Prajitura "Krem a la Krem"

O prajitura fina, gustoasa este foarte populara pe forumurile culinare. Recomand sa o incercati, sigur o sa aveti rezultate foarte bune.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme Ole de vanilie
1 buc
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
200 ml
Lapte de vaca
220 ml
Apa
2 linguri
Zahar
2 linguri
Brandy/Lichior
2 linguri
Ciocolata
100 g
Unt
100 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.

2

Separati albusurile de galbenusuri.

3

Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zahar si continuati sa batet bine cu mixerul.

4

Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.

5

Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.

6

Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.

7

Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.

8

Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.

9

Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt.

10

Lasati sa se raceasca.

11

Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.

12

Mixati bine pana se ingroasa bine crema.

13

Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.

14

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

15

Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.

16

Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati. Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (43 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 206

tiki
tiki 13 nov 2016, 20:59

Lena te rog sa-mi spui daca aceasta glazura in final se intareste incat sa pot suprapune bucatile (ptr. transport ma gandesc. Dupa cum arata parca nu). Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 16 nov 2016, 09:32

Scuze Sanda, raspund cam intarziat - dupa 4 zile de vacanta imi revin o saptamana :)

Nu se intareste glazura, ai dreptate, e fina si moale, merg puse numai intr-un strat.

tiki
tiki Elena (lena) 16 nov 2016, 10:59

Multumesc. Banuiam. Nu stii una care se usuca bine,dar sa si sclipeasca.?. Eu am 1 f. frumoasa, "afara".Adica daca o bag in frigider devine mata, isi pierde luciul, cu tot untul sau uleiul pus. Is cam....pretentioasa.

lena
Elena (lena) tiki 16 nov 2016, 11:23

Negresele glaxurate tin bine amandoua, asta ultima era frumoasa.

tiki
tiki Elena (lena) 16 nov 2016, 11:47

Multumesc. Ma uit si voi incerca. Pupici.

IoanaB.
IoanaB. 28 feb 2016, 17:13

Si totusi pun si o poza, daca tot a mai ramas ceva de aseara pana acum.

Mentionez ca in blat am pus un plic de praf de budinca de cioco in loc de Ole.A iesit f buna. Data viitoare sper sa iasa mai inalta si mai frumusica.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IoanaB.
IoanaB. 28 feb 2016, 17:02

Nu e de bine cu prajitura asta...am mancat juma' de tava singura??!!! As pune si poze dar nu e asa de aspectuoasa ca cea de deasupra de exemplu..dah ce sa fac daca bebelusa mea de 7 luni nu mai avea rabdare sa stea in scaunelul ei; am trantit repede glazura si gata.

Melanie
Melanie 14 aug 2015, 23:36

Am pozat ultima bucata pastrata pt cineva....uitasem de asta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronique
veronique 15 nov 2014, 13:37

Intr-adevar rezultat foarte bun,gust racoritor,deosebit.Doamnele mi-au cerut reteta si de  la aceasta minunata delicatesa.Multumesc 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 06 ian 2014, 12:49

Mi s-a parut foarte usoara aceasta prajitura si de-a dreptul delicioasa. Blatul este demential de bun :)) E si aspectuoasa, a iesit perfect. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 19 nov 2012, 17:59

Am facut-o ieri ca am avut niste musafiri. A iesit ft bine si a fost foarte apreciata. Abia am mai apucat cateva bucatele si eu.

Am facut-o intr-o tava de 20X40 si a fost potrivit de inalta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 13 iun 2012, 15:13

buna lena!de cand am descoperit site-ul tau imi face cu okiul aceasta super prajitura!intr-un sfarsit,am reusit si eu sa o fac,dar fara crem ole pt k nu am gasit(am facut k budinci),dar a iesit bine si asa.cand am sa gasesc crem ole am sa o refac!nu mi-a iesit innalta,k nu am facut in tava care treb,dar buna si racoritoare!pupici dulci!poftim rezultatul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 16 apr 2012, 17:07

Am preparat-o din nou. De data asta am reușit blatul negru, dar parca glazura a ieșit un pic mai moale. Oricum, gustul e perfect!

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 18 ian 2012, 18:24

M.am chinuit destul de mult sa o tai, recunosc, plus ca acea glazura mi.a iesit cam moale si nu stiu de ce, pentru ca am respectat pasii :-? 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Pascal (Dianna) 18 ian 2012, 18:27

Dianna, depinde de ciocolata si marca folosita, am avut si eu la fel. Cel mai bine iese cu Primola sau cea de la Ikea.

Arata toate comentariile