Salam de biscuiti

Chiar nu trebuie sa va spun mare lucru despre aceasta reteta  - si in varianta simpla si in cea de post este absolut delicios, clasic si sigur va aminteste de dulciurile mamei...

Ingrediente

Biscuiti simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiti de casa, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
in varianta de post - margarina sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pahar
in varianta de post lapte de soia sau apa
Zahar
0.5 pahar
Esenta de vanilie
1 buc
optional si esenta de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg si alunele
Nuca de cocos
100 g
Cacao pudra
4 linguri

Pasi de urmat

1

Biscuitii se pun in robot  sau masina de tocat carne.

Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.

2

Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.

3

In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.

4

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

5

La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.

6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.

7

Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.

8

Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.

9

Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.

Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.

10

Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.

11

Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

CristinaIoanaȘuteu382
Cristina Șuteu (CristinaIoanaȘuteu382) 24 mar 2017, 20:53

Grozav de delicios!Am încercat varianta de post și e grozava!!!

Presupun ca varianta cu lapte si unt e si mai buna:).

Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 21 iun 2015, 04:04

Extraordinar !!! Simplu, usor si foarte foarte foarte delicios !!!! Intreaga familie a savurat acest deliciu la desert. Vezi si o portiune din salam feliata cu grija 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 apr 2015, 13:18

Multumesc, Lena!

HDorina
HDorina 29 iun 2013, 22:21

Foarte bun. Puiul meu e inebunit dupa salamul de biscuiti dar fara cocos. Multumesc pt reteta. 

Poza mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 nov 2012, 11:27

si varianta cu biscuitii

Poza mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 nov 2012, 11:27

iata o poza

Poza mea pentru reteta:
flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 09 apr 2012, 13:07

buuuuuuuunnnnnnnn

Poza mea pentru reteta:
dianaluiza
dianaluiza 09 mar 2012, 14:55

super bun a iesit....in sfarsit o reteta "adevarata"...multumesc Lena

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 03 mar 2012, 23:12

 Eu am pus in el ce am avut prin casa: rahat, esenta de rom (din care am scapat cam multisor) si am facut risipa la nuca de cocos

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 01 mar 2012, 12:45

Am  facut salamul de biscuiti , doar ca nu am pus atat de mult unt,iar in loc de migdale am pus nuci,stafide,bucatele de rahat-lucum,coaja rasa de lamaie.A iesit foarte gustos.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile