Aceasta rulada Diplomat este una din retetele cele mai "Oau!" din ultima perioada, este aromata, moale, simpla si de mare efect, dar cred ca va dati seama si singuri. Daca sunteti in cautare de o reteta de rulada simpla si faina eu chiar insist s-o incercati pe asta, veti fi foarte surprinsi. Neaparat sa aveti grija si fiti atenti la toti pasii, rulada e simpla dar suficient sa gresiti un mic pas si nu iese chiar asa frumoasa.
Eu m-am tot jucat cu aceasta reteta de rulada Diplomat vreo luna, am incercat s-o fac cu alta crema dar am ramas la budinca de vanilie banala, se potriveste cel mai bine cu banana si fac cumva schimb de arome intre ele. Pe urma nu o rulam corect, eu doar aduceam marginile in sus si nu intelegeam de ce nu se tin, dar de fapt chiar trebuie rulata-rasturnata in mod clasic, asa ca sectiunea de jos sa vina sus - o sa vedeti in pas si in video mai bine.
Pana la urma mi-am dat seama ca nu trebuie sa reinventez nimic, doar as recomanda un pic mai putin lapte in budinca - sa fie crema ceva mai groasa. Pe plicuri de obicei scrie 500ml, eu as zice sa puneti 400ml de lapte. Inca o mica observatie - eu nu am folosit chiar toata budinca pe rulada sa o pot lucra mai sigur, cred ca ar merge s-o faceti si din mai multe piscoturi, 8 si chiar 12 cu aceeasi cantitate de crema.
Iese oricum bine, si cu efort minim.