Prajitura "Krem a la Krem"

Prajitura "Krem a la Krem"

O prajitura fina si gustoasa, este foarte populara pe forumurile culinare. Recomand sa o incercati, sigur o sa aveti rezultate foarte bune.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
pentru blat
Crema ole de ciocolata(de la dr.oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme ole de vanilie
1 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Lapte de vaca
220 ml
Apa
2 linguri
Zahar
2 linguri
pentru glazura
Brandy/lichior
2 linguri
Ciocolata
100 g
Unt
100 g

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 1
Pas 2

Separati albusurile de galbenusuri.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 2
Pas 3

Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zaharul si continuati sa mixati.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 3
Pas 4

Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 4
Pas 5

Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 5
Pas 6

Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 6
Pas 7

Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 7
Pas 8

Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 8
Pas 9

Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 9
Pas 10

Lasati sa se raceasca.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 10
Pas 11

Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 11
Pas 12

Mixati bine pana se ingroasa bine crema.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 12
Pas 13

Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 13
Pas 14

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolata rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata.

Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 14
Pas 15

Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 15
Pas 16

Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati.

Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.

Pofta Buna!

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (50 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Tabi
Tabi 12 Feb 2009, 00:17

Am descoperit situl acesta de bucate si va felicit - multe lucruri sunt chiar inspirative. La aceasta reteta am o intrebare - la glazura se pune apa? Adaugand apoi ciocolata nu se va intari compozitia? Si inca o problema - eu traiesc in Cehia, produsele dr. Oetker se gasesc si aici, mai putin crema Ole. Se poate  inlocui cu altceva? Sau mai bine sa ma informez la magazin - poate este si nu stiu eu de aceasta crema! Dupa ce voi incerca prajitura, va voi povesti cum a iesit. Mult bine la toti!!!

lena
Elena (lena) Tabi 12 Feb 2009, 13:43

Imi pare bine ca va este util site-ul, ref la intrebari : - totul este k cu apa si ciocolata, urmati instructiunile retetei si va fi bine; - Crema Ole este o budinca instant, poate gasiti ceva asemanator nu neaparat Crema Ole. Succes la gatit, asteptam rezultatele

Tabi
Tabi 12 Feb 2009, 19:51

Multumesc pentru sugestii - desigur, am gasit si crema OLE!!! Probabil ca sambata ma voi avanta la aceasta reteta noua pentru mine, mai ales ca fiul meu isi va sarbatori ziua de nastere. Inca o data, multe multumiir, si nu numai pentru reteta in cauza, si mult, mult bine va doresc din suflet.

Galia
Galia 08 Jun 2009, 11:55

Si eu, si eu am facut prajitura!!!!

Ffff gustoasa si nu e chiar asa de greu de preparat cum cerdeam eu, unica greseala pe care am facut-o este ca nu am pus lichior sau brandy si glazura nu a iesit moale, ci s-a intarit.

In rest

miutacristina
Maria-Cristina Fratila (miutacristina) 23 Aug 2009, 13:13

arata foarte bine si cerd k e si foarte buna.dar mie un pik teama k nu imi iese

lena
Elena (lena) 23 Aug 2009, 13:17

Te asigur ca iti va iesi, stiu pe cineva care este incepator in domeniu si a facut-o foarte buna. Succes!

Tabi
Tabi 23 Aug 2009, 14:56

Tabi: foarte atragatoare reteta, am s-o incerc cu siguranta. Se pare ca va fi o prajitura usoara, fina si foarte gustoasa, O sa pun nota dupa ce voi incerca projitura.

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 01 Sep 2009, 08:18

arata excelent si nu cred ca e greu de pregatit. cred ca o s-o incerc si eu in curand

Nota mea pentru reteta:
Vlad
Vlad 04 Sep 2009, 15:36

Ce bine arata!

O rog pe mama neaparat sa-mi faca!

carmen
carmen 23 Nov 2009, 13:30

Lena, retetele tale imi fac o mare pofta sa gatesc si eu. :)

Nota mea pentru reteta:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 23 Nov 2009, 21:02

am facut si eu, dar tortul, e super bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

david
david 06 Dec 2009, 23:16

am facut-o astazi . este fffff buna!

viorica
viorica 10 Dec 2009, 17:59

prajitura arata super dar nustiu daca o pot face si eu !!!!!!

lena
Elena (lena) 10 Dec 2009, 18:32

Sa stii ca este greu s-o gresesti Urmeaza pasii si instructiunile, si mai mult curaj

ioananic
ioananic 19 Dec 2009, 13:03

Lena, am o intrebare.Am gasit smantana pt gatit 32% grasime de la Dorna.Oare aceasta trebuie folosita?era la gramaj de 200 ml.

lena
Elena (lena) ioananic 19 Dec 2009, 13:16

Iti trebuie sa fie smantana dulce, ce am gasit eu pana acum a fost Dorna UHT, la pachet de 200ml sau 1 l - sau Sanlacta - smantana dulce proaspata. Daca este smantana clasica, fermentatata, nu merge.

lena
Elena (lena) 19 Dec 2009, 13:16

Am uitat - sa fie de 30-32% grasime.

simonanitu
simonanitu 19 Dec 2009, 19:27

Imi lasa gura apa la prajitura asta,dar nu am cum sa o fac..nu am de unde lua Cremele astea Ole.Nu sunt in Romania...cam ce e intr-un plic de asta de Ole?Poate as gasii si aici ceva asemanator.

lena
Elena (lena) simonanitu 19 Dec 2009, 20:33

Crema Ole este o budinca(puding) care se prepara instant, cu lapte sau smantana dulce, adica nu necesita fierbere, doar batut bine cu mixerul

cryspett
cryspett 04 Feb 2010, 19:02

am pregatit-o si eu azi dar crema mi-a iesit f putina, in loc de smantana nu trebuia frisca lichida ca nu mi-a crescut , si nici dulce nu e ca nu scrie ca trebuie bagat zahar in crema. Imi pute-ti  da un raspuns?

lena
Elena (lena) cryspett 04 Feb 2010, 19:09

Cititi atent reteta - scrie clar smantana dulce trebuie, din aia lichida pentru frisca de 32% grasime. Crema nu trebuie sa creasca, doar se face mai densa, iar de zahar - Crema Ole de vanilie are zahar in ea si nu mai trebuie adaugat alt zahar in crema. Cred ca ati gresit ceva la ingrediente, este foarte greu de stricat prajitura asta... cred ca ma facut-o de 10 ori pe putin...

chety
chetza (chety) 05 Feb 2010, 12:26

am scris si eu aseara ceva dar este o problema cumva nu am putut eu sa ma inregistez ca nu vad nimic.scuze sant incepatoare

lena
Elena (lena) 05 Feb 2010, 12:28

Nu am vazut ce ai scris ieri, dar uite ca azi ai reusit, daca ai vreo intrebare incerc sa raspund cat pot mai bine.

cryspett
cryspett 05 Feb 2010, 21:09

e ok , am primit comtentariul tau , ms mult !   e super reteta de la prajitura!!!!

mihaela1234
mihaela1234 21 Mar 2010, 10:40

felicitari este una dintre cele mai bune prajituri

roxanamure
Roxana (roxanamure) 31 Mar 2010, 15:01

Arata fantastic,cu siguranta este viitoarea mea victima.Felicitari

Nota mea pentru reteta:
Pisu
Pisu 12 Apr 2010, 15:31

Prajitura asta pare delicioasa, dar eu am o problema. Nu ma descurc cu temperaturile cuptorului. Adica nu estimez bine si prin urmare ma descurc numai cu retetele la care se da temperatura. La tort am citit de ex. "temperaturamaxima". Asta difera de la cuptor la cuptor, asa ca intrebarea mea este: la un cuptor electric, la cate grade tb tinuta?

Multumesc anticipat pt raspuns.

roxanamure
Roxana (roxanamure) 12 Apr 2010, 15:37

Eu am cuptor electric si l-am pus la 180 de grade , tin sa precizez ca am facut de 2 ori prajitura si mi-a iesit blatul foarte bine.

Pisu
Pisu 12 Apr 2010, 15:53

Multumesc mult Roxana! Atunci o sa il incerc si eu :)

dolcissima
dolcissima 22 Apr 2010, 11:58

Prajitura aceasta este super la felul cum arata,trebuie sa fie si foarte buna!!!Am sa o fac si eu

muresanim
muresanim 11 May 2010, 19:58

Am cautat pe net. retete de prajituri si vazand-o pe aceasta m-am hotarat sa incerc si eu sa o fac, mai ales ca reteta e foste bune prezentata, atat in ceea ce priveste textul cat mai ales pozele. Asa ca am cumparat ingredientele si am facut o prajitura ffff buna. Pt ca am citit si comentariile si am vazut ca sunt cateva doamne care nu locuiesc in Romania si nu au gasit Crema Ole m-am hotarat sa va scriu si eu. Locuiesc in Berlin si am avut aceeasi problema ca si dumneavoastra, nici eu nu am gasit crema respectiva...si am inlocuit-o cu Paradies Creme, tot de la Dr Oetker....si a iesit ffffffffffffff bn

anysoara
anysoara 05 Jun 2010, 14:01

fft bun

Nota mea pentru reteta:
anysoara
anysoara 08 Jun 2010, 15:18

Andreea Gaby
Andreea Gaby 05 Jul 2010, 11:15

FELICITARI !!! Este foarte buna.Am facut si eu ...este f simplu de facut si fina.Merita sa incercati si voi!

o intrebare am :este normal sa mi se lase blatul imediat dupa ce am adugat praful de crema ole de ciocolata?

Nota mea pentru reteta:
alinusch85
alinusch85 05 Jul 2010, 12:08

Buna Lena, am facut si eu prajitura,este fffffoarte buna,dar o intrebare am si eu .........se poate ca tava ta este mai mica,ca la mine a iesit putzin c-am subtzire prajitura....ca in poza arata destul de groasa..?????aaaa si crema a iesit putzin c-am moale.....eu am folosit paradiescreme tot de la dr.öetker ca in Germania nu este crema Ole!!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) alinusch85 05 Jul 2010, 14:14

Da, este normal sa se mai lase blatul dupa ce adaugati crema Ole, dar as recomanda totusi sa nu amesteati prea mult, doar cat sa se uniformizeze aluatul.

Intr-adevar am folosti o tava mai mica si blatul arata mai gros, dar am facut si in tava de cuptor clasica mare, aceeasi cantitate si a fost un pic mai subtire - la gust acelasi. De crema - prajitura este f.moale si fina, nu este foarte tare chiar si crema Ole care se gaseste aici. Pe cealalta nu o stiu, aici nu se gaseste.

dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 10 Aug 2010, 14:22

Buna Lena, tocmai am bagat blatul la cuptor.....am emotii.Niciodata nu am mai facut asa o prajitura...stiu ca e buna ca am mai mancat acasa la o prietena.Sper sa-mi iasa si mie. Te pup si iti multumesc din suflet pt toate retetele pe care mi le trimiti.

Nota mea pentru reteta:
dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 10 Aug 2010, 15:23

lea, se intampla ceva daca la glazura nu pun brandy sau lichior? nu am:((

lena
Elena (lena) Diana Timbus (dianatimbus) 10 Aug 2010, 15:35

Nu pune, nu va fi nici o problema

Lavi
Lavi 01 Sep 2010, 12:12

aceasta prajitura este excelenta.........sotul meu este innebunit dupa ea

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 01 Sep 2010, 14:37

O prăjitură delicioasă şi nu foarte dificil de pregătit. Am pregătit-o de ziua mea. In sfarsit am învăţat să pregătesc glazura care nu se întăreşte. :)  Multumesc .

Nota mea pentru reteta:
liana10
liana10 01 Sep 2010, 20:47

O prajitura cremoasa rau de tot

Nota mea pentru reteta:
natyluminita
natyluminita 01 Sep 2010, 21:11

este o prajitura foarte buna te indragostesi de ea de la prima bucatica

Nota mea pentru reteta:
dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 01 Sep 2010, 22:21

Prajitura mea a iesit perfect si fara lichior sau brandy la glazura. Multumesc pentru sfaturi! E o prajitura rapida, destul de ieftina si foarte gustoasa.A mea s-a terminat de mancat intr-o ora. Am avut emotii...recunosc, dar a iesit bine .

anutza
Ana (anutza) 02 Sep 2010, 12:52

mmmm...... am vrut sa o fac si eu...dar m-a oprit lichiorul acela dar am s-o fac fara cum zicea si dianatimbus...sper sa iasa buna...

Lavi
Lavi 02 Sep 2010, 15:10

in loc de lichior am folosit esenta de rom - iese foarte bun si asa

llumi4862
llumi4862 02 Sep 2010, 21:28

Intr-adevar este foarte gustoasa,fina.Cel putin musafirii mei care au servit-o au apreciat-o foarte mult.Nici nu e prea complicata de facut. Incercati si imi veti da dreptate.Spor la treaba si apoi POFTA BUNA!

Nota mea pentru reteta:
CARMENICA
CARMENICA 03 Sep 2010, 01:36

Tot ezit s-o fac si eu,prajitura asta,nu stiu de ce...as vrea s-o fac cu crema de budinca de la dr.Oetker! Oare merge sau o stric?

lena
Elena (lena) CARMENICA 03 Sep 2010, 15:08

Din pacate merge doar Crema Ole, adica budinca instant de la Dr.Oetker.

Lavi
Lavi 03 Sep 2010, 15:59

carmenica, poti incerca cu ce crema vrei tu, o adaptezi dupa gusturile voastre, numai ca nu se va mai numi Krem a la Krem........sa ne spui cum a iesit!

lumy2009
lumy2009 03 Sep 2010, 18:17

Oau, arata fabulos, dar nu cred ca o sa-mi iasa.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 03 Sep 2010, 18:53

Da, intr-adevar, arata fabulos! Lumy, nu poti sa spui asta, trebuie s-o incerci, altfel nu ai de unde sa stii daca iti va iesi sau nu, desi, daca respecti cu strictete pasii nu prea vad de ce nu ti-ar iesi... Spor la treaba daca te hotarasti s-o incerci! Carmenica, si tie!

Nota mea pentru reteta:
adora1
adora1 03 Sep 2010, 19:36

Buna,prajitura asta e foarte,foarte buna.Eu in crema sa o mai imbunatatesc am pus coaja rasa de la o portocala,are un gust minunat si sa imi iasa crema mai multa am dublat cantitatile la crema si sa nu risc sa mi se lase crema(ca am patit-o o data),am mai bagat si un pliculet de intaritor de frisca.Iar in glazura nu am pus niciodata lichior si a iesit foarte buna.Am facut-o de 5 ori si am avut succes cu ea.Merita sa o incercati.Pofta buna!!!

Una
Alexandra (Una) 03 Sep 2010, 23:18

Vreau sa fac si eu aceasta prajitura... nu am gasit smantana dulce am luat smantana pentru frisca....de la dorna, 35% grasime.....o pot folosi? si inloc de creme ole de vanilie am luat de capsuni... nu mai era de vanilie

lena
Elena (lena) Alexandra (Una) 03 Sep 2010, 23:29

Da, ai luat totul corect - smantana dulce de la Dorna este exact cea din reteta. LA fel si crema Ole, este oke si de capsuni. Spor la treaba

iza
iza 04 Sep 2010, 20:41

ii foarte buna si nu e gretoasa si arata si bine chear si la cumnata mea ii place ii buna rau de tot bravo saitului vosrtu ca aveti niste retete de nota 100

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 18:08

Se poate face si cu crema de vanilie, facuta clasic(lapte, oua, zahar si 2-3 linguri faina) .Este mai gustoasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 05 Sep 2010, 22:19

In glazura se poate pune si o lingurita de ness sau de capucino;ii da un gust bun.

iongi
iongi 06 Sep 2010, 14:27

Buna ziua, fetelor!

Bine v-am gasit! M-am inscris de cateva zile si deja am facut 2 prajituri. E vorba despre negresa cu banane si prajitura cu ciocolata. Fiul meu este degustatorul sef si e tare fericit ca v-am descoperit. Totul este apetisant aici la voi..

Acum ne-am uitat amandoi pe site si am primit comanda de ,,krem a la krem". Arata taare bine!

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 07 Sep 2010, 10:51

E intr-adevar o prajitura deosebita, care se face cu minim de efort, dar INTOTDEAUNA lasa o impresie puternica asupra musafirilor. :))

Odata am facut-o si cu 2 creme: am pus peste blat mai intii crema de vanilie, apoi dupa ce s-a intarit nitel la rece, am pus si o portie de crema facuta cu creme ole de ciocolata. Apoi glazura, ca de obicei. A iesit foarte aspectuoasa, iar de gust nu mai e nevoie sa spun. ;)

Una
Alexandra (Una) 07 Sep 2010, 21:37

Am facut-o si eu!!! A iesit fff buna! Am folosit creme ole de capsuni. Exceptionala, ce mai! Toti au fost incantati. Glazura nu prea a vrut sa stea...dar nu conteaza, a fost super bun! O s-o repet cu siguranta!

bocsa
gabriela (bocsa) 07 Sep 2010, 21:59

Eu stiam ca glazura se pune calda, peste luatul rece;altfel nu se lipeste si cade.

bocsa
gabriela (bocsa) 07 Sep 2010, 22:01

Daca in loc de crema ole de ciocolata punem cacao, iese buna?Copilul meu are interzis la budincile din comert si trebuie sa gatesc totul cat mai natural.

MariaP
MariaP 08 Sep 2010, 00:19

Bocsa, cred ca  poti experimenta tot felul de combinatii in functie de gusturile si nevoile  voastre, insa un lucru e clar, prajitura, pe masura ce inlocuiesti unele ingrediente cu altele, nu mai este "Krem a la Krem"... Bine, daca rezultatul se ridica la nivelul asteptarilor, e ok.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 09 Sep 2010, 18:27

nu mi-a iesit asa de inalta prajitura ... poate in cauza ca am folosit o tava mai lata decat trebuia ?

de ce dim e tava care ai folosit-o?

la gust e buna, dar sunt dezamagita de inaltimea ei ....

si in loc de lichior am,  folosit esenta de vanilie

MariaP
MariaP 09 Sep 2010, 18:49

Crista, daca gustul e bun, data viitoare s-o faci intr-o tava mai mica si o sa fii multumita si de aspectul/inaltimea ei.

Lena n-a specificat dimensiunile tavii, insa, intr-un comentariu, ceva mai sus, a precizat ca a folosit o tava mai mica. Iti sugerez sa citesti si comentariile, nu doar reteta. Uneori descoperi aspecte deloc de neglijat sau raspunsuri la anumite nelamuriri.

lena
Elena (lena) 10 Sep 2010, 09:39

Multumesc Maria pentru comentariu, ai exprimat foarte corect tot ce gandeam si eu. Ai 2 puncte de rating de la mine

Crista, doar esti user activ a site-ului, demult nu mai trebuie sa =ti spun ce si cum, mai ales la retetele cu vechime. Multumesc pentru activitate.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 11 Sep 2010, 12:37

multumesc ...puteam doar si ei sa gandesc asa dar .... din cauza neatentiei sau a grabei ...nu am ami citit si comentariile ....deobicei le citesc .... acum m-am garbit prea mult sa fac praji.....

MariaP
MariaP 11 Sep 2010, 20:45

Lena, multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur ca am fost amandoua pe aceeasi lungime de unda.

Madalina33
Alexandra Dumitrescu (Madalina33) 26 Sep 2010, 02:05

Buna Lena,eu sunt in Londra si vreau tare mult sa fac aceasta prajitura dar nu gasesc toate ingredientele.Am cautat si nu gasesc Crema Ole si nici smantana dulce dar am gasit crema ptr prajituri dr otker care se prepara la rece este buna sau stric tot cu ea te rog spunemi..:*:Te pup:*

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 26 Sep 2010, 21:56

Da, Crema Ole este o budinca care se prepara la rece. Citeste instructiunile de pe pachet si vezi daca este budinca.

Lavi
Lavi 27 Sep 2010, 08:35

Madalina33, merge si cu budinca de vanilie si in loc de smantana dulce, poti folosi frisca

radulescusofia
radulescusofia 18 Oct 2010, 14:16

O reteta nemaipomenita !  Nota 10 (zece).

ani
ani 18 Oct 2010, 17:48

imi cer scuze de intrebare, dar la blat nu trebuie si faina?

lena
Elena (lena) ani 18 Oct 2010, 17:49

Blatul este fara faina, crema Ole contine amidon si el inlocuieste faina din blat.

ani
ani 19 Oct 2010, 16:58

multumesc frumos

J.D.
J.D. 03 Nov 2010, 12:42

Am facut si eu prajitura si e f buna. Sa o faceti cu incredere. N-aveti cum sa esuati. Lena a explicat pas cu pas procesul, iar daca sunt urmarite indicatiile, prajitura iese exact ca in poze, fiind si delicioasa. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 03 Nov 2010, 20:52

Am sa o fac si eu acum de Sf.Mihail si Gabriel.Sper sa iasa bine ,ca am neamul mare si voi avea multi musafiri.

minacov
minacov 10 Nov 2010, 16:07

buna! arata super! spune-mi, te rog, daca as putea inlocui crema instant cu cea facuta acasa( nu prea sufar instanturile)

Lavi
Lavi 11 Nov 2010, 11:24

merge si cu crema facuta in casa, nu e mare diferenta!

bocsa
gabriela (bocsa) 12 Nov 2010, 22:42

E mai sanatoasa cu crema facuta in casa fara conservanti.

mioara
mioara 14 Nov 2010, 20:53

prajitura asta e preferata mea o fac de cateori am ocazia si nu ma mai satur de ea

laurita
laurita 19 Dec 2010, 22:57

arata ft bine,se poate folosi insa frisca lichida in loc de smantana aceea dulce?

raisa
Raisa Miruna (raisa) 19 Dec 2010, 23:45

multumesc frumos!

lena
Elena (lena) 20 Dec 2010, 08:44

Pai frisca lichida si este acea smantana dulce - celelalte ce se mai gasesc sunt niste amestecuri chimice care nu prea inspira incredere. Nu stiu daca ti-as recomanda, mai bine faci doar cu lapte.

raisa
Raisa Miruna (raisa) 24 Dec 2010, 22:26

Lena, iti multumesc pentru mail si urarile din felicitare, este cel mai frumos pe care l-am primit! Esti geniala, ador retetele tale si le spun tuturor incepatorilor ca mine si nu numai sa incerce ideile tale! Sarbatori linistite si cat mai frumoase!

P.S: am facut azi prajitura asta, noua mea favorita. Exceptionala!! Mici probleme la aluat dar revin cu intrebari altadata...Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
camy sweet
camy sweet 14 Jan 2011, 17:43

Intr-adevar este foarte delicioasa aceasta prajitura.Este un site foarte util pentru cei care nu stiu ce sa mai gateasca.FELICITARI PT BLOG!!! Am o intrebare:Dupa cat timp ai aparut in lista pe google dupa ce ti-ai deschis blogul?Mersi pt un raspuns.

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 16 Jan 2011, 18:57

am facuto de foarte multe ori mia iesit super e una din prajiturile mele preferate.

Nota mea pentru reteta:
denisuca
denisuca 01 Feb 2011, 00:52

super buna, puteti pune in loc de glazura de ciocolata , visine la aspirina si nuci taiate bucati ! e nemaipomenita ! denisuca

cristinatala
cristinatala 02 Feb 2011, 21:05

am facut astazi prajitura / a iesit delicioasa / ffffffff buna

paulista
paulista 04 Feb 2011, 11:06

foarte rafinata si delicioasa , am facut prajutura  

Nota mea pentru reteta:
ionelatl
B ionela (ionelatl) 12 Feb 2011, 10:13

arata foarte bine,abia astept sa o incerc

ionelatl
B ionela (ionelatl) 13 Feb 2011, 11:22

Fetelor ,nu stiu ,cred ca am folosit o  tava  normala de la cuptor si mi a iesit blatul subtire,dar in rest a fost foarte delicioasaMultumesc ,pentru reteta!

Monica Gheorghe
Monica Gheorghe 19 Feb 2011, 17:06

am facut-o si eu astazi...m-ia iesit foarte buna si delicioasa...dar nu mi-a iesit blatu asa bufos...si nici crema de vanilie....eu am pus la crem de valilie smantana de gatit..si cred ca din cauza asta nu a iesit bine crema de vailie.... 

raisa
Raisa Miruna (raisa) 24 Feb 2011, 22:23

Salut!

Vreau sa fac inca o data aceasta prajitura, am revenit cu o intrebare, poate stie cineva sa imi raspunda va rog frumos: cand am lasat blatul la copt a inceput la un moment dat sa se umfle rau de tot, a facut o bula uriasa cat jumatate de tava si s-a deformat foarte tare, il vedeam prin geamul de la cuptor. Cand l-am scos in sfarsit, era la fel, avea mai multe umflaturi si cand s-a racit in sfarsit si s-a dezumflat dupa mult timp arata...ca un caine din acela cu multe multe cute, Shar Pei     Ce sa zic...am intins cremele deasupra cum am putut....Voi ati patit asa?

vio2011
vio2011 01 Mar 2011, 16:54

fetelor, ....prea bun ca sa  fie adevarat!....acum am facut-o si este atat de ....fina si deosebita...! si se face extrem de usor....tava mea are 24x37 si iesit potrivita la inaltime....este PERFECTA PENTRU FAMILIA MEA! felicitari Lena!de unde ai reteta?

vio2011
vio2011 01 Mar 2011, 21:01

PT RAISA: BUNA, am citit ce ai patit cu blatul , sincer astazi am facut-o pt prima data, cuptorul l-am preincalzit cu 5-10 min inainte, am copt la foc moderat 40 min....pe ultimul nivel al cuptorului si am mai pus o tava dedesubt pt ca cuptorul meu mai arde....si a iesit ca si in poza!mai incearca , cine stie....

raisa
Raisa Miruna (raisa) 03 Mar 2011, 23:21

Poate am incins prea tare cuptorul meu, cine stie....oricum este o prajitura minunata, cu sau fara "riduri"

inuzza
inuzza 21 Mar 2011, 18:04

No comment!!!!!!! n-am cuvinte sa descriu cit e de delicioasa prajitura! Merci frumos, Lena , esti un geniu!!!!!!!!!! Nu stiu de unde ai aceste recete dar pina acum cite am incercat , am avut numai laude!!!! 

P.S.:am incercat sa fac prajitura si in 2 straturi , doar din motiv ca sotului nu-i place sa simta multa crema pe palatul gurii, astfel am distribuit crema pe 2 straturi.

Nota mea pentru reteta:
vasile petrovai
vasile petrovai 14 Apr 2011, 20:22

delicios!!!

GINA-ELENA
GINA-ELENA SOLOMON (GINA-ELENA) 26 Apr 2011, 22:30

HRISTOS A INVIAT!Am descoperit site-ul tau de curand,felicitari.De Pasti am preparat prajitura Krem a la Krem.A fost un deliciu...Multumim.

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 25 Sep 2011, 12:01

Reteta foarte buna si foarte delicioasa. Recunosc ca am ramas suprinsa ca blatul prajiturii nu avea faina, dar a iesit genial, exact ca in imagine. Singurul lucru care nu prea mi.a iesit, a fost glazura [a fost mai moale decat se vede in imagine], oricum per ansamblu, multumim ca ne impartasesti secretele tale culinare :*.

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 Dec 2011, 19:01

Eu mi-am complicat viața singură.. După ce am scos „blatul” din tavă, nu am știut cum să procedez să iau hârtia, așa că l-am răsturnat pe o hârtie. Și de acolo nu doar că nu am mai reușit să-l întorc, dar s-a lipit de numa!

Poza mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 19 Dec 2011, 18:31

Buna ! Am si eu o nelamurire , ce fel de smantana ai folosit ? cea ptr gatit sau cea ptr frisca ??? msss

lena
Elena (lena) aacteea 19 Dec 2011, 18:33

Cea pentru frisca

ericaloredana
ericaloredana 29 Dec 2011, 14:53

Este o prajitura delicioasa . Am facut-o de mai multe ori si de fiecare data musafirii mi-au cerut reteta. Este foarte usor de facut . Multumim pentru reteta.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 18 Jan 2012, 18:24

M.am chinuit destul de mult sa o tai, recunosc, plus ca acea glazura mi.a iesit cam moale si nu stiu de ce, pentru ca am respectat pasii :-? 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Pascal (Dianna) 18 Jan 2012, 18:27

Dianna, depinde de ciocolata si marca folosita, am avut si eu la fel. Cel mai bine iese cu Primola sau cea de la Ikea.

aacteea
aacteea 18 Jan 2012, 20:53

Merge si cu Laura amaruie, a iesit perfect prajitura asta, un deliciu

mamafericita
mamafericita 11 Feb 2012, 22:37

acum am bagat la cuptor minunea asta asa de usoara si ieftina !!!

 sa vedem ce o iesi !!! abia astept !!dar trebuie sa va spun ca am mai adaugat cate ceva:un strop de scortisoara si pe fundul "dormei" in care am pus prajitura ,peste faina cu care am tapetat(nu imi place sa pun hartie ...) ampus un strat de zahar tos ! sunt curioasa cum va fi !!!

poate ar fi fost mai bine sa caramelizez inainte acel strat de zahar,dar sper sa fie destul de ok si asa..

Nota mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 17 Feb 2012, 20:16

una dintre prajiturile preferate deoarece este dementiala, destul de usor de realizat si din pacate nu am apucat sa fac si poze la ea deoarece s-a papat destul de rpd

Nina-Andreea
Nina-Andreea 16 Apr 2012, 17:07

Am preparat-o din nou. De data asta am reușit blatul negru, dar parca glazura a ieșit un pic mai moale. Oricum, gustul e perfect!

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 30 Apr 2012, 21:11

the best

Poza mea pentru reteta:
dianagabriela
Diana (dianagabriela) 05 May 2012, 14:24

saru'mana dna Lena,am si eu o intrebare: Daca am luat smantana normala de 30 % are ceva,la noi nu se gaseste smantana lichida,am cautat in tot oraselul si nimic...abia am gasit o smantana cu 30%  Va rog,daca ati putea sa-mi raspundeti azi ca sa incerc sa o fac.Va multumesc anticipat!

lena
Elena (lena) 05 May 2012, 19:41

Diana, nu merge cu smantana simpla - mai bine pune lapte mai gras, trebuie a fie dulce(smantana simpla este deja fermentata, adica acra)

dianagabriela
Diana (dianagabriela) 05 May 2012, 23:09

am facut-o...a iesit bine,cam putina crema dar in rest,ok...multumesc pentru raspuns dna Lena

Nota mea pentru reteta:
MarinaR
Marina Roman (MarinaR) 20 May 2012, 17:32

Super!!!

Am gasit prajitura si am zis sa fac si eu, cu ce am prin casa. Am inlocuit crema Ole cu budinca de vanilie (2 plicuri x 800 ml lapte) am lasat-o sa se raceasca si apoi am pus smantana. La fel si la blat, am pus 1 praf de budinca. Mi-a iesit exact ca in pozele tale! Si pentru cine e incepator sau nu are timp sa faca glazura, exista glazura de la Dr. Oetker pe care doar o incalzesti 1 min la microunde.

Multumesc! Rapid si delicios :)

Nota mea pentru reteta:
dydy89
Diana (dydy89) 06 Jun 2012, 21:25

smintina dulce poate fi inlocuita cu ceva.?
sau facuta in conditii de casa.?

p.s. Moldova, Chisinau...nu am observat prin magazine asemenea produs..(sau poate la noi poarta o alta denumire.)

mersi anticipat.))

lena
Elena (lena) Diana (dydy89) 06 Jun 2012, 22:42

Dydy, la voi se numeste "Slivki" de 30% - am cumparat de la Metro si aveau destul de multe optiuni, la raionul de lapte/smantana.

dydy89
Diana (dydy89) 07 Jun 2012, 15:33

va multumesc mult..sunteti bine informata si cu produsele noastre..ma bucura....

sara33
sara33 13 Jun 2012, 15:13

buna lena!de cand am descoperit site-ul tau imi face cu okiul aceasta super prajitura!intr-un sfarsit,am reusit si eu sa o fac,dar fara crem ole pt k nu am gasit(am facut k budinci),dar a iesit bine si asa.cand am sa gasesc crem ole am sa o refac!nu mi-a iesit innalta,k nu am facut in tava care treb,dar buna si racoritoare!pupici dulci!poftim rezultatul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irina D.
irina D. 24 Jun 2012, 16:35

Super buna prajitura...nici nu am mai apucat sa ii fac poze.....Multumim pentru reteta....

sandy bobo
sandy bobo 21 Sep 2012, 21:10

Buna seara, buna seara :* in momentul acesta am blatul prajiturii de mai sus in cuptorsi abia astept sa vad, mai degraba sa gust rezultatul final Am descoperit acest site relativ recent si desi am doar 18 ( spun asta ca sa intelegeti ca experienta culinara lipseste :)) ) acele cateva retete pe care le-am incercat au fost un succeesss

rrjackie
rrjackie 07 Oct 2012, 23:59

Suna super bine. O voi incerca zilele acestea. Exista posibilitatea sa imi salvez in cont retetele pe care vreau sa le gasesc usr cind am nevoie de ele?

Mulumesc

andreeayalex
andreeayalex 09 Nov 2012, 20:47

as dori sa sa imi spui si mie doua lucruri kre nus sigur.1-pot sa fac in tava de la cuptor prajitura????si 2-eu nu gasesc smantana asta kre e la prajitura poti sa imi spui ce smantana asemanatoare pot gasi.sau este lichida sau smantana.miar place tare mult sa o fac k este foarte usoara...multumesc .

lena
Elena (lena) andreeayalex 09 Nov 2012, 20:56

Poti s-o faci in tava de cuptor, poate nu va fi f.inalta, dar este bine.

Daca nu gasesti smantana lichida(Milli, Dorna, etc) pune lapte dulce mai gras.

Corina79
Corina79 19 Nov 2012, 17:59

Am facut-o ieri ca am avut niste musafiri. A iesit ft bine si a fost foarte apreciata. Abia am mai apucat cateva bucatele si eu.

Am facut-o intr-o tava de 20X40 si a fost potrivit de inalta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Osan
Cristina Cristina (Cristina Osan) 21 Dec 2012, 16:05

vreau sate intreb e ceva problema daca pun crema de tort in loc de crema ole pt k nu gasesc,

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 21 Dec 2012, 16:08

Nu cred ca merge crema de tort, dar la o disperare poti incerca.:)

Anne Marye
Anne Marye 18 Jul 2013, 14:13

Buna :) in primul rand vreau sa te felicit pentru acest site, si pentru prezentarea frumoasa si detaliata a retetelor, prima mea reteta sa fost prajitura cu mere de pe acest site, nu prea ma descurc eu in bucatarie, dar a iesit delicioasa de fiecare data :) tocmai am terminat prajitura Krem a la Krem,dupa indelungi cautari la fiecare magazin si supermarket din zona, nu am gasit crema Ole de vanilie :( am folosit crema de vanilie pentru prajituri de la Dr. Oetker, sper sa iasa ceva, iar cu prima ocazie cand o sa gasesc crema Ole de vanilie imi voi face un stoc, se pare ca in zona mea nu s`a auzit decat de ciocolata:)) prajiturica mea e in frigider, voi reveni cu "reactia" :)

Nota mea pentru reteta:
Anne Marye
Anne Marye 20 Jul 2013, 15:22

Ieri dimineata s`a terminat prajitura, sincer, nu ma asteptam sa iasa atat de buna si de aromata avand in vedere ca am folosit crema pentru tort, in rest, totul a fost conform retetei, in glazura am pus esenta de rom, e tot ce aveam in casa cu care puteam sa`i dau alta aroma, si a iesit minunat, doar ca a fost cam subtire, poti sa`mi dai o idee despre ce am putut gresi in glazura? ma gandesc, daca as fi folosit crema Ole, ar fi stat mai bine pe ea? Mersi :)

lena
Elena (lena) Anne Marye 20 Jul 2013, 20:35

Cred ca ar trebui sa lasi glazura sa se racoreasca, de obicei curge si este subtire cand o torni fierbinte pe prajitura.

tanicelu
tanicelu 14 Aug 2013, 16:03

gustoasa si fina prajitura dar am pus Ole de capsuni la crema si ii da un gust cam amarui (este parerea mea si nu o impun nimanui). voi mai incerca si cu vanilie. sper sa-mi placa mai mult.

tanicelu
tanicelu 14 Aug 2013, 16:11

am uitat sa specific: in loc de smintina pe care o aveti voi in RO am folosit smintina de casa (cumparata de la gospodine) care este foarte grasa. in glazura nu am pus brandy nici lichior, oricum s-a primit perfecta. succes tuturor la gatit. stii Lena de cind am descoperit site-ul tau nu prea cumpar produse de patiserie din comert, mi s-a cam urit de ele. am copil mic si mi-e mai drag sa fac in casa p.u el sa stiu ce pun in mincare! multumesc p.u site si retete delicioase!!! cu mult drag de peste Prut

Bellamy
Bellamy 02 Oct 2013, 11:01

Buna :) Ce tava ,din cele 3 de tort (fac un tort rotund cu aceasta reteta)-sa aleg:? 24cm,26cm, 28cm diametru

lena
Elena (lena) 02 Oct 2013, 11:06

Merge cea de 28cm.

Bellamy
Bellamy 02 Oct 2013, 11:16

Multumesc:)

hornkix
hornkix 13 Oct 2013, 14:04

Tocmai am terminat o si am pus o in frigider...nu am gasit crem ole de vanilie si am pus crema de vanilie de la dr otker care e f buna , blatu mi a iesit subtire pt ca tava e maricica Lena r treb sa specifici dimensiunile si cantitatile prajiturii tale din imaine... aspect mi a iesit mediocru s a ars putin blatu care si asa e subtire  glazura e varza...etc...la gust e buna, trebuie sa specific ca sunt barbat... :))

ainili
ainili 03 Dec 2013, 12:02

Buna ziua. Nu va suparati, pot folosi lapte de vaca de tara? merci

lena
Elena (lena) 03 Dec 2013, 12:54

Da, sigur.

viki40
viki40 03 Dec 2013, 23:47

eu ,aici,{ Grecia} nu gasesc smintina likida, sau nu stiu eu,oricum,pot pune frisca?

multumesc anticipat ptr raspuns

lena
Elena (lena) 04 Dec 2013, 08:28

Poti sa inlocuiesti cu lapte sau smantana lichida pentru frisca.

Corynne
Corina (Corynne) 07 Dec 2013, 04:40

De doua ori am facut prajitura si a iesit super gustoasa, dar am o problema cu blatul, la mijloc imi ramane necopt. Nu stiu ce gresesc. Daca aveti sugestii le accept cu drag. Multmumesc

lena
Elena (lena) 07 Dec 2013, 20:36

Corynne, asa-i structura blatului, nu este chiar pufos, pare crud dar nu este.

ioanab81
ioanab81 09 Dec 2013, 22:08

Draga Lena, 

Am făcut aceasta prajitura, dar ca sa testez 2 in 1, am făcut si crema ganache de ciocolata si mi-a ieșit o super prajitura ciocolatoasa. Multumesc tare mult!!! Sunt super entuziasmata!!!! A fost prima prajitura pe care am făcut-o!!!

lena
Elena (lena) 09 Dec 2013, 22:12

Ma bucur mult! Asta merita sa le faci o poza

ioanab81
ioanab81 13 Dec 2013, 15:43

Ei draga Lena, intr-adevar s-ar fi pretat o poza dar am postat dupa ce de mult a fost mancata! Daca mai repet de Craciun experienta, promit ca fac si poza! A fost foarte buna si aratat foarte bine. Pupici

Auras70
Auras70 19 Dec 2013, 21:25

Buna seara, si pana la urma Lena ce dimensiune are tava ta,si cati centimetri in inaltime are prajitura in tava respectiva?

lena
Elena (lena) 19 Dec 2013, 22:02

Anume aceasta tava nu o mai am de 3 ani si nu tin minte exact dimensiunile, dar ca sa ai idee - daca pun cantitate dubla de ingrediente intr-o tava de aragaz cu 4 ochiuri imi iese aceeasi inaltime - 2-2.5cm.

daliana
daliana 19 Dec 2013, 23:21

buna, as dori sa te intreb ce dimensiuni are tava, si cu ce pot inlocui lichiorul sau brandy,ms 

lena
Elena (lena) 19 Dec 2013, 23:34

Am scris mai sus Daliana.

Auras70
Auras70 23 Dec 2013, 07:50

Multumesc de raspuns.Sarbatori fericite ,un an nou cu sanatate si fericire iti doresc.

daliana
daliana 27 Dec 2013, 08:53

Am facut prajitura, si a iesit foarte gustoasa, nu foarte inalta, dar delicioasa,ms pentru reteta :)

ancka23
ancka23 28 Dec 2013, 21:19

buna!! in loc de crema Ole pot pune budinca?? are ceva daca smantana are doar 24% grasime?? este smantana lichida sau este groasa?? :*

lena
Elena (lena) 28 Dec 2013, 23:26

Smantana este oke si cu asa grasime(este lichida-dulce, nu acra, fermentata si groasa), de budinca a scris cineva mai sus in comentarii ca a facut si o iesit.

Cristina Maria
Cristina Maria 06 Jan 2014, 12:49

Mi s-a parut foarte usoara aceasta prajitura si de-a dreptul delicioasa. Blatul este demential de bun :)) E si aspectuoasa, a iesit perfect. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 06 Jan 2014, 12:59

Arata super prajitura Cristina! Multumesc mult de comentarii si poze

maria 2014
ilie mariana (maria 2014) 12 Feb 2014, 23:21

Buna Lena,daca ma poti ajuta un pic....am facut si eu aceasta prajitura care arata delicios...insa mie nu mi a iesit....nu mi a crescut blatul...a ramas de un deget grosime...de ce?

mihaelamaracine
mihaelamaracine 20 Feb 2014, 14:26

e o super prajitura....usor de de facut si excelenta la gust.......

mi-a iesit mai subtire...cred ca din cauza ca am facut blatul intr-o tava dreptunghiulara...de cuptor....cred ca  trebuia una mai mica

oricum....s-a devorat aproape instantaneu...n-am apucat sa-i fac poza

Madi
Madi 18 Apr 2014, 19:43

Ajutor :) acum tre sa fac crema si am observat ca pe smantana mea scrie 420 g, iar eu am nevoie de 200 ml, oare ce sa fac, te rog Lena cat mai repede un  raspuns daca se poate , te rog ,mersi :)

Auras70
Auras70 19 Apr 2014, 20:20

Cum adica  420g ? La crema pui 200ml .Faci cum este reteta si este PERFECT.

lena
Elena (lena) 19 Apr 2014, 21:00

Pui jumate si va fi bine, sau masori intr-un pahar de 200ml.

Madi
Madi 19 Apr 2014, 22:50

Am inteles ca trebuie 200 ml, dar pe ambalajul meu scria 420 g, asa am gasit, de la Bonas si nu stiam cati ml sunt :) , dar am pus toata cantitatea si a iesit super buna, poate mai densa decat ar fi trebuit, dar super buna, mersi Lena pentru raspuns, dar l am vazut cam tarziu, va doresc tuturor sa veti sarbatori pline de lumina, Paste fericit!

gabi c
gabi c 22 May 2014, 18:23

buna lena 

am si eu o intrebare...pot folosi smantana de tara? multumesc frumos :-*

lena
Elena (lena) 22 May 2014, 18:40

Smantana dulce de tzara, nefermentata puteti folosi.

gabi c
gabi c 22 May 2014, 18:42

sau lapte de tara ? multumesc anticipat 

lena
Elena (lena) 22 May 2014, 18:46

Pai tot lapte este, de ce sa nu-l folositi?

gabi c
gabi c 22 May 2014, 18:52

bine multumesc mult 

veronique
veronique 15 Nov 2014, 13:37

Intr-adevar rezultat foarte bun,gust racoritor,deosebit.Doamnele mi-au cerut reteta si de  la aceasta minunata delicatesa.Multumesc 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
geo.mih
geo.mih 22 Dec 2014, 19:09

am si eu o intrebare:ca iasa mai multa pot sa dublez toate ingredientele prajiturii?o sa-mi mai iasa la fel?

lena
Elena (lena) 22 Dec 2014, 19:36

Da, eu dublez cantitatile si fac o tava mare de aragaz.

adry33
adry33 31 Dec 2014, 11:33

Eu nu am gasit decat smantana lichida de gatit de 23% grasime. Oare imi va iesi asa?

adry33
adry33 31 Dec 2014, 11:53

Deci tocmai am facut crema si a iesit super si cu grasime de 23%

gabi c
gabi c 31 Dec 2014, 13:35

buna ziua, as putea inlocui smatana din crema cu laptele? adica sa pun in crema doar lapte. Multumesc

lena
Elena (lena) 31 Dec 2014, 13:38

Se poate.

violeta 1
violeta 1 28 Jan 2015, 20:28

,

Foarte buna,copiilor si sotului meu le a placut la nebunie.Nu am avut crema OLE dat merge orice crema .Ma intrebam cum o sa iasa blatul....fara faina ....dar e demential.Multumesc ptr reteta!

Nota mea pentru reteta:
violeta 1
violeta 1 28 Jan 2015, 20:32

Poza mea pentru reteta:
Drimbe Ramona
Drimbe Ramona 14 Feb 2015, 11:04

Buna,vreau sa fac si eu prajitura azi si am doua intrebari: ce dimensiune are tava dvs. si daca nu am gasit smantana pt frisca si am frisca lichida ii ok? Multumesc

lena
Elena (lena) 14 Feb 2015, 11:13

Tava este de aproximativ 15x20cm, pentru mine frisca lichida inseamna smantana lichida. Daca aveti in vedere frisca chimica mai bine deja sa folositi lapte.

Drimbe Ramona
Drimbe Ramona 14 Feb 2015, 11:27

Tava mea ii de 25×35cm, sa dublez continutul? Am frisca lichida Meggle.

lena
Elena (lena) 14 Feb 2015, 11:29

Da, dublati continutul si inlocuiti Meggle cu lapte.

Drimbe Ramona
Drimbe Ramona 14 Feb 2015, 11:50

Ok, multumesc mult....si cu Meggle ce sa fac daca tot l-am cumparat? 😀

lena
Elena (lena) 14 Feb 2015, 11:52

Il aruncati, fara sa va fie mila. E o bomba chimica si nu va recomand s-o consumati.

Drimbe Ramona
Drimbe Ramona 14 Feb 2015, 12:13

Bine, multumesc mult! 😘

mihaelamaracine
mihaelamaracine 11 Mar 2015, 23:49

Buna

Una dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le-am facut si f ușor de făcut.....super delicioasă....iti desfată papilele gustative la maxim....extraordinara

nico 222
nico 222 15 Jul 2015, 14:55

buna. am facut aceasta prajitura de multe ori imi iese totul bine e fff gustoasa am o mica problema. blatul mi se lasa tot timpul dupa ce il scot din cuptor desi il testez inainte si e copt mi se lasa si in mijoc nu mai are textura pufoasa ci mi se vede ca o crema de ciocolata nu inteleg de ce . tot timpul urmaresc pasii...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 Jul 2015, 21:25

Blatul nu este pufos, are textura mai de brownie, deci e normal ce vi se intampla. :)

Melanie
Melanie 14 Aug 2015, 16:33

O prajitura foarte fina! Multumesc, Lena! Scuze pentru poza cam inestetica, fiecare bucata de prajitura se manca in drumul ei de la tava la farfurie😃.

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 14 Aug 2015, 23:36

Am pozat ultima bucata pastrata pt cineva....uitasem de asta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mihaela77000
mihaela77000 28 Sep 2015, 00:06

Buna ziua. Ce dimensiuni are tava?

lena
Elena (lena) 28 Sep 2015, 10:13

Anume aici in reteta tava are cam 15x20cm, eu de obicei pun cantitate de ingrediente dubla pt o tava mare de aragaz.

Michelle33
Michelle33 06 Oct 2015, 01:17

Am facut cu succes aceasta prajitura si am salvat-o la preferate ! Va multumesc mult !

Poza mea pentru reteta:
mihaela77000
mihaela77000 09 Oct 2015, 16:10

Tava cu dimensiuni15x20? asa de mica?

lena
Elena (lena) 09 Oct 2015, 16:15

Da

mihaela77000
mihaela77000 09 Oct 2015, 23:06

Multumesc. A iesit f buna!

Alexa81
Alexa81 20 Nov 2015, 19:08

Buna seara,

Va rog frumos imi puteti spune ce fel de lichior(ciocolata, etc) sau Brandy ?

Va multumesc

lena
Elena (lena) 23 Nov 2015, 07:20

Oricare aveti la indemana.

mihaelamaracine
mihaelamaracine 12 Dec 2015, 09:15

Nu exista prăjitura ma buna si mai fina....excelenta. Nu te mai saturi sa gusti🤗

Blagaco
Blagaco 21 Feb 2016, 08:22

Super Bună prajitura.

Poza mea pentru reteta:
IoanaB.
IoanaB. 28 Feb 2016, 17:02

Nu e de bine cu prajitura asta...am mancat juma' de tava singura??!!! As pune si poze dar nu e asa de aspectuoasa ca cea de deasupra de exemplu..dah ce sa fac daca bebelusa mea de 7 luni nu mai avea rabdare sa stea in scaunelul ei; am trantit repede glazura si gata.

IoanaB.
IoanaB. 28 Feb 2016, 17:13

Si totusi pun si o poza, daca tot a mai ramas ceva de aseara pana acum.

Mentionez ca in blat am pus un plic de praf de budinca de cioco in loc de Ole.A iesit f buna. Data viitoare sper sa iasa mai inalta si mai frumusica.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 Nov 2016, 20:59

Lena te rog sa-mi spui daca aceasta glazura in final se intareste incat sa pot suprapune bucatile (ptr. transport ma gandesc. Dupa cum arata parca nu). Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 16 Nov 2016, 09:32

Scuze Sanda, raspund cam intarziat - dupa 4 zile de vacanta imi revin o saptamana :)

Nu se intareste glazura, ai dreptate, e fina si moale, merg puse numai intr-un strat.

tiki
tiki Elena (lena) 16 Nov 2016, 10:59

Multumesc. Banuiam. Nu stii una care se usuca bine,dar sa si sclipeasca.?. Eu am 1 f. frumoasa, "afara".Adica daca o bag in frigider devine mata, isi pierde luciul, cu tot untul sau uleiul pus. Is cam....pretentioasa.

lena
Elena (lena) tiki 16 Nov 2016, 11:23

Negresele glaxurate tin bine amandoua, asta ultima era frumoasa.

tiki
tiki Elena (lena) 16 Nov 2016, 11:47

Multumesc. Ma uit si voi incerca. Pupici.

OanaCalota875
Oana Calota (OanaCalota875) 01 Jan 2017, 18:55

Excelenta ! Prima mea prajitura ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AndreiIonutGrosu275
Andrei Grosu (AndreiIonutGrosu275) 19 Apr 2017, 20:56

Smantana ptr frisca de la Dorna este buna ?

lena
Elena (lena) Andrei Grosu (AndreiIonutGrosu275) 19 Apr 2017, 21:07

Da, perfecta.

AndreiIonutGrosu275
Andrei Grosu (AndreiIonutGrosu275) 19 Apr 2017, 21:13

Multumesc frumos!

AndreiIonutGrosu275
Andrei Grosu (AndreiIonutGrosu275) 20 Apr 2017, 20:41

Se poate adauga mai mult lapte in crema ?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Andrei Grosu (AndreiIonutGrosu275) 20 Apr 2017, 20:43

Da, dar cu atentie sa nu fie prea lichida crema.

AndreiIonutGrosu275
Andrei Grosu (AndreiIonutGrosu275) 20 Apr 2017, 20:46

Multumesc frumos!

Stefy3
Stefy3 22 Oct 2017, 16:28

Minunata,a primit multe aprecieri din partea musafirilor! Bravo,Lena,tot inainte!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adina.
Adina. 07 Nov 2017, 09:42

foarte buna

FlorinaC
Florina (FlorinaC) 10 Dec 2017, 14:48

E una din favoritele mele asa ca o fac de fiecare data cand am ocazia sau imi e pofta de ceva dulce. Minunata...fina,moale..nu foarte dulce...gustoasa!!

Nota mea pentru reteta:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 10 Dec 2017, 14:55

👍 delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 02 Jan 2018, 23:51

Este a doua oara cand o fac,este o prajitura usor de facut si foarte delicioasa !

Lena iti doresc ca Noul An 2018 sa fie plin de lucruri bune,sanatate,bucurii si multa inspiratie la retete :)

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Stefy3 03 Jan 2018, 08:24

Multumesc mult! 🥂

Amira
Amira 09 Jan 2018, 16:33

Este foarte buna prajitura dar nu stiu pt ce tava este aceasta compozitie ,am facut o de multe ori dar nu a iesit mai mare decat un blat din comert .Nu 2kg asa cum scrie .

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Amira 09 Jan 2018, 16:47

Da, asa este, cam cat un blat din comert sau jumatate din tava cuptorului de aragaz cu 4 ochiuri.

Eu de obicei dublez cantitatile si imi iese o prajitura mare, exact cat tava.

Daniela B.
Daniela B. 04 Apr 2018, 22:15

Am vrut sa intreb daca smintina dulce e "slivki" aici in R.Moldova? Cred ca ai sti.. multumesc mult!

Stefy3
Stefy3 14 Jul 2018, 20:57

La cererea soțului și a fetelor mele am executat pentru a treia oară această prăjitură delicioasă :) Superba, tare, tare bună, se cam termină repede :)

Poza mea pentru reteta:
mihaelamaracine
mihaelamaracine 15 Jul 2018, 11:23

Cea mai buna.....din nou

Reușită totala

“Curcubeu pe cerul gurii” și al papilelor gustative😍😍😍😍😋

  

Poza mea pentru reteta:
CiochinaIana557
Ciochina Iana (CiochinaIana557) 31 May 2020, 22:10

Mulțumesc mult pentru rețeta❤️. Ne-a plăcut foarte mult. La fel mulțumesc pentru comentariul unui utilizator ca a înlocuit crema ole cu paradies). (in Germania din păcate nu se găsește ole:)).

Multumesc Lena, recomand mereu cu drag site-ul tau😊

Nota mea pentru reteta:
Ionela
Ionela 21 Dec 2020, 15:00

Bună!

Doresc sa pregatesc si eu această minunăție de Craciun!

Am cumpărat smantana LaDorna pentru gătit, 32%, este bună?

Mulțumesc frumos!

lena
Elena (lena) Ionela 21 Dec 2020, 15:04

Este perfecta.😉

Ionela
Ionela Elena (lena) 21 Dec 2020, 15:09

Te imbratisez cu mult drag!

GetaMan963
Geta Man (GetaMan963) 15 Dec 2021, 13:21

Este prăjitura preferată a soțului! Lena, mă bucur foarte mult că am descoperit această rețetă cu ajutorul tău! Deosebit de gustoasă! delicioasă!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Geta Man (GetaMan963) 15 Dec 2021, 13:37

Ma bucur tare mult!🤗❤️

tiki
tiki 29 Aug 2022, 11:03

Poate te -am mai întrebat, nu știu, dar acuma nu am timp sa caut. Sunt la Ioana.-Anglia. Te rog sa- mi spui mărimea tavii ca am adus de acasă de toate. Multumesc !

lena
Elena (lena) tiki 29 Aug 2022, 11:14

Tava este aproximativ cat jumate de cea de aragaz. Eu folosesc de obicei portie dubla pt tava mare clasica.😉

tiki
tiki Elena (lena) 29 Aug 2022, 12:47

Multumesc mult. Acuma ma apuc. Pup.

tiki
tiki 04 Aug 2023, 21:00

Am făcut aceasta minunata prăjitura. Parca e tort la gust, așa buna e. Dar nu știu de ce nu mi-a ieșit glazura. De la început mi S -a părut cam mult unt 100 gr/100 cioc. Am respectat rețeta dumnezeiește cum se spune . Băgând -o in frigider, S -a albit deasupra . Eu zic ca e untul . Am folosit unt cu 82 grăsime, nesărat (de aici din Anglia). Ce zici ? Ciocol e cu lapte adusă de mine de acasă. Ce părere ai ? Gustul f bun.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 04 Aug 2023, 21:04

Am ales sa se vadă mai bine . Multumesc mult . Tare buna !

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 05 Aug 2023, 12:19

Poate fi si de la unt, dar si de la ciocolata. Am patit si eu asa o data, inca nu am gasit explicatia exacta. Arata oricum foarte bine, bravo!🤗

tiki
tiki Elena (lena) 05 Aug 2023, 15:36

Acuma o fac a 3 oară. Așa nu mi S-a mai întâmplat. Recunosc ca înainte am folosit c amăruie. Și îmi plăcea cum se prelingea puțin glazura. Acuma nu. Dar ca gust buna tare . Când ajung acasă o S -o fac ptr . Marius ca lui încă nu i -am facut. O sa măresc și cantitățile. MULTUMESC !