojki, eu sunt din R.Moldova si acolo mereu se fac, chiar daca eu nu prea obisnuiam, la noi se fac mai mult prajiti, dar ieri am incercat pentru prima data la cuptor si sa stii ca au iesit foarte bine, doar ca as vrea sa incercati la piureul de cartofi sa-i fierbeti in coaja, apoi sa urmati aceeasi procedura, ies mai aromati. Mersi mult si succes in continuare.

Nota mea pentru rețetă:
Vio84
Vio84 30 Oct 2016, 15:52

Buna Lena am facut aceasta reteta foarte delicioasa. Am ramas in urma cu postarile de foto caci am gatit o sumedenie de recete! Minunate in urmatoarea vacanta iar fac caci acum cu munca nu reusesc dar mi se duce ochii numai la ele. Pupici

Poza mea pentru rețetă:
alinutza7
alinutza7 02 Nov 2016, 10:57

Spuneti-mi va rog pot folosi ulei de masline?

lena
Elena (lena) alinutza7 02 Nov 2016, 19:18

Teoretic este bun orice ulei, acum nu stiu daca sa ve simti tare mirosul celui de masline, dar nu cred ca va strica.

Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 12 Nov 2016, 00:19

Mulțumesc de rețetă.

Nota mea pentru rețetă:
Emanuela0809
Emanuela (Emanuela0809) 12 Nov 2016, 00:22

Si aici poza.

Poza mea pentru rețetă:
TatianaGonzalez794
Tatiana Gonzalez (TatianaGonzalez794) 02 Dec 2016, 00:47

Foarte gustosi!

Reteta sa primit chiar si in Miami ,Statele Unite.

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 06 Dec 2016, 16:10

vreau sa-i fac acum, oare cit ar fi 11 grame de drojdie masurata in ligura? o lingura ar fi destul, am pachet de 80 grame si e inceput nu am indee cum sa fac sa fie ok... poti sa ma ajuti?

lena
Elena (lena) Daniela B. 06 Dec 2016, 16:13

Mai bine pune 1.5 linguri, sa fie sigur :)

Daniela B.
Daniela B. Elena (lena) 06 Dec 2016, 20:13

Mulțumesc mult....

Daniela B.
Daniela B. 06 Dec 2016, 20:12

Mulțumesc mult Elena pentru ajutor la timp de nevoie ..... și receta gustoasa. Am umplut cu carne tocata, crenvusti cu cașcaval și branza dulce. Foarte bune si pufoase. Copiilor și sotului ia plăcut mult... iarna asta le facem des cu siguranță.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 06 Dec 2016, 20:17

Încă o poza gustoasa, asa zice fetița .....

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Daniela B. 06 Dec 2016, 20:51

Cu placere si sa aveti pofta mare!

Andreea-Raluca
Andreea-Raluca 25 Dec 2016, 14:25
 Buna ziua!
As vrea sa pun apa in loc de chefir, se poate ? Multumesc.
 
 
 
lena
Elena (lena) Andreea-Raluca 28 Dec 2016, 10:12

Teoreti se poate, dar nu am incercat.

Carmen17
Carmen17 10 Jan 2017, 15:32

Sunt preferatele casei! Eu le-am văzut cu varza călită.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Irina87
Irina87 08 Feb 2017, 10:47

Lena, ms mult pu reteta, sunt foarte gustosi, extraordinari!!! Am vrut sa te intreb, ce parere ai, s-ar potrivi acest aluat pu pizza?...am citit undeva ca merge, ce parere ai?

lena
Elena (lena) Irina87 08 Feb 2017, 11:04

Da, sigur trebuie sa iasa bine.

Irina87
Irina87 Elena (lena) 08 Feb 2017, 12:26

Ms,mult!

MirelaSoranaNeatu374
Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) 17 Feb 2017, 18:40

Buna, ce cantitate de drojdie proaspata pun? Multumesc. ( asta mi-a luat sotul :( )

lena
Elena (lena) Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) 17 Feb 2017, 18:46

25g drojdie proaspata va fi bine :)

MirelaSoranaNeatu374
Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) Mirela Neatu (MirelaSoranaNeatu374) 17 Feb 2017, 19:13

Multumesc mult :*

IraMantaluta696
Ira Mantaluta (IraMantaluta696) 05 May 2017, 17:32

Merci mult pentru receta, mi-au ieșit din prima...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 16 May 2017, 19:05

Scuze, nu stiu ce s a intmaplat....

la mine pe email a aparut reteta de tiramisu..

am apast si am comentat, vazand  cartofi...hahaha

asa ca am comentat..apoi vad PIROSKI..hahaha

nu stiu ce s a intamplat..ma gandeam ca acum ati inventat ceva cu artofi la care ii spuneti tiramisu,

deja am alergie la inovatiile care schimba retetele  vechi....:)

Rodikuta
Rodikuta 25 May 2017, 12:18

Pufoase, moi și super de gustoase, mulțumim Elena!

Poza mea pentru rețetă:
nautilus
nautilus 07 Jun 2017, 00:51

bunica mea imi facea pirojki cu carne sau cu varza, iar la cei cu cartofi ea calea ceapa nitel, sa fie mai dulce. Dar ea intotdeauna ii prajea la foc mediu (mic?? nu mai tin minte) in tigaie, niciodata la cuptor. iarna mi-i servea cu ceai & lapte din samovar.

lexacoman360
lexa coman (lexacoman360) 21 Jun 2017, 12:00

Buna! As vrea tare mult sa fac aceasta reteta, doar ca suntem in post si parca mai e taaare mult de asteptat :P Se poate inlocui cu ceva chefirul? Sau pot renunta la el si sa sper la un rezultat bunicel? In caz de nu...o sa astept cumintica sa treaca postul :P Multumesc anticipat :)

lena
Elena (lena) lexa coman (lexacoman360) 22 Jun 2017, 08:52

Hmm, buna provocare, poate de inlocuit cu iaurt de soia...

lexacoman360
lexa coman (lexacoman360) Elena (lena) 26 Jun 2017, 22:10

Daca reusesc sa gasesc aici unde sunt eu, iaurt de soia..m-as incumeta sa incerc

Carp Cristina
Cristina Carp (Carp Cristina) 21 Sep 2017, 12:00

am adaptat-o asa ca sa fie de post!superb

Poza mea pentru rețetă:
TatianaTăvăluc100
Tatiana Tăvăluc (TatianaTăvăluc100) 27 Oct 2017, 14:49

Multumesc pentru reteta. Sau primit puhavi si deliciosi.

Poza mea pentru rețetă:
Iulica
Iulica 09 Nov 2017, 21:53

Sunt foarte incintata de receta multumesc

Poza mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 21 Jan 2018, 16:40

Foarte bune!

Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 21 Jan 2018, 16:41

Din pacate de pe telefon nu reusesc sa atasez poza :(

Jirina
Irina Mircea (Jirina) 09 Mar 2018, 13:56

Sunt foarte bune si usor de gatit. Mulțumesc Lena pentru retetele tale de încredere. Da cum pot sa le fac de post? În poza sunt facuti mai de mult. Mulțumesc

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Irina Mircea (Jirina) 09 Mar 2018, 14:01

Buna intrebare, cred ca poti incerca cu iaurt de soia sau orice lapte vegetal amestecat cu zeama de lamaie.

Si fara uns cu galbenus :)

diet0food
diet0food 14 Feb 2019, 19:34

de cate ori am incercat, niciodata nu am fost in stare sa fac un aluat, mi se parea o corvoada, se lipea aluatul ala de degete si nu reuseam sa l aduc intr o forma, dar cu asta e altceva, o minune! deci o minune de aluat, mi a iesit din prima, zici ca nici n am framantat aluat asa de curate aveam mainile, iar de gust ce sa zic, un deliciu!!! pana si nepotul meu de 1 an le a devorat! multumesc enorm enorm enorm

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) diet0food 14 Feb 2019, 19:44

Cu drag! Sa aveti pofta mare 😘😘😘

Fiordelparadiso
Fiordelparadiso 03 Jun 2019, 15:39

Buna ziua! As putea sa folosesc aluatul acesta pentru o placinta in straturi cu branza sarata? Foile din interior s-ar coace?La ce temperatura ar trebui sa coc placinta?Multumesc!

lena
Elena (lena) Fiordelparadiso 03 Jun 2019, 15:56

Mai bine nu trebuie, daca e mai groasa de 2 foi, vor fi cam crude.

Fiordelparadiso
Fiordelparadiso Elena (lena) 03 Jun 2019, 17:43

Multumesc mult pentru faptul ca imi raspundeti mereu!😊

RalucaPrisca479
Raluca Prisca (RalucaPrisca479) 16 Sep 2019, 09:07

Excelent aluat, foarte usor de facut. Din pacate nu am poza dar sunt foarte multumita de rezultat, umplutura am facut-o cea din reteta, o minune! Cu siguranta le mai fac :)

Nota mea pentru rețetă:
E D
E D 20 Sep 2019, 11:51

Superbi

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
VeruncikPopazu103
Veruncik Popazu (VeruncikPopazu103) 25 Oct 2019, 10:38

Multumesc,LENA,pentru receta,foarte usor de gatit si fooooarte gustoase!!! Pirojki de nota 10 .

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 21 Nov 2019, 21:31

Nu știu de cate ori i-am facut deja. De fiecare dată sint un succes. Azi am incercat o parte si pe tigaie cu mult ulei, se primesc ft ft buni. Cei cu brinza sint pe tigaie iar cei cu cartof in cuptor, asa am terminat mai repede coptul ca facusem 2 porții de aluat 🤗

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IleanaComsa497
Ileana Comsa (IleanaComsa497) 03 Dec 2019, 21:43

Buna seara! Daca vreau sa fac placintele de post pot sa pun apa/lapte de soia in loc de iaurt? Cu ce sa le ung pentru luciu? Multumesc!

lena
Elena (lena) Ileana Comsa (IleanaComsa497) 03 Dec 2019, 21:47

Le lasati asa, nu ungeti cu nimic.

IleanaComsa497
Ileana Comsa (IleanaComsa497) Elena (lena) 06 Dec 2019, 08:36

Multumesc!

Cristina Udrea
Cristina Udrea 10 Feb 2020, 23:41

Buna! Minunata reteta! Multumim! As vrea sa va intreb daca in loc de ulei de floarea soarelui as putea sa pun unt topit. Multumesc

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Cristina Udrea 11 Feb 2020, 06:57

Nu am incercat, cred ca ar merge.

Czentye Monika
Monika Czentye (Czentye Monika) 04 Apr 2020, 11:34

Sunt atat de bune si pufoase. Familiei i.a placut mult. Am facut din 800 gr faina pt 3 persoane.

Le.am umplut cu:

-ou fiert si ceapa verde calita;

-varza murata cu putina ceapa calita;

-gem capsune

Va multumim de reteta

ElenaLacusta926
Elena Lacusta (ElenaLacusta926) 22 Jun 2021, 20:21

Buna, exista vreo posibilitate sa publicati cartea in format ebook? multi romani locuiesc ca si mine in strainatate,  asa putem sa avem acces si noi. 😊

lena
Elena (lena) Elena Lacusta (ElenaLacusta926) 22 Jun 2021, 20:23

Din pacate noi nu putem, doar editura poate oferi si din cate stiu in Romania e mai greu la acest capitol. Dar daca se va putea, va anunt.😉 O alta posibilitate este sa va instalati aplicatia Lalena cu abonament.👍

ElenaLacusta926
Elena Lacusta (ElenaLacusta926) Elena (lena) 23 Jun 2021, 11:57

Inteleg. ok. 

Noi in Italia avem Amazon, practic oricine scrie poate scoate un ebook  pe Amazon.it direct din site, cu inscriere a parte acolo, dar nu stiu cat se plateste,  unele carti, putine, sunt acolo in limba romana. 

Eu stiam ca sunt costuri mai mari cu publicarea pe hartie,  e un intreg proces di tiparire, de asta in ebook cartile costa mai putin si ptr noi, in plus e ecologic.  In Romania e pe dos si e aiurea. Editurile nu sunt avantajate cu nimic, pacat, cultura e ultima roata la caruta.  Totusi cartile electronice sunt viitorul. 

Va urez mult succes in continuare!