Salam de biscuiți

Salam de biscuiți

Chiar nu trebuie să vă spun mare lucru despre această rețetă - și în varianta simplă și în cea de post este absolut delicioasă, clasică și sigur vă amintește de dulciurile mamei...

Ingrediente

Biscuiți simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiți de casă, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
în varianta de post - margarină sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pahar
în varianta de post lapte de soia sau apă
Zahăr
0.5 pahare
   
Esență de vanilie
1 buc
opțional și esență de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg și alunele
Nucă de cocos
100 g
   
Cacao pudră
4 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Biscuiții se pun în robot sau mașină de tocat carne.

Eu aș recomanda mașina de tocat carne, pentru că le fărâmițează mai bine și mai uniform.

Salam de biscuiți - Pas 1
Pas 2

Deci se pasează/toacă bine, până devin fărâmituri fine.

Salam de biscuiți - Pas 2
Pas 3

În acest timp fierbeți laptele și dizolvați în el zahărul.

Salam de biscuiți - Pas 3
Pas 4

Adăugați untul și amestecați până se topește.

Salam de biscuiți - Pas 4
Pas 5

La fărâmiturile de biscuiți se adaugă cacao și se amestecă bine.

Salam de biscuiți - Pas 5
Pas 6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului în compoziția de biscuiți.

Salam de biscuiți - Pas 6
Pas 7

Adăugăm câte puțin lapte și amestecăm pe parcurs cu lingura sau o spatulă. Observați că biscuiții absorb bine lichidul, dar nu turnați totul odată - pe parcurs, pentru că biscuiții sunt diferiți și pot absorbi de la caz la caz lichidul. Când aveți compoziția mai groasă, o lăsați 5 minute și apoi vedeți că se face mai uscăcioasă, și iar adăugați lapte cu unt, amestecați.

Salam de biscuiți - Pas 7
Pas 8

Și după ce ați făcut compoziția de biscuiți, la urmă, adăugați migdalele sau alunele - amestecați.

Salam de biscuiți - Pas 8
Pas 9

Pe masă întindeți o bucată mai mare de folie alimentară, presărați pe ea puțină nucă de cocos.

Cu o lingură puneți din compoziția de biscuiți pe marginea foliei - să fie de grosimea unui "salam", chiar puțin mai mult.

Salam de biscuiți - Pas 9
Pas 10

Rulați strâns și presați bine cu degetele să uniformizați salamul și după ce le-ați format pe toate (la mine au fost 3) le puneți la frigider pentru minim 2 ore.

Salam de biscuiți - Pas 10
Pas 11

După ce s-a întărit bine îl tăiați frumos și serviți cum vă place.

Poftă Bună!

Salam de biscuiți - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

nusica
nusica 29 Feb 2012, 07:46

Arata excelent,Lena,e un bun dulce foarte bun,acum,in post,multumim,e bine venita reteta.

AMV
Adriana (AMV) 29 Feb 2012, 09:56

Sotul e mare fan al salamului de biscuiti, dar nu am reusit decat o singura data sa ii fac si nu a fost prea incantat de reteta. O sa o incerc si pe asta.

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 29 Feb 2012, 10:54

Buna Lena,

Migdalele pot fi date prin rasnita, ca sa nu le pun intregi? Sunt cam tari :)

Multumesc,

Diana

lena
Elena (lena) Diana (Diana Pirtac) 29 Feb 2012, 15:11

Poti sa le dai si prin rasnita, dar nu tare - oricum sa stii ca pana a 2-a zi se inmoaie bine si sunt potrivite - sau pune alune, alea sigur sunt mai moi.

crismi
crismi 01 Mar 2012, 12:45

Am  facut salamul de biscuiti , doar ca nu am pus atat de mult unt,iar in loc de migdale am pus nuci,stafide,bucatele de rahat-lucum,coaja rasa de lamaie.A iesit foarte gustos.

Poza mea pentru rețetă:
nusica
nusica 01 Mar 2012, 13:01

Lena sa ai o primavara frumoasa,plina de bucurii ,zambete si flori

Ramonik
Ramonik 02 Mar 2012, 08:53

Buna,am facut salamul de biscuiti in varianta de post cu lapte de soia,super  super bun.Multumesc mult pentru reteta.

AMV
Adriana (AMV) 03 Mar 2012, 23:12

 Eu am pus in el ce am avut prin casa: rahat, esenta de rom (din care am scapat cam multisor) si am facut risipa la nuca de cocos

Poza mea pentru rețetă:
dianaluiza
dianaluiza 09 Mar 2012, 14:55

super bun a iesit....in sfarsit o reteta "adevarata"...multumesc Lena

Poza mea pentru rețetă:
flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 09 Apr 2012, 13:07

buuuuuuuunnnnnnnn

Poza mea pentru rețetă:
andreeayalex
andreeayalex 25 Oct 2012, 22:45

buna

andreeayalex
andreeayalex 25 Oct 2012, 22:49

Buna Lena,    si eu vreau sa incerc reteta asta k o vad foarte interesanta....

dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:21

un ii pun esenta de rom,si nu il fac ca si tine tot ca salamul si ceva mai mici.si ca din portia aceasta imi foarte multe cilindre de acestea mici si le presor cu biscuiti farimati sau le ornez cu ciocolata  si le dau la rece .si deasemenea is fff gustoaseeee.mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.de ador pofta buna si voua

dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:24

m,si in loc de migdale pun nuci farimate deasemenea

Nota mea pentru rețetă:
dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:27

iata o poza

Poza mea pentru rețetă:
dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:27

si varianta cu biscuitii

Poza mea pentru rețetă:
dasca
... (dasca) 05 Nov 2012, 11:28

sper sa va placa

lena
Elena (lena) 05 Nov 2012, 12:09

Oau, foarte frumos, interesanta idee

HDorina
HDorina 29 Jun 2013, 22:21

Foarte bun. Puiul meu e inebunit dupa salamul de biscuiti dar fara cocos. Multumesc pt reteta. 

Poza mea pentru rețetă:
irinamaria
Irina (irinamaria) 31 Jul 2013, 17:55

In varianta "adulta" eu pun rom in loc de esenta de rom si are succes mare la petreceri. Sau pun stafide la inmuiat in rom si apoi le adaug la compozitie.

Nota mea pentru rețetă:
Valeriam
Valeriam 28 Aug 2014, 19:22

Migdalele se pot inlocui cu nuci?

lena
Elena (lena) Valeriam 28 Aug 2014, 19:46

Da, sigur, cu orice fel de nuci.

adriana.b
adriana.b 09 Oct 2014, 20:59

pt lapte se foloseste un pahar de 250 ml sau de 200 ml?

multumesc...

lena
Elena (lena) adriana.b 10 Oct 2014, 18:43

De obicei folosesc pahar clasic, de 250ml.

buruiami
buruiami 04 Jan 2015, 15:05

Prea bun!

Jumatate s-a terminat innainte de a se raci...

Nota mea pentru rețetă:
irusy2006
irusy2006 01 Apr 2015, 19:38

Cum se face pentru varianta de post: se pune apa la fiert si incorporez treptat zaharul si dau la o parte cand se ingroasa
si cat inca e cald pun untul?

lena
Elena (lena) irusy2006 01 Apr 2015, 19:41

Urmati exact pasii din reteta, in loc de lapte puneti apa si untul inlocuit cu margarina. Pasii sunt la fel.

irusy2006
irusy2006 01 Apr 2015, 20:38

Multumesc frumos.

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 Apr 2015, 00:19

Lena, sugereaza-mi te rog o reteta de buscuiti de casa, ca sa-i pot folosi pentru aceasta reteta!

lena
Elena (lena) 08 Apr 2015, 10:00

De la categoria Biscuiti de pe site, as recomanda biscuitii "Moni" si cei cu vanilie. Sau chiar de post, de ex. cei cu mac si lamaie(puteti omite macul si lamaia).

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 Apr 2015, 13:18

Multumesc, Lena!

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 21 Jun 2015, 04:04

Extraordinar !!! Simplu, usor si foarte foarte foarte delicios !!!! Intreaga familie a savurat acest deliciu la desert. Vezi si o portiune din salam feliata cu grija 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaIoanaȘuteu382
Cristina Șuteu (CristinaIoanaȘuteu382) 24 Mar 2017, 20:53

Grozav de delicios!Am încercat varianta de post și e grozava!!!

Presupun ca varianta cu lapte si unt e si mai buna:).

Nota mea pentru rețetă: