Turta dulce cu ciocolata

Inca o reteta care a avut succes la Atelier, au fost foarte bune, aromate, ciocolatoase si chiar simplu de facut. Sunt cumva inspirate din reteta de Trufe de ciocolata doar ca le-am adaptat putin ca sa fie o turta dulce, rezultatul mi-a intrecut asteptarile.... Puteti adauga si putina pudra de ghimbir sau ghimbir proaspat, vor fi si mai bune si aromate.

De ornare imi cer scuze, nu prea ma pricep - am facut repede sa fie estetic si interesant, dar cu desenul nu prea le am:)

Ingrediente

Ciocolata neagra/amaruie
100 g
Unt
45 g
Zahar
55 g
Oua
1 buc
Cacao pudra
1 linguri
Faina alba calitate superioara
100 g
Praf de copt
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Se pune la topit untul si ciocolata rupta bucatele.

2

Amestecati bine cu un tel sau spatula pentru a omogeniza compozitia.

3

Luati cratita de pe foc si adaugati zaharul. Se amesteca bine 2-3 minute.

4

Urmeaza oul, amestecati bine sa se incorporeze.

5

Apoi pudra de cacao - amestecati.

6

Si ultima tura este faina cu praful de copt. Amestecati bine cu o lingura sau cu spatula.

7

Se formeaza un aluat putin lipicios dar destul de uniform. Il puneti asa direct in frigider pentru 30 de minute, fara sa-l mai framantati in plus cu mainile.

8

Dupa acest timp aluatul se mai intareste, il scoateti din frigider si puteti sa-l lucrati foarte usor cu mainile.

9

Il formati in forma de bila, o intindeti cu facaletul pe masa presarata cu faina, cam de 5-6 mm grosime.

Taiati forme cu ce aveti si ce va place - aici am un set de forme Tupperware, foarte dragute si compacte.

10

Puneti pe o tava de teflon turta dulce si le dati la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

11

Imi place ca dupa ce se fac nu se deformeaza deloc, doar usor creste.

12

Bateti un albus spuma cu 3-4 linguri de zahar pudra - pentru a face glazura - asta-i optional. Dupa mine le-as pudra cu zahar si gata, dar cum va place si vreti.

13

Ungeti, desenati sau ornati cum vreti turta dulce cat este fierbinte, sa se prinda bine albusul si sa se usuce repede.

14

Eu pentru un rezultat mai sigur le-am mai tinut 10 minute la 180 de grade, sa se intareasca si dezinfecteze albusul.

15

Singura problema cu albusul este faptul ca acum pe perioada de iarna se umezeste repede, deci vedeti cum faceti - sau pudrati cu zahar, sau le uscati bine deasupra, sau le depozitati intr-un loc uscat.

16

Sunt tare bune si aromate, le recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

nautilus
nautilus 07 dec 2016, 14:59

se poate adauga cumva vanilie sau scortisoara?

lena
Elena (lena) nautilus 07 dec 2016, 19:40

Da, sigur ca se poate.

mariana370
mariana370 13 sep 2012, 16:26

De unde cumperi produsele Tupperware?

lena
Elena (lena) mariana370 13 sep 2012, 16:37

Cumpar produsele de la dna Elena Raducu, o gasesti pe elena.raducu@gmail.com

ynuqa
ynuqa 22 iun 2012, 19:02

ce ma bucur ca am gasit reteta aceasta.....e preferata mea va pup

 

Cori
Cori 28 dec 2011, 22:57

Gata, Lena, am facut si reteta asta asa cum am spus saptamana trecuta. E super reteta, frumoasa,usoara  si foarte, foarte gustos produsul final.  

Poza mea pentru reteta:
gemira46
gemira46 25 dec 2011, 11:18

Fie ca Mos Craciun,sa-ti puna sub bradut saci plini cu sanatate,pace,lumina divina,fericire si mult noroc. Craciun Fericit ! gemira din Satu Mare. Excelent blog..nota 10 !!!!!!!!!!!!!

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 24 dec 2011, 10:47

Multumesc pentru urarile transmise. Reteta merita a fi preparata , dar de acum doar la Anul Nou!

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 24 dec 2011, 00:37

Bravo Lena, arata foarte bine turta dulce cu ciocolata,nota 10 pentru toate retetele tale care ni le impartasesti cu atata drag...iti multumim ca existi.Sarbatori fericite si tie alaturi de cei dragi...CRACIUN FERICIT si un AN NOU cu bine!

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 24 dec 2011, 00:34

Abia astept sa fac si reteta asta pt. ca e foarte usoara si gustoasa, stiu deja de la atelier. O am in plan, urmeaza cat de curand.

Poza mea pentru reteta:
b00b0ana
b00b0ana 23 dec 2011, 23:49

mmm, yummi, poate fac si eu de Craciun!!! sarbatori fericite, si multumim pentru idei!

Nota mea pentru reteta:
nusica
nusica 23 dec 2011, 22:23

Intr-adevar,minunate,multumesc,Lena,astept cu nerabdare si retetele pentru revelion.Iti multumesc pentru sfaturi,retete si rabdarea pe care o ai cu noi,Craciun fericit,sarbatori fericite ,sanatate,multe bucurii alaturi de cei dragi.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile